POWER PRO Dyneema - Braided Test ..at çek bırak

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..

Shimano kullanıcısıyım ve bu güne kadar en ufak bir sorun yasamadım. Kamış, makine, misina. Shimano orta üstü ürünlerde en kaliteli üründür. Shimanoyu bu kadar kötülüyorsunuz ama alternatifde sunun bari. 39 tl ile alınabilecek en iyi ürün alınmıs. 300 Tl bastırırsanız Berkley'in ürünlerinden alabilirsiniz ama alım gücünüde hesaba katmayı unutmayalım.

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kadir

Markası ne olursa olsun kimi zaman her miisina ve türevinin bazen birkacının imalat hatası çıkabilir.

Başka bir deyişle bir miisina aldın uzun süre güzelce ve memnun kalarak kullandın.

Diyelimki bu misidan sonradan bir daha aldın,ancak bu kere başına anlattığın hadise geldi,gelebilir,benimde başıma gelmiştir,seyrekte olsa gelmiştir.

Birçok çeşit ip miisina kullanıyorum.Aralarında PowerPro'da var.Hatta hafif jiglerde kullanılmak üzere Hayli incede.15 lb test 0,19 mm kalınlık 7 kg çekme güçlü.

Hafif jigte olsa koca bir sinagritinde yapışması olası.

Sanırımki seninkinde bir imalat hatası oluşmuş.Dedimya benimde başıma gelmiştir,üstelik hanhi markada biliyormusun Varivasta.

Sevgimle kal

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: Güneş tezini çürütmüşsün abi, bayatlamaz da demişsin, ekmek mi ki bayatlasın. :D
    En güçlü tez Vedat amcanın üretim hatası savı kaldı abi. Kendisi de tecrübe etmiş zaten, bence de üretim hatası olabilir.

Sen şimdi Shimanodan ne beklersine dayandıracaksın ya neyse? :D

Rastgelsin abi, hayırlı sabahlar. :)

4. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Güneş tezinin çürümesi imkansız, misinanın üzerinde ne yazarsa yazsın alın bir tane misina ambalajını dahi açmadan bir kaç ay güneş gören bir yerde bekletin ve sonra bir deneyin. Bakalım bu teziniz çürümüşmü olucak yoksa gerçektende güneşde bir süre kalmıs bir misina paramparça olucakmı? Girdiğiniz malzemecilere bir kaç kez dikkatli bakın hiç bir malzemeci dükkanın güneş gören yerine misinaları diziyormu?

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Volkan, üretim hatası filan değil. Bildiğin shimano olayı.

Ne oldu da power pro, shimano olduktan bir süre sonra ne oldu da fiyatı düştü? 39 TL'ye spectra mı var?

Zamanında 300 yardası (270m) 49.95'ten başlayan powerpro, şu anda 15.49'dan itibaren satılmaya başladı. Sizce yok mu bu işte bir bityeniği?

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: Tahminim gibi cevap. :D
    Abi bu gidişle shimano sana dava açarsa hiç şaşırmayacağım ;)

49,95'ten 15,49'a düşüyorsa kaliteden mutlaka taviz verilmiştir diye düşünüyorum. Ancak gene de en kötü ip misina kayaya sürtmedikten sonra böyle patır patır kopmaması lazım. Birkaç yerden daha duydum böyle patır patır koptuğunu. Bu marka değil. Güneş tezi çürümez de denmiş.:rolleyes: :confused:

İp misinalarda güneşin etkisi bu derece çok olabilir mi? Kadir abi demiş ki çok korunaklı bir kutuda geldi diye. Güneş bana uzak, çok uzak ihtimal gibi duruyor. Ben gene üretim hatası olabileceğini düşünüyorum.

İp misinalarda yapı gereği üretim hatası çok olabilir mi acaba diye de düşünmüyor değilim. Hani fabrikalarda kontrol birimleri vardır, piyasaya sürmeden kontrol edilir. Mesela %10 ayıplı mal bulunur onlar ayıklanır falan ya.

Acaba İp misinalarda bu oran farazi rakamla %40 lara falan mı tekabül ediyor.
    Yani her çıkan 10 toptan 4'ü ayıplı oluyor diyelim. 1 top kaçırılıyor belki de ve o 1 toptan 10 larca ayıplı makara sarılıyor belki de. Kime denk gelirse gibi.

Hayal gücüm çok mu kuvvetli acaba:D

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İp misinalarda yapı gereği üretim hatası hemen hiç olamaz. Zira üretiminde bir terslik olursa, üretilemez oluverir bunlar.

Dyneema denenşey, UHMWPE denen bir yapı. Yani "Çok ağır moleküllü polietilen". Bu malzeme, 40 derece sıcaklıkta, 300 saat öğle güneşinin altında durduğu zaman, moleküler ağırlığı 3.800.000'den, 3.100.000'e düşer. Bu sonuçta sağlamlığının %5'ini kaybetmesine yolaçar. Fakat, yüzeyde geçrekleşen bu olay sonra, UV ışık alta işleyemez ve tipik olarak ikinci %5'lik kayıp için 1.500 saat gibi bir süre gerekebilir.

Misina tipi kullanımda, 2 bin saat öğle güneşi altında durarak, sağlamlığının yaklaşık %40'ını kaybetmesi ancak mümkündür. Bu da teknik olarak 20 yıl sürkeli kullanıma filan tekabül eder.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim abi. Yazdığın rakamlarla bakılınca gerçekten 40 derecelik bi sıcaklığa tabi olarak deforme olması için senelerce satılmadan durması lazım.
    Yazdığın rakamlara göre çoook uzak bir ihtimal. :)
    Üretim hatası da olmaz demişsin, kimisi de çok memnun. :confused:

Tıkandık...:rolleyes: :p

9. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Akşam kadir abiye söyledim aynı şeyi .Az kaldı tutturuyormuşsun:D %40 değil,%30 ...

10. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..

Shimano kullanmazsın olur biter. Bir ürünü bu kadar kötülemenin amacını da anlamış değilim ayrıyeten. Sufix cok mu daha kaliteli, Berkley'in misinalarında hiçmi hata yok? Remixon misinanın kralınımı üretiyor? Awashima'nın misinaları ne durumda? Arkadasın sansına adi bir misina denk gelmiş bütün olayın özeti bu. Bir markayı kötülemek o markayı kullanaıp memnun kalanlara saygısızlık değilmidir? Yazdıklarına bakılırsa Shimano dünyanın en kötü markası sanacak insanlar o halde biz binlerce lirayı bu markaya bosuna yatırıyoruz.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir markayı kötülemek o markayı kullanaıp memnun kalanlara saygısızlık değilmidir?

:eek:

Aynen dumur olunacak bir şey olmuş. Ne demek şimdi bu? Senin aldığın mal kötüyse, bizim kabahatimiz ne? Birileri almış bunu diye, krala çıplak denmez, mala kötü denmez diye bir şey mi var? Damacan sularda b.k karışmış diye yazanlar, o suları alıp içenlere "b.kyiyen" demek mi sitiyor yani, onlara hakaret mi ediyor? Laf olsun torba dolsun işte bu sadece.

Yazdıklarına bakılırsa Shimano dünyanın en kötü markası sanacak insanlar o halde biz binlerce lirayı bu markaya bosuna yatırıyoruz.

O sizin sorununuz. Para da sizin paranız. yorum yapmak sizin boş lafınızdan daha boş laf olur haliyle.

Tee allaaam ya, lafa bak şimdi... Şu şu markaya kötü diyemezmişiz, niye efenim, bu bu adam almış, bir avuçta para vermişte ondan.. Daha neler duyacağız şu fani alemde...

12. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Kadir Abi, hemen hemen her markada üretim hatası olabiliyor Vedat Amca`nında dediği gibi varivasta dahi karşılaşılıyorsa bu normaldir ama sen al bir berkley :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serdar abi de üretim hatası olamaz diyor ama. :D

Diğer açıdan bakılınca, farz et ki doğru biliyorsun %30 ayıplı mal oluyor, üretimden kaynaklı.
    Bunun %30'u da piyasaya giriyorsa alanlar açısından büyük risk. Hatta üretici acısından da risk. Onca para verip, o riski almak ne derece doğru bilemiyorum.

Birçok kişinin başına çeşitli markalarda aynı sorun geldiğine göre piyasaya bayağı büyük oranda giriyor bu ayıplı ürünler.

Diğer bir seçenek te merdiven altı üretim, olabilir mi? Çinlilerin yapmayacağı şey yok gibi. :D Elimizden gelse bizde yaparız ya, şükür ki pek beceremiyoruz Çinliler kadar.

14. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Taktın sen o merdivenin altına:laughing:

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben takmadım, başka pek seçenek kalmadı. :D:D:D

En son olmadı, Kadir abiyi Süpermen ilan edeceğim. Taş gibi ip misinayı patır kütür koparmış ne de olsa. :laughing:

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    remixon silk var onunla karşılaştırayımmı yarı fiyatı:) onu biraz zor kopartırımhihi ama oda çok çabuk dolaşıyor..ve çabuk çürüyor..

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Çinlilerin bir taktiği vardır. Mesela 100 bin tane lamba satacaklar. Bunun 50 bin tanesi 1 yıl ömürlü olur. 10 bin tanesi 10 yıl ömürlü olur, kalanlar 3 hafta ömürlü. Şimdi birisi çıkıp derse yahu 3 hafta geçmedi patladı lambam, nasılsa oradan biri valla bir sene oldu, öbürü 5 sene oldu diyecektir. Demekki hata tüketicidedir, voltajları filan yüksek gelmiştir canım.

Bir de amerikan taktiği vardır. 100 bin lamba üretir, ortlama 30 $ fiyattan. en iyilerini ABC marka, fiyatını 150 yapar, ortalarını X-YZ marka yapar fiyatını 100 yapar. Kalan döküntüleri ise çan çun marka yapar ve üzerine made in china yazıp 5 dolara piyasaya sürer. Dökünütüyü alıp elinde kalan müşteri bir daha mı çin malı diyerek, gidip ABC markayı alır kullanır güzelce.

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kadir abi aklıma bişey geldi. :D:D:D

Test yapmışın ya. (Şu an izleyemiyorum)
    At onu bir Cd'ye. İp misinayı da koy pakete, Paket içine de bir kağıda bu sizin sattığınız ip misina de, fiyatı şu de. Bu da Remixson Süper Maxim Mf. 0,25 misina de.
    Sizin ip misinanız yüzünden ben şu kadar emek verdim, sabah kalktım, giyindim, uğraştım, didindim de. Hayallerimdeki balığı çekerken pat diye koptu sizin sağlam ip misinanız de. Avlakta balığı çekerken de video varmış ya, Cd'ye onu da at.
    Türkiye de distürübütör müdür, her nereyse yetkili yolla oraya abi.

Ben olsam yapardım.
    Karşıdaki bakalım ne cevap verecek. Ne diyecek, ne yapacak?
    Hiç cevap gelmeye de bilir de ne kaybedersin ki.

Tabi sen güzelce yaz, ben salla pati şekilde öneri de bulunmak için yazdım. :)

19. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ya tartışmayın boşuna.
    Sonuç olarak abi örgü misinaya asılmayacaksın,nazik davranacaksın:D asılırsan kopuyor işte zorlamanın manası yok :D :laughing:

20. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Almasaydın kardeşim:laughing: :laughing: