POWER PRO Dyneema - Braided Test ..at çek bırak

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Aynen öyle, bizzat şahitim...:D

Serdar'la tanışmadan önce, "herhalde kimseyi bulamazsa aynada kendiyle kavga ediyordur" diye düşünüyordum.Ancak kendisiyle tanışıp biraz sohbet ettikten sonra hakkındaki düşüncelerim tamamen değişti.Forumda her ne kadar bazı konulara bodozlama dalsada, aslında sevecen, insanlara yardımcı olmaya çalışan ve balık avı konusunda oldukça üstad bir insandır Serdar Köylü...

2. laborant1986

laborant1986 mesut

Wacky Jighead ne işe yarar ?

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    zakonın takılma oranını aza indirir:) iğnenin önüne gelebilecek taş dal vs ye çarpınca..sahteyi sektirir..takılmasını bir nevi engeller..

4. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..

Linke falan gerek yok. Yazdıklarınızı okumam sacmalığın ne oldugunu anlamama yetiyor da artıyor bile.....

Amatör balıkçılıkda trofesi arkadasının boynu olan birinin tavsiyelerine kimsenin ihtiyacı yoktur sanırım.

5. morcheeba

morcheeba Göksel

Favori Kamış:
    Spro Flashback, Shimano Catana Cx, Shakespeare Salt XT Surf MX Beach Rod
    Favori Makine:
    Shimano Catana, Daiwa Exceler, Okuma Espina
    En İyi Avı:
    Sürüsüne bereket tırıvırı..
    İp misinaların 3-4 sene ömrü olduğunu bir gerçek. Olayın özü, yerel bir satıcının size sattığı bayat misina.. Serdar abinin söylediğinde doğruluk payı var. Ama şu da bir gerçek: spectra misina pazarında rekabetin doruk noktada da olduğudur. Fiyatların bu kadar aşağı inmesi normal.
    http://www.tuf-line.com/products_Tuf-Lines_1.html
    Pahalı ve çok kaliteli misina isteyenler bunu denesin. Şu an dünyadaki en iyi spectra misina. Yok çok para harcayamam, normal ip misina ekonomik ve kaliteli olsun derseniz:
    http://www.caglarav.com/pinfo.asp?pid=6782

Denemeyen çok şey kaçırır. Saygılar..

6. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Aynen,
    Aynen,
    Aynen,
    Ve aynen..

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3 4 sene mi:) vallah iyi cesaret ediyorsun, ben çok kaliteli olursa 2yıl, belki kullanabilirim hihi dünkü incelediğim 12 lik capitana gözüm kaydı..hoşuma gitti sağlamlığı..ama vaz geçtim örgüden..mono ile mücadele etme kararı aldım..kamışımı makinamı seviyorum benhihi

8. morcheeba

morcheeba Göksel

Favori Kamış:
    Spro Flashback, Shimano Catana Cx, Shakespeare Salt XT Surf MX Beach Rod
    Favori Makine:
    Shimano Catana, Daiwa Exceler, Okuma Espina
    En İyi Avı:
    Sürüsüne bereket tırıvırı..
    Üretimden itibaren satıcıların elinde kalmasını da hesap edin..

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu ürün satar ambalajı bile janjanlıhihi ..öyle rafda bayatlıyacağını pek sanmıyorum..ki av bayii bu bölgenin en büyük bayiisi..orda aradığın bayağı bir malzemeyi bulabilirsin..yanlız biraz kazık fiyat..paketini 3tl ye aldığım çatal kuyruk silikona elamanı tane 4 tl dedihihi surat ifadem değişince patrona soralım dedi..:D paketi 7tl dedi..başka yerde buldum 50 tane aldım:D paketi 3tl yehihi

10. Barkın

Barkın Barkın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 10-40 gr
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 2500
    En İyi Avı:
    1450 gr Levrek,880 gr grida,1015 gr baracuda,2200 gr turna,
    Kadir bey öncelikle selamlar.Av raporlarınızı okudum side de yaşadığınızı görünce dayanamayıp yazayım dedim.Ben normalde Ankara'da yaşamaktayım ama yazlık evimiz kızılot tarafında yani Alara çayı mevkinde.Tatillerde fırsat buldukça gelip hayattaki en büyük zevkim olan olta balıkçılığı yapıyorum.Bir senedir de at çek olayına başladım.Fakat insan Ankara da olunca çok fazla pratik yapma imkanı olmuyor.Çok fazla deneme yanılmada olmuyor.Avlandığım yerde de kimse olmadığı için tiyo da alamıyoruz sağdan soldan.İnşallah bayramda 10 günlüğüne o tarafa gelmek istiyorum elimde 2 tane x-rap bir tane max-rap fayu bir kaç tane de ucuz model var.Gelirken bir iki tane daha alacağım.Max rap fb yada fs birde yazuri cristal minnow modellerinden bir tane alacağım.Şu an işimden ayrıldığım için çok fazla maddi olarak açılmak istemiyorum bir tane 30 tl civarı bir modelle bir tanede 15 tl civarı model alacağım.Sizin oralarda iş yapan vazgeçilmez modellerinizden bir tane önerebilir misiniz?Özellikle de berrak durgun suda iş yapan modellerden.Çünkü bayramda deniz sakin olacağa benziyor .Şimdiden teşekkür ederim.Herkese rast gelsin...

Not:Forumda yeni olduğum için özel mesaj atamıyorum onun için burdan yazdım.

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    merhaba:) kızılot tarafında denize dökülen bir dere var..orda takılın derim..o tarafda bir kaç nokta var..şuan hatırlıyamıyorum..

sahte konusuna gelince.. şu 2 sahteyi al kafidir..extra birşey daha istiiyorsan..river98 al tamamdır..10 gün için fazla masraf etmemeni öneririm..de bu sahteler her yerde iş yapar..tatlı suda turnada avlarsın..

bu 3lü bütçenize tam uygun..bütçeden ziyade atçekcinin çantasında bulunması gereken modeller bunlarhihi
    rasgele
    http://www.balikmarketim.com/?urun-...gr-Laser-Brown-Black-Sardine-GM-Suni-Yem.html

http://www.balikmarketim.com/?urun-61213-Rapture-Magneto-17cm-32gr-Laser-Sardine-BSRD-Suni-Yem.html

g12r o yoksa g15r
    http://www.balikmarketim.com/?urun-16491-River2sea-Rover-98-Sahte-Balik.html

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sizin oraları sen kadar iyi bilemem ama....

Raglou denen şeylerin, mucizevi sonuçlar yaratabileceğine dair çok experiments sahibi biri olarak, bunlardan bir kaçını çantasında bulunudurmasını hararetle tavsiye ederken....

Şeffaf su şamandırası denen şeylerin çok faydalı icatlar olduğunu belirtmeden geçmek olmaz diyorum. Kullanımı vs. için, forumu biraz eşelemek yeterlidir diye ekleyip, bilhassa Vedat Abayoğlu abimizin konularına bakılmasını hararetle tavsiye ediyorum.

13. Barkın

Barkın Barkın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 10-40 gr
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 2500
    En İyi Avı:

Kadir Bey öncelikle zaman ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Dediğiniz modelleri kesinlikle edineceğim.Ankara da bu tarz şeylerin satıldığı bir yer var perşembe inşallah ordayım.Eğer bir sıkıntı olurda rapture'leri bulamassam maxrap- fb mi fs mi hangisini alayım.Bende fayu var bir çok değişik tür avcı balığı tek başına aldı.Dere derken Akseki kavşağındaki karpuz deresi mi yoksa admiral otelin önündeki derenin oramı(Flora garden tarafı).Siz daha iyi bilirsiniz ama ben yinede söyleyim Alara çayı ağzı ve biraz ilerisindeki kara burunda da ara ara iyi sonuçlar alınıyor.O çevrede palamut çaparisi de atıyor köylüler ama kullanımı baya zor .Ben ara ara deniyorum tral ve orkinos bolca atlıyor.Arada levrek akya da denk geliyor.Yinede en güzeli bence sahteler :)

14. Barkın

Barkın Barkın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 10-40 gr
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 2500
    En İyi Avı:
    Hemen araştırmaya başlıyorum.Teşekkür ederim :)

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi tavsiye etmiyorum bu takımıhihi herkes bizim gibi yarım kiloluklarını ve altını suya salmaz..onun için tavsiye etmiyorum ve o tür konulara girip mesaj atmıyorum..av raporları dahil oldu bunahihi

o bölgelerde hiç avlanmadım..alara çayı meşhur lakin çok adam oluyormuş..diğer yerleri sadece geçerken gördüm..tatlı suyun denize döküldüğü giriş kısmı..hangi bölgeninki daha derinse orada avlanmanı öneririm..sahteyi nettden de sıpariş verebilirsiniz şayet bulamazsan

16. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Kadir :) Geçmiş olsun :confused: power pro'yu nerden temin ettin ?

Serdar Dostum :)

Uzun zamandır power pro kullanırım ve kullanmaya devam ediyorum,çok şükür bir sıkıntım yok,tıkır tıkır işliyor,hatta hayatımı biraz renklendireyim diye,sarı ve yeşil power pro'ları söküp multicolor olanından sardım,açıkcası daha da fazla keyif almaya başladım ;) şimdi hal böyleyken ben paramı boşamı harcamış oluyorum :p

Shimano Ultegra CI4 kullanıyorum uzun zamandır,gayet memnunum,tıkır tıkır işliyor,hatta üzerine nazar boncuğu bile yapıştırdım :p ikinci surf makine olarakta Daiwa Entoh aldım,doğruya doğru entoh daha bir keyif verdi,ikisinin arasındaki fiyat farkına bakılacak olursa kabul edilebilir bir durum bu,

Sevgili dostum,sen daiwa emblem kullanıyorsun,ben shimano ultegra,fiyat olarak aynı sayılır ikisi de,tüm teknik detayları bir kenara bırakalım,Biladerim ben fazladan 200 gr taşımak istemiyorum ve Shimano ultegra kullanıyorum :p bırak keyifle kullanayım yahu,

Birde Power Pro nun vakti zamanın da 49,95 usd ( 300 yard ) olduğunu ama şimdi 15,49 usd ye düştüğünü yazmışsın,Power pronun ne 49,95 e çıktığını ne de 15,49 usd ye düştüğünü gördüm ;) unutmazsam Cabelas'ın eski bir kataloğu var,ondan bakar teyid ederim ;)

Can ne güzel yazmış :) Cabelas kullanıcılarının 134 tanesi 5 üzerinden 4,8 vermiş,haydi bize inanmıyorsun,134 tane Amerikalı dostumuzada mı inanmıyorsun :D :D

Rastgelsin Dostum :)

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Evet, eski power prolar gerçekten iyiydiler. Ama son dönemde bir şekilde bozdu.

Fiyat düşüşü genel olarak yaşanıyor şu ara. Hemen her markanın fiyatlarında bir düşüş var.

18. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..

Kedidir kedi.

Ebay'da bile 24.90 $

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Orhan abi entoh hakkindaki izlenimlerini, avantaj ve dezavantaj gördügün noktalari açabilirmisin.

20. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )

Yıl 2004 - 300 yds 10-50 lb Power Pro 23.49 Usd
    Yıl 2009 - 300 yds 10-50 lb Power Pro 27.99 Usd
    Yıl 2012 - 300 yds 10-50 lb Power Pro 29,99 Usd

Eski kataloglara göre Power Pro Braidlerin fiyatları bu şekilde,Cabelas'ın daha da eski katalogu vardı ama bulamadım,Bass Pro nun kataloglarından karşılaştırma yaptım.2000 yılı Bass Pro katalogun da Power pro yok,gözüme çarpan Berkley Wanish Fc misinaya '' New '' diyerek 250 yd sine 6-8 lb si 9,99 Usd yazmışlar,yıl 2012 fiyat 12,99 usd.

Hepinize rastgelsin.