Sabahın ilk ışıklarıyla Sarayburnundayım.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdar cım iki gözüm lafından hazetmiyorum.

ben deniz balıkçısıyım alabalıktan vs anlamam UV teknolojisi dsp filtreleme vs gibi konularlada ilgilenmem ben balık tutarım. Fool a fish falan filan da bilmem ben faydası olmayan şeyleri bana neden öneriyorsun. Ben Oltacıyımç olta kullanırım. oltacılık sanatını kullanır ve bu sanatı layığı ile yerine getirmeye çalışırım.
    Köy sanatı olan yerlerde balık tutarım. 1 Kulaç bedenle lüfer avı gibi. 2,5 kulaçta lüfer avlarım.

şimdi gelelim Diğer konudaki Lüfer sürüsü geçerken koku yayarmış şubu olayına yok böyle şeyler arkadaşlar yok. yıllardır denizdeyim ben böyle birşeye lüferde raslamadım. dersenizki bir balık sürüsüne saldırdı ortalık koktu tamam ama lüfer sürüsünün içine olta salan bir sürü lüer yakalayan biri olarak ben duymadım. palamutun yğlı dönemlerinde su üstü balığı olduğundan dolayı ise bu durum çok ama çok oluştu nerden çıkarıyorsunuz bunları.

Ben bilmem diyorum UV Mor evet mor olayını kullanırız nasılmı kısaca palamut çaparilerinde kırmızı kullanırız . Kırmızı ise suda mora döner. çinekop çaparilerinin arasına mor serpiştiririz oda olur.

marmarada çaparicilik olacaksa; Horoz boyun tüyü kullanılır. eğer boyun tüylerinin ne renkler ihtiva ettiğine bakarsan karşında uv edilmiş seçenekler bulabılırsın. karadeniz takımlarında ise martı kullanılır genelde beyaza bakar. Lüfer çaparisinde ise sen daha bunları yazmadan ben boğazda yeşil renkli çapariyle lüfer tutuyordum. hatta 35 iğne çapari tamamen yeşil 3 er iğnede 1 beyaz. 1,5 kilo kurşunla salmıştım takımı suya çakar meyilli. kurşun dibe oturdu. ve tekneye ani ivme vererek hızlandırman gerekli ki o kurun takımla beraber dipte kalmasın. 1 . atış 18 lüfer gelmişti.

sana yazıyorum yazıyorum. sürekli olarak bilgiler vermeye çalışıyorum.

Söylermisin bana ben neyi iilk defa duymuşum sence?

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

SENİN BANA ÖĞRETECEK HİÇBİRŞEYİN OLAMAZ OLMAYACAKTA.... BEN DERS ALMAM DERS VERİRİM. İstersen ders alan arkadaşlarımdan derslerde alabilirsin.

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Yukarıda verdiğin linkin kırmızı çerçeve içerisinde olan kısmı;

Rapid referance guide to help you do Fishing (Bluefish) benim ihtiyacım yok ihtiyacı olan okuyup anlatıyor bize zaten okuduklarını ama sadece okuduklarını başkalarının tecrübelerini.

Ancak sayfanın en sağ altında Copyright 2005 All Rights reserved yazıyor. serdarım.........

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Öyle olsun Alico.. Ben senden ders almaktan hiç gocunmam, hoşuma gider, öğrenmeyi arzu ederim.. Bildiğim bir şey varsa, hiç bir şey bilmediğimdir zira..

Ve, herkesin fikir birliğine vardığı bir akşam, kayıp bir akşamdır.

Gerçi sen bendne bir şey öğrenmekten haya edersin ama, ben sana gene bir şey öğreteyim:

Eğer gerçeği gerçekten bilmek istiyorsan yaşamında bir kez olsun bütün şeyler hakkında şüphe et.

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

- Herkesin fikir birliğine vardığı bir akşam, kayıp bir akşamdır.

- Eğer gerçeği gerçekten bilmek istiyorsan yaşamında bir kez olsun bütün şeyler hakkında şüphe et.

Serdar , güzel laflarmış.

Bunlar nerelerden alıntı?

Pardon şimdi buldum

René Descartes
    Wiki' den birebir aynısı çıktı

http://tr.wikiquote.org/wiki/Descartes

http://tr.wikiquote.org/wiki/Albert_Einstein

neyse .

Son düzenleme: 4 Eylül 2009
  6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bak neymiş söylediğimiz:

http://balikavi.net/forum/showpost.php?p=616758&postcount=38

Şimdi neymiş, bu gidip benim böyyük ve muazzam tecrübem miymiş, yoksa, başka bir diyardaki bir meşhur söz müymüş?

Bir gün yolun düşer belki gidersen oralara, bu sözü muhakkak duyarsın, belki o zaman hatırlarsın, bizim adam demişti bunu diye..

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İlki Einstein olmalı, ikincisi descartes gibi hatırlıyorum.. Malum, descartes herşeyden şüphe ederek başlar, kendi varlığından bile..

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Şüphe duyacak hiçbirşey yok bizde dede mesleğim benim bu.

Kusura bakma iyi bildiğimiz bir konuda hele hele balıkçılıkta çok çok iyi bildiğimiz bir branşta mütevazi olmak gibi bir lüksümüzde yok.

Dersenki yarın geceden itibaren seninim. saat 01,00 dan itibaren pazar günü 19,00 a kadar buyur gel. başımız üstünde yerin var. bizimle 2 gün yaşa teknede baştan sona herşeyi gör ondan sonra oturup tekrar konuşalım. ve tartışılacak bir konumuz durumumuz varmı karar verelim. Olay bu kadar basit ve Net.

9. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Balık görmek istiyoruz balıııııık. Balık olmazsa, rapor olmazsa, resim olmazsa gerisi boş

Yaşlı bir abimiz var anlatırdı
    Biz Haliç'te Unkapanı Köprüsünün soluna bir yer bulur oraya şezlongumuzu serer, bir ip bulur ipin bir ucuna iğne ve iğeye yaprak istavrit bağlar diğer ucunu da ayağımızın başparmağına bağlayarak bir güzel şezlongumuza uzanıp hafiften kestirirdik. Kofana geldi mi ayağımın başparmağını bir güzel çekerdi. o anda uzandığım yerden fırlardım.

Denizde o kadar balık çoktu ki elini uzatsan sanki balık alabilirdin. derdi.

Bugün balıkları artık gırgırlar trol vb topluyor. Amatörede şansa kısmete ne gelirse

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Neyse Ben yatayım uyuyayım bari.
    İyi geceler.

Alico
    Selamlar hayırlı mesailer.Allah sabır versin.
    İyi geceler cümleten.

Sabahlamayın buralarda ;)

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Amin tarkanım amin...............

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Hep alıntı hep alıntı Serdar. bitmiyorki alıntıların bana kendine ait birşey soyle yoksa bu sayfalar üzerinden yapılacak o kadar alıntı varki sonuna kadar.

ben Amerikada yaşamıyorum. Türkiye ile ilgili birşeyler duymak istiyorum. bizim meramızla. bizim balıklarımızla bizim takımlarımızla.bizim üretimimizle ilgili birşeyler. Yoksa bende alıp çevirebilirm çok şeyi buraya benım adıma da rahat rahat kullanabiilirim.

bence insanın kendinden şüphe etmemesi lazım gelir. Hele hele çok iyi bildiği konularda. Evet bak arkadaşlar rapor istiyoruz balık istiyoruz diyorlar hadi bakalım görelim şu raporları artık çok merak edilir oldu......

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O zaman, doğruyu bulduğuna asla emin olamazsın alico..

Mesela bak:

UV mor değil, mordan da ötesi.. Mor, UV ışığı yansıtmaz.. Kırmızı suda morada dönmez. Çinekop çaparisine mor yerleştirmen buna fayda etmez..

Kırmızı pigmentler, yani renkler, genel olarka demir içerikli pigmentlerdir, kandaki hemoglobin gibi. Bu yüzden UV ışığı emer ve reaksiyon verirler. O nedenle, güneş gören pek çok yerde, kırmızı boyalar, mesela kırmızı sentetik yağlı boyalar, renk atar, solar gider.

Palamudun derinde kırmızıya olan merakı, UV görüşünden kaynaklanıyor olabilir. Zira, kırmızı UV ışığı emdiği için, siyah, zifir siyah görünecektir. Yani, senin bu yazının harflerini görmen gibi. Ve siyah, UV ışık bol olan derinlerde (UV ışık iyi koşullarda 800m derine işleyebilir) gayet iyi bir kontrast oluşturur.

Eğer UV ışık yansıtacak sim istiyorsan, karaköy kısıkta var. Ama büyük ihtimalle onlarda o malzemenin UV yansıtan sim olduğunu bilmiyor olabilir..

Fakat, kolayına bakıyorsan, tafta denen kumaşlar vardır. Bu kumaşların beyazı, polyester üzerine aprelenirken parlaklık yitirmemesi için boya eklenir. Bu yüzden de, çapari simi için çokca aranır. Zira o boyama işinde, titanoksit boya kullanılır ki mükemmel bir UV yansıtıcıdır. Ve evet, istavrit iyi bir UV görüşüne sahiptir. Yani, tafta kumaşının ipleri senin işini görür..

Fool-a-fish ise, zahmetsiz bir şey.. Elindeki çapariyi alacağız, tüylere sıkacağız, hepsi bu. İşe yararsa, bir şey öğreneceğiz. İşe yaramazsa gene bir şey öğreneceğiz. Zaten bir kaç kullanımdan sonra, suda kendiliğinden temizleniyor..

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Serdar geyiğe kaçma ya gerek yok palamut çaparisine kırmızı Tüy.
    Lüfer çaparisine yeşil ve Beyaz

Bu kadar ötesi berisi yok bununla rahat rahat tutulur.
    Ve ne yansıtıcıya nede başka birşeye ihtiyacın yok.......

