Shimano makina tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Sağol Selim bey.

Saros nereee, Bursa nere. Yüreğimizi hoplatmadı desem yalan olur. İnşaallah Saros taraflarında da bir olumsuzluk yoktur.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :D :D :D

Ya birde Stella falan isteseymişin.:D :D

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Evet kullanimini biliyorum, hatta mandal kapali konumdayken bile mücadele mandali ile ani yol verme yapilabiliyor. Megaforceda da ayni mandal var. Ilgimi çeken bu zaten. Ama bunun önde de kalomasi olan tek tutamakli birsey bakiyorum.

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    :laughing: :laughing:

Yazık abi olur mu hiç öyle şey:D

5. furunotr

furunotr Haluk

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Şöyle bir şeyler istiyorsun.

http://www.youtube.com/watch?v=7dleJaNlckw!

Ama valla bizim tükkanda tek kollusu yok.:D :D

En azından fuara kadar kafanda bazı şeyleri netleştirebilirsen, ilgili fuarda çok daha bilinçli olarak inceleme şansın olacaktır. O anda canlı canlı eline alıp evirip çevirecek ve hangisinden o güzel elektriği alırsan onu seçeceksin. Elektrik olmadan olmuyor bu işler.:D :D

En güzeli olsun Roy kardeşime.:thumb: :thumb:

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tel.den 1resim görebildim, aksam pcden bakayim sagol Haluk abi. Son cümle ilginç ama, diger shimanolar ihtiyacinizi karsilamiyorsa ilaciniz baitrunner diyor :D hata bende degilmis demek ki :)

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hatta tam söyle.
    Önce bir methediyo falan, inanmiyorsan etrafina sor arastir, shimano demezlerse baitrunner derler diyor. Dur ben bi Serdar abiye sorayim :D

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Selim abi,

Emblem Pro 6000A 620gr
    Lineaeffe Tournament 430 Kamış 470gr

Toplamı: 1090gr

Çok daha hafif takımlar yapılabilir ama ava uygun olmuyor.

10. furunotr

furunotr Haluk

Benim kişisel kanaatime göre toplam takım ağırlı önemli bir unsun; ancak çok daha önemli olan makina ile kamışın; bilhassa kamışın denge unsuru; özde makina kamış uyumu diyoruz bazan biz buna... Eğer kamış dengesiz ise; bir de buna uyum sağlamayan makina ile kullanırsanız ağır olmasından çok daha rahatsız edip; çok daha kısa sürede yorabiliyor kullanıcıyı...

Benim takımlarım genelde şu şekilde:

Hepsinde Biomaster SW8000PG kullanıyorum ki yüksüz (yani misina sarılmadan olan ağırlığı) 550 gr.

Antares CX200 4,30 422 gr. katalokta yazan; ancak onlar tapayı söküp taratıyorlar; ben tapalı kullanıyorum 440 gr. civarı geliyor; hatta göreceli olarak ağır kurşun atarken (170 gr., 180 gr. 185 gr. civarı) kamışa ait balans ağırlıklarından yaklaşık 80 gr. geleni de ilave ediyorum ki yaklaşık 520 gr. gibi toplam bir ağırlığa sahip oluyor...

Antares+Biomaster çok uyumlu ve dengeli; elinize aldığınızda o ağırlığı size yansıtmıyor; verimli...

Burada toplam takım ağırlığı 1070 gr. ve gün boyu at-çek yapsamda yorucu olmuyor; ancak aynı makinayı piyasada bulunan bazı muhtelif kamışlara taksam ki çoğu Antares'in bu ağırlığından düşük maalesef ürünlerde denge bozuk olduğu için genellikle ön taraflar ağır basıyor ve yorucu oluyor... Çok zaman takımı denemesi veya şöyle bir elinde tutup tartması ve fikir edinmesi için birine verdiğimde genellikle karşılaştığım durum bu ne:eek: Çok hafif bunlar; akşama kadar durmadan at-çek yaparım şeklinde ifade ve yorumlar ile karşılaşıyorum...

11. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Evet Haluk abi, bizim burda Okan abi de bu sene takımı kullandı kamış olarak Antares'i. 2 çeşit olarak elinde mevcut(170 ve 200 gr). Bir gün bende alıp denedim yaklaşık 1 saat kadar gerçekten o kadar dengeliki insanda hiç yorulma yapmıyor, makara olarakta Biomaster 8000pg vardı. Sarıkanatları ufak titreşimler eşliğinde çekip durduk ve zevkli bir av yaşattı açıkçası. Yalnız Antaresler artık üretilmiyor demişti, nedeni bilen varmı

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Murat abi senin makine ne alemde? Var mi bir yamuk durum ?

13. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton

İyi abisi ellerinden öperler.:D
    Başka bir takım(makine+kamış) yapma düşüncesine girdim bu aralar önümüzdeki sezon için, nazım geçen arkadaşlarımdan iyi olanları deniyorum artık çok hoşuma gidenlerde oluyor ama bir makara kamış içinde dünya paralarıda bağlamak istemiyorum açıkçası.

14. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Okuma makaria. Shımano ultegra
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    *** arkadaşlar daha öncede yazmıştım boğazda palamut lüfer vb avlar için makine almaya shımano twinpower 8000 çok iyi geldi bana ancak ağırlığı fazla 5000 alsam işimi görürmü ne dersiniz ayrıca extreme kamışla nasıl olur sizce değerli düşüncelerinize açığım ***ler.

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Devir konusunda aralarında bayağı bir farklılık var. 8000 olanı 4.9, 5000 olanı 6.2 dir. Bu 6.2 lik devir bayağı fazla gelecektir. Bu benim şahsi görüşümdür.

16. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    iki makinanın misina sarım kapasitesi hemen hemen aynı küçük mak yüksek devir anladığım kadarıyla yanılıyormuyum?

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  18. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    evet haklısın pekala senin tavsiyen nedir fikir almak açısından çok iyi olur ***ler

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Nuri kardeşim, bu bakış açısı ve kullanım şekline göre farklılık arzeder.

Benim stilim ile sizin kulvarlarınız birbirinden 180 derece farklı. Tekne ağırlığım olsa 8000, kıyıdan beklemeli dersem, belki 5000, belki 8000 düşünürdüm. 5000'i düşünürken de, 6.2 devri nedeniyle büyük ihtimalle de elerdim. :confused: :confused:

Burada, bu kalite kokan üst segment bir makina için, kendi kendinizi ve avlanma alanlarınızı analiz edin ve en sağlıklı seçimi yapın. Özellikle ağırlık, devir ve misina kapasitelerini iyice analiz edin. Ve tabii ki kullanacağınız kamışın boyu da, bir o kadar önemli.

Ha derseniz ki, böyle bir makinan var mı ?:confused: :confused:

Maalesef yok.:D :D

İnceledin mi dersen ?:confused: :confused:

Hemde uzuuun uzun.:D :D :thumb:

Şöyle bir makinayı da portföyüne al derim.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-BIOMASTER-8000-SW-PG-6XS-ARB1-BB-MAKINE-pmu1368.html

20. furunotr

furunotr Haluk

Ben pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum ama kesin olarak bilemiyorum tabii ki... Hep böyle yapıyor; bir ürün çıkarıyor piyasaya; tutulsun veya tutulmasın bir dönem üretip sonra sonlandırıyor üretimi; belirsiz bir zaman sonra da biraz daha geliştirerek tekrar çıkarıyorlar; birkaç üründe gözlemlediğim bu... Kimbilir önümüzdeki sene belki tekrar çıkarırlar Antares'i... Belki her üründe yapmıyor bunu birkaç üründe falan; mesela Catana Mormora yok bir-iki yıldır; halbuki yemli için çok güzel bir ürün diyor kullanıcılarının yorumları bu şekilde...

Aslında ona karakter olarak çok benzeyen Ultegra mevcut; ancak makina yatağı gezerli değil sabit; gezerli makina yatağı benim çok işime yarayan birşey; bu yüzden benim için aynı yeri tutmuyor.... Bu yıl karbon oranı 50 birim daha düşük bir ürün çıkarttı; kataloktan bakınca epey benziyor ama ürünün kendini bir görüp denemek gerek... Speed Cast idi sanıyorum ismi; aslında bana öyle geliyor ki Speed Master yerine üretildi bu ürün; gelsin bir görürüz bakalım; Bir de Super Aero Technium'un teleskobiği var bu sene; o da kataloğa bakınca oldukça güzel görünüyor; ancak makina yatağı onun da sabit sanıyorum; hareketli olsa idi kaçırmazdım doğrusu...