Sırada Kalamar Vardı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Avciperdeci tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    tebrikler hocam.Gene yapmışsınız yapacağınızı:D

2. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Balık tutma konusunda benim hanım benden daha başarılıdır erol abi. Hanım onuda yanımıza almıyoruz diye bana izin vermiyor. Oda gelebilse 7 gün 24 saat hanımla balıkta olacağız.

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Güzel bir rapor hazırlamışsın tebrik ederim.

4. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    guzel bir av olmus Mujdat,Serdar ve Hakan abi:)sizin team i akdenize yaklastirmamak lazim tehlike yaratiyorsunuz:Dama bir yandanda bir tek sizin orglarda balik göruyorum;)diger orglarda genelde muhabbet icin av yapiliyor ama sizin orglarda masallah Serdar abim hic bos durmuyor surekli demokrasideki careleri denemekte ve baligi almakta:)Birde Serdar abi su yemlik baliklari neden kuyruk bölgesinden takmiyorsun?eger kuyruk tarafindan igneyi sokup omurgayi igne icine alarak takarsan hem yem kolay dusmez,hem balik kolay ölmez ve kuyruktan taktigin icin hep ileri kacmaya calisir ve avciyi kendine ceker,hemde en iyi bölgedir zira agizdan takilan ignede avci balik eger cok ac degilse almak istemez yemi cunku bildiginiz uzere hep kafadan avi yakalarlar,gövdeden takmakta guzel dediginiz gibi ama baligi cabik öldurme ve bazi avcilarda yemlik baligi igneden calmasini kolaystiriyor...tabi avlanacak baliga göre degismekte ama ben her avciya kuyruga yakin takarim igne misonuclardanda memnun kalmisimdir;)
    saygilarimla

5. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Teşekkürler Mustafam taa Bodrum'a kadar yol yapıyoruz alalım tabi balığı ;) :D

Sen hele bi gel Türkiye'ye biz senin yanına gelicez Alanya'ya kuruturuz senin avlakları artık :D :D :D

6. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Eşref teşekkürler.
    Zaman içinde sizler, bizler gibi bilinçli avcılar yetiştiği sürece gelecek için umutların yitirilmemesi lazım kardeşim.
    Erol ustam, inşallah bir dahaki avda birlikte olur, birlikte yaparız yapacağımızı:)

7. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    yok almayim abi sizi buralara ben kankilerime bile söylemem benim meralari:D :D sonra Mujdat abi ve Serdar abi Lambuka katliami yapsin dimi,sinaritlerle kuzularla eskinalarla poz versinler olmazzzz:D :D :D kurutursunuz Alim Allah:p siz kafanizi yormayin abi ben sizin ilk orga gelicem basiniza bela olmaya:D :D
    saygilarimla

8. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Mustafa, aslında ben genelde sırtından takarım canlı bırakma yaptığımda, çoğu vuruşları sırtından aldım bugüne kadar ki avlarımızda, lambukalarda ise zaten direk yutuyor canlı yemi. Fakat senin bahsettiğin gibi bu avcı balığa göre değişiyor sanırım, örneğin bir avımızda 4-5 kiloluk kofonaların teknemiz altında dolaşırken yakaladığımız balıkların kuyruktan itibaren yarısının olmadığına şahit olduk. Yanımızda çelik beden olmadığı için güzelim kofonaların her attığımız balığın yarınısı alıp ya da misinalarımızı koparıp bizimle dalga geçmesini bile görmek o av için yetmişti. Daha sonrada gitmedik kofona avına ne kadar istesemde nasip olmadı. Sonuç olarak bir daha ki avımızda dediğini gibi bir bırakmayı da deneyeceğim, sonuçlar inşallah sende ki kadar başarılı olur.:)

9. Aramis

Aramis

Yine vurmuşlar bunlar voleyi:) Elinize sağlık arkadaşlar.

10. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

güzel balıklar

hepinizi tebrik ederim. güzel balıklar yakalamışsınız. serdar hanosları verceğinize
    izmaritleri verseydiniz
    daha hora geçerdi.:D

11. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    Serdar abi 4-5kg lik kofanarla ben cok mucadle ettim 25 mm capinda celik telide kirdi 30 mm capinda örgu lerimide kirdi sinelerde 80 mm misinemide kirdi bisiklet fren teli dediler onu kullandim onuda almadi lar herseferinde yemi pesleyib geri dönduler ve sardalye sarma ile 30 mm monoflent ile 2,5 kg lik kadar ilk kofanayi aldim sonralarda 3kg ve uzeride aldim yanliz onlari tutmak icin harcadigim masrafa degmezdi:D :D ve sunu ögrendim 1 gunluk beklemis sardalyeyi ay isigi altinda aksam hava kardiktan sonra avlakta saat 8-9 civari atcek yaptigimda sunu fark ettim abi..sardalye bir gun bekledigi zaman yagini salmaya basliyor ve biraz kokusu kekinlesiyor,hirsiz igneli takim ile 10 cm lik sardalyeleri oltaya dikip rapala misali at cek yaparak en iyi verimi aliyordum.oltayi 30 mt kadar atip hic kursun kullanmadan sardalyenin yavas yavas dibe inmesi bekliyor ve arasi hareket ettiriyordu,sardalye dibe indikten sonra 5 mt cek bekle seklinde av yapardim ve baligin dikkatini sunun cektigini gördum sardalyenin yaginin su ustunde dagilarak fösforlu bir isilti yapmasi kofananin dikatini veya ilgisini cekiyordu...bu sekilde atcek yaparken 5 mt rede verdigim beklemerlde balik direkt sardalyeyi alip kalama almaya baslar bende 5-10 mt yol verdikten sonra tasmalar cekmeye baslardim ama malesef 10 balik ta 1 tane cikarabilmekteydim:D bir dene belki isine yarar;)
    saygilarimla

12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Be beklemiş sardalyeyi biraz daha açarmısın kardeşim, nerede nasıl bekleteceğiz _?

13. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Nasip olursa bir gün birlikte ufak çaplı bir org düzenleriz abi, inşallah kendin yakalarsın çipuraları, mercanları ya da ahtapot, kalamar, lambuka, ne varsa artık kısmetinde:);)

14. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    su sekilde abi sabahtan alip bir poset icinde bekletip aksam usutu avlaga giderken yanina alicaksin...poset iki uc kat olabilir ve iyice baglanmis olsun bu sekilde sicagin etkisiyle sardalye yagini salacaktir;) bu bekletmei gölge bir alanda olsun ki baliklar sicak psip dagilmasin..sanra ay isiginda sardalyeye at ve cekmeye basla bak su ustunde parcalra ayrilan ve sardalyenin heryerinden dagilan fosforlu bir isik halinde baligin yaglarini göreceksin emin ki lufer de görecektir,;) ama Zeki Muran görebilir mi bilmem:Dbirde sakina arabanin bagajinda bekletme bir hafta kokuyu cikaramazsin:D gerci biliyorsundur;)
    bu tur seyler bazen kulaga sacma veya farkli gelebilir ama en kucuk gözlem bile cok seyi degistirir;)
    saygilarimla

15. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    merhaba

Arkadaşlar merhaba,

Sahte balık, rapala ile çipura avlama imkanı var mıdır, inceliklerinden bahsedecek arkadaşım var mı acaba? Hafta sonundan itibaren Ayvalık civarında olacağım bir süre, denemek isterim.

Tşk.

16. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    tebrikler arkadaşlar ellerinize sağlık

17. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    cipura cok yakisikli, antenli pek guzelmis, keza kalamarlar da isi iyice zevkli hale getirmis. ellerinize saglik, ne olursa olsun guzel av. tebrikler

18. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    maşallah arkadaşlar çok güzel av yapmışsınız :)
    ama kaçan trofeyede üzülmemek elde değil:(
    serdarım ben genelde iğneyi sırttan takarım sanada bu yöntemden vazgeçmemeni öneririm inşallah birdahaki sefere alırsın o balığı:) :)

19. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Bodrum Bodrum :D:D tebrikler arkadaşlar ben bu hafta sonu adada mercan peşindeyken siz Bodrumda balık peşindeymişsiniz süper de bir av olmuş Allah içinize sindirsin ve herkese afiyet olsun. Serdar bırakmalara dikkat et kardeşim lazımsın bize ;)

20. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    İnşallah bir dahaki avda deneyelim bunları kardeşim. Yeniden teşekkür ederim.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.