Shimano makina tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Haydi hayırlı olsun güle güle kullan,

Keşke burdan yazmasaydın şimdi muhalefetten sesler yükselecek:laughing: :laughing:

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Duuuur, duuuuur hemen alma.

Daha yazılacak çok şey var. Öyle hemen '' Ben alacağımı aldım '' deyip kaçıp gitmek yok.:D :D

Birde Biomasterlere falan bakacağız daha.hihi hihi

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Hayirli olsun.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
  5. Since1453

Since1453 NoYaN

aldıysan hayırlı olsun almadıysan detaylara gırelım :D

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yokmu 40lik baitrunner tavsiye :)
    30luk exage'in baitrunnerini kullandim hoslasmadim pek.

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Roy kardeşim,

Adamlar Pisikleti bile iyi becerebiliyorlar. Gerçi Daiwada pisiklet yapıyor ama, adını sanını duyan yok. Demek ki yapamıyorlar.:D :D

Geçtiğimiz günlerde Selim bey bu makinayı incelediğini beyan etmişti; bu konunun 9. Sayfasında.

http://www.gerlinger.de/Freilaufrol..._term=Freilaufrollen&utm_campaign=Angelrollen

Bu serilerin 6000, 8000, 10000 likleri mevcut. Sanırım tek farkı, makara derinlikleri olsa gerek.

Siz, 4000 boyutunu isterseniz, Selim beyin incelediği makina standartlarında şöyle bir şey var.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-BAITRUNNER-4000-FA-4XSSS1-BB-481-TUR-pmu1517.html

Benim kullandığım ise, o zamanlar sadece bu vardı piyasada,

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-BAITRUNNER-ST-6000-RA-11-BB-pmu32.html

Tabii orada ki fiyatları nerelerdedir bilemem.

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben bu makinaların eskilerini kulanıyorum senelerdir,daha hiç yarı yolda bırakmadılar beni,bu vermiş olduğum linkteki makinayı,senin idolüm dediğin,jeremy wade de kulanıyor..Ben geçen hafta inceleme fırsatı buldum ve listemde ilk sırada şu an,iki tane 10000 lik kafası olandan alacağım..ben tavsiye etmiyorum,linki verdim kendin incele ve araştır,araştırma sonucuna göre karar senindir...

http://www.gerlinger.de/Freilaufrol..._term=Freilaufrollen&utm_campaign=Angelrollen

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu da yeni, bilmediğimiz bir ürünmü ?

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Selim abinin makina baitrunner ama arka kaloma sadece. Önde kaloma yok. Bu tipler kapti kaçti baliklarda dolanmalara yol açiyormus. Benim istedigim hem arka hem önde kaloma. Bir epeyi gevsek ayarlanacak, digeri mücadele ayarinda olacak. Biyikli sert vurur, hizli çeker diyorlar. 3-4 kez 0.18 köstek patlattim ayarlamaya debelenirken. Subatta fuar var yine, çok çesit olur muhtemelen. Belki pisiklet markasi alicam bu tip makinayi, daiwa bu konuda iddiali degil zannedersem. Su çift tutamaka alisamadim, bir o düsündürüyor. Elimde kalacak hissi uyandiriyor.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet öyle birseydi Tevfik abi. Gri bir makineydi. Isimlerini tam bilmiyorum, hatam olabilir.

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ceyhun ben Serdarın tavsiyesi üzerine iki tane daiwa emblem pro aldım,birini bir kere kulandım daha,tamam makine kaliteli olabilir ama çok ağır,devamlı at çekte çok zorlar adamı,bence sizin yapmış olduğunuz av şekline göre makine ağır,benim gibi beklemeli avlarda kulanacaklar için gayet iyi makina,ben olsam at çek için daha hafif olan makinalara bakarım,kamışa 500 gıram dersek,makinada 700 gıram,ettimi 1,2kg zor hemen yorar adamı,beni yorar en azından...

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tam okurken sallandık yahu.

Allah muhafaza karda kışta.........................:confused: :confused:

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Exage rc dh 'mis abi.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Niye abi ? Benim shimano bakmam deprem etkisi mi yaratti :D

16. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Saroz körfezinde 5,8 büyüklüğünde deprem olmuş,geçmiş olsun Tevfik abi...

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hatta rc mhs de olabilir. Tel. açiyorum cvp vermiyo arkadas.

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Roy kardeşim, bu tür makinalar kullanmadan önce her iki kalama ayarıda yapılarak kullanılır.

1. si, mandal açıkken nispeten daha gevşek bir kalama ayarı,

2. si mandal kapalı konumda iken olması gereken sıklıkta ayarlanır.

Kullanımına gelince de, mandal sürekli açık pozisyonda tutulur. Velev ki balık vurduğunda, sarma konumuna geçerken, kolun yarım tur dönmesiyle otomatik olarak mandal kapanır ve 2. kalama devreye girer. İlerleyen süreçte de, gerekli durumlarda 2. kalama ayarı değiştirilebilinir.

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tahmin ettim zaten Roy kardeşim.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-EXAGE-3000S-RCDH-521-TUR-4xSSS1BB-CIFT-KOLLU-pmu1850.html

Bu makinaları siz, arkadan çift kalama özelliği nedeniyle Baitrunner olarak değerlendirmişsiniz. Bunlar normalde Spinning makinalardır ve bende bu seriyi çok severim her ne hikmetse.:D :D

Çift tutamaklı kolu ise, ilk önceleri bende yadırgamıştım. Ama ilerleyen süreçtei bu özelliği tüm makinalarımda arar oldum.:D :D

20. furunotr

furunotr Haluk

Eğer birgün yanyana balık tutmamız veya tutmaya çalışmamız nasip olur ise Serdar Köylü muhakkak sinirlenecektir emin olun... Özellikle o 3.şıkta bahsettiğiniz durumla karşı karşıya kalacak olursak; ama ben çözmeye uğraşmayacağım; direk onun oltasını keseceğim:D :D :D :D hihi hihi hihi