Nikahtan Sonra İlk

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hayvan, haşerat isimleriyle anılan balıkları sayamıyoruz Emrecim. hihi
    Domuz, yılan, kurbağa, kertenkele, kedi, köpek vs.vs. isimlerle anılan balıklar diskalifiye... :p

Çipura, karagöz türleri, mercan türleri, trança, sinarit, lüfer, turna, levrek, kolyoz, bulursan uskumru, lambuka, tutabilirsen orkinos (yazılı, sözlü farketmez), palamut, dil balığı gibi balıklar uygundur.

Pisi şüpheli. :p hihi :laughing:

2. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
    Allah İyiliğini versin Volkan ne diyim :D yine güldürdün beni :thumb:

3. timursen89422

timursen89422 timur

tebrikler volkan mercanlarda gayet iyiymiş:)
    serhat abinede Allah geçim ve mutluluk versin ...
    senin işin zor ,avdaş elden gidiyo gibi:) ama emin ol serhatın işi daha zor gibi.. nedenmi...
    sizin orda avlak yakın
    bekarken hava müsait olduğunda rahat kaçabiliyodu belki
    ama şimdi gidecek balığa:) iki gün geçecek bakacak havaya levrek diye ağlıyor:eek: :D ama cesaretin varsa evdekine söyle bakalım, tam levrek havası diye:D:D gerçek bir av tutkunu için en zor durumlardan biri:eek:

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Timur, sağolasın. :)

Evet benim işim zor ama dediğin gibi onun işi daha zor. :D
    Eskiden, facedeki bir oyunda ard arda 3 bölüm geçince, bugün şansım yerinde levreğe gideyim bari deyip, levreğe gidebiliyorken, :D artık şansı yerinde olsa da muhtemelen bu kadar özgür davranamayacak. :D

Seni de çok dertli gördüm hocam. hihi Gerçi hepimizin derdi bu, nice fırtınalı zamanlarda pencereden baka baka hayallere daldığımı bilirim. hihi

Yeni sezondan keyifli avlar dilerim. :)

5. vayacon

vayacon Gürel

Kalın hırkamı ve içliğimi giyer gelirim... ha bide ısıtmalı SRX4000 el kasnağımı da alırım :)
    Şaka bi yana bende de levrek stoğu az değil hani nasıl tüketçez bunları beyaaa...

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ha şöyle, sen gelecem de, yeter. :D:D:D

Isıtmalı SRX4000 kasnaktan bende istiyorum, bendekiler Srx 3000 ısıtma yok, yalnızca soğutma özelliği var. Avdan soğuturlar adamı. hihi

Stok tüketme konusunda bi endişen olmasın, ben bu konuda çok deneyimliyim, yardımcı olurum. :) Nereye, kaç gramla atarsan takılır adım gibi biliyorum. :D

Şaka bi yana sizin ilçeye her gelişimde haber verecem, istersen gelme. :p
    Yazarım, çağırdımda gelmedi diye hihi

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Herşey güzel tebrikler devamını bekliyoruz.

Sevgiler

8. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Nolcak senin bu halin :p :p :laughing: :laughing:

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Vedat amca, senin de güzel avların olsun.

Bilmiyorum :rolleyes: :p

10. timursen89422

timursen89422 timur

Seni de çok dertli gördüm hocam. hihi Gerçi hepimizin derdi bu, nice fırtınalı zamanlarda pencereden baka baka hayallere daldığımı bilirim. hihi

o dert vardı da:rolleyes:
    evlendikten kısa bi zaman sonra çözdüm:D :D :D gerçi bi vitrine mal oldu bide el bileğimin bir yıl ağrımasına:D :D :D ama kesin çözümhihi ...
    şimdi balık dedimmi yolluk hazır yani:D
    ama sen yinede serhata verme bu taktiği ters felen teper bide adamı aileden etmeyelim:p
    (yahu kardeşim ne içkimiz var ne kumarımız var nede hovardalığımız bırakında balık tutalım daaaa:D )

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D:D:D Jet Lee gibi vitrine dalmak, eminim yeni evlenecek arkadaşların kulağına küpe olacaktır hocam. :)

Ben diyorum ki, döner tekmeyle evin avizesini indirsek daha mı estetik olurdu. :D:D:D

Erkek bakış açısı genelde dediğin gibi oluyor; içkim, kumarım, hovardalığım yok hihi (Sanki kadına bir lütuf gibi görüyoruz :laughing: )

Kadınlarsa şöyle bakıyor; Hafta içi zaten yorgun oluyorsun, elinde kumanda sızıp kalıyorsun, zaten pek konuşmuyorsun, yorgun da olunca hem konuşmuyor, hem benim konuşmama da tahammül etmiyorsun.
    2 çift kelime edip, konuşacağımız hafta sonu da erkek arkadaşlarınla balığa gidiyorsun.

Benim gördüğüm beklentiler böyle, her iki tarafta kendine göre haklı, erkek te eve ekmek getircem diye ne taklalar atıp, ne sıkıntılar çekiyorum. Bir gün nefes alacam, çok mu diyor.

İnce bir denge gözetmek lazım. Benim için pek sıkıntı olmuyor, evde de düzeltici, eleştirici olduğumdan hihi :D balığa çıkmam sorun olmuyor genelde.

Haaa düzeltebildim mi? 6 senede, 136878 kere evde ekmek atılmıcak dediğim halde, halen düzeltemedim. :rolleyes: Yalnızca atılan ekmek ebatı küçüldü. Azimliyim, 10 sene içinde sıfırlayacam :cool:

12. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Tebrik ederim. Yengeye karşı orta vadede pek bi şansınız olacağını sanmıyorum ama ne diim belki iki kişi beyin fırtınası yapa bilirsiniz.Hatta bir başka dişiden tüyo almanız elzem bence :D

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Ben zamana bıraktım, duruma göre adepte olacam artık.
    En kötü av sürem kısalır. Av sürem kısalırsa da daha çok nokta av yapmaya kanalize olurum. :) Sizlere de rastgelsin.

14. UtkuOmer

UtkuOmer Utku Omer Kucukberber

En İyi Avı:
    5kg Kofana
    Tebrikler Volkan abi cok keyifli bir rapor yine :) Baliklarda bir o kadar guzel. Her daim rastgelsinler.

15. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Utku nerdesin döndünmü Bodrumdan

16. UtkuOmer

UtkuOmer Utku Omer Kucukberber

En İyi Avı:
    5kg Kofana
    Yok abi geri geldim kofanalar cagirdi :D Bu haftasonu donuyorum tekrar malum okullar :) Mesaj attim

17. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Yahu ben geliyorum sen dönüyosun :(
    Bady olcektik kofanalari levrekleri tutcaktik :D
    Ben cumartesi yalikavaktayim sen dönersin kesin nese sağlik olsun artik benim raporlarla avunursun :p
    öm geldi bu arada du ordan devam edek Volkan görmesin avlaklari :p :laughing: :laughing:

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Utku, sana da güzel avlar dilerim. :)

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

19. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Bence konu başlığı " Balık Avı ve Kadınlar" olmalıydı.:) Bir de bu konunun forumda anket olarak açılması nasıl sonuçlar verirdi , merak ediyorum. Ankete cevap verenlerden evli olanlara; örneğin şöyle bir soru sorulabilirdi?
    Balık avına gitmeden önce eşinizden izin alır mıydınız?
    a) İzin alırdım.
    b) Eşime sormam bile.
    c) Eşim bu hobime saygı duyar ve sorun yaratmaz.
    şeklinde seçenekleri çoğaltabiliriz. Bu soruya verilecek samimi cevaplara göre evli avcı arkadaşlarımızın balık avına çıkmadan önceki psikolojilerini ve ailesine karşı tutumlarını az çok öğrenmiş oluruz. Bekar arkadaşlarımıza da biraz ip ucu verirdi sonuçlar. Ne dersin? Anket yapıyor muyuz?

Tabi bunun dışında , raporunda bu avdan pek keyif alamadığın (yemli av stilinden) sonucu çıkıyor gibi. Spin av şekli ile kıyaslanmaz tabii ki. Ama her av şeklinin de meraklısı var.Biraz kaba olacak ama kimisine göre de at-çek tam bir amelelik.Yorucudur,zordur.Fakat ben buna zoru başarmak olarak bakıyorum. Saatlerce at-çek yaparız bir vuruş alamayız. Ya da yakalanan bir balık bize her şeyi unutturur. Keyif alacağın avların olsun...

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Hakan abi, anket fikri senden çıktığına göre, sen açarsan anketi, oy kullanırım. :) Güzel konu aslında. :p

Doğru hissetmişsin abi, çok zevk aldığım bir av stili değil. Bu avda birde ucu kırılarak kısalmış spin kamış kullandığımdan vuruşları pek hissedemedim.
    Tekneyle yemli av yaparken gelecek balıklar boyutları 3 aşağı 5 yukarı belli bizim bölgede. Birde tekne sahibinin uygun gördüğü avlağa gidiyorsun.
    Yani avda tam olarak etkin değilsin. O yüzden avdan aldığım keyif çok üst düzey olamıyor.

Atçek avları öyle değil, tamamen kendin etkinsin, avlağı, noktayı, sahteyi kendin seçiyor, başarılı olmak için kah sahte değiştiriyor, kah nokta değiştiriyor, stil değiştiriyor birşeyler avlamaya çalışıyorsun.
    Bu süreçin kendisi bile değişik bir haz veriyor. Birde stratejinde başarıya ulaşınca keyif kat kat artıyor bence.