mustafadinç
Banned
Selamün Aleyküm sevgili sazan dostları Eskişehir ve çevresinde yaşı otuzun üzerinde olan bütün balık tutkunlarının Porsuk barajı ile ilgili bir anısı mutlaka vardır öyleki bu dev gölet hepimizin balıkçılık okulu olmuştur,daha 11 yaşındayken Hollanda,da çalışan Teyzemin eşi eniştem yıllık iznine geldiği zaman hadi balığa gidelim demişti Eniştem rahmetli babam yeğenim Cem ve ben o zamanın şartlarında hazırlanıp çıktık yola gece saat 01 de önce Kütahya trenine bindik Porsuk istasyonunda yüzlerce balıkçı ile birlikte indik istasyon baraj kenarına yaklaşık 3 km bir yarış başladı yer kapma yarışı hızlı giden iyi yerleri kapacak ve 45 dakika sonra herkez nasibini yakalamak için su kenarındaydı attık oltaları o zaman en revaçta olan küspeli oltalar öyleki bir kişi 15-20 adet küspeli olta atıyordu derken sazanlar ziyeret etmeye başladı bendeki bu hastalıkta orada başladı,alttaki resimde 1985 yılında Porsuk barajında yakalanmış 10 kg lık sazan görülüyor.
İşte bu kuzuyu yakalayan takım (soldan sağa eniştem Hüseyin Diken şu anda 65 yaşında emekli,balığı tutan yeğenim Cem DİKEN o zamanlar 15 yaşında şimdi ise THY pilotu,ve Rahmetli Babam 1995 te vefat etti)
jpg]
[/URL]
İşte bu kuzuyu yakalayan takım (soldan sağa eniştem Hüseyin Diken şu anda 65 yaşında emekli,balığı tutan yeğenim Cem DİKEN o zamanlar 15 yaşında şimdi ise THY pilotu,ve Rahmetli Babam 1995 te vefat etti)
jpg]