Valla zehir mehir umrumda değil tuttuğunda canlı yollayabilirsen akvaryumda beslemek isterim arkadaşım mükemmel bir balık.Sanırım gobi familyasından yani kaya balıklarından.Ciddi olarak beslemek isterim.
Gerçekten çok karizma balık peki bu balığın zehiri sadece sırt yüzgeçlerinde mi ? İnsanı öldürebilirmi ? ,iskorpitten daha mı tehlikeli ?
sırtında kafasına yakın 3 iğneden birinde zehri tam bilmiyorum hangisinde ,zehride iskorpitten çok daha etkili ,tehlikeli balık denk gelmez işallah
Fotoğraf ve kompozisyonu mükemmel eminim bi yarışmaya girseniz bu resim ve kompozisyonla dereceye girersiniz
Evet ben baktım yakaladığımda çok incalemiştim hiç dubara yemiyor bu balık çok ilginç.Midyenin hastası.
Bir çeşit kayabalığı... Durum gereği ancak cep telefonu kamerasıyla çekebildim o yüzden görüntü kalitesi düşük affola....
slm abicim gerçekten müthiş hiç farkına varamamıştık bundan sonra bende balıkların buhalini fotğrafayım inşallah çok teşekkürler abicim
Beni Bu Sevdaya Düşürende Bu Renklerdi Zaten. Sahilde Balik Tuttuğunuz Zaman Yaninizdan Geçen çoçuklar Nasil Tuttuğunuza Değil Dişari Aldiğiniz Baliğa Bakar.
Tatlısu Levreği Alı al, yeşili yeşil bir tatlısu levreği. Gözleri biraz önce darma dağın ettiği gümüş sürüsüne nispet hınzır bakışlı, ağız ve galsamalar yüzgeçlerle yarışırcasına açık... Yer; Bafra Derbent Barajı Tarih: 24 Temmuz 2009 Takım: Dandik marka kaşık
Tam yeri galiba. Hocam teşekkürler. Paylaşımınız hatırlatıcı bir fırsat sundu. İkinci balığı oltanızda görmek isterim.
Oy oy oy, oltamda değil objektifin önünde görsem ömrüm 5 yıl uzardı emin olun. Siz bu balıkların tam tür adını biliyormusunuz Burada bir belgesel yazılmış sanki. Keşke bu fotografları 1 yıl önce görmüş olsaydım. İlk balık Abant'tan avlanmadı değil mi? Abant'tan mı avlandı yoksa.... Yoksa 2500 gibi bir rakımda Doğu Anadolu ile Karadenizin Kavuştuğu zirvelerde bir gölde mi yakalandı? Koltuğa kurulu güzel de Kayseri sınırları içinden avlanmış olamaz, olsa olsa Erzurum, Kars, Rize Artvin, (hadi bilemedin Erzincan'ı da ekleyelim) yada bu üç ilin birbiriyle buluştuğu zirvelerde, derin vadilerden çağıl çağıl akan derelerde yakalanmış olmalı.
Akşam-akşam sizi böyle heyecanlandırmak çok hoşuma gitti. İtiraf edeyim, biraz da kıskandırmak istemiştim. Hocam lütfen affedin. Balıkların tam türleri hakkında hiç bir fikrim yok. Birinci balık yeğenim Erdem’in (yaş, 11) bu cumartesi günü kaşıkla aldığı bir balık. Kulaktan dolma bilgilerle bu balığın Üniversite tarafından göle bırakıldığını biliyorum. Teyit etme şansım olmadı. Noktalarının/pullarının tamamı siyah renkte. İşinin ehli nasılda belli eder kendini. “Yoksa 2500 gibi bir rakımda Doğu Anadolu ile Karadenizin Kavuştuğu zirvelerde bir gölde mi yakalandı?” aynen buyurduğunuz gibi. İkinci balık ta –koltuğa kurulu paşamız- benim değil. Erzurum-Rize-Erzincan üçgeninde, “bu üç ilin birbiriyle buluştuğu zirvelerde” “derin vadilerden çağıl-çağıl akan.” bir dereden. Bir arkadaşım 15 gün önce piknik için gittiği bölgede, öylesine otla atarken bu “güzel” gelmiş nasibine. Serde balık sevdası olunca, nispet yapmak için resmini göndermiş sağ olsun.
Amacınıza ulaştınız meraklanmayın Birinci tür bir abanticus'a benzese de macrostigma hatta labrax'ın göl formuna daha çok benziyor. Üniversite salmış olabilir, çünkü abanticus'tan ayırt etmekte zorlandım. Yine de göl formu olma ihtimalini göz ardı etmemek lazım. İkincisi ise ünlü caspius desenlerine sahip. Bu kadar canlı ve yakından hiç görmedim, geçen hafta Erzincan'a gidip o ve benzerleriyle hasret giderecektim, olmadı, sazan ve tatlısu levrekleriyle yetinmek zorunda kaldım.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sayın hocam. İnşallah en yakın zamanda özlemini duyduğunuz "güzeller" ile hasret giderme fırsatınız olur.