Sinaritlerim 24 Haziran 2014 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    orhan baba gerçekten tebrikler. keyifli avlarının devamını dilerim..

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kırmızıyla işaretlediğim yerlere bakınca, gerçekten kızmaca gücenmece olmadan tartışabileceğini düşünüyor musun?
    Ben düşünmüyorum, hatta seni zorlarsam küplere binecek, gene eski tarzına döneceksin. O yüzden zorlamayacağım, bu zorladığım bir yazı değil, sende beni zorlama, fikrimi yazdım oku geç, sonra bir düşün, gerçeklik payı olabilir mi diye, senin bir açığını kollamıyorum köpekli benzetmen gibi...!!!

Lakin bu yazdıklarına cevap vermemeyi tercih ediyorum. Ben nasıl olur da senin gibi bir duayenle tartışabilirim ki!!! Hatta bana cevap yazman bile bana lütuftur. !!! Sen ki bir dev, sen ki sakalı okşanmak için yanıp tutuşulan bir efsanesin, sen hiç yanlış bir cümle kurar mısın? Kıt beyinlilerin bilinç altlarına yanlış bir çıkarım yükler misin? Kesinlikle yapmazsın...!!! Hatalı yaptığın değil kabul edilmek, düşünülemez bile !!!

****************************************************************************

Orhan amca, senden de özür dilerim. Keşke senin konuna değil de direk alıntılasaymışım. :(
    Belki dedim, sana bir değer veriyordur da aranız bozulmasın gene diye, bi sefer de susup düşünmeyi tercih eder. :(

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Aynen anlattığın gibiyim,burnu büyük havalarda dolanan ayağı yere birisiyim.

İŞte sen busun,illaki araya bir şeyler sokup ,üstelik konuda daha tam yetişmemişken ve üstelik terazisi yalnış çeken birisisin.

Bir insan beni bukadarmı yalnış tanır,hayret be Volkan.

4. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Onur kardeşim, eğer balık avlamaya gidiyorsak bu uğraştan zevk de alıyorsak işte o zaman mutlu oluruz ve hayatımızı yaşıyoruzdur, ben de sana hak veriyorum, sana da güzel avlar, sevgiler.:)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Vedat bey, benim için sarfettiğin bu inanılmaz ve çok değerli övgülerin için size ne söylesem az, sizler artık gerçek bir üstadsınız ve diğer kişiler sizlerin ağzınızdan çıkacak kelimelere çok değer veriyorlar bu halde bütün balık avı camiasında bani sizlerin bu notu ile daha da çok ilgi gösterecek ve seveceklerdir. Sizlere de Saroz da çok başarılı avlar dilerim.

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Fatih kardeşim gerçekten senin yorumlarını uzun zamandan beri bekler olmuştum, böyle sizler gibi arkadaşların zaman uzadıkça yazmaması beni de biraz, acaba bir yalnışlıkmı yaptım piskozuna sokuyor, şimdi ferahladım çok teşekkürler.

Gelelim meşhur Tobimaruya, bu sahteyi hep övüyorum hep yazıyorum, beni tanımayan birisi olsa Yozuri firması beni ihya ediyodur derse ben de inanırım.
    bu gerçekten çok iyi dizayn edilmiş bir sahte, ben sahtelerin yapısına ve renklerine fazla itibar etmem sadece beni işlevi ilgilendirir, bu sahte ile balık tuttukça devam edeceğim, hepimizin bildiği gibi balıklar modayı takip etmezler, ben de aynı sahteyi kullanmaya devam edeceğim, sahteler epey yıprandılar, ben onları ruj ile boyadım ama ellerim kırmızı oluyor, belki daha uygun bir boya ile boyasam daha iyi olacak. Açık artırmaya çıkartmayı da düşünmüyor değilim,
    Sevgili Fatih kardeşim sana her zaman güzel avlar dilerim, kasna avı için bizim buralara gelirsen bir çayımı içmeye beklerim, bu arada kasna avını iptal ettim, ben tatlısu avını bilmediğim için , bütün vaktimi sırtı avı ve Sivrice ye gelen dostlarımla balık avlayarak geçiriyorum, sevgiler hoşçakal.:)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Volkan kardeşim, uzman bir kıyı balıkçısısın, senin yazılarını senin yapmış olduğun kıyıdan avlarını okuyoruz ve bu sitede balık avı konusunda sivrilmiş balıkçılar arasında olduğunu söyleyebilirim bir de genel amatör balıkçılık konusunda da senin yazılarını ve görüşlerini takdır ediyorum.

Gerçekten bu yaşlarda insan biraz ilgi bekliyor, ben de emekler vererek hazırladığım ve bu avıma ortak olan ve paylaşan arkadaşlardan bir kuru teşekkürün beni çok mutlu ettiğini yazdım.

Sevgiler sana da güzel avlar dilerim.:)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Benim için farketmez Volkan kardeşim, ben her düşünceye her görüşe saygılıyım yeter ki bu güzel Balık avı sitesine de yakışsın. Sevgiler.:)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Günaydın Vedat bey,
    Siz bir duayyensiniz, sizin değerlendirmeleriniz üzerine bir laf etmek, sizi sevenlerizi üzer, beni de küçültür.

Yazınızda baba diye bana hitab ediyorsanız o sizin taktiriniz, ama Orhan Kaptanı gerçekten çok sevmiş ve benimsemiştim.

Sizlere Saroz da en güzel avları, en çok balıkları ve dev balıkları avlamanızı dilerim, hepimiz sizin çok mutlu olmanızı canı gönülden istiyoruz.

10. sertans

sertans sertan

En İyi Avı:
    kırlangıç 6 kg
    Tebrikler..Çok özel ve güzel balıklar.Bizim burada ise maalesef balık yok denecek kadar az (boğazda).Biraz lüfer, biraz sarıkanat oda yemli(tekir,gümüş,sardalya).6 7 yıl önce bu dönemde mezgit tutardık yemli istavrit ile..Günde 10 kg gibi balık yakalardık şimdi oda yok..Ağlardan bile mezgit çıkmıyor..Tekir çookk az ve bu sene buralarda hiç yapmadı..Gece kıyı volisinde oda fanyalı ağlarla 3 4 kg ancak balık alıyoruz oda 4 5 volide..Yukarıdada balık yok..Eşşek adası fenerler,kavaklar,kilyos maalesef balık yok..Kavak kale arkasında gece yemli ile biraz balık tutuyoruz oda çok hassas malum anavaça hassas balık..İşin özeti bu..Sebebi herkesin malumu !!! Gırgırlar ağlara birde şalvar taktılar tekir filan ne varsa topluyorlar artık...Tirol hala boğazda gece beykoz,keçilik,umur yeri alt çakarın orası gibi yerlerde çekilmeye devam ediyor..Ne kadar şikayet etsekte sonuç alamıyoruz..BU sene kışın aşağıda yasak olan yerlerde gırgırların çevirdiğini,gece trol çekildiğini defalarca gördük şikayet ettik ama sonuç nafile..Kanunlar ülkemizde ne yazık ki kağıt üstünde uygulamada çok başarısız..Tabii ki insanların özellikle bu yasak avları yapanların vurdumduymazlığıda cabası..Kendi bindikleri dalı kesiyorlar..Birde afala derdimiz var(bilmeyenler için iri yunus cinsi) ağları parçalıyor..Bu sene çok fazla afala var.Ağ dayandıramıyoruz..Bide su başlarında dalgıçlarla sıkıntılarımız var...Gece ışıkla avlanıyorlar..Gündüzde sabahın köründe dalıştalar..Buralar su başı akıntının güçlü olduğu yerler..Balık burada başı kıyı adamlar nerdeyse pervanin dibinde dalıyorlar..Kardeşim ne yapıyorsun dediğinde işaretim var görmüyormusun diyor..Görüyorumda bu kuvvetli sularda heryerde ayna patlıyor tekneyi kontrol etmek zor ..Sonra biz burdan ekmek yiyiyoruz.2 kulaçta balık tutuyoruz sen dalıyorsun balık fişekliyo..Bizde balık tutamıyoruz..Dalgıç arkadaşların bunlarada dikkat etmesi lazım..Macarda bile askeri bölge dalgıç var..Subay astsubayın sivil arkadaşları..Neyse dalgıç arkadaşlar kusura bakmasınlar ama belirtmek istedim..Velhasıl durum bu orhan amca işimiz zor..Size bereketli avlar diliyorum..Eğer bu taraflara gelirsen özellikle sezonda İnşallah eşşekte bir gece yemlisi yaparız..Herkese bereketli avlar diliyorum...

11. vayacon

vayacon Gürel

Orhan bey merhaba,
    Avınız için tebrik ederim. Sizin av stiliniz ve hedef balıklarınızla ilgilendiğimi ve merak konum olduğunu daha önce de belirtmiştim. Bu balıklara imrenmemek mümkün değil. Hele ki işlerimin yoğunlaştığı bu dönemlerde değil balığı gitmek teknenin yüzünü bile göremez olduk. Böyle olunca raporunuzun değeri daha da artıyor bizim için. Vesileyle güzel avlarınızın devamını dilerim.
    Saygılarımla.

12. dekadan

dekadan erman

Favori Kamış:
    henüz yok
    Favori Makine:
    henüz yok
    En İyi Avı:
    sazan 350gr.
    Çok güzel bir av olmuş orhan ağabey,tebrik ederim. uzun süreden beri foruma hemen hemen hergün birkaç kez girer raporları okurum. pek bir şey paylaşmam çünkü ya tutamam ya da zaman bulamam. Hemen hemen her gün av raporlarını paylaşarak balık avı konusunda bize feyz veren Vedat ve Orhan Kaptanların aralarındaki buzların çözülmesi beni pek mutlu etti. ama forumda dikkatimi çeken bir husus var ki benim gibi pasif bir üyeyi bile artık rahatsız ediyor. volex21 rumuzlu Volkan Bey ortamı germek ,polemik yaratmak için fırsat dahi aramıyor, kelalaka ortalığa yazıyorsun. Balık raporu okuyorsan tebriklerini yaz geç. Vedat kaptanla olan eleştirilerini neden özellikle Orhan kaptanın raporuna yazıyorsun? iki ustanın birbirlerini tebrik etmelerinden mi rahatsızsın? ki bu konu altında Vedat kaptanla ilgili düşüncülerini daha önce farklı konularda da dile getirdiğini biliyorum.o yüzden soruyorum tekrar tekrar dile getirmenin anlamı ne? Dobra olmak demek bir insanın en küçük kusurunda üstüne çöküp kalp kırmak demek değildir. kendi yazında da belirttiğin gibi insanları motive edip onlardan daha çok av raporu bekleniyorsa iyi niyetli olmak ve her kusuru fırsat bilmemek lazım. Vedat ustanın düştüğü hataya düşüp sana cevap vermeyeceğim. zaten istediğin de o. son olarak sizi seviyorum Orhan Kaptan ve Vedat Kaptan. iyi ki varsınız.

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Ayhan kardeşim sana da güzel avlar dilerim, sevgiler.:)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Onur kardeşim nasıl emekliye ayırırm tanesine 40.TL. üzerinde fiat istiyorlar,çok teşekkürler güzel yorumun için sevgiler.:)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) Çok teşekkürler sevgili Gökhan kardşim, sizlere az da olsa faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana, sevgiler.:)

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Serdar kardeşim, uzun senelerin vermiş olduğu tecrübelerin de faydası bana çok büyük bir avantaj sağlamasıdır, sırtı avı dışardan görüldüğü gibi teknenin arkasın bir misinaya bağla sahteyi sal denize sonra da git gel 6 saat Konya olur, tabi üstadlarımız da bunu bu şekilde onaylayacaktır, gerçekten senin de yazdığın gibi avlanma tekniği, avlanma yöntemleri senelerin vermiiş olduğu tecrübe, bilgi ve Allahın verdiği becerinin de bir önemli faktörler olduğuna inanıyorum, sevgiler.:)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Salaklık fıtratımda var.

Halbuki tebriğimi yazayım çıkayım, sana ne insanların bilinçaltından falan değil mi? Yahut senin gibi 2011'den beri foruma hemen hergün gireyim bakınıp çıkayım. Ne karışırsın etliye sütlüye. :rolleyes:

Siz farkında değilsiniz sanırım ama aynı konuları tekrar gündeme getirmedim.
    Bir konuda 10'larca güzel cümlenin içinde 1 cümle vardı ki zarar vereceğini düşünüp eleştirdim. Kendisinin konusunda kendinden alıntı yapsaydım, daha bir hiddetleneceğini düşündüm. Alanında uzman ve her konuda uzman olan aynı yörede yaşayan hemen aynı yaşlarda diğer ustanın konusuna yazdım. Sebebi de geri dönüşün daha yumuşak olabileceğini düşünmem di. 2 avcı arasında karşılaştırma yapmadım. Yaşca büyük örnek alınan, hemen her platformda paylaşımda bulunan insanların bu söylemlerine dikkat etmelerini istedim.

Daha yumuşak mizaçlı olan Orhan amcanın konusunda istedim bunu. Amacım gerginlik olabilme ihtimalini olabildiğince düşürmekti.

Umarım birgün kendimizi o kadar düzeltiliriz ki, sıra gırgır ve trollerden konuşmaya da gelir. :rolleyes:

Şu an bunları maalesef konuşamıyoruz, adamlar demezler mi, sizin amatör tebaanızın boğazlarda, ege de, iç sularda yaptıkları ortadayken sizin niyetiniz balık popülasyonu ve doğal alan olamaz, en iyi ihtimalle daha fazla pastadan pay almak olabilir. Biz kendimizi düzeltemezsek kim inanır bizim samimiyetimize.

Ayrıca bu tartışmaların bana bişey kazandırdığı yok, aksine İstanbullu bir çok kişi selamı sabahı kesmiş, tebrik etmez olmuştur. Okursun ki Tebrik çok önemlidir forum camiasında. :D

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Yok, yok öyle olmaz sevgili Volkan kardeşim,
    İlk başta sevgili kardeşimizin duyguların ve düşüncelerin açık açık yazdığı için onu tebrik ederim.

Ortada zaten fazla bir şey yok, ortada olan zaten Vedat beyin ne kadar büyük bir üstad olduğudur....ilk başta bunda anlaşalım sonra da Sevgili Volkan kardeşimizi yani seni çok sevmesidir, kendisini zaten her zaman söyler ben hırsımın kurbanı oluyorum diye ben de Vedat beyi uzun seneleden beri tanıyan bir komşusu olarak, kendisini hırçın bir denizde esen rüzgarlara benzetirim, bazen sert poyraz sonra gün dousu, sonra sert Kıble, en sonra da set lodos.............bir müddet sonra yanmış bir deniz........yaprağın bile kımıldamadığı bir esinti. İşte Vedat bey bu , artık Vedat beyi hepimizden büyük bir üstad olarak kabul etmemiz lazım, onu darıltmamamız gerekli, tabi bununla beraber diğer kardeşimizin yazdığı gibi duygularımız ve düşüncelerimizi onu kırmadan kendimizi de zinlerle bağlamadan açıkça yazmamız, kırıcı olmayan laflar zaten hemen unutuluyor.
    Sevgili Volkan kardeşim seni ve senin gibi çok değerli aynı zamanda balık avı konusunda tecrübeli, yapmış olduğu avlada başarılı, balık avlarında üstün becerili, aynı anda doğaya saygılı, denizlerimizi ve balıklarımızı en üst yerde tutan kardeşlerimizi de ne olursa olsun kimseye ezdirmek niyetinde değiliz zaten bunun ilk öncüsü Vedat bey olacaktır, sizlerden denizlerimizde balıklarımızı korumak için yapmış olduğunuz çabalarınızı devam ettirmenizi isterim, geleceğimiz sizler de genç balıkçı kardeşlerimiz.

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nefis sinaritler Orhan ağabey... büyük avcısınız, bizlerin sizin tecrübe ve taktiklerinizi örnek almamız lazım.... afiyet olsun..

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili kaptanım,güzel hoşta,sanırım az abartıya kaçıyorsunuz.Bence ne ben nede Volkan yazdığınız gibi değiliz.