ŞEYTAN OLTASI (Yapımı ve Kullanımı)

Eline dilene sağlık üsdat,rast gele
 
Hocam biz denizde yaptık bunu ucunda kursunda vardı .Sülines takıp atıyosun parmağına hafif gergin sarıyosun balık yemi aldığı zman hafif hafif parmağını titretiyo ve ona göre çekiyosun aynı şey değilmi???
 
bu şeytan oltasıyla(.25 mm misina,en küçük beyaz çapraz iğne)burada durgun suda tavuk göğsüyle epey izmarit yakalmıştım.su berrak,dalgasızsa keyifli bir olta.

ama dezavantajıda yok değil.iğneniz suya batmadan küçük balıklarla mücadele edyorsunuz.
 
Paylasim icin tesekkurler.Hic kullanmadim ama kiyidan kullananlari cok gordum gecen senelerde.Hele yasli bir dayi vardi ki insanlari kendine hayran birakiyordu.Birkac kisinin : " Amcaya bak kamisi bile yok,elinde bir misina 1-2 igneyle kovayi dolduruyor" diye imrenerek soylendigine sahit oldum :)
Rastgele...
 
Çok harika bilgiler ellerinize sağlık. Merak ettiğim konu İstanbul Boğazı'nda kıyıdan işe yarar mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
 
Çok harika bilgiler ellerinize sağlık. Merak ettiğim konu İstanbul Boğazı'nda kıyıdan işe yarar mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Attığınız yerde akıntı yoksa, oltanızı attığınızda önünüzden akıp gitmiyorsa, ağır ağır dibe iniyorsa, kullanabilirsiniz, çok hafif bir akıntı varsa, minik yaprak kurşunlada av yapabilirsiniz, kısmetiniz bol olsun, iğneniz balıksız kalmasın... RASTGELE...:)
 
Attığınız yerde akıntı yoksa, oltanızı attığınızda önünüzden akıp gitmiyorsa, ağır ağır dibe iniyorsa, kullanabilirsiniz, çok hafif bir akıntı varsa, minik yaprak kurşunlada av yapabilirsiniz, kısmetiniz bol olsun, iğneniz balıksız kalmasın... RASTGELE...:)

teşekkür ederim. rastgele
 
bu şeytan olta ile İnci balığı tutuyoruz bazen gümüş balığı ve gambissya'da geliyor en önemli faktör tasmalamada kontrollü olarka hızlı bi şekilde atılan tasmadan balık çok zor kaçıyor tasma atmadan çekiyim derseniz %80 kaçıyor :Davcı balıklara yem tutmakta çok ustadır kendisi :D
 
güzel paylaşım rahmetli babamın en sevdigi oltaydı seytan oltası o sinek olta derdi kurusunsuz sadece yemin agırlıgıyla dibe inerdi oltası yavas yavas.... izmit korfezinde balığın bol oldugu 70 80 senelerınde severek kullanmıştı. bana bu oltayı hatırlattıgınız için tesekkür ederim... emeginize saglık...
 
13 yaşındayken ne zaman köye gitsem bir 3 - 5 metre misina parçasına iğneyi bağlar dereye giderdim hemen bir çekirge yakalar takardım iğneye ve bırakırdım suya yanında akınıtıyla beraber yürürdüm ve tasmaya gerek yoktu kasanalar bir anda yuvasından çıkar yapışırdı çekirgeye ve o anda misiniya havaya kaldırıp atardım kenara en fazla 30 saniyede herşey tamam ve gerçekten balığı hissetmek elle ayrı bir zevk :) .
 
GErçekten duygulandım..

1 metrelik bir kargının ucuna özenle bağladığımız çarpma iğnesi ile yakaladığımız büyük kefalleri hatırlattı bana :)

Yaşım o kadar küçük balıklar o kadar büyüktü ki, iğneden çıkarmak için büük abileri çağrırdım :)
 
dayı o olta varya 10 numara ben antalyada iskelelerde atıyorum o gelen sargozlar melanurlar mırmırlar kuzular yok böyle bir olta denize attığım an yemin etrafında dolaştığını bile anlıyorum bi kez kullanan bidaha vazgeçemez bu teknikten ben eylül ayının gelmesini bekliyorum ama size sormak istediğim bişey var asso kullanıyorum ben yıllardır sağlam ama dediğin gibi gam yapıyor bana çok iyi bir misina tavsiye edermisin? saygılar rasgele dayıcığım
 
Yakup abi gerçekten okurken zevk aldım ve beni çocukluğuma götürdü şarköyde iskeleden ışık altında yakaladığım kovalarca balığı bütün siteye poşet poşet dağıttığım günler aklıma geldi doğrusu bu oltayla balığın bütün vuruşlarını hissetmek ve iskeleye çekerken verdiği zevk başka hiçbirşeyde yoktur.Birde oltayı dolaştıran arkadaşlara tavsiyem misinayı topladığınız yeri ıslatırsanız hem dolaşmaz hemde rüzgardan etkilenmez buda nacizane bir püf noktası olarak eklemek istedim
 
izmarit için atarım seytan ve izmarit direk yemi yutmaz birden dalar ve kaçırmaya çalısır seytan uzun olduğu için yemi kaçırana kadar yutar köstek kısa olursa yemin kenarından ısırır ve kaçar
 
Süper konu olmuş:). Dün gece 3te konunun ilk sayfasını okudum ve hayret ettim. Çok ilgimi çekti. 4te balığa gittim. O kadar dip oltası suda balık vurmuyo. Sonra elinde 5 metre kamışa 3 metre ince misina, ucunda 5 numara iğne ve teke takılı olarak bi amca geldi. Peşmurde, saç sakal birbirine karışmış, güneşten kapkara olmuş ve kemikleri sayılacak kadar zayıftı. Oltayı hemen önümüzde sarkıttı 400 gramlık bi sargoz. Yine sarkıttı 300 gramlık bitane daha. 10 dakkada bizim 3 saattir tutamadığımız balığı tuttu gitti:). Tamda yeni öğrendiğim oltanın uygulanışını öğrenmiş oldum. Yalnız denizin biraz oynak suyun birazcık bulanık olması gerekiyormuş iş yapması için doğrumu?
 
Selam arkadaşlar bu yaz Borum Turgut reiste bu takımla yakalamadığım balık kalmadı tek iğne attığımda yem mamun olduğu için balık bir iki kafadan sonra yemi alıveriyordu kafayı yedim. sonra aklıma bir fikir geldi 12 numara 5 adet sinek iğneyi Kıbrıs bağlar gibi arka arkaya sıraladım ve mamuna en uçtaki iğne kafadan başlayarak sırayla kuyruğa kadar 5 iğneyide geçirdim arkadaşlar olamaz böyle birşey bir olta hiçboş çekilmezmi balık yemin neresine atlarsa oltaya takılıyor mamunlar bitince yaklaşık bir lokma kadar ufak kabuklu bir ekmek parçasına bu iğneleri batırdımve suya attım yanınada bir iki parça ekmek bırakıp kendi halinde akıntıya bıraktım oltayı, olta 30 m kadar acılmıştı ki ekmeklerin etrafında kocaman karardılar dolaşmaya su çalkalanmaya başladı ve bingo yaklaşık 3 kiloya yakın bir kefal misinama takılmıştı bile tabi bütün iskele başımda :laughing: balığı iskeleye aldım inanın büyük bir haz.Ertesi gün bu taktikle melanur cupra kiloluk kefaller rüya gibiydi
 
vay be

maşallah ya . buna benzer yapmıstım ama bunu aynını deneyeceğim ben de...
 
Back
Yukarı