Sizce Bu Takım Yasakmı? Değilmi?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında sehzadem82 tarafından paylaşıldı.

?

Yasak mı? Değilmi?

1. Yasak

58,3%
  2. Değil

41,7%
  1. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Barış,
    Maalesef Burak haklı.
    Benim yemlik ağıma misina ağ olduğu için (yemlik ağ tanımına uygun ölçülerde hatta göz açıklığı 28 mm değil 21 mm olmasına rağmen) ağ diye ceza kesmek isteyen görevliye itirazım sonucu gelen bilir kişi (Tarım bakanlığı personeli) Tırıvırı bu ceza yazılacak el koyulacak dedi mi...
    Dedi...
    Neyse ki dişli çıkıp derdimi anlatabildim...
    Ya anlamasaydı?

2. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Abicim merhaba Yine beynimdeki tozlu rafları temizledin haklısın aslında sonucu tam bir muaamma bu konunun ama anlam veremediğim şey

Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,

aynı kanunun bu açıklaması. Çok akıl karıştırıyor sanırım en güzeli bu konuyu çok fazla derinleştirmeden bitirmek , ama bilmeyenlerin öğrenmeside önemli!

3. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan

4. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Yok yem konusunda yanlış anladınız.Yem poşetli değil. Yemler hayvan yemi satılan yerlerden alınıyor kilosu 75 KRŞ ben geçende 20 kg aldım 15 TL verdim.Takoz küspeye göre çok çok ucuz.

5. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Konuyu fazla uzatmaya gerek yok bence. Aşağıdaki tanımdan herşey gayet güzel anlaşılıyor. Çok sayıda iğne ile donatılan takım yasak. Donatılmayan serbest.

Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,

6. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Ustam Son Noktayı Koydu :) Ellerinden öperim ustam

7. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Anladım Üstad Teşekkür ederim Bu mantıklı ama benim hedefim, karşılamaz Ben senin önerdiğin yemle 70 metre ileriyi zor yemlerim :(

8. fish founder

fish founder Özgür

işte karşımızda yine aynı sorun,aynı problem,

deniz ve iç sularımızı olmayan denizcilik bakanlığımızdan dolayı tarım ve köy işlerine bağlamanın sonucu olarak,

ne yazık ki,belkide hayatında deniz,tatlısu görmemiş deve kuşunu adında kuş olduğundan uçabilecek zanneden zihniyetlerin değişen dengeler karşısında hiçbir güncelleme yapmadan yasa koruyuculara devrettiği saygı değer tebliğimiz.

mantığım çerçevesinde erdem'e hak veriyorum ve yasağa dahil olmaması gerektiğini düşünüyorum lakin durum resmiyete ve var olan yasaya göre burak'ın yazdıkları doğrultusunda işleyecektir.

bir kontrol durumunda takım üzerinde küspenin gözükmesi zaten balık ve balıkçılık hakkında en ufak bir bilgiye sahip olamayan denetleyiciler tarafından yasak olarak değerlendirilecektir.

9. cutloose

cutloose

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 2 kilo
    Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını

Eğer yasal tanımı bu ise "çok sayıda iğne" tabiri kafa karıştırıcı. ha bir de ben küspeyi diyelim iğnelerin arkasına bağladım. iğnelerde küspe yok( ilk baştaki tartışılan takım) bu ne şimdi? buna da ayrı bir tanım mı yapmak gerekecek? hakimin hakkaniyetine kalacak iş uğraş dur. ha bu durumda anlatırsın durumu, kanunun amacına aykrılık yoktur filan, e bu durumda hakim ya da yetkili balıçılık uzmanı mı ki karar versin hemen? ya keser cezayı ' yönetmelik böyle diyor, gerisini bilmem' der ya da uzar durur iş. Hayırlı bir sona bağlanır umarım konu)). Sevgiler.

10. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Teblig 2/2

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. (Eskisi)

Yenisi:
    (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)

(5) Akarsularda canlı yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç; her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. (Eskisi)

Yenisi:
    (5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)

Ayrica Madde 17/5 te , asagidaki düzenleme,,
    5) Avlanması tamamen yasak olan türlere dışındaki her türlü doğal yem, mamul doğal yem ve yapay yemlerin denizlerde yapılan amatör avcılıkta kullanılması serbesttir.(Eskisi)

Yenisi:
    (5) Avlanması tamamen yasak olan türler dışındaki su ürünlerinin avcılığında her türlü doğal yem, mamul doğal yem ve yapay yemlerin denizlerde yapılan amatör avcılıkta kullanılması serbesttir. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG) yapilmistir.

Türler ile ilgili tanımlarda yani (Madde #3) tede degisikliklige gidilerek

c) Yemlik balık: Amatör avcılıkta yemlik balık olarak kullanılmak üzere yemlik uzatma ağı ile yakalanabilecek balıkları, (Eskisi)

Yenisi:
    c) Yemlik balık: Amatör avcılıkta yemlik balık olarak kullanılmak üzere yakalanarak bu amaçla kullanılabilecek balıkları, (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG) denmektedir.

MADDE 13 – (1) dede, Denizlerde amatör balıkçılar tarafından avlanabilecek bazı türlere ilişkin bilgiler Çizelge-7’de yer almaktadır.
    Fakat bu cizelgede yapilan degisiklikleride göz ardi etmemek gerekir.

Bu durumda küspeli olta ile avlanmanin yasak oldugu anlasilmaktadir .

Burada küspenin hic kullanilmamasini gerektiren bir baska husussa küspelerdeki asitlerin uzun dönemdede olsa suya ve canlilara verdigi zararlardir !

Simdi sizce ,
    Eger niyet , küspeyi avlanmadan ziyade yemleme araci olarak kullanmaksa ,
    tebligde aksine bir hüküm olmadigi müddetce ( igne ve avlama söz konusu olmadigi müddetce) yine size bir yaklasimda bulunulmasinin yanlis olacaginin kanaatindeyim.

Ama kursunlu/kursunsuz fakat IGNESIZ misina kullanarak yemleme yerine , oltadan daha kesin ve istenilen dairelere en yakin yerlere yem atabileceginiz malzemeyi almanizin daha dogru olacagini söyleyebilirim.
    Sahsen kullanmaktayim (Küspe icin degil) ve bir kac zaman sonra, attiginiz mesafe ve yere sizinde hayret edeceginize eminim.

Sonra; sizinde yapabileceginiz ve herkezin cok iyi tanidigi bir aractir !
    http://www.google.de/images?hl=de&q=schleuder&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi

Saglicakla,

11. ozan

ozan Ozan

yemleme yasak değil ama küspeye iğne bağlamak yasak. ozaman küspeyi iğneye takıma takmadan bir bölgeye at. sonrada aynı yere oltanı at problem kalmaz. ama dersen benim takımda durum nedir yasaktır.

12. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Allah razı olsun Ustam..
    Destekleyeceğini tahmin ediyordum.

13. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    70 metreye hem olta hem küsme aynı anda nasıl olacak..

Yinede Yorumun için teşekkür ederim.

14. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Sevgili Ozan ,

"(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır."

Taniminda , yasaga konu olan avlanma eyleminde balik yakalamak icin kullanilan igneli ve küspe yemli olta !

Fakat, kanun koyucunun kurdugu tuzaksa, yine yukaridaki o cümlede gizli !

Yani , yemlemenin bir tuzak olup olmadiginda !

Tercüme 1: Yemleme ; avlanmanin cabuklastirilmasi ve kesinlesmesi icin bir ön tuzaktir. Öyleyse, küspede ignesiz olarakta kullanilamaz !

Tercüme 2: Küspeyle yemleme yasak olsaydi , cümlede OLTADAN yani igne ihtiva eden düzenekten ayrilmaz bir sekilde ifade edilirdi !

Eskilerin tabiriyle “Tut kelin perceminden” !

15. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Merhaba

Bence burada altı çizilen YASAK kelimesinin anlamı çok önemli. NEDEN YASAK?
    Balık tutarken , Doğaya ve Av'a çok fazla zarar verilmemesi için mi Yasak?
    Yoksa Doğanın Dengesini Bozduğu İçin mi Yasak?
    Talimatta tam olarak;

Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,!

Küspe tam olarak suda eridiği için , zarar vermesi imkansız en azından doğaya kalıntı bırakmıyor..

Bu konu çok derin , bakalım sonuç ne olacak.

16. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    değerli dostlar. sirkülerdeki tanımda ; .... küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen..." ifadesini zannedersem pek anlayan olmamış. küspenin çok sayıda iğne ile donatılmış olması demek; iğnelerin küspeye bağlı onun üzerinde ve sabit olması demek. yani iğneler küspeden bağımsız olmayacak. eee.. barışın tarif ettiği sistemde iğneler küspeye bağlı değil ki. yani burada küspe çok sayıda iğne ile donatılmış olmuyor. küspeye bağlı bir iğne yok ki küspe çok sayıda iğne ile donatılmış anlamı kazansın. kanunları yorumlarken kelimelere ve ifadelere çok dikkat etmek lazım. barışın sisteminde küspe sