Rapala ile levrek avında kullanılacak teknikler

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Matchbox tarafından paylaşıldı.

1. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    arkadaslar bende kıyıdan at cek yapıcam rapalalarla vs... nasıl bı olta düzenegıne sahıp olmam gerekıo resım olarak tarıf edersenız cok sevınırım... nasıl kullanmam gerekıyor baglama seklı vs... sadece misinanın ucuna sahteyımı baglamam lazım?? karadenızde avlancam

Son düzenleme: 16 Ağustos 2011
  2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    ....oyle de olur ucuna rapala klipsi ve sahteye takarsin veya asagidaki gibi de yaparsin... ikiside olur ikinci secenekde fc beden oldugu icin gorunmezlik acisindan daha iyi olur..

3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    denizde, kıyıda kullanan var mı?

4. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    esğirituellıgnıze hayranım ama denız anlamı yanı tuzlu su demek oluyor ;)

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Seydihan, evet misinanın ucuna sahteyi bağlıyorsunuz. bağlamayı rapala düğümü ile yapıyorsunuz.
    Göllerde ve tatlı sularda rapala işe yarıyor biliyorum ama
    Benim özellikle merak ettiğim rapalayı denizde ve kıyıda kullanan var mı?

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    az sabret şu ağustos çıksın havalar serinlesin ardı ardına görürsün raporları forumda:)

7. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    İlk mesajdaki kullanılacak sahte boyu yorumuna katılmıyorum. Levrek için ne kadar büyük sahte o kadar büyük balık düsturu geçerli benim için. Fakat yemlik balık yoksa daha ufak sahtelere iri levrekler atlayabileceği gibi, 13 cm'lik sahteyle 30 cm civarı ispendek aldığımı da bilirim :)

8. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    2006'nın konusuymuş bu :D

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    daha önce attığım rapalalardan balıklar korkar kaçarlardı, hüsran ederlerdi beni. Hatta bir gün bir attım suyun içinden kaplumbağa çıkmaz mı!. yani bir sahte bu kadar korkunç olurdu, zavallı kaplumbağanın bir kaçısı vardı, patır patır gidiverdi açıklara.

Inanmayacaksın sideprensi07, geçen gün değişik bir sahte attımi, pelikan , az daha martı kapacaktı. martılarn bayağı dikkatini çekti havada dönüp dönüp sldırıyorlar. birde yavaş aksiyon veriyorum sıkı takip ediyorlar. görenleri hayrete düşürüyor. video ya çekmek isterdim hepsini.
    Bir günde köpek atlamıştı sahtenin arkasından suya , tabi, o kadar hızlı çektimki kapmasın diye bulamadı.
    geçen günde değişik bir tür kaplumbağa gördüm, kahverengi, sırtı çentikli. nasıl olduysa suyun içinden ayağımın dibine kadar gelmiş, sahtenin önünü kesiyordu, birden asıldım sahte karaya ucuverdi, yoksa o kadar saldırgan ki az daha kapacaktı valla
    kefalleri yazmıyorum
    yengeçler ilgilenimiyor
    bakalaım bundan sonra daha ne takipler alacaz, etrafta kofana olsa hayatta bırakmaz herhalde

10. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Merhaba ,kıyıdan atçek le 17 cm lik sahtelerle bile levrek yakaladım.Genel olarak 11-14 cm aralığındaki sahtelerle onlarca levrek yakaladım.Dolayısıyla,mutlaka 7-9 cm aralığındaki sahtelerle kıyıdan levrek yakalamak daha efektiftir demek,tecrübelerimle bağdaşmıyor.Uzağa atış yapmak gerektiğinde daha uzun boyuttaki sahteleri kullanmında hiçbir sakınca yoktur.
    Selamlar,rastgele...

11. OMMG

OMMG OKAN

Kesinlikle katılıyorum,neredeyse kendi boyundaki sahtelere bile saldıracak bir balık.Hem İbrahim in dediği gibi uzağa atış yapmanız gereken durumlarda 11-14 cm arası sahtelerin avantajı daha fazla,yerine göre 7-9 hatta daha küçükleri ile de balık alıyoruz ama mutlaka şu boylar arası demek yanlış olur...