Sabahın ilk ışıklarıyla Sarayburnundayım.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Benim palamutla çok hasbihalim yok alico.. Öyle diyorsan öyledir..

Ama hatırlıyorum da, Rapala çaparisi yapmayı düşünüyordun diye hatırlıyorum.. Doğru hatırlıyorsam, bazen palamudun çapariye yüz vermediğin, tek rapala gezdirip öyle alabildiğini filan söylüyordun.. Bilmiyorum, belki ben yanlış anlamışımdır..

3 gün önce:

3 gün sonra:

İyice karıştı kafam.. Eğer bunlar yeterli ise, rapala çaparisi neden? Eğer bunlar iş yapıyorsa, kafiyse, rapala ile palamut aramak neden?

Eğer bu çapari kafi gelmiyorsa yerine göre, duruma göre, alternatifler aranıyor ve bakılıyorsa, o boya, UV sim vs. zımbırtıları, rapala çaparisi gibi bir alternatif olabilecekse, peşin peşin itiraz neden?

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

bak yine konuyu nerelee aldın götürdün. palamut bitecek tutulmamaya başlanacak ve av yerleri derinleşecek bu andan itibaren çapariler iş yapmamaya başlayacak o zamandan itibaren tk rapala çalışır olacak. yerleri sarayburnu 22 metreler kız kulesı onu 24 metreler. işte burda rapala devreye giriyor ve balık bu takımdan başkasını yemiyor neden. dip derinliği zaten o kadar. da ondan çapari salamayacağına göre rapalayla tutacaksın. rapala kullanacaksın. tek tek toplayacaksı-n. bu zamanda değil rapala avcılığı balık biteye yüz tutunca. işte bizde deikki o zaman kullanmak adına bir rapala çaparisi. onunda zamanı palamut akar lüfer akar arkasından gelen balıktır. Serdar sen konuları karıştırıyorsun bence yoksa Bu zamanda Benim senin elindeki çapari zaten çalışıyor sürekli ve daim olarak. bilmem anlatabildimmi.

Sana sürekli dıyorum ya sen balıkçılık yapmıyorsun diye işte bundan zaman zaman zaman zamanları iyi bilmiyorsun rapala kullanmanında zamanı balık artık bittiği noktada dır.

Ne demiştik palamut un bol olduğu zamanda palamut çaparisinde kurşun dahi kullanılmaz su üstü sallanır demiştik dimi.

Son düzenleme: 4 Eylül 2009
  3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bak feridunun son rapor konusunda balık oynakta olduğu halde gelmiyor demişt bende cevap olarak rapalamı at dedim. köstek aralıklarını z-uzat takımı 1,5 kulaç araya bir köstek bağla takım daha iyi görünür hale gelsin öyle tut dedim anlıyormusun ara ne kadar açık olursa o kadar balık toplar. anla artık serdar.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
  5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bizde işte o zamanda işe yarar mı diye düşünüyoruz Alico.. Balığın bol olduğu zamanda her şeye atladığını zaten biliyoruz.

Ve eğer kıt olduğu zamandada iş yaparsa, bol olduğu zamanda daha çok iş yapar genelde..

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ne diyorsun arkadaşım sen ya bir dediğini bir dediğini tutmuyor yazamayacağım artık kusura bakma. çevir kazı yanmasın.....

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İşin içinden çıkamayınca...

Alico, ne diyorsun sen:

Balık kıtlaşınca, rapala çaparisi kullanmak bir çözüm olurmu kine acaba?
    Balık oynağa kalkmış vurmuyorsa köstekleri uzat, çapariyi seyrelt..

Önce şu ikinciye bakalım.. Köstek aralarını vs. uzatmak, tecrübene göre bu işin çözümü.. Eminim ki işe yarıyordur, kesinlikle.. Şimdi bizim balıkçımızı izliyoruz, bu işe yarayan formülü uygulamaya çalışan.. Oynağı bulmuş, salmış çapariyi, palamut yüz vermemiş.. sorna oturmuş, 30 tane kösteği, ayır, aralarını aç, tekrar bağla derken..

Sence bu çözüm mü alico? Bence değil.. Denizin ortasında palamut çaparisi yapmaya çıkıyorsan zor..

Ne var canım, ne olmuş di mi? Evde çeşit çeşit çapari yapar, köstek arası 50 cm, 60 cm 80 cm, 150 cm neyse.. Duruma göre uygun olanı kullanır..

Bu da çözüm değil alico.. Tamam, böyle olmazsa hiç tutamaz. Demekki bir çözüm. Ama şu var ki, bu durumda çaparinin boyu uzayacak, daha çok malzeme, yer vs. ile daha az balık alınacak..

Elindeki tüy, misina, iğne vs. belli, deniz, balık vs. de belli alico.. Ne demiş Einstein:

Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır.

Demekki, o tüyle, o misinayla vs. daha başka, daha fazla bir sonuç alman imkansız.. Eğer bu beklentideysen, einstein'ı dinle o zaman.. Ancak ne yapabilirsin? Tüyü değiştirirsin, misinayı değiştirirsin. Bir şeyleri değiştirir, ortaya yeni bir şeyler koyarsın.. Ancak o zaman bu bir sonucu değiştirir.

İşte bizim söylediğimiz şey budur Alico.. Eğer biz ortaya, mesela UV boya gibi yeni bir şey eklersek, sonucun değişmesini umabiliriz, bekleyebiliriz. Böylece ne olur, daha kısa çapariyle, aynı verimi almak mümkün olur.. Çapari kısalınca maliyeti, kullanması vs. kolay olur. gidip boy boy çapari taşımak derdi olmaz.. Hatta rapala ile boğuşmak derdi bile ortadan kalkar..

Bunları bekleyebilmek için, böyle olabilmesi için bir şeyleri değiştirmen elzem Alico.. Ortaya yeni bir şeyler katman şart. Katacağın yeni şey işe yaramayabilir, ama bunu denemeden bilemezsin..

İşte sana bunu diyoruz Alico.. Ama sen, tamam, btirdim ben bu işi, dedemden gördüm taaa. Bakamam öyle yeni işlere, icat çıkarma başımıza diyorsun sadece..

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Şurda o kadar usta adamdan bir tanesi de çıkıp sana birşey demiyorya hatalı sen değilsinki sana prim verenlerde.

Arkadaşım bir çapari kaç metreye donanıyor biliyormusun. 35 iğne bir kulaç araya nasıl teknede bağlayacaksın liman boyu oluyor. şakamısın sen gerçekten yoksa benımı sınıyorsun.
    Sana ne dedim ben oturur köstekleri bağlarız önce gırgır geçe gece 100-200-300 adet değişik iğnelerden palamutundan toriğine. ve onları donatırız. Köpüğe sarar atılacak vaziyette hazır bekletiriz. balık irileştimi takım toplanır yeni takım açılır. balığına göre takım.

Einsteinı sen dinle. benım dinleyecek zamanım yok. benim balık tutmam lazım tutamamak gibi bir derdimde yokki.

Sana ne diyimki ben daha ummak beklemek ümid etmek yok sonuçlar lazım sana. Sen benden daha çok şeyler öğrenecek gidip başka yerlerde satacaksın. Bak senın dediğin işleri biz denemedık değilmi bilmeyiz biz cahiliz.

Yaz bakalım yaz. daha ne vereyim ki sana, Ne renk lazım. Ne renk istiyorsan TOZ BOYA AL- SİRKE-VE LİMON TUZU EKLE KARIŞIMINI YAP VE SADECE ALDIĞIN BEYAZ TÜYÜ BOYA NE RENGE İSTERSEN OLDUMU SERDAR. Tamammı daha birşey kaldımı alacağın. UV uV dediğin. Neyini değiştirirsen değiştir takımın ama köstek aralıklarına dokunma dokunmayıncada ne yaptığının fazla önemi yok zaten. Sana dediğim gibi senın yazdıklarını biz unuttuk. uyguadık geçtik gittik. şu an ise en son kullandığımız takımlarla verim aldık. bunu ötesi berisi yok.....

Çaparicilik Uzun oltacılık çocuk oyuncağı değil serdar. balık bindimi benım aklıma gelen ilk şey boylamayı şafta bağlıyım barı ufak ufak çeksin olmuştu omuzumda bir çapari arkamdan gelen bir odun sürüsü sanki. yani biz çapariyi sırtımıza vurmuş çekmişiz. aynı yük taşır gibi. balık lar gelmiş. hatta tekneyi durdurmuş ilerlemesini. ahkam kesme bana ne olur.

Şaka maka yine aldın tüy boyama formülünü. yaz bir kenara kullanırsın hediyem olsun arkadaşıma

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bunu da mı dedenden öğrendin alico, hele böyle UV boya yapmayı?

Bak ne değişiyor:

Peki yemin UV boyalı olursa, UV yansıtıcı olursa:

En üstteki normal görünüm, altındaki 3m mesafeden, en alttaki 6 m mesafeden.. Unutmaki, denizin 25m altında ışık yok, varsa varsa UV ışık var, gece veya gündüz..

Ahkam kesen kim acaba? biz çok gördük öyle tekneyi oturtan palamutu.. Ama isterim, bir orkinos gelsin tekneyi götürsün, birde onu gör bakalım, o zaman belki anlarsın, skoylu nelerle uğraşmış.. Sen daha tekneyi götüren balıkla bile uğraşmamışsın belli ki...

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Serdarcım sana orkinos tutmak ile ilgili derslerde verebilirim.
    Hatta zorlarsan tuttururumda. sen Orkinos takımını bilirmisin. Zıpkın nerden vurulur. ne yapılır. Sen daha lüfer tutamamış bir balıkçısın ne orkinosu arkadaşım ben 220 metrelerde kırma tutan adamım. ben senın orkinoslarını görmedım ama sen benım balıklarımı görmek istersen bu konuda ki 59. mesaja bak.

Boya tekniğine gelince oda eskilerden kalma. bilirmisin onuda. ben onlamam UV boya yapmaktan ve iddiamda yok ama tüy bununla çok güzel boyanır. Sen daha bu yöntemle boyamamışsın yapalım diyorsun ben sana yapılanı anlatıyorum.

Sen ne gördün tekneyi oturtan palamutu daha çaparinin boyundan haberin yok senin.

Şimdide orkinosçuluk düşecek ayağa galiba. onu hissetmeye başladım ben

bana sağdan soldan copy/Paste yapıyorsun tamam güzel sana sonuna kadar katılıyorum. çok güzel anlatıyorsun müthiş bir yeteneksin ama anlatmakla olmuyor. buyur tut bakalım balıkları. hah tam bak aklıma gelmişken Ağırkapı radar önü 25 cm lik güzel mezgitler yapıyor. süper hemde gidip tutabilirsin.

Ben Oltacıyım serdar. Anlamam ben bu tür işlerden balığı tutacaksan oltan suda olacak. oltanı klavyeye sallarsan hiçbirşey gelmiyor....

Ben balığa gidiyorum yaklaşık 3 gün burda olamayacağım denizde olacağım. şu hayır dualarını eksik etme üzerimdende biraz balık tutalım. hayırlısıyla......

11. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Ne demiş rahmetli Barış MANÇO;

''CAnı kaymak isteyen cebinde manda taşır, bulguru, yağı bulan çorbasını kaynatır, ya bulamıyan gariban omuzunu oynatır. Acukda bağa vver, birazda oğa verr çevir, kazı yanmasın, aman kız uyanmasın.

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    İbrahim kusura bakma dostum bir konu açmışsın bizde bu konuyu biraz kirlettik galiba affola dostum. evet çevir kazı yanmasın.......

13. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Yok önemli deil aliço abi ben sadece ortak bi kanıya varmanızı bekliyordum. :)