Ayrıca tüylerin renklerini düzenleyeceğimiz zaman bizde boyarız. zamanında çokta boyadık. tekstil boyası ile. yani bunlar böyle elzem değişik şeyler gibi anlatılmasada olur. basit şeyler bunlar bak sana neler gösterecem ben; alıntı yapmadan bekle.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İşte yazıyoruz sana Alico.. Böyle hırsızlı takım filan desen amerika'da, yok çelik tel filan, gülerler sana koca göbeklerini hoplatarak.. Bunların hepsi, bizim balığımız, bizim suyumuz için olan şeyler..

Bak, Google'a yazıyoruz: "bluefish rigs"

İlk sırada şunlar var:

İkinci sırada, gene aynı takımlar var.

Üçüncü sırada ise şu var:

Buyur, orada çıkan, çıkacak takımlar vs. listesinde, ne tarif ettiğim mantarları, nede takımları bulabilirsin.. Onların hepsi özgün, uğraşılmış, geliştirilmiş ve geliştirmesi devam eden, tamamen bizim sularımızda kullanmak için hazırlanmış, denenmiş, netice vermiş bize özel takımlardır.

16. kartal138

kartal138 enes

ya beyler bende bu hafta sonu galataya gitçemde glatada n istavrit hariç hangi balıklar tutulabilirve ne ile tutulur yardım

17. ergir

ergir ergir

şu an galata da pek balık bekleme.istavrit yok.yemliye mezgit cok az .iftardan sonra merdivenlerin iniş yerinde aşağı klipsten sonra 15/17 tur aşağı atarsan karagöz,mırmır alma şansın var tabi yemli takımla.
    arada birde izmarit yapıyor izmarit alabilirsin

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ben kolay kolay rapor yazmam Alico.. Lüfer tutmak sıradan bir şeydir, o nedenle gidip rapor filan diye uğraşmam..

Ama bak, başkaları rapor ediyor mesela:

Gördüğün gibi Alico.. Gel bu tarafa, birisi Lüfer tutmuş, levrek tutmuş, köpekbalığı tutmuş, kimdir diye sor, sana bir beni gösterirler çoğu zaman..

Benim derdim bilgi paylaşmak.. Paylaşalım ki çoğalsın.. Dahası, bu bilgilerin hepsi şüphelidir.. Paylaşalım, insanlar denesin, irdelesin, eleştirsin ki, dorğular ortaya çıksın.. Bu bilgiler doğru mu değil mi, bir kesinlik olsun, bir konsensus olsun.. derdim, amanda ne balık tuttum, amanda ne çok tuttum demek olmadı, aslada olmaz Alico..

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Serdar Bunlar Uzaydan gelmedi Kırmızı Tüyle Tutuldu

işte burda palamut demek kırmızı tüyü yiyor canlı örnekler önunde neden bana hala edebi bilgiler veriyorsun. canlı tutulmuş ve karşında daha ne yapayım bak.

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Serdar palavra atmak kolay anlıyormusun ben anlamam bu işlerden önümde görmedikçe oltamda görmedikçe milletın ne tuttuğu benı bağlamıyor. hele hele serdar ın tuttukları asla benı bağlamıyor.ki senın buyuk balık tutmadığına inanıyorum ben Lüfer ve palamut tutmadığına kesin gözüyle bakıyorum. KESİN.

Bütün mücadelen bu balıkları yakalamak üstüne kurulu. ama dediğim gibi balıkçılık sade olduğu kadar zor bir sanattır. şöyle tuttum böyle tuttum olmaz. ben gördüklerime inanırım. bak bugun bir çubukluda palamut var sitede benım için gunun konusudur bitti. adam gitmiş kamışla balığı tutmuş bu bir olsun 10 olsun beni bağlamaz ama gitmiş tutmuş gelmiş. bu kadar. Senbir tane resimle sana bende inanırım ama senın takımlarına bu balıklar gelmez.
    Ne iğnelerin, ne bedenlerin ne rezistans tellerin yok yok yok. zamanım olsa tek tek irdelerim tum takımlarını.
    Biz neden kullanmıyoruz oltada çelik tel. hiç sormadın?
    neden bu adam çember iğne olayına hoş bakmaz.?
    Neden takımı sürekli misina üstüne kurar?
    neden Köstekler dönmesin dönmesin der?
    Yoksa biz kapalı gözlük mahmuzmu koşuyoruz zannedıyorsun asla biz bunları geçtik gitti. en hızlı en seri en kolay balık yakalamanın metodlarını bulmuşuz biz. bu saatten sonra istesende dönmeyiz artık dediklerine.
    hani bir şarkı var ya yaşandı bitti. diye işte bizde aştık ve şu anda elimizdeki düzenekler en seri en iyi her yerde balık tutan takımlar. o yüzden olmazı bana oldurmaya çalışma çünkü olmaz.....