merhaba sayın büyüklerim ve arkadaşlarım size bir sorum olacak bende sırtı mavi aşağı inildikçe grileşen 7 cm boyunda bir rapala var acaba bu rapala ile hangi balıkları avlayabilirim cevaplarsanız sevinirim teşekkür ederim
remzi arkadaşım eğer denizde avlayacaksan levrek vs avcı balıklar gelebilir.ama avlanacağın yeri tam bilemediğim için birşey diyemem.rapala günün hangi saatinde daha çok parlarsa suyun içinde o saatlerde avlanmanı tavsiye ederim...
harun öncelikle cevabın için teşekkür ederim avlanacağım yer ise liman girişi yani teknelerin girip çıktığı yer iki burun arasında avlanacağım
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=897 bu konuda yeterince bilgi vardır.ayrıca rapala diye ararsan forumda oldukça yararlı bilgiler bulabilirsin.. rasgele
remzi kardeşim sana teşekkür etmek istiyorum konuya girişin çok güzel "sayın büyüklerim ve arkadaşlarım" bazı kardeşlerimizin fazlasıyla örnek alması gereken bir hitap şekli bu sitede bulunmamızın sebeplerinden biri bildiğimiz veya öğreneceğimiz bilgileri burada bulunan insanlarla paylaşmak tabi saygı çerçevesi içerisinde sitede bulunan ve çok arkadaşımızın evladı yaşında olan gençlerin karşılarındaki insanlara arkadaşım, dostum, birader gibi hitapta bulunması çok abes örnek olduğun için bir kere daha teşekkür ederim gelelim rapala konusuna yöre yabancı olmadığımız yer neredeyse mersin tarafıyla aynı avcı olan bütün balıklar gelebilir levrek, barracüda, avcı, vs vs yalnızzz kısmetinde o gün ne varsa onu tutarsın sırtı çekeceksen ağırlığı iyi ayarla rapalayı dibe takma haydi şimdi rastgele
Ambalajını incelemeni tavsiye ederim. Flaoting = yüzen(levrek, baraküda, iri zargana), Sinking=dibe dalan(akya, sinarit ) ve balanced =degeli (bu aslında handi derinlikte çekmeye başlarsan o derinlikte dalaganan demek) kelimelerinden hangisi varsa tipi o dur. Sinking yapma balıklar tekne dışı kullanımlarda takılmaya en fazla adaydırlar. Kullanacağın bölge hakıında ön bilgi edinmeye çalış. Eğer ambalajı elinde yoksa su dolu bir kapta türünü anlaman zor olmaz. Yapma balığn gagası uca ne kadar yakın ve büyükse o kadar büyük bir sinüs eğrisi içerisinde dalgalanır. Benden bu kadar Rastgele
sizede çok teşekkür ederim umur amca bu bilgiler sayesinde bolca balık tutarım allah kısmet ederse çok sağolun
rapala arkadaşlar. 7 cm boyunda altı gri gibi üst tarafı koyu mavi bi rapala oldım. Rapalayı kamışa bağladığımda kurşun takcakmıyım. Takacaksam kurşun rapaladan sonramı gelecek öndemi olacak. Bİlgi ve tecrübelerinizden aktarısanız sevinirim.
bu nereden nasıl av yaptığınıza bağlı rapalanın ağırlığı dalıcımı yüzücümü olduğu vs. biçok şeye bağlı dostum ayrıca kurşun rapaladan sonra gelmez öyle bir hata yapma sakın rapala hep en sonra serbets gelir arkasaına kurşun falan bağlarsan serbestliği ortadna kalkar
Merhaba; avlanacağınız yer Çevlik sahil yada limanın ön tarafıysa mevsinine göre Lüfer, levrek ve akya gibi balıkları ikna edebilirsiz... Ama unutmayın sahte balık tek başına balık yakalamıyor... Denizin durumu, hava durumu, günün saatleri, attığınız uzaklık, sarma yöntemi, sahte balığın türü, misina kalınlığı ve rengi gibi birçok değişken var... Saygılarımla.. Rastgele...
Merhaba arkadaslar... dun 13 cm uzunlugunda mor,gri,turuncu renklı bı rapala buldum..fiyatıda oldukca uygundu..almayı dusunuyorum ama daha once hıc rapala ıle avlanmadım.Izmir de nerde avlanır nelere atılır cevaplarsanız cok sevınırım..sımdıden tesekkurler.. saygılarımla..