Sahte Arşivim (Son Hali - 31/07/2012)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kısmet, bende isterim beraber avlanmayı. İki kısmetsiz mükemmel avlara imza atarız. Somalı bir grup var bizim oralarda avlanan belki bilirsin. Onlar çok başarılı bir sezon geçirdiler geçen kış.

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bizlerin en büyük tutkumuz balık avlarımız, işte bunun için balık malzemesi satan dükkanlara gidince de hoşumuza giden sahteleri alıyoruz, bence normal eğer bütçen de müsaitse meselede yok, zaten bizleri mutlu eden de bu takımlarımız ve arşivimiz.
    Genel olarak da şunu da demeden geçemeyeceğim, denenmiş olan sahte balıkları tercih edin bir avda 5 veya 6 sahte balık deneyeceğimize göre 10 adet sahte balığın bizlere yeteceğini söyleyebilirim, gene de iktisatlı olmamızda fayda vardır.
    Sana bu sahteleri denemeni ve çok güzel avları yapmanı kalpten dilerim.:) Sevgiler hoşça kal Volkan kardeşim.:) :) :)

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Beyaz kırmızı kafalı ( kodunu bilmiyorum :D ) 005 ve sırtı fosforlu yeşil olanı bu hafta alıyorum. :) Abi bayaa bi para dökmüşsün. Maşallah diyelim. :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :D:D:D Abi ben gözde sahtemi kullansam ne olacak. Geçen sezonu hatırlasana koca kış, bir ispendek tuttum. :D:D:D Bizim burdaki atçekçiler genelde silikon kullanıyorlar. Sert sahte kullanan da %95 strike pro kullanıyor.

Tabi trofe bir levrek denk gelir, çevreden hemen neyle yakaladın diye bakmaya gelenler olur. Sen sanırım o açıdan uyarıyorsun. Haklısın tabi de, ben zaten seyrek avlanabiliyorum, bi de gözde sahtelerimi kullanamazsam bu sezon da boş geçecek demektir. :D:D:D

Tahmininde haklısın, ticarete döken epey çok. Onların zaten bişey öğrenmeye ihtiyacı yok. Müthiş levrek tutuyorlar.:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: (Denk getirince, hemen hergün avlaktalar, uyku tulumuyla avlakta yatan var :D:D:D)

Ben beğenmiştim benim summy'nin yüzüşünü, kıpır kıpırdı ama sen demek ki tutmadın. Ebatları küçük olsa kullanırım summy'i avlarımda.

Abi dikkatimi çekti bazı su üstü sahtelerin kutularında high action ibaresi var. (Örnek usami'nin. Ayrıca Usami'nin Popper'ı başarısız bence. Alacak olanlar bi daha düşünsün, ben pişman oldum.) Acaba o hızlı wtd anlamına gelebilir mi? Belki summy'lerde hızlı aksiyon istiyordur diye aklıma geldi.

Silikonları, surf takım için malzeme almaya gittikçe aldım. Surf, yemli takım için iğne almaya gidiyorum, gözüm sahte ve silikonlarda. Bakmadan, incelemeden edemiyorum. Hobi gibi bişey oldu. Orada gördüğüm, hoşuma gidenlerden aldım.

Silikonların içinde biri varki çok başarılı bir avcının kullandığı. Aynı mekanda avlanıyorduk, ispendek yakalamıştı. Balığı çıkartıp hemen arkasını döndü. Belli ki ne kullandığını göstermek istemiyordu. Bende sormadım öyle davranınca.
    Kabaca şeklini görmüştüm. Sitelerde bakmış ama görmemiştim, rastgele bir malzemecide görünce 4 tane aldım ama şimdi pişmanım. Keşke 10 tane alaydım en aşağı. Hem ucuz, hem güzel, hem başarılı bir silikon. (Tanesi : 1,75 tl)

Usta avcı ben avlaktan ayrılmadan 4 tanesini dipte bıraktı. Belli ki çok almış. :D:D:D

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, İnşaallah hep birlikte güzel avlara imza atarız. Hoşuna giden silikon benim avlandığım avlaklarda başarılı bir silikon. Ben yeni aldım, henüz suya girmedi. :D Barış Manço köprüsü nerde? :rolleyes: :p :eek: :D
    Şu mevsim pek umudum yok ama... Ayrıca İzmir içiyse zaten av yasağı var. Benden başka uyan yok gibi ama olsun :D:D:D

:laughing: :laughing: :laughing:

Seçtiğin silikon da gayet ucuz Kadir abi. Pakette 4 tane vardı sanırım, yanlış hatırlamıyorsam 23 tl kadardı. :D:D:D

Ciddi misin al demekle, ciddiysen bugün malzemeciye uğrama niyetim var. Varsa alır yollarım sana. :)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yarıştıralım Barış, sonbahara doğru denemelere başlamak lazım. :D:D:D
    Kurtlandım zaten... :D

Aynen...;)

7. BassBariton

BassBariton Barış Yener

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.90m / Okuma V-System 2.40m Spin
    Favori Makine:
    Okuma Powerliner PL-865 / Okuma Safina Noir 65 / Okuma Trio-30S
    En İyi Avı:
    Limit dahilinde ısparoz :D
    barış manço köprüsü inciraltında internete yazarsan tam levreklik çok güzel bir yer olduğunu göreceksin volkan abi :thumb: çok güzel bir azmak ;)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Orhan amca, yerden göğe kadar haklısın. Bizimkisi hastalık gibi, kafama takıldımı bişey almadan rahat edemiyorum. :D Bencede denenmiş, avlanılan bölgede başarıya ulaşmak sahtelerden yedekli şekilde 4-5 taneye sahip olduk mu yeterlidir.

Mesela ilk fotograftaki soldan ilk grupu hiç kullanmıyorum. Avlağa bile götürmüyorum. (çantaya sığmıyor hepsi :D:D:D) Acemilikle boşuna alınan sahteler. Tabi başka bölgelerde hepsi işe yararlar aslında.

Temennilerin için çok teşekkürler Orhan amca. Sana da rastgelsin... :)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sorma Fatih, :D bayağı harcadım sahtelere. Halen daha malzemeciye gireyim gözüm kayar ne var ne yok diye. :D:rolleyes: :p

İlk fotograftan tarif etsene neler alacaksın. Hangi kırmızı kafa? 005 strike pronun 063 kodlu olan modeli. Deniz levreği için tavsiye ederim. Mavisi de başarılı, çok balık aldığını bilirim. Sırtı fosforlu yeşil olanı derken you zuri den mi bahsediyorsun.? Oysa yüzüşü güzel. Sırtı çekmiştik onla. Henüz atış yapmadım. Atımı nasıldır bilmiyorum.

10. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Abartmışsın Volkan :rolleyes:

İlk fotoğrafın 2.sırasındaki Daiwa DB minnow ( 12. ) fazla bilinmeyen ama güzel iş çıkartan bir sahte ;) ısarla dene derim.

Lucky Craft Sammy en çok beğendiğim ve başarılı olan sahtelerdir,ama gördüğüm kadarıyla hem renkte,hem de boyda hata yapmısın.

Sammylerin en iyi aksiyonu olanı 100 ve 105 mm olanlardır,kendi tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum.Daha küçüğü ve daha büyüğüne aksiyon verdirmek tam bir eziyet :cool:

Renk olarak ta MS American Shad ve Aurora Black en başarılı olanlarıdır.

Silikon konusun da zayıf kalmışsın,oysaki silikona çok daha fazla ağırlık vermen gerekir diye düşünüyorum,şahsi fikrim en kötü silikon yeme,en iyi sert yemden daha iyi aksiyon verdirilir.

Savagear SG prey 80 mm sahtenin French Bone modeli çantan da bulunsun,Özellikle bulanık sularda veya gece avların da kullanmak için.

Silikon konusunda da Kalin's,Bass Assasian,D.O.A ve Tsunami çantan da bulunsun,bu silikonları biraz zor bulursun ama bulduğun ve silikonu gördüğün zaman neden tavsiye ettiğimi daha iyi anlarsın.

Haydi Rastgelsin.

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İnciraltındaki demir köprü mü? Gitmiştik ailecek. Demir bir köprüden geçtik, tam levreklik demiştim içimden:laughing: :laughing: :laughing:

Hiç duyumun varmı oradan? Geçen seneden falan. Orası yasaklı değil bildiğim kadarıyla. Bana çok uzak ama. Karşıyaka nire, inciraltı nire... :D:D:D
    Yarın iş var, mevsimi değil. Çok olumsuz done var. :D

Sonbahar da deneriz beraber. :D:D Bana yakın Bostanlı azmakları var. Çok tav oluyorum. Kışın deneyeceğim, hiçbir bilgim yok yalnız levrek çıkıp, çıkmadığına dair. :D:D:D

Gidersen sonucu yaz, ben umutlu değilim ama belli de olmaz tabi.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yardımın için teşekkür ederim Orhan abi. Sammy'i internetten sipariş vermiştim abi. 10,5 cm olandan, renkte bu değildi. Ellerinde yokmuş, yerine bunu gönderdiler. :D:D:D Yüzüşünü ben beğenmiştim de. Gerçekten çok iri ve ağır bir sahte. Ona yan bakacak levrek 5 kilodan aşağı olmaz sanırım. :laughing:

Silikonlara daha yeni başladım :D:D:D Dediğin gibi çeşit olarak bence de zayıf :D Silikonlar sayı olarak foto da gördüklerinin 3 katı abi. Kiminden 5, kiminden 4 tane var.

Yazdığın silikonları çok merak ettim yalnız. Hemen bakacağım internetten.
    Bulmak zor olacak dediğin gibi. Bulamazsam, sen malzemeci değilmisin abi? :D

Getirtsene abi, alayım senden. Vakıfbank iban numaran varsa tutarı hemen yollarım. ;) :thumb:
    Sana da rastgelsin abi... :)

13. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    sammy lerime söz söyletmem kadir :)..en güzel balığımı ve daha da önemlisi en müthiş aksiyonlarımı onunla yaşamışımıdır :D

14. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Süleyman Hocam,Sammyi Kim tavsiye etmişti merak ettim :D

15. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Malzemeci olarak tavsiyede bulunuyor olsam,ben de olmayan sammyleri ve sadece çantam da olan silikonları tavsiye edermiyim :D :D :D

Sen bulmaya çalış,bulamazsan İnan'a söyleriz :laughing:

Rastgelsin.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yav o açıdan aklıma bilem gelmedi Orhan abim. :eek: :p Hani ben bulamazsam, senin toptancın falan vardır, nerelerde ne satılacağını falan bilirsin, senin ulaşman daha hızlı ve sağlıklı olur diyerekten dediydim. :D

Bu arada Savagear Frenc Bone'ye baktım. Su üstü sert sahteymiş o. Bende silikon sanmıştım onu. :D

Beyazı güzel geldi gözüme ama fiyat 27 tl. :confused: :rolleyes: :eek:

İma cobra varken, şimdi durduk yere...:p :p :p

Not aldım yazdıklarını, tek tek bakıyorum. :D:D:D

17. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Savagearin su üstü olan modeli değil,oda iyi ama benim söylediğim,dalan tip 0,3 - 0,6 mt dalıyor,suspending,Beyaz değil,sedef ve iç kısmı ispirto rengi,yani mor/lila gibi.Şu sıralar çok güzel iş çıkartıyor ;) 27 tl biraz uçuk :rolleyes: mağazadan daha hesaplı alabilirsin.

Tavsiye ettiğim silikonlar Ülkemiz de yok,ben de Yurt dışından temin etmiştim vakti zamanın da,Özelliklte tatlı su ağızlarında ve soğuk havalarda çok güzel iş çıkartan silikonlar,

Rastgelsin.

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Orhan abi. 0,3-0,6 metre dalar çok iyi benim için. Bakıyorum hemen. Silikonlara baktım da, dediğin gibi bizde yok.:rolleyes:

Yabancı bir iki sitede gördüm. Tsunami'yi halen arıyorum, bulamadım. :D:D:D
    D.O.A yazınca başka başka şeyler çıkıyo :D:D:D

Bir tek Kalin's in silikonlarına baktım. Çok güzeller. Koca böbekli çatalkuyruklar çok güzel, olsa buralarda tester niyetine alırım hemen. :D:D:D

Sağolasın. :)

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Volkan bey maşallah diyorum bi kaç maaş bıraktınız sanırım av marketlere :)
    Bende özellikle sizin yazılarınızdan etkilenerek yavaş yavaş at çek olayına gireceğim sanırım. Ama şu koleksiyonu görünce ne diyeceğimi şaşırdım ben 3-4 sahte ve silikonla kurtulurum sanıyordum ama anladığım kadarıyla bol bol deneme yanılma ve burada ustaların tavsiyeleri doğrultusunda koleksiyon yapmak lazım.

Bu arada yazdığınız konu ve yapılan yorumlardan güzel şeyler öğrendim. Tüm üstadlara teşekkür ediyorum. Bahtınız açık avlarınız bol olsun inşallah.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yasin fotograflar yanlış izlenim vermesin. Tam düşündüğün gibi 3-4 iyi seçilmiş sahte ve silikonlarla kurtulabilirsin. Benim yaptığım hataları sen yapma. Mesela 1. fotodaki soldan ilk grubu hiç kullanmıyorum. Bugünkü aklım olsa aldıklarım içinden yalnız 5 gagalı 2-3 su üstü sahteye para verirdim maksimum.

Sende öyle yap, fazlası fuzuli. Kaç maaş bıraktım bunlara dersen tam bilmiyorum. Hesaplayınca moralim bozuluyo, bıraktım hesaplamayı. :D Benden çok daha geniş arşivi olanlar da var. Onları düşününce biraz teselli buluyorum :D
    Bu gördüklerin, elimde sağ kalanlar. Bunların üçte biri kadarını da avdaşlarımın da yardımları sayesinde deniz ve çayda bıraktım. :D:D:D