Sabahın ilk ışıklarıyla Sarayburnundayım.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Seni kandırmak için :)

Kavun içi olması lüfer için anlamsız demek, palamut için de öyledir demek değil elbette..

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Sağlık olsun Serdar.

Renkler ve zevkler tartışılır demişler,
    renklere önem veren insanlar değiliz.

Gönüller bir olsun .

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Çok doğru söylemişsin, ama...

Balıklar (bir kısmı, kuşlar ve bazı sürüngenler dahil) için bir renk daha var: Ultraviyole.. Yani mor ötesi.. Açık arayla denizde en son kaybolan renk bu...

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Denediğimizimi öğrenmek istiyorsun serdar. yoksa renk cümbüşümü yaratmamızı benım elımde mor ötesi olabilecek takım taklavatım yok turuncu ve yeşil var elimizde olsa tamam ama olsa gerçekten dükkan senin yok.

5. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Al bir mikro dalga fırın 2 tane 3'lü kanca bağla salla gitsin denize tabii çalışır olması lazım ışınları yayması için onunda çaresini bulursun artık.
    Onuda benmi düşüneyim.?

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yok be alico iki gözüm.. Biliyorum, sende bunu ilk defa duydun..

Ben bunu denedim.. Ama denizde değilde, derede, çokta iyi oldu. Fly'ları UV yansıtır yaptım, gece hadi bismillah dedim, bir sürü alabalığım oldu.. Ama sanırım çoğu tutup saldıklarımın geri dönüşüydü ama olsun..

Bu neticeden sorna artık deneme değilde, kullanma oldu haliyle mevzu..

Denizde de iş yapıyor.. Bu UV görüş meselesi, bilhassa derinde, taş balıklarında filan çok yaygın. Lüfer göremiyor. Palamut belli değil. Ama orkinosların pek çoğu görebiliyor. Bir fırsatım olursa, birde palamuta deneyeyim diyorum..

Eğer denerim dersen, sana UV yansıtacak bir şeyler bakarız.. Mesela Fool-a-fish var evde.. Yeme fıslatıyorsun, yem UV yansıtıcı oluyor. Canlı yeme, çapariye, silikona, rapalaya filan sıkmak için.. Lüfere faydası yok, baştan söyleyeyim. Palamuta var mı, emin değilim..

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Zaten bu sahteler, balığı değilde balıkçıyı kandırmak için oluyor genelde..

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Bir lokantada gördüğüm tabela :

Göz yanılır Miğde yanılmaz.

.

9. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Maria princes chase sw en sevdiğim rapalamı denedim, onun yanında kırmızı beyaz, yeşil gri bi kaç rapala ve jig silikon denemelerim oldu. Bu gecede kısmetse 3 kişi arnavutköy sahil, yada kabataş sahile gideceğiz. Bakalım ne olcak, onuda yarın sabah bildiriceğim, fakat palamut veya lüfer acısından pekde umutlu değilim şimdiden söyleyeyim.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Umudunuz tükenmesin.. Lüfer, kaşık yada rapala yanından üç kere geçmeden atlamaz.. Seri olun, çabuk atın, ara vermeyin.. Mümkünse biriniz atın, o biraz çeksin, sonra arkasından sizinkini çekin, arka arkaya gelsinler. Aynı tip rapala, kaşık kullanın..
    ,

11. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    serdar bey nasıl atlamaz. birçok kere(mekanda kimse yokken ) ilk atışımızda balık aldığımız oldu. şansmı şimdi bu. açıklarmısınız ?

12. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Ercan selam

Sen cahiline denk gelmişsin , sayamamış hayvancık.

.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Olur öyle şeyler, bunlar kaideyi bozmaz.. Önüne düşmüştür, o şaşkınlıkla, nedirki acaba filan derken bakmıştır, kaçıyor birde diyerek atlamıştır..

Olur, bazen o kadar yeminizi beğenmez, şurada istavrit tutacağım diye sıyırtma yapana tav olur.. Güzelim takımınız, rapalanız iş yapmaz, ötedikinin karidesli izmarit takımından çıkar.. Balık avında kaide, ara sıra denk gelen şeylere değil, en garantili şeylere bakmaktır.

Yani, aynı yere üç defa en azından atıp çekmeden, biraz da yukarı, sağa, ileri, geri vs. bakayım demeyin.. En az 3 kez çekin aynı yerden, işi garantiye alın..

14. ergir

ergir ergir

üsdadım bunlar akıntıyla hareket eden balık değilmi.atıp cekene kadar balık cok yol kaydetmiş olmazmı.

15. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    olurmu canım hepsi büyümüş, aklı başında koca koca hayvancılkar.

hem tahsilli olur bizim oraların balığı ;)

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Öyle olsaydı, biz bir balık aldık, ikinciye yem takana kadar hepsi Çanakkaleyi bulmuş olurdu.. Bunlar açken, yem ararken bir hayli hızlı yüzerler. Ve akıntıyla sürüklenip gitmezler, aynen böyle taşların diplerini vs. yoklaya yoklaya gezerler.. Bir sürü bulana kadar, dipteki yengeç, karides vs. hepsi bunların hışmından payını alır..

17. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Not düşmek için yazıyorum sonra aramayayım.

Lüfer Yengeç Karides.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hayret, Alico gelip oturdun saydın mı diye sormadı, merak ettim şimdi, umarım sağlığı yerindedir..

Şimdi olayın esprisi aslında şöyle.. Bizde bazı laflar vardır, ustalar hep ederler: Lüfere kendi kadar yem takacaksın.. İstavride ince takım atacaksın gibi..

İşte, imrenilen ve merak edilen (bakınız) amerikadaki lüfer, yani bluefish avcılığında da, nerdeyse tekerleme olmuş böyle bir laf vardır: Lüfer, sahte yanından üç kere geçmeden ona bakmaz..

Bu gerçekten gözlemlere de uyan bir durumdur.. Sahte ile lüfer tutacaksanız, sık ve hızlı atışlar yapacaksınız.. İlk defalarda da çok beklentiniz olmayacak..

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    ben böyle bir saçmalık duymadım ya ben rapala kullanmasını bilmiyorum yada o kadar süreli at çek yapıyoruz ki balıklar bizi bekliyor rapala yanında. Arkadaşım. tam yazmamaya karar verıyorum binbir türlü saçmalıkla milleti oyaladığını görüyor ve konuya dahil oluyorum. Serdar Elimde bir rapala princess Derinlik 46 metre uzun ot arkasında 4,5 kulaç. bir beden 600 gram kurşun atıyorum suya kurşunu ve bekliyorum dibe inmesini kaçıra kaçıra elimden bedene dolaşmasın diye kurşun dip buluyor ve bekliyorum 1-2-3-4-5-6 ...........12 tamam 4,5 kulaç beden dibe düştü başla çekmeye balık üstünde acaba ben sayarken rapalanın düşmesini dibe ve kanal kapmasını oda benimle birliktemi sayıyor snce dur ya Alico bak rapalayı attı bekliyor dibe düşmesni bende bekliyim sağından solundan 3 kere geçeyim 5 ere dua edeyim. len nasıl yemmiş bu ya. ben bunu alırım arkadaş deyip mi saldırıyor. ben Senin kadar deniz magazin hakkında yorum yapan bir arkadaş görmedim. Ayrıca 1 gün konularına yazmadım bak hitleri düştü gördünmü demekki olay neymiş Sen bensiz yapamazmışsın demekki.

Bu kadar saçmalığı bir araya nasıl topluyorsun acaba banada birşeyler öğretirsen bende faydalanabilirim.

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    :)
    Oku bak ne diyor:

http://www.barracudasbait.com/guides/bluefish_sec.pdf

Her neyse, sana öğretecek daha çok şeyimiz var Alico..

Peki bunu diyen yanılıyor olamaz mı? Elbette.. Ama bu onun lafı değil, bu oralarda ustaların her zaman terennüm ettiği bir cümle.. Lüfer, sahte üç kez yanından geçmeden, ona atlamaz..

Sen, "yahu bu adamın dediğinde bir şey belki vardır, aklımda tutayım, ilk geçişimde gelmezse, 2-3 kez daha geçmeyi bir deneyeyim belki tutar.." demektense, hemen itiraz.. Etmesen şaşardım zaten..

Neyse boş ver sen onu, hafta sonu geliyor, lüfer olacak mı bu hafta?

Ha, bu arada, hite ihtiyacım yok, emin olabilirsin..