POWER PRO Dyneema - Braided Test ..at çek bırak

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tartışmıyoruz, fikir teatisi yapıyoruz. Hem farklı şeyler de öğrenmiş oluyoruz.
    Örgü misinaya asılınca kopuyor mu? :rolleyes: Zorlamanın manası yok hemi :rolleyes:
    Ne anladım ben o ip misinadan öyleyse.:p

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :D :D :D Bi firma öyle demez, biraz ciddiyse. :) Ben firma sahibi olsam, yeni çıkan taze iplerden:D 5 makara yollar, özür de dilerdim.

Sana o cevabı verecek olan ancak merdiven altı basit dükkanlardır. :D:D:D :laughing:

1 aydır çözülemeyen klima sorunu vardı kayın validemin,canımıza yetti servisle uğraşmak, Vestel'e bir email attım. Sorun o gün çözüldü. Ne yazdığın çok önemli.

3. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Ya abi ciddiye alarak cevap verme:) .Elbette örgüyü sağlamlığından ,direncinden dolayı kullanıyoruz hepimiz.Yoksa derdim ne yüzlerce dolar verip örgü alayım.Sonuç olarak bi mukavemet sınırı var bununda.Arabanın arkasına bağlayıp çekersen 1cm lik örgü de kopar:D Kadir abinin uyguladığı kuvvetle kopması ilginç.Büyük talihsizlik olmuş.40 lira fazlalığın varmış kadir abi:)

4. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merdiven altı önemli tabi :D :laughing:

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Nasıl ciddiye almayayım Ümit. Şakalaşmayı, ince zeka ürünü lafları severim ama bu durum farklı. Birçok kişinin yaşadığı birşey var. Kötü misina denk gelmiş diyelim kapansın olay, Kadir abi de maxime dönsün. Sen sağ ben selamet. :D

Ancak aynı marka ve modelden çok memnun olanlar da var. :D
    Aslında çok net bir sorun var. Tam sorun şudura ulaşamadık. Kadir abi önerimi yaparsa belki fabrika dicekki üretim hatası, belki diyecek ki bu ürün bizim ürünümüz değil, sahte bir ürün.

Kadir abi de bize diyecek ki arkadaşlar fabrikadan cevap geldi durum bu.
    Bizde ona göre ayağımızı denk alacağız. Gardımızı ona göre alacağız.
    Benim başıma gelse inan yapardım.

Sorun 40 tl falan değil, ne oluyor onu bilelim. :D

6. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haklısın abi,
    Birileri merdiven altından fena rant çeviriyor:D

7. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..

NIKE ayakkabı aldın yırtıldı NIKE kötü marka
    Adidas tişört aldın üstüne yemek döktün kirlendi Adidas kötü marka
    Docker botunu yagmurda ıslattın Dockers kötü marka
    Coca Cola yeterince soguk değildi bakkal dolaba koymamıs Coca Cola kötü marka
    Shimano misinan kırıldı Shimano kötü marka
    Saymakla bitmez........

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Evet aynen böyle...

En absürt örneğin Cola'mı?

Takip edecek kardeşim sattığı malın dolaba konup, uygun şekilde müşteriye ulaştığını. Zira kolayı kola yapan içindeki karbondioksti. Ve sıcak suda gaz çözünmez, yani karbondioksidi kaçar. Niye veriyor bunlar bakkalara dolap?

Ha, burada yağmurda ıslatmak değil, giyip kapıdan çıkınca tabanını ayrımlasından bahsediyoruz zaten. Size tavsiyem, saçmalık nedir, zırvalık nderi bir öğrenni, mesela şuradaki:

http://safsatakilavuzu.com/safsata turleri ve guncel ornekler-3.htm

Şu örnek gibileri bir öğrenmenizdir:

Temsil Etmeyen Örnek Zırvalığı
    (Unrepresentative Sample)

Tanım: Örnek ile bütün arasında bir benzerlik yoktur. Örnek, temsil ettiği bütünden farklı olduğu için, yapılan çıkarım da hatalı olur.

9. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    eskiden kullandığım örgü misinaların bahsettiğiniz şekilde sık sık sorun yaşatmasının ardından monoya geçmiştim. piyasada kaliteli olarak bilinen çeşitli markaların 0.20, 0.22, 0.24, 0.26, 0.28, 0.30 kalınlıklarını at çekte uzun süre kullandım. yani bir koca çanta olmasa da bende de epeyce misina stoğu var :)

örgü misinaya ben de tövbeliydim, geçen bahar hepimizin internet alışverişinde başına geldiği üzere siparişimdeki bir ürünün olmayışı nedeniyle lineaeffe fire silk 0,12 örgü misina aldım. en azından yemli takım olarak kullandığım makinaya sararım dedim. sonra fikir değiştirip at çek takımına sardım.

yaklaşık 6 aydır sürekli atçekte kullanıyorum, sürekli kayalıklarda avlanıyorum üstelik 30 ve 40 gr. jigle de avlanıyorum, var gücümle savurup fırlatıyorum. kayalara sürtünme de çok oluyor. birkaç kez ucundaki liderde sorun yaşadım, şu an lider de 0,37 fc kaplı mono. her ikisinin de çekeri 10,4 kg. geçen hafta acaba örgü aşınmış mıdır diye kapının koluna bağladım, arkamı dönüp makaradan tutarak var gücümle asıldım. biraz sonra şaaak diye bir ses geldi, baktım, düğüm kaymış. yeniden bağlayıp defalarca kördüğüm attım ve yine gerdim. aynı şekilde çok fazla güç uygulayarak ancak kırabildim ve gönül rahatlığı ile kullanmaya devam ediyorum. kayma sorunu için ise doğrudan örgüyü bağlamamı gerektiren durumlarda düğüm üzerine toplu iğne başı kadar şeffaf oje değdirip parmağımla düğüme yediriyorum.

atış sırasında makinadan sağılması da çok iyi, daha önce bazı ögrülerde yaşadığım makina kafasına yapışma, makaradaki ipe takılma vs. sorunları da yaşamıyorum. bana göre olumsuz tarafı ise yuvarlak değil yassı olması, bu beni gıcık ediyor :)

sizin power proda yaşadığınız sorunun normal olmadığını düşünüyorum. keşke imkan olsa da aynı markadan birkaç makara olsa, her birini test etmek mümkün olsa.

10. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Sevgili Serdar abi hep ben bilirim hep ben doğruyum modunda takılıyorsun.Kadir bir olay yaşamış ve izlenimlerini paylaşmış.Burada en az 10 kişide memnun olduğunu söylüyor.Senden shimano daha ne bekliyorsunuzki diye bir cevap:confused: Yahu arkadaş bu işte kafaya oynayan ilk 5 markadan hatta ilk iki markadan bahsediyoruz.Bu kadar yargısız infaz olmaz ya.Hiç yazmayayım diyorum ama malesef bazı yorumların beni resmen güldürüyor:) Ve 300 yard 10lb ip en az 27-28dolar civarı kargo hariç.Daha kalınları daha fiyatlı.Selamlar ve sevgiler...

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ne yapalım peki can? Birileri almış, beğenmiş diye, bizde kötüye iyi mi diyelim?

Burada tartışma benimşeyim değil. İşte apaçık ortada. Adam almış Shimano misina, fırçanın sapına sarmış sonunda ancak. Hal taa böyleyken, hala Shimano'yu mu savunacaksınız?

Görün artık, kralınız şimano ama o çıplak. Buna göre umarım artık yorum yaparsınız.

Ha, markasına, kalitesine önem veriyorsa şimano, burada biri çıkar ben gibi, böyle der diye, gider ona göre malını üretir adam gibi, olur biter. Doğru mu?

12. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Abicim kötü birkaç örnek malın kötü olduğu anlamına gelmezki.Ben aynı ipin daha incesiyle (10lb)tarabyadan 150gr kurşunla allah ne verdiyse savuruyorum.En ufak bir sıkıntı yaşamadım.Hatta iple monoyu şoklarken ipe asılırken elimi kesti nerdeyse.Ama yinede bir mala kötü demek için bir kaç örnekle olmaz bu iş ortalamaya vurmak gerekir.Bu alttaki linkte kullanan 134 kişiden aldığı puan 5 üzerinden 4.8 puan.Bu rakamlara çoğu berkley ve spiderwire bile çıkamıyor malesef.

http://www.cabelas.com/product/Powe...t=power+pro+&WTz_l=Header;Search-All+Products

13. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Kadirin aldığı ipin sahte,hatalı veya çok kötü koşullarda depo edilmiş olması aklıma ilk gelen cevaplar.

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Sorunda bu ya. Artık o Power Pro yok. 97'de bunlar, Innovative Textiles adında bir tekstil firmasıydı. Bu miisanyı ürettiler ama zarar ettiler. Bir şeyi ilk yapan batarmış hesabı, batma noktaısna geldiler. Ama ürünleri kaliteydi cidden. 2008'de bunları Shimano aldı. 2011 yılından itibaren eski üretim tarzını bırakıp yeni Shimano tarzı üretime geçtiler.

Yani bundan sonra alacağın her power pro böyle. Bunu bir görmekte fayda var. Ha, eski model, eski üretim bulursan, bayat filan olmaz, taş gibi misina olarak işini görür. Ama Shimano gibi üretilenler, Shimano gibi olacak mecburen.

Gelip birde Shimano'ya laf etme filan diyenler varki, anlamakta güçlük çekiyorum. 6 kg drag'ı zor taşıyan, 2 bilyalı makinesi 80 TL. Aynı ayarda bundan biraz daha iyi Okuma makine, 60 TL. Ne iş bu şimdi?

15. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Serdar abi bu iş fiyat meselesine girerse her sektör böyle değilmi ki?
    Adam ayakkabı üretiyor x marka olmuş firma 150 tl ye satarken adı duyulmamış firma 50-60 tl ye aynı kalitede malı satmakta zorlanıyor.Mesela aklıma gelen yakında aldığım tost makinası var arçelikle altus aynı fabirkadan fason üretiliyor altus daha ucuz.Bunun gibi örnekleri sıralayabiliriz tabiki.Ama marka olmanında bir bedeli var malesef.Reklam ve sponsorluk giderleride tabiki her zaman son alıcı yani tüketiciden çıkar.Bunu unutmamak lazım.:thumb:

16. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Daiwa varken daiwa almak en iyidir.
    Şaka bir yana bugün whiplash crystal 0.06 ip misina aldım. Turnada kullanmayı düşünüyorum. Yinede çelik tel bağlamak gerekir mi?

17. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    abi aman diyim küçük ev aleti dedinmi direk bana gel bırak o dediğin markaları :rolleyes: :D her türlü mutfak aleti süpürge ütü vs ;)

bu arada Uygarın aldığı ip misinadan bir arada ben alayım diyorum bu markaydı değilmi?

18. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Aynen kardeşim power pro.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili can, mesele böyle göz boyayan reklamlarla filan vereceğiniz paranın karşılığını veremeyen bir şeyi almaktan uzak tutmak, siz can dostlarımızı.

Bakmayın siz. Sende dahil, tanıyan bilir, harr, hurrr, etsekte severiz tüm amatör dostlarımızı. Buralarda böyle kuduz boğa gibi burnundan pufluyor görünsekte, org. vs marifetiyle tanıştığımız herkes sevecenliğimizi bilir.

Ve istemeyiz, şimanov gibi şeylerle dişlerinden tırnaklarından kestiklerini heder etmelerini. Hepsi bu.

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Şimdi denecektir ki, nedir bu skoylu'nun şimano ile derdi?

Evdeki tüm şimanoları sevmediğim arkadaşlara hediye ettim.

Ama sebebi bu değil elbette. Bu kadar değil bu alet. Ve emin olun, daiwa'yı böyle şişirmiş olsanız, en bir antidaiwacı ben olurdum.