SİVRİCE ORGANİZASYONU

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında cyhnckr tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Ceyhun öncelikle bu gibi güzel bir organizasyon için elini taşın altına koyduğundan ötürü tebrik ve teşekkür ederim. Sivrice deyince derin bir aaahhh ah çekiyor insan keşke uzak olmasaydı.

Sevgili Vedat abi ve Orhan abinin insana iç çektiren avlarını okudukça daha bir heyecanlanıyor insan. Umarım herşey gönlünüzce olur. Keyifli vede sorunsuz organizasyonlar dilerim

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili İsa kardeşim, ben de sizlerle tanışmak isterim bekliyoruz sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    İlginiz için teşekkürler, çok sayıda telefon görüşmesi yaptım ve katılım sayısı hızla yükselecek gibi gözüküyor.

Katılım sayısı az olsa bile organizasyonu gerçekleştireceğiz. Sadece ödeme yapan üyeler listeye eklenecektir. Orhan abimiz de büyük bir heyecanla bizleri beklemekte. Buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum kendisine.

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Ceyhun kardeşim dediğin gibi sevinçle sizlerin gelmenizi bekliyoruz,:) bu arada inşallah havalar da güzel gider ve güzel balık avları yaparız.:) :) :)

Sizleri Güzel Sivrice'mize bekliyoruz, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

Sormak istedikleriniz için Tel. numaram: 0535 073 75 18

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bana bu konuda birşey söylenmedi.Yardımım istenirse elbette yanlarında olurum.

Sevgiler

Son düzenleme: 24 Mayıs 2012
  6. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    Vedat Abicim Assos'ta olduğundan haber vermedim ama Assos için de bir organizasyon yapabiliriz. Organizasyon tarihinde Sivrice'de olursanız görüşürüz. Saygılar.

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Serkan kardeşim, ilk başta buraya gelmeniz beni çok mutlu edecektir, ben de bu sularda 15 seneden beri balık avlarım, Sivrice meralarını gözüm kapalı bilirim, senelerden beri devamlı balık avlayarak bilgimin üzerine yeni bilgiler ekleyerek, balık avı tecrübelerimi de bir hayli ilettim.

Buraya geldiğinizde ilk başta hepimiz bir toplantı yapacağız, ben sizlere günün balık avı planını anlatacağım, sonra sizlere kullandığım takımlarımı sizlerin kullandığınız takımlarınızın ve malzemelerin bizim denizlerimize uygun olup olmadığını göreceğiz, bunları sizlere tek tek anlatacağım, İstanbuldan ilk gelenler burada hep ince takım derler ve ellerindeki takımları hemen kaybederlerdi ve buranın güzel denizini kirletirlerdi, artık bu hataları yaptırmıyoruz ve örneğin burada kullandığımız çapari takımımızı göreceksiniz, biz burada genelde çapari ile ıskumru kolyoz avlarız, fakat balıklar bir yapıştığında takımı denizin dibine doğru çekerler, işte bunu için sağlam ve güçlü takımlar gerekiyor, o takımlar zaten bende mevcutlar.
    Sırtı avlarında ise gene benim kullandığım sahteleri hep beraber göreceğiz, ve o günkü hava durumuna göre değişik sahtelerde kullanabiliriz, sırtı avlarını isterseniz el ile isterseniz kamış ile yapabilirsiniz.
    Mercan avlarında gene kullanacağımız takımlar sadece büyük mercanlar için olacaktır, büyük iğne, büyük yem ve büyük mercan.

Sizlere bulunduğumuz deniz ve balıklarımız hakkında bilgiler vereceğim, olta ile nerede ve nasıl avlanacağımız balık meralarımı göstereceğim.

Sizlere sırtı avının bütün inceliklerini anlatacağım, sırtı avı yaparken aynı ağırlıkla istediğimiz derinliklerde nasıl gideriz bunun dersleri teknede verilecektir, bana sormak ve öğrenmek istediğiniz her soruyu her zaman sorabilirsiniz, inşallah sizler gelince denizlerimizde de biraz kıpırdanma olur,
    artık yavaş, yavaş sezona giriyoruz.
    Sevgili Serkan kardeşim Güzel Sivrice'miz Bereketli denizi, inanılmaz doğası, zeytin bahçeleri ve güzel insanları ile sizleri bekliyor inşallah çok güzel bir Sivrice seyahati olur,Sivrice den sevgiler, selamlar hoşça kalın.:) :) :)

8. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Orhan Amca numaran gerçekten bu mu? yoksa bir yanlışlık mı var? daha önceden de aynı numarayı yazmıştın.

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ferdi Bey telefon no doğru.

0535 073 75 18

10. ssozkan

ssozkan Serkan Özkan

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 4.25, Ryobi Kaiyoku 4.20, Okuma V System 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Surf Z5000, Ryobi Proskyer Nose Power, Ryobi Exucima 8000VI, Daiwa Crossfire 4000X
    En İyi Avı:
    Boşver karıştırma orasını.

Saygıdeğer Orhan abi,

daha önceki mesajlarımdada deniz,balık ve balıkçılıkla biraz ilgisi olan birisinin hayalini kurduğu hayatı yaşama şansına sahip olduğunuzu yazmıştım. Bu bakımdan daha 30 lu yaşlarımızda emeklilik hayalleri kurmamıza sebep olduğunuz için size ne kadar teşekkür etsek azdır. :) :)

İşin üstadlarından gerekli bilgileri görerek yerinde öğrenmek tabiki benim ve benim gibi amatör balıkçılar için bulunmaz şans. Ceyhun sağolsun böyle bir organizasyon yapınca bizede bu organizasyona katılmak kaldı :D

Dediğim gibi şimdi 2 hafta boyunca heyecanla o günleri bekleyerek geçecek. Hava nasıl olursa olsun, denize bile çıkamasak kendi adıma çok şeyler öğreneceğime eminim. Şimdiden emekleriniz ve herşey için çok teşekkür ederim. :)

Bu arada sizin ve forumdaki tüm arkaşların kandil gecesi mübarek olsun.

İyi akşamlar. Saygılar, sevgiler.:) :) :)

11. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    merhaba ceyhun bey
    öncelikle boyle bır organızasyon ıcın dusunenlere ve tertıp edenlere sonsuz tesekkur ederım. orhan abı ve vedat abı idoller ile av cok buyuk onur ve keyıf olurdu derken orhan abı ıle ılkı gerceklesecek inşallah.benım bır sorum olacak organizasyona tek kişi katılım halinde konaklama nasıl oluyor extra bır ucret sozkonusumu yoksa bırı ıle oda paylasmamızmı gerekıyor ?

12. jerome

jerome kadir corek

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    1140gr. tragonya 1 adet
    ceyhun tam benlik bi organizasyon ama ben yokum malesef te olamayacağım bu organizasyonda ama gelemediğim için içim kan ağlıyor bir yandanda büyük bi mutluluk içindeyim :) ( şimdi ne bu kararsızlık be adam diyeceksin :) ) 2 yada 2 buçuk hafta içinde oğlum olacak nasipse dört gözle minik balıkçı mustafa halil i bekliyorum o yüzden katılamıyorum inşallah ilerleyen yıllar içerisinde birbirimizden kopmayız da bizim ufak balıkçıda bizimle ve forum üyeleriyle güzel avlara şayan olur hayırlısı bakalım :)

13. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çok sevindim :) Allah analı babalı büyütsün. Bir daha ki sefere artık.

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Odalar paylaşımlı olacak ama size bir çözüm buluruz diye düşünüyorum.

15. aykut34

aykut34 AYKUT

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf
    Favori Makine:
    okuma salina16000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    işte budur ceyhun tebrik ederim harıka dusunce harıka organızasyon işimden dolayı katılamayacagım ama kalbim sizlerle saglıcakla kalın sivriceyede selam ve saygılar

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Serdar kardeşim uzun senelerin verdiği tecrübelerle havaların müsait olduğu günler teknem ile balığa açılırım, sabah erkenden uskumru kolyoz avlarına çapari sallarım, çaparide aldığım balıkları eğer uskumru ise buradaki dostlarımı genelde bizim bahçemize veya evimize davet eder hep beraber ızgara yaparak uskumruların tadına bakarız, buraya yakında geleceksiniz ve göreceksiniz bizler Sivrice'de yaşayan dışardan gelip buraya yerleşen herkes birbirlerimizle akraba gibi olmuşuz,:) kim olursa olsun birbirimize hiç bir zaman saygıda ve sevgide kusur etmemişiktir,:) ben şahsen tuttuğum balıkları bütün dostlarımla paylaşmışımdır, lafın kısası burada yaşayan emekliler olarak hepimizin birer teknesi vardır ve hepimiz denizde balık avında buluşur sonra da kahvede yorgunluğumuzu hep beraber güzel sohbetler eşliğinde taze tavşan kanı çaylarımızı içerek çıkartırız, burada yaşayan aileler her zaman birlik ve beraberlik içersindedirler.:) :) :)
    Eğer çapari avında oltama kolyozlar gelirse o zaman doğru mercan taşlarına doğru yol alırım kolyozlardan floto yapar şerit yem çıkarır ve sadece büyük mercanların oldukları taşlara giderim ve yeterli mecanları aldıktan sonra ne olursa olsun sırtı avlarıma da bir bakarım, sırtı avı yapmadığım gün yoktur, sırtı avlarında senelerden beri çeşitli balıklar avlayarak sırtı avı konusunda güzel yerlere geldiğimi söyleyebilirim, tabi senelerce çok emekler verdiğim sırtı avları ile artık anılmaya başladım, buralarda sırtı avcısı Orhan baba diye sorarsanız adres olarak beni gösterirler.:) :) :)
    Sevgili Serdar kardeşim buraya geldiğinizde sırtı ile yapacağımız avlarda avın bütün inceliklerini de görmüş ve yaşamış olacaksınız, bu arada da inşallah torikler, palamutlar ve barakudalar denizlerimizde bolca olurlar.:) :) :)

Sizleri bekliyoruz,:) :) :) bana düşen organize şimdiden hazırdır, Sivrice'den selamlar, sevgiler hoşça kalın.

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Orhan abi, bu yazılarınızı okuduktan sonra gelemezsem gerçekten çok üzülürümcyr
    Ancak şuna inanıyorum ki, Allah ömür verirse ve kısmet olursa mutlaka dünya gözüyle sizleri ziyaret etmek en büyük arzumdur.
    Sağlıcakla ve hoşçakalın:)

18. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Aykut bey, başka organizasyonlarda inşallah tanışma fırsatımız olur

19. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Organizasyona katılan üyeler takım hazırlamak isterlerse;

Sicrice'de kullanacağımız takımlar

Mercan için ;

2 veya 1 no kısa pala çelik veya bronz iğne
    0,30/0,40 veya 0,40/0,50

Tekne kamışı 1,8-2,0 m ve güçlü bir makina. Böyle bir takım mevcut değilse Orhan abi gibi elle de avlanabilirsiniz.
    Yanınıza 200 ve 250gr kurşun almayı unutmayın.

Tekne için Palamut çaparisi hazırladım, ayrıca kolyoz çaparisi de mevcut.
    Kendi takım hazırlayamayan katılımcılara yemli takım hazırlayabilirim. Her şey balık için :D

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili İsa kardeşim ben Sivricenin aşığıyım, sana buraları ne kadar anlatsam azdır, mutlaka yaşamak lazım ve seni bekliyorum işte sivricemizden bazı kareler.:) :) :)

Sivrice canım Sivricem benim,:) * 26 Haziran 2011 Sivrice.
    Sivrice *yurdumuzun ender köşelerinden bir yeri, İnsanlarının iyiliği, doğasının güzelliği, denizinin temizliği ve balıklarının bolluğu ile bakirlğini taa bu zamanlara kadar koruyan, sessizliği ve güzelliği ile eşiz bir balıkçı koyu.:)

Burada Turizimle, balıkçılıkla, Zeytincilik, zeytinyağcılık, *hayvancılık , taşçılık (Taş ustalığı) halıcık, balcılık ile uğraşılır,:) börekleri, baklavası ve yöresel yemekleri çok lezizdir, her otelde veya pansiyonda otlu gözleme yaparlar, tabi her çeşit taze günlük balığı bulmanız mümkün, tabi buranın en meşhur balığından kılıç şiş yemeden olmaz,:) buranın balıkçılarının en büyük özelliklerinden biri, Kılıç balığı avlamaktır, burada çok büyük kılıç ve orkinoz balıkları gece ay karanlığında yüzen ağ tabir ettikleri ağlarla tutulur, balıkçılar taa çocukken kılıç balığı tutmasını öğrenirler ve babalarının izinden yürürler, şimdi bu Sivrice dadaları (Gençlerleri)artık birer usta kaptan ve kılıç avcılarıdır.:)
    Otellerde ve pansiyonlarda çok ucuz olarak kalabilir, balığa cıkmak isterseniz, çok tecrübeli ve buranın denizini ve balık meralarını bilen, usta kaptanlarla günlük olarak balığa çıkabilir, Çapari yapabilir, mercan avlayabilir, sırtı veya jig ile Torik, palamut, sinarit, barakuda , akya tutabilirsiniz, bu arada tuttuğunuz balıkları teknede hemen tava yapıp sizlere sunarlar buda başka bir güzel anı olarak kalır, fiatlar gayet normaldir, bu avlardan çok zevk alacağınızı tahmin ediyorum.:)
    Kıyıdan balık avlamak isteyenler için tam bir avlak yeridir, Kuzey egeye mahsuz her türlü kıyı balıklarının avcılığını yapabilirsiniz.
    Oteller ve pansiyonları işleten kişiler bizlerin kardeşleri, arkadaşları en yakın dostlarımızdır, çoluk çocuğumuzu gözümüz arkada kalmadan bu ailelere teslim edebilir, Tekne ile denizde balık avına *ailece çıkılabilir.:)

Sivrice'den çeşitli görüntüler, artık bundan sonra yorum sizlerin.:)

[​IMG][/URL]