POWER PRO Dyneema - Braided Test ..at çek bırak

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Keyif veriyor Roy Kardeş :)

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Orhan Abi, sen tanırsın bir birol vardı. O aldı Power Pro'yu, dışarıdan getirtti ki o zaman yoktu bizim piyasada, 49.95'e aldığını o söyledi bizzat. Eski fiyatı oradan aklımda.

Fiyatlarında bir gerileme var. Şu anda yurtdışı fiyatları, 15 - 25 dolar arası geziyor, son gördüğüm kadarıyla.

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi bu ürünün ithalatcısı okyanus marine imiş..power pro nun sitesinde gördüm..telefon ettim durumu izah ettim..arkadaş bayimiz ile görüşüp hallederiz dedi.muhtemelen arızalı bir ürün dedi...gibip sormadımidk

4. Barkın

Barkın Barkın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 10-40 gr
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 2500
    En İyi Avı:
    1450 gr Levrek,880 gr grida,1015 gr baracuda,2200 gr turna,
    Kadir bey,dediğiniz modellere baktım Ankara daki av marketlere baktım.Ne yazık ki internet dışında bulmak çok zor.Bende max-rap fg modeli ile yazuri cristal minnow 110mm suspendig modelini aldım.Dönüşte de dediğiniz modellerin siparişlerini vereceğim.Artık 10 gün boyunca sabah akşam at çek.Genelde benim avlakta akşam daha iyi sonuçlar alınıyor. Hafta sonundan itibaren yağış gösteriyor deniz biraz bulanırsa işim daha rahat olur diye düşünüyorum hayırlısı artık.Bu arada bizim side manavgat tarafından lüfer çıkıyor mu ?Henüz Antalya bölgesinde lüfer av raporu göremedim.Kofana falan arada denk gelse çok iyi olur :)

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Abi bence de arızalı ürün olması en yüksek ihtimal.

Hani power pro ip hiç kullandın mı desen yok kullanmadım da sonuçta o kadar dayanıksız olması baya ilginç. idk

Ben çok uzun araştırmalar sonucu spiderwire ultracast 0.15 aldım, yaz başından beri tekne avlarında hem yemli hem sırtı avlarında sıklıkla, bir kaç kez de atçekte kullandım. En son daha birkaç gün önceki avda takıldı. Hiçbir türlü kurtaramayınca iş başa düştü deyip eldiveni elime geçirip ipi elime sarıp asıldım. Kullandığım makinamın ve kamışın dayanma gücünün oldukça üstünde, kendimi zorlayarak asıldığımda 0.40 fc köstek orta yerinden (düğümlerden değil) koptu, takımın geri kalanı ve ip hasarsız çıktı geldi.

Bu sayede ben de çok ucuz hasarla tüm takımı test etmiş oldum. Kullandığım ipi direk klipse güzelce bağlayıp atçek yaparken gönlüm bundan sonra daha rahat olacak. Gelmesi kuvvetle muhtemel olan balıkların tümünde sorun yaşayacağımı hiç sanmıyorum. Ha kayalara kestirmek ayrı bir olay tabi, onu test etmedim henüz.

Geçmiş olsun diyelim...

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ankaradaki bayiler ekseri turna sezonu başlamadan..stok yenilerlerhihi şuan için yeni ürünleri stoklarına katacaklarını pek kestiremiyorum..lüfer her yerde çıkmıyor bazı bölgelerde.teklemiye.çıkanda kofana oluyor lüfer oluyor..bu bölgenin lüferinin tadı istanbul, karadenize pek uymaz,,biraz yavan olur..hava bozarsa işler yolunda gider..yok böyle devam ederse hedef balıklarımızı biraz zor denk getiririz gibime geliyorhihi mevcut sahtelerin 10 günlük tatil için yeterli bence...
    bende arızalı olduğunu düşünüyorum...spiderwire bende kullandım,onda böyle bir sıkıntı yaşamadım üstelik bunun yarı fiyatına almıştımhihi aldığım gün adam spiderwireyi de göstermişti..lakin kaplaması çabuk soyulduğundan vazgeçmiştim..yurt dışından nasipse misinalar gelecek..malum bizdeki fiyatlar uçukhihi

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bizdeki fiyatlar hakikaten uçuk.
    Ben de o zaman tanıdık vasıtasıyla getirtmiştim. O imkan oluşunca tekrar getirticez. :rolleyes:

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    az önce geldim atçek den 1 saat zor tahammül ettim:D 25mt ilerimde 5mt derindeki kayaları görüyordum yaa:rolleyes: akşam akşam:) bölge ışık alıyor uzakdan..tepede ayda parlayınca gündüz gibiydi balıklar içinhihi

ama şuna bir bakın:peace:

http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=MANAVGAT

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hadi gözün aydın abi. Antalya Valiliği uyarı göndermiş, yarın gece sabaha karşı çok şiddetli yağış bekleniyor. Tüm pazar devam edecek, hatta raporlara bakıyorum, aralıklarla perşembeye kadar devam edecek görünüyor bu yağışlar. :)

Tabii bizim pazar sabahı jig planları suya düştü bu durumda. :eek:

10. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    vallah suyu şöyle bir bulandırsın bir günlüğüne.. tepede şimşek çakmasın 2 saat yeter bana:D

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Şunu tekrar okuyunca aklıma bişey takıldı, sana da danışayım.

Bu yaz tekneyle sırtı avlarımızda yaklaşık 20-25 turna yakaladık. Eğer tam alacakaranlığı kaçırdıysak daha geç karanlık saatlerde gelen turnaların hemen hepsi kıyıdan hafif ışık vuran yerlerde oldu. Hatta artık kıyıda bir plaj işletmesi fln olan yerlerden geçerken aramızda "bak şimdi gelecek" diyorduk ve atlıyordu. Sen böyle bir ayrım farkettin mi hiç?

Farkettiysen sebebi ne olabilir?
    Balık ışıklı yerlerde mi avlanmaktan hoşlanıyor, yoksa ışıklı yerlerde sahteler daha mı cazip görünüyor acaba? :suspicious:

12. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bölge bölge fark ediyor..burda baracuda nadir atlıyor sahteye akşam..ışıklı ortam dahil..iskarmoz (turna 25 30 40cm lik olanları daha çok atlıyor sahteye.)hava kararmadan sahteye rağbet daha çok turnagiller de..takıldığım bir mekanda, sabaha kadar kefallere rahat verdirmiyorlar turnalar.yaz aylarında.bir tane bile tutamıyorum..akşam rağbet etmiyor..gün ışımaya başladımı çok kısa süre sahtelere rağbet artıyor..ve öğleden sonra... turna akşam daha bir seçici davranıyor gün ışıdımı gözümü kör oluyor anlamıyorum sahteye atlamıya başlıyor:D 35tane tutdum 1 saat de..hepsi ufakdı..saldım..bir kaç tanesini kedilere götürdüm hasarlı olanları..

13. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Yuh, 35 tane! :D yavru sürüsünü çevirmişsin resmen :D

Yavrular kıyıya yakın sürüler oluşturuyor, dalarken görüyorum çoğu zaman.
    Ama teknede o boylar hiç çıkmıyor, 60 cm altı nadiren geliyor sırtıya. 85-90 cm.e kadar çıktığı oldu.

Hava tam kararmadan çok daha iyi vuruyor burda da, hatta bir zamanı var sen bilirsin, yaklaşık 15 dakika sürüyor, o anda çevrede turna varsa mutlaka atlıyor, hiç kaçırmaz. :) Atçek veya sırtı farketmiyor. O aralıkta 2-3 tane almak da kolay.

Tamamen kararınca da işte bizim avlaklarda ancak ışıklı bölgelerde vurdu, ondan merak ettim. Tamamen karanlık bölgelerde hiç alamadık hatırladığım kadarıyla.

14. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    Kadir kardeşim Bende power pro 10 luk mesina kullanıhyorum örgü ama hiç sıkıntı yok hatta yazın tekne ile 8.340 kg lık kuzuyu çekti ve bana mısın demedi senin şanssızlıgına gelmiş olmalı çünkü power pro muhteşem bir örgü

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    genelleme iyi olduğu yönünde..bizede piyango çıkmış,,arızalı bozuk ürün denk gelmiş:) yine aynı zokayı taşa taktırdım geçen gün,,28lik mono vardı süper maxim..10gr lık savagear zoka nın kancası eğildi geldi:) bayiye gidip soracağım ne yapmış bizim örgüyü..ithalatçısını aramış konuyu iletmiştim..iletişime geçeceklerdi bayi ile..o günden buyana hiç uğramadım o bayiyeidk

16. kALaMa

kALaMa Ferhat

Yaşı senin de benimde neredeyse iki katı.. Biraz tuhaf olmuş sanki abi demen daha mantıklı;)

17. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Abi millet bu örgüyü övüyor bende fiyatına baktım iki gün önce pahalı boşver dedim.. benim kullandığım savagegear adrenaline 0.19 1yıldan beri kullanıyorum gayet sağlam ama 120metreden kala kala 40 50metre kalmıştır alışma sürecinde çok kayıp verdim :)

o iğnedende bi tanıdıkta görmüştüm istoçtan aldım demişti takılma olayı için çözüm olabilir..

18. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    takılma hadisesini çözdüm ben:) o gün denediğim sahteye o malzemeyi uygulamamıştım ondan dolayı taktım taşa:) dipte kayalıkların içinde silikon hoplatmada bayağı zor işmiş:D balık bindimi bilemiyorsun taşamı takıldı balıkmı bindii o anı sezemiyorsunidk dün bu yüzden balığı kaçırdım:D balık olduğunu anladığımda tasma atma zamanınıda geçirmiştim tabiki kurtuldu:rolleyes:

o aparatıda yayınlıyacağım..çok işinize yarıyacak:D

örgü konusuna gelince şuan mevcut var ama kullanmıyorum..zira havalar çok sakin geçiyor..ucuna ek yapmayı sevmiyorum,,zira zaten ilk 1metrelik alanda kopma oluyor genelde..orayada mono bağlasam örgünün ne faydası olacakki banaidk
    ancak fırtınalı bulanık havada direk örgüye sahteyi bağlarsam fark yaratır..büyük balık bindiğinde levrek haricinde..

19. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    Galiba Haklısın :) Kadir Abi demek Daha dogru olacak ben yaşa hiç bakmadım bakmamda benim için insanlık önemli sitede herkes büyük küçük kardeşim gibi gördüğüm için o şekilde söyledim Kusura Bakmayın :)

20. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    sonuç olarak at çek için. kolay tüllenmeyen. otta yosunda kopmayacak uzak atış sağlayacak sağlamlık/uzun ömür/fiyat konusunda en avantajlı nedir. berkley whiplash yeşil var ama yeni üretim 2014. kutusu değişmiş, eskisi kadar sağlam mıdır? acaba nasıldır kullananlardan yorum alabilir miyim? http://www.n11.com/berkley-whiplash-pro-green-012-mm-300-m-ip-misina-P51122327