Sinaritlerim 24 Haziran 2014 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing:

Vedat amca, ben değilim de seni bilmiyorum. :D

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kaptanımızın ters düştüğüm huylarından biriside işte bu abartılı yanıdır sevgili Volkan.

Belkide bu onun iç güzelliğinide yansıtmaktadır.

Ama bence hak edilmemiş övgü,hakikaten hak etmişleri üzebilir.

Sevgiler

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok haklısın gerçekten öyle oluyor Erkan kardeşim, ilk başta güzel hayallerle başlıyorsun, balığı tekneye alınca da dünyalar senin oluyor, sevgiler sana da rastgelsin.:)

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) Çok güzel sevgili Armağan kardeşim, olabilir de.......çeşitli kokular sürmek lazım, dişiler için de erkek losyonu Axe olsun.:)

Güzel yorumlarını her zaman beklerim sevgiler sana da rastgelsin.:)

5. horcan78

horcan78 horcan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider,Okuma V System
    Favori Makine:
    Penn Affinity,Okuma Blue Hawk,
    En İyi Avı:
    LÜFER
    Orhan Abi,

Deniz de olmak tatil de olmak ,bizler istanbul keşmekeşinde dahi deniz kenarına gitmeden yapamaz ve herşeyi unutup mutlu olan insanlarız.Denizin kokusu iyotunu almadan rahatlayamıyorum artık.

Sinaritin yaşam alanı Marmara olabilirmi Adalar açıkları vs sizin yönteminiz ile bu balıkla buluşmak mümkünmüdür.

Harika bir av sizi ilgiyle izliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Oktay kardeş, sen gel de ne yapar , yapar nevaleyi çıkartırız, beraber seviniriz kardeş.:) Sevgiler, selamlar.:)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Evet Levent kardeşim seninle selamlaştığımı hatırlar gibiyim, inşallah Sivrice ye gelişinde bizlere de uğrar bir çayımızı da içersin, Vedat Abayoğlu beyde burada oturuyor, o bu konularda çok hassastır ona da uğrarsan çok iyi olur.
    Sivricemizden sevgiler, selamlar, seni bekleriz.:)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Murat kardeşim bunun yanında da senden ve geciktirdiğim cevap yazacağım arkadaşlardan da özür dilerim.
    Teknem ile ihtiyarlığımı geçirdiğim şu sıralar fazla balık tutamıyorum yaşımın eskimesinden olacak fakat bu arada denizlerimiz de yaşlanıyor ve eskiyor hatta eskitiyorlar demek daha doğru, bu yaştan ve bu saatten sonra,fazla balık tutmak Everest tepesine tırmanmak gibi bir şey.Sevgiler sana da güzel avlar dilerim.:)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Serkan kardeşim yazını iki veya üç sefer okudum biraz evvel gene okudum, işiniz çok zor bu zamanda ekmeğini denizden balıktan kazanmak.....artık hayal olduğunu yazından anlıyoruz, fakat ne olursa olsun ben de sana görüşlerimi bildirmek zorunluluğunu hissediyorum, nereden , neresinden başlamalıyım bu bile çok zor.....
    Bu günkü dünyaya baktığımızda büyük ve kuvvetli ülkeler görüyoruz, kendini dünyaya kabul ettirmiş, çok seneler evvel, eğitim konularını kökünden halletmiş ve ülkelerinin geneline yaymışlardır, eğitimde her konuda meslek okulları açmışlar, her konuda sanat okulları açmışlar baktığımız zaman bu ülkelerde her insanın okuması ve eğitim alabilmesi için bütün okulları ve yüksek okulları ile bütün vatandaşlarının bir okulu bitirmesi bir meslek sahibi olabilmesi için gereken her şey yapılmış, bunu sağlık politikaları izlemiş, her kasabada her ilçede bir hastahane yaparak sağlık konusunda da gene bütün sorunlarını halletmişler,sonra ülkelerinin sanayisini ve ekonomisini kalkındırmışlar.

İnsan yetiştirmişler kendi kültürlerinini de vatandaşının yapısına işlemiş o ülkede insan gibi çalışmasını ve yaşamasını sağlamışlardır.
    Gelelim denizlerine
    O ülkelerin sahipleri var , yetiştirdikleri kendi insanlarıdır, bundan sonra denizlerini korumaları için kanunlar çıkarmışlar ve denizcilik bakanlıkları kurup, denizlerini ve balıklarını her konuda korumaya almış, sorunlarını yakından takip ederek sürdürebilen balıçılığı uygulayarak balıkçılıktan ekmeğini kazananlarını da korumaya almışlar, bir tek balığın bile zamansız avlanmasına izin vermezler, velhasıl her şeyde olduğu gibi balıkçılıkta da bir hayli yol katetmişlerdir.

İşte diğer kalkınmış ülkelerde durum bu şekilde, senin bu anlattığın sorunları halledebilmemiz için şaka değil 100 sene gerekli ancak bu ülke her konuda kalkınması ve sorunlarının üstesinden gelebilmesi için şaka yapmıyorum çok ciddiyim gerçekte 100 sene gerekli.

Sevgili Serkan bundan sonra yazmam gereken çok şeyler var, ama ben bu ülke içersinde artık hiç bir ışık göremiyorum, sadece denizlerimiz , balıklarımız, sizler balıkçılarımız değil her şey çok kötü Allah sonumuzu hayır etsin.

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Teşekkürler Gürel kardeşim elimden geldiği kadar balık avlamay ve sizlerle paylaşmaya çalışıyorum, bu günlerde balık biraz kıtsa da yakında çoğalır diye bekliyoruz, sevgiler.:)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Erman kardeşim ilk başta ben de sizleri seviyorum,
    Sanal dünyada çok şeyler oluyor, ama zamanla her şey su üzerine çıkıyor,
    bazen karşımızdaki kişileri hiç görmeden bile onların nasıl bir insan olduğunu hepimiz biraz olsun tasavvur ediyoruzdur, gene bazen kişiler arada sırada ben de dahil bir şeyler anlatırken, veya bir şeyler açıklarken karşımızdakine tam manası ile anlatamadığımız olmuştur, bunu kökeninde o kişiye karşı sevgi, itimat ve inanmak varsa o kişinin yazılarını okurken negatif hiç bir şey aklınıza gelmez, ama senin gibi bizleri sevmen , sayman bize karşı sanki kötü bir şeyler yazılmış gibi algılayabilirsin, halbuki Volkan kardeşimizi zamanla daha iyi tanıyacaksın, doğruları söyleyen, yanlış gördüğü bazı şeyleri eleştirebilen, doğruları ve güzellikleri tebrikleri ile süsleyen, sevgi ve saygı dolu olan, karşısındakini de yeri geldiğinde dinleyen ve hak veren bir kişi olduğunu göreceksin, bu gibi forumlarda en tehlikeli bir şey varsa üçüncü kişilerin devreye girip her hangi birini suçlaması veya hak vermesidir işte buda geriye baktığımız zaman çok kereler münakaşaları başlatan kişilerin birbirlerine karşı kavgalara sebeb olduklarını görürüz, bu arada da emek vererek hazırladığımız bir balık avı raporumuzun da ( içine.......) .
    Sevgili Erman kardeşim burası balık avı sevenlerin buluştuğu bir site veya forum, işte burada ne kadar çok konumuzun içinde olmayı başarırsak çok başarılı oluruz ve keyif içersinde çok güzel vakitler geçiririz.
    Ben de senelerden beri internetteki bütün sitelere girerdim tabi çok tecrübeli de oldum, bana da çok kereler hak etmediğim suçlamalar oldu, hatta iftiralar bile atıldı, ne vakit bu yazılara karşı çıkarak ben de aynı seviyeye düşünce o zaman baktımki toplum bu şekilde davranışa prim vermiyor, kendinin ne kadar suçsuz olduğunu anlatsan bile yavaş, yavaş bataklığa gömüldüğünü görürsün.
    Ben burada Balık avı nette çok balık raporu yazan kişilerin arasındayım onun için hergün yazılarımı yazar, yorumlarımı yapar ve cevaplarımı veririm, eğer bana karşı yalnış bir yazı ile karşılaşırsam o yazıya direk olarak cevap vermem, o yazıyı yönetime bildiririm şayet yazı Balık avı netin kurallarına uygun değilse silinir ve olay kapanmış olur, benden sana bir tavsiye sen de bundan sonra benim gibi yap, veya özelden kişiyi uyar derim.
    Bana değer vererek ve balık avı raporuma yorumlar yaptığın için sana çok teşekkürler, sevgiler.:) Her şey zamanla daha da güzel olacak.:)
    Bu arada her ne kadar sürtçü lisan eyledikçe affola.:) diye yazılıyor.:)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili İbrahim kardeşim çok teşekkürler ne mutlu bana sizlerin bu güzel övgülerinizi hakediyormuyum acaba diye de kendi kendime soruyorum, yapmış olduğum avların en küçük detaylarını bile açıklamakta bir sakınca görmüyorum esas amacım bilgilerimi ve tecrübelerimi her zaman sizlerle paylaşmak.Sevgiler sana da güzel avlar dilerim .:)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Olsun... gene de çok teşekkürler Vedat bey, insan elinde olmadan bazen abartılı laflar ediyor, o da benim en büyük hatam olsun, siz duayen bir kişi olarak bizlerin hatalarını görmemezlikten geliseniz bu ortamda ne kadar büyük bir üstad olduğunuz hepimiz tarafından taktir edilir.
    Siz artık kendinizi aşmış bir üstad olarak bence küçük detaylarla uğraşmayın, en önemli özelliğiniz genel olarak tatlı su ve deniz balıkçılığının her balık avını bildiğiniz ve senelerin verdiği tecrübe ile balıkçılığın da kitabını yazarak kendinizi bütün Türkiye ye ispat ettiniz, etrafımıza baktığımız zaman sizleri sevenlerin çığ gibi çoğaldığını ve dostlarınızın , yetiştirdiğiniz değerli partnerleriniz her zaman etrafında fervane gibi dönmekteler, sizleri kıskanmamak elde değil, inşallah bizlerde gün gelir sizlerin seviyelerinize geliriz, ben ve sizleri seven balıkçı kardeşlerimiz bundan sonra Saroz da yapacağınız muhteşem avlarınızı heyecanla beklemekteyiz, Allah her şey gönlünüze göre versin.
    Gerçekleri abartılı olarak görenlerin alçakgönüllü kişiler olduğunu söylerler.:)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    ,

Sevgili Horcan kardeşim bana böyle bir soruyu sorduğun için çok teşekkürler, çok eskiler Marmara da mercan, sinarit olduğunu söylerler ben 10 yaşımdayken Sarayburnuun da dalan adalı dalgıçların 2 şer kiloluk karagözlerine şahit oldum, yakın bir zamanda da Marmara da mercanların da valandığını okudum, sıra sinaritlerde...neden olmasın, eğer fırsat bulursan tekne ile sırtı çekerek 12 - 20 metre derinliklerde bir ara belli mi olur . sana da güzel Sinaritleri avlamanı dilerim, sevgiler.:)

15. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Usta'nın kaliteli avlarını keyifle izlemeye devam ediyoruz. Tebrik ediyor, devamını da diliyorum. Tobimaru'da sayende bir efsane oldu. Ben distribütörlerinin yerinde olsam ilk fırsatta teşekkür plaketi takdim ederdim.

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Ergin kardeşim benim balık avlarımı beğendiğin için sana çok teşekkürler , beni de mutlu ettin, Tobimaruya ben de şaşırıyorum gerçekten vazgeçemeyeceğim bir sahte, öyle bir inandım ki elimde olan değişik sahteleri bile kullanamıyorum.:) bu arada balığı kaçırmayayım diye.........
    Distribüterler için fazla bir şey söyleyemem, gönderirseler de hayır demem, Sana da güzel avlar dilerim Ergin kardeşim Uzun zamandan beri senin ismini göremiyordum çok iyi oldu, ne yalan söyleyeyim ben eski arkadaçları tekrar burada görmek isterim. sevgiler , hoşçakal.:)

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bana samimi davranmanı yeğlerdim Kaptan.

Anlaşılan burada böyle Sivricede başka türlü davranmaya devam edeceksin,

Dün gece hayli tehdit aldım.Belkide sabah Sivrice meydanında iyice dövülmüş belki bıçaklanmış bulabilirdiniz beni.

Neyse bir şekilde sıyrıldım,Saroz avlarım öncesinde bu hale gelmek istemedim.

Sende kendine dikkat et,çemberi daraltmaya çabalayanlar var etrafta.

Sevgiler

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Son yazdığımı ciddiye al Orhan ve özelliklede fırıncıya karşı dikkatli ol.ben senin dostunum bunuda aklından çıkarma.

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Vedat bey fırıncıyla benim sorunum olmaz, pidemi aldım parasını da ödedim, her hangi bir sorun yok olursa da çözeriz.