Sahte Arşivim (Son Hali - 31/07/2012)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Evet takip ediyorum yazılardan :) Giden gider kalan sağlar bizimdir :D

Av markete gitmeden önce bu yazıları tekrar tekrar okuyup alacağım sahteleri bir yere not edip gideceğim. Zaten şu sıralar pek av olmadığı için alışverişe de gitmiyorum çünkü ne zaman yeni bir malzeme alsam bir yerlerimde kurt varmış gibi kaşınıp duruyorum mevsime saate bakmadan, sonrada kaşınan yerlerime baka baka geri dönüyorum :D:D:D

Eylül sonu ekim başı gibi tekrar başlayacağım avlak aramaya foça senin bergama benim benzinimin yettiği yere kadar gideceğim, İnşallah bu son baharda aradığım trofeyi bulacağım. Sizlerin yardımlarınızla takım çantamızı doldurup ya nasip diyeceğiz bakalım :)

Başlangıç için sizin söylediğiniz sahteleri ve bol miktarda silikon almayı düşünüyorum, henüz tam netleştiremedim ama spin makina ve kamış için kadir beyin tavsiyesi olan takıma bakacağım, uygun bir takım oluşturup sahtelerimi silikonlarımı alıp kıyıdan başlayacaz o da olmadı tekne bulup açılacağız, öyle ya da böyle artık amatör olmak istiyorum artk reeling çok mu gevezelik ettim ne :D:D:D

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :D:D:D:D:D
    Estağfurullah, çok gevezelik etmedin. Umarım aradığın trofeye kavuşursun. Çok zaman bulabiliyorsan mutlaka yakalarsın da trofe olur mu bilemem. :D

Bi düzeltme yapayım yalnız. " Bergama'da deniz yok. :D" o bölgelerde deneyeceksin sanırım. İzmir'in güneyi de güzel. Ben güneyde avlak bilmediğimden gitmedim ama duyumlar var. Sen araştırmaya devam et. :)

Her ikimize de rastgelsin. :) Ayrıca sen zaten amatörsün. Amatör olmaya çalışma. :D:D:D

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Sol baştan sayıyorum Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Bar Rafaeli, Ana Beatriz Barros ahahahah:laughing: Mubarekler Victoria's Secret mankenleri gibi yani yılbaşında cnbc-e yada ntvde gösterseler millet televizyona kilitlenir:D Atma abi onları denize as bir yerlere:D

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing:
    Maaşallah top modelleri sular seller gibi ezberlemişsin. :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Ben ki daiwa saltigaları suya atıp, taktırıp bırakmış adamım. Atmam mı hiç bunları. (Bi tek maxrapları akarsuya atmam. :D:D:D)

Sondaki modeli tanıyamadım, Milan BAROS'la bi akrabalığı var mıdır? :D:D:D

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yok abi Milan Baros'a kim baksın ahahaha:D sondaki modeller de aslında gördügümüz modeller dicem (her yılbaşı Victoria's Secret izledigim ortaya çıkıcak):laughing: Yazıktır abi kıyma modellere:D Sırf takıldığında kurtarmak için ip misina kullanıyorum:D

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Abi rengi görmeniz açısından linki koyuyorum burdaki 097D, 022P ve 005'i alıyorum.

http://www.avmarketi.com/asp/product/6849/STRIKE-PRO-EG-033F-11-5-CM

Birde gece avı için altta ki 696SL kodlu fosforluyu beğendim. Bu modelin su üstü değilde gagalısını ayırttırdım, araştırdım bu dört renk çok tavsiye ediliyor.

http://www.avmarketi.com/asp/product/6847/STRIKE-PRO-EG-070-9CM

İnşallah yüzümüzü güldürür. Bu gece tatlı su levreğine gidiyorum sabah avı için bunlar bu geceye yetişemedi ama tatlı-tuzlu bütün sularda tavsiye edilen renkler... :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tüm renkleri tam gece avları için seçmişsin. Bence güzel renkler. Güle güle kullan, hayırlı olsun. Sen tatlı suda mı kullanacaksın? Tatlısu da ne yapar bilmiyorum.

Strike pro'nun aldığın modeli çok dalıyor, umarım avlağın derindir yoksa taktırırsın.
    Sığ suda (1 metreden az) avlanacaksan 063 kodlu türüyle değiştir derim. Gene aynı renkleri al. Avlağın derinse isabetli seçimler bence.

Rastgelsin inşaallah... :)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merak ettim baktım, Ramazan ramazan... :)

Günaha girdiysem, ortak oldun haberin olsun. :D

Sonra bu benim günahım değil, bu da nerden çıktı deme. :D:D:D

Güzelmiş... :)

9. BassBariton

BassBariton Barış Yener

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.90m / Okuma V-System 2.40m Spin
    Favori Makine:
    Okuma Powerliner PL-865 / Okuma Safina Noir 65 / Okuma Trio-30S
    En İyi Avı:
    Limit dahilinde ısparoz :D

Bahadır abinin tavsiyesi demem yeterli sanırım :) en azından şehir içinde en yakın yer ora.. bana en yakın yer desem daha doğru :)

10. BassBariton

BassBariton Barış Yener

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.90m / Okuma V-System 2.40m Spin
    Favori Makine:
    Okuma Powerliner PL-865 / Okuma Safina Noir 65 / Okuma Trio-30S
    En İyi Avı:
    Limit dahilinde ısparoz :D
    Muhabbete koptum :laughing: gel gelelim saltigaLAR mı dedin volkan abi ben mi yanlış görüyorum :eek: ben aldım birtane daiwa saltiga korkumdan gittim değştirdim :D

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bahadır abi tavsiyesi demen gayet yeterli olmuş Barış. :D
    Çok şaşırdım, kalabalığa yakın da sayılır ama üstünden geçerken yavru kefalleri gördüm. :D Kefal varsa levrekte vardır. Bergama'ya gitmediğim bi hafta şenlik çıktı bana. :D:D:D

Daiwa Saltiga Lazer Sardine. :D:D:D Kendine özgü ağırlık sistemi vardır, kızaklı. :)
    Şu ana dek kullandığım atış erimi en iyi sahte. :)

Güzelhisar çayının setinde bıraktım, bir güz gecesi. O geceyi hatırlamak bile istemiyorum. :eek: Serhat abim de benim 2 maxrapimi bırakmıştı aynı yerde.:rolleyes: (Fayu ve FB 13 cm) (Bu bi gecelik zahiyat - Levreklerden zahiyat 0) :D:D:D

12. Oguzhan Ozturk

Oguzhan Ozturk Oguzhan ozturk

buları işi bilen alır

sahteler özel seçilmiş iş yapacak sahte ama pek kullanma fırsatı olmamış üzerlerinde diş izi yok boya patlaması yok

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Oğuzhan. Eline sağlık güzel yere parmak basmışsın. Forumda tutamıyorum diye ti ye alıyorlar. :D:D:D

2 haftada birgün avlanıyorum. Avda da 3-5 sahte anca deniyorum. Taktırmadıysam, evde ılık suyla (şaka yapmıyorum) duş aldırıp, kağıt havluyla kuruluyorum. :D:D:D (Titiz miyim, neyim)

Bizim avlaklarda pek turna olmadığı için boya deformansyonu kayalara vurmadıkça olmuyor. İğneler küfleniyor, bakım yapılmazsa. :D

14. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

HEY MAŞALLAH =)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :eek: :p :rolleyes:

16. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Abi biz mecbur tatlı suya mahkumuz. :) anca tatilden tatile. Genelde işten vaktim olmadığı için gece gidiyorum, linkleri renk kodu için gönderdim, hepsinin daları 50-60 cm olan modelleri tercih ediyorum. Taktırınca kaşık gibi değil, insanın içi acıyor. :D Renkler içinde konu açmıştım arkadaşların tavsiyeleri ile seçim yaptım. Sanada bereketli avlar dilerim...

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Anlamışsınız siz onu işte :) Avlak bulursam ilk size yazacam özelden bu kadar yardıma karşılık ben de yardım etmiş olurum.

Bu arada amatör bile değilim henüz balık meraklısıyım mrsparkle yakaladığım balık rapor yazacağım kadar olursa o zaman amatör olacam :D

18. fuat33

fuat33 fuat

Abi önümüzdeki yaz aynı fotodan bitanede ben çekmem inşallah:D. Bakınca çok güzelde.. İnsan sonradan düşününce içine oturuyo be abi. Bendede var 7-8 tane. 3ünün markasını bile bilmez çoğu kişi. sea horse. Yozurinin, rapalanın tutulan modellerini ellerinden geldiğince kopyalayıp satan bi marka işte. Bu 3 sahteye 45 lira verdim. E maxraplarım falanda olunca daha sahte almaya başlamadım diyorum ama bi bakmışım 150 tl kanatlanıp uçmuş şimdiden:D. Ama kızamıyorumda kendime. Kadınları anlıyorum aslında birazda... Alışveriş manyağı olanları, kuaför manyağı olanları, ayakkabı-çanta manyağı olanları.. Ben bayiden elimde malzemeyle çıkınca nasıl mutlu oluyorsam onlarda bunları yapınca aynı şeyleri hissediyormuş meğer. Bunu balık avına merak sarınca anladım:D. Ne diyeyim her birinin en az bi 40 cmlik paşası olsun inşallah:D.

Abi unutmadan, demişsin ya bunlardan en çok 5 gagalı, 2-3de su üstüne para verirdim şimdiki aklım olsa diye. Aynısını bende demeyeyim:D:D. Onları bi deyiversende arşive eklesem. Alıma başlamadım henüzhihi.

19. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Orada bir hazine yatıyor Volkan maşallah bu sene senden bekliyorum bişeyler :D

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benim henüz çok bir tecrübem yok, koca koca balıklar yakalamış ta değilim ama nacizane fikrimi yazayım, aklının bir köşesinde bulunsun. :D

Dalan

1- Rapala Maxrap 11 cm Fb
    2- Yo-Zuri Crystal Minnow 9 cm
    3- Duel Hardcore 11 cm
    4- Strike Pro EG 063 005
    5- Fortuna Salti 13 cm

Dalmayan - Su üstü

1- İma Cobra
    2- Rapala Skitter Pop 9cm MU

Benim Tercihlerim böyle olurdu.

Bende Çağrı'dan bişeyler bekliyorum Selçuk. :D:D:D

Bu sene daha bir umutluyum bakalım, nasip....
    Geçen sezondan daha klas sahte ve silikonlarla çalışacağım bakalım. :)