Benden bahsetmişsiniz rüyamda gördüm, hemen uyandım geldim 20 Ağustostan sonra benim için biraz zor gibi duruyor özellikle levrek, İstanbul'a yerleşeceğim bi aksilik çıkmazsa, iş buldum ve pazar dahil çalışma ihtimalim yüksek Bende kendimden umutluydum ama nasip bakalım. Olmadı siz Tekirdağ ve İzmir'den levrekleri yollarsınız bende İstanbul'dan lüferleri
Volkan' ım sahteler süper. Bu işe gönül verdin mi elini kaptırdın mı kurtuluşumuz olmuyor 2011 kasımından 2012 mayısa kadar hemen hemen haftada 1 gün "sabah suyuna" Barış Manço köprüsü ve civarına gittim, ev yakın diye, ama bi vuruş bile olmadı (lagünün içine hiç atış yapmadım, hep denize attım) Benim gibi wdt beceremeyen arkadaşlarıma damaklı sahte olarak "Kadir Abimizin" tavsiyesi ile Ryobi sahteleri öneririm. Mükemmel kendinden aksiyonlu sahteler. http://www.avmarketi.com/asp/brand/91/85/RYOBI-Muhtelif-markali-suni-yemler Not: İzmir ve çevresinde kasımdan itibaren yapılabilecek her türlü ava varım
Ehehehe.... Yakalandık Bu habere hem sevindim, hem üzüldüm. İş bulman güzel, İstanbul'a gidip levrek sezonunu kaçıracak olmana üzüldüm. Ancak istanbul'un da lüferi var. Boğaz avcılığı için takımın varmı? Yoksa gene masraf çıkacak sana. Pazar dahil çalışma biraz ağır kaçmış. Ne zaman tatilin olacak ki. Neyse başla bakalım önce, şartları yazarsın fırsat bulunca. Hayırlı olsun kardeşim. İstavrit, lüfer yakalarsın bişeyler. Mevsiminde eşkina... İşlerin ve avların rastgitsin...
Teşekkür ederim Alpercim. Sabah sabah hevesim kaçtı. Demek sen oraları bayağı bir denedin. Valla ben sanırım sırf eli değil, kolu bacağı da kaptırdım. Önceki mesajlarda Kadir abi'ye malzemeciye gideceğimi yazmıştım ya, gittim dün. Gene dayanamadım, Dün aldıklarım : 1 Duel Hardcore (Hayattan bezdiysen takıl bana - Semih Şentürk'ün öz be öz kardeşi) 1 Rapala Skitter Pop 9 cm MU (Mu renk kodlusuna hanidir bakıyordum, dün görünce aldım) 1 tane de ismini ilk kez gördüğüm slim bir sahte aldım (Satıcı çok önerdi, o da meraklıymış levreğe, gidiyormuş mevsiminde ) 2 paket slikon, 300 metre misina aldım. 100 tl bırakıp geldim. O avlağı bildiğine göre derinlik ne kadar orada. Sahteler takılabiliyor mu? Görünüş olarak levreğe uygun bir yer gibi duruyor ama kışın deneriz bakalım. Kasımdan itibaren avlara varım demişsin ya, aklıma yazdım. (Wtd'yi bende pek beceremiyorum zannedersem. Senin kamış ne? Esnekse belki ondandır.)
Avlak kıyısı kumluk özellikle lagün girişi sırf kum. Rapala Skitter pop mu ben de almıştım bi kaç defa kullandım, river2sea daha çok hoşuma gidiyor ilk göz ağrım olduğundan galiba. Ben de bugün gideceğim Hisarönü' ne, kısmetse kurşun, fırdöndü, silikon yem alacağım. Eşim izne ayrılacak bu cuma akşamı, 1 hafta Karaburun'dayım. Bence de sorunum kamışta. İyi bi kamış almak istiyorum, o da ekim sonu olur
Teşekkür ederim abi Lufer için takım var heralde yav yemli için bir Lineaeffe Turnafresh birde Okuma Zeon makinem var zannedersemki yeter Levrek için okadar masraf yaptım lüfer içinde yapabilme potansiyelim var ama İş şantiye kontrolörlüğü ve ilginç yanı çalışma saatim belli değil Önemli olan askerlik sonrası için deneyim ve evlilik için birikim
Maşallah Volkan, iyi arşiv olmuş. Bekliyordum zaten böyle birşey olmasını Güzel parçalar var baya, aslında o beğenmediğin sol sırada da bizim kıyılarda iş yapacak/yapan sahteler var. Bizde de sanırım buna yakın vardır. Hiç toplayıp bakmadım duruma, ama artık hepsini birarada görünce korkmaktan korkuyorum. Zaten korktuğuma göre böyle bir dizeyim bari geçen yılki gibi. Silikonlardan çatalkuyruk modeller ben de almıştım, sende görünce hatırladım. Güzel şeyler de vardı, beyazlı pembeli fln, ama daha suya değmediler. Şimdi sırtıda kullanıp vahşi ağızlarda heder etmeye de gerek yok aslında, kışın levrek ihtimali olan yerlerde atçekte kullanırım heralde. :thumb: Herbirine trofe gelsin inşallah! En azından yarısına. O da olmadı birkaçına.
Senin arşivde benimkinden aşağı kalmaz sanıyorum Aykut O sol tarafta da iş yapacak sahteler varda benim o kadar zamanım yok. En güvendiğim sahte, silikonlarla çalışacağımdan sol taraftakileri hiç kullanmayacağım büyük olasılık. balık yakalama ihtimali varsa vahşi ağızda heder etmekten korkmaz ben olsam kullanırdım silikonları. En azından test yapmak için birkaçını feda ederdim. Aslında böyle sergiler kötü örnek teşkil ediyor benim de hiç niyetim yoktu sergilemeye ama birkaç sahte konusu açılınca, hanım ve çocuk ta Bergama'da tatilde olunca, can sıkıntısından bari bi şunlara bakayım diyerek açtım konuyu. Elimdekileri topluca görmek açısından iyi de oldu. Senin arşivini de en kısa zamanda bekliyorum, bakalım nelerin var. Temennilerin için teşekkürler, en azından birkaçıyla bişey tutmak bende çok istiyorum. Umutlu ve azimliyim... Rastgelsin...
İç tarafa denememi tavsiye etmişti bahadır abi iç tarafa atışlarım oldu herhangi bir takılma falan da söz konusu olmadı ama çok dalarlı bir sahte ile denemedim.. genel olarak güven veren bir yer ve zıp zıp zıplayan kefaller vardı sezonda sık sık gece gitmeyi düşünüyorum beklerim
Bunların arasına bir tane de Daiwa Saltiga Laser Sardine yakışır kardeşim En kısa zamanda bir tane almayı düşünüyorum
Sahteler süper biz bence üçümüz voltranı oluşturup öyle gidelim balığa,benim sahtelere sadece kutu yapıyorum daha levrek tutmuşluğum yok antreman falan yapacaksak ben boşum ayın 13 une kadar
Daiwa Saltiga Laser Sardine kullandım, hevesimi aldım. Bi daha da kullanmayı düşünmüyorum. 50 tl'ye almıştım. Şimdi kaç kuruş bilmiyorum. Çok pahalı beya. Bizim avlaklar çok sakat. Çayda bırakınca çok moralim bozulmuştu. En güvendiğin arkadaşının seni yarı yolda bırakması gibi. Ben alacağımı aldım. Çok özel bişi çıkarsa ancak o zaman alırım silikon ve sahte. Bu sezon elimdekileri değerlendirme zamanı İnan. Sesiniz soluğunuz kesildi, ava gitmiyor musunuz? Balık mı çıkmıyor? Hayır bilelim de, balık çıkmıyorsa oradaki balıklar bu taraflara geliyorlardır.
Ferit daha çok erken. Bende sabırsızlanıyorum ama şu an gidersek yalnız gezinti olur. Mevsiminde yakalayamasak bile en azından bi umudumuz olur. Levrek tutmuşluğun yok ama sinagrit yavrusu tutmuşsun sahteyle. Acele etme bence, Eylül sonu, Mart başına kadar çok atçek yapmak lazım. Şimdiden gidip moral bozmaya gerek yok.
Firtina oncesi sessizlik diyelim Fena bilendim ve cok calisacagim guzel bir av beni bekliyor Haftaya Istanbul'a gidiyorum 5 gunlugune (is toplantisi) :S ve oltami da gotursem mi diyorum, bogazin dadina baksin Pazar gunu raporumu bekleyiniz lutfen
Anladım, bende boş mu dönüyorsunuz acaba diye düşündüydüm İş toplantısında başarılar dilerim. İstanbul hiç avlanmadığın bir şehirse, alışman zor olabilir. Yerinde olsam ve taşımak için de müsaitsem ben olsam götürürdüm takımlarımı. Oralara kadar gitmişken denemeden dönmek olmaz. Özellikle İstanbul performansını merak ettim şimdi mrsparkle . Tabi oradan da çipura çıkartmanı beklemiyorum, istavrit tutabilirsen kafi. Başarılı sayacam seni. Hem rastgelsin, hem işlerin rastgitsin.
Ben iç tarafı denemedim ama bu sezon denerim. Ben geceleri değil sabahları gidiyorum. Ama bi gün kısmet olursa gideriz tabi.
Tabi Ferit neden olmasın, 2-3 kez kesin denerim. Akşamdan gider sabah gün doğana kadar. (Bizim avlar böyle, ölümcül ) Bel tutulmadan, dizler titremeden av bitirilmez. Sen benim burda boş boğaz olduğuma bakma, avda çok ketumumdur. 2 çift laf alamazsın ağzımdan. Hele levrek avında çıt çıkarmam. Eylül Ekim gibi denemelere başlarım. Denenecek çok yer var.
Siz bunları tutarken, ben de Şanlıurfa'da, balıklı gölde, "Lan şunlara olta sallasam ne olur" gibi saçma düşüncelere dalıyordum :laughing: