Yemek dedinizde,mangal,semaver,ızgara vs.kim ne getirecek.Birazda bunlardan bahsetsek,bakın Aylin hanımı şimdiden aç kalma korkusu tuttu. Aslında Taylanın kestiği devenin sağ arka budu herkese yeter ama, yinede yemek işinden bahsedilsin artık
Önce bir hahvaltı, bafra fırınlarından sıcak ekmekler benden, kişi sayısı kadar alırım... bir kg sele zeytini, 3 er kg domates, salatalık.... (Bafrada misafir olduğumdan, pişmiş aşlara su katamıyorum)
Vallahi Musa ben MANGAL gibi yüreğimle geliyorum Artık gerisini kim getirir bilemiyorum. But konusuna gelince but doğruda hayvanlar biraz karışmış gibi geldi bana. Benim kestiğim hayvanda ön arka but yok sadece sağ ve sol but olmak üzere iki but var Şaka bir yana Aylin hanım aç kalacam diye korktuki bunları söyledi. Yok ki şöle aramızda nefis NOKUL lar yapacak muhterem bi zat.
Yaw şu deveyi ne karıştırıyonuz ikide bir. Ah Musa ah unuttuydu Yakup abi ne güzel yaktın beni Bak THYlarına bi deve kestiler başlarına gelmeyen kalmadı. KUŞ da anlaşalım biz KUŞ da. Şöle etlisinden bi sığırcık falan
Arkadaşlar mangal da benden olsun , ayrıca 5kg hamsi ve et,semaver olmadığı için o konuda söz veremem.Yokmudur bir adet semaveri olan..?
Semaver de ben temin ederim, saat 8:00 da çaylar da hazır olacak, ama ben cebinde lale şeklinde ince belli bardakla gezenlerdenim, kusura bakmayın plastik bardaklarla idare edeceksiniz.
mustafa abi, haber ve fotograf yetmez, aslinda sirf yakup hocayla tanismak icin bile samsuna gitmek isterdim. mesajlarinin, verdigi bilgilerin, yaptigi aciklamalarin tek kelimeyle fanatigiyim. mesafe bu kadar cok, zamanlarimiz bu kadar kisitli olmasa...ya da bi yolu olsa da yakup hocami izmir takimina transfer etsek.
deniz beni çağırıyor Trasfer sezonu değil ama niye olmasın,aman Onur gönüller bir olsun iki günlük bi baskın düzenler bakarsın İzmir takımı, bizde yerimizi alırız arka beşlide.
bu arada sayı belli olmadan getirilecek malzemeyi üstlenmek ve paylaşmak doğru olur mu. birlikte kurulacak sofralar olacaksa , ortalama menüler ortaya çıktıktan sonra yaklaşık masrafı hesaplayıp, burada Samsun'da biraraya gelebilecek birkaçımız bu konuya odaklansa nasıl olur. ayrıca yaklaşık 20 kişilik bir grubun da doyurulmasının çok kolay ve eşzamanlı olması da zor görünüyor. aklıma geldi yazıverdim
Biz Karadeniz'den siz Ege'den düet yapmamız, harman dalına horonla karşılık vermemiz, çeşitlilik ve güzellik bakımından daha iyi sanırım. İzmir 5 sene dolu dolu balık avlandığım bir mekan. İnternet ise uzakları yakın kılan bir araç. Bu araç varken ha yüzyüze ha sanal, sizlerden de bizlerin aldığı alacağı pek çok şey varken, yine ömür yettiğince bazen Ege'de bazen Karadeniz'de birlikte avlanma ihtimalleri ve hayalleri oldukça... Dünya hep güzel kalacak...
Murat pek sorun olacağını sanmıyorum. Herkes olanakları ölçüsünde katkı sağlar. 20 kişi 20 bilemedik 30 ekmek, 3 değil 5 kg domates, salatalık, 1 değil 2 kg zeytin... Bir paket çay, şeker, 20 adet plastik bardak... Bunlar kardeşlerimle bir arada olmak için önemsiz detaylar... O zamana hamsi bulabilirmiyiz bilmiyorum. Hiç olmadı Akbalık orada, millete 5 e verdiği balığı bize 3 e pişirir, oturur yeriz... Gönül birliği oldukça evel Allah aç kalmayız, kimseye de yük olmayız.
Valla doğru diyon aslında ama bizlerde ev sahibi olarak birşeyler yapmak istiyoruzda ondan heralde, yoksa bir masa açılır herkez getirdiklerini aynı masaya koyar ve hepberaber yer durumu olacağını zannetmiyorum. Son hafta tavrımız netleşecek zannedersem..
abi bizim sermayemiz dostlugumuz, yuregimiz, samimiyetimiz, muhabbetimiz zaten. boyle bir transferde paranin gecerli oldugunu dusnmemistim bile
Son Durum Evet tüm dostlara iyi haftalar dilerim. Sanırım katılım listesi ve organizasyon planıyla ilgili konuları özetleyerek eksiklikleri ortaya koyabiliriz. Tarih: ========================================================== Kurban Bayramı 3. Gün 2 Ocak Salı ========================================================== Saat: ========================================================== Herkesi olanağına göre Sabah 8:00 da Akbalık tesislerinde buluşulacak. Daha sonra gelen arkadaşlar şimdilik avlak olarak belirlenmiş olan Kızkayası mevkiinde katılabilecektir. ========================================================== Yemek olanakları: ========================================================== Sabah kahvaltısı için: Çay, ekmek ve bazı temel kahvaltılıklar, plastik bardaklar hazır olacaktır. Burada belirlenecek tercihe göre: İlk buluşma mekanında veya avlağa gidildikten sonra arkadaşların yanlarında getirdikleri malzemeler de kullanılarak topluca kahvaltı yapılabilecektir. İlerleyen saatlerdeki yemek durmu: Hamsi sezonunun kısa sürmesi nedeniyle sanırım o tarihte hamsi bulmak zor olacağından alternatif olanaklar değerlendirilecektir. Bunlardan birisi de, Akbalık tesislerinde toplu bir yemek olabilir. Eğer herkes onaylarsa Bunu sağlamak amacyla işletme sahipleriyle görüşülerek ekibimize önemli oranda indirim talep edilecek ve organizasyondan önce burada ilan edilebilecektir. Diğer bir alternatif te Yanımızda getirdiğimiz malzemeler: et-tavuk ızgara, evden getirilen hazır yemekler ve meyvelerdir. ==========================================================
Arkadaşlar artık organizasyonu netleştirme zamanı geldi. Sağolsun moderatörümüz Aylin hanım da bu konuda hem teşfik hem de destekleriyle organizasyonun düzene oturtulabilmesine gayret gösteriyor. Katılımcı listesinin netleşmesi için hepinizin yardımlarına ihtiyacımız var. Bu arada muhtemel olta takımları konusunda özet bir listeyi tekrar sunuyorum. Kişiler kendi tercihleri ve alışkanlıklarına göre tabi ki seçim ve değişiklik yapabilir. Mevsim itibariyle bol balık olmasını beklemiyoruz. Gökkuşağı alabalığı ve tatlısu levreği avlama olanağı var. 1-Bu amaçla 2-3 no yuvarlak (alabalık için) ve uzun döner kaşıklar kullanılabilir. 2-Şamandıralı oltalarla hamsi ve toprak solucanı yemi kullananak bu türleri avlamak mümkündür. 3- Sazana atmak isteyenlere (bu mevsimde düşük ihtimal olsa da) bir dip oltası ve ucuz sosislerden yem önerebiliriz. Dip oltası 0.40-60 bedenli, 4-6 no 1-2 kancalı 50-75 gram kurşunlu olabilir. 4- Sazana kullanılan diğer olta tipleri de denenebilir.
Hocam durum yavaş yavaş şekilleniyor,kızkayasından tesise epeyi yol var balık tutarken bırakıp tesise yemek yemeğe gitmek sanki uygun değil gibi geldi bana,sadece tesislerde oturursak balık tutmamız zor olur(Diğer müşterilere ayıp olabilir).Bence yapılması gereken (Benim düşüncemdir,diğer düşüncelerede uyarım)Sabah akbalık tesislerinde buluşulur çay içilir ve doğruca kızkayasına gidilir,ve organizasyon bitene kadar orada olunur,bu arada çay isteyen senin semaverden,ızgarada malzemesi olan benim ızgaradan kendin pişir kendin ye kendin demle hepberaber içelim şeklinde yapabilir,bu arada allah ne verdiyse yerde topluca yemek yiyebiliriz kır usülü,araba kaputunda taş üstünde filan, Yani uzun lafın kısası herkez yiyecegini ve suyunu alsın semaver karayelden,ızgara sanal balıkçıdan.Düşüncem budur,tavsiye ve dileklerinizi bekliyorum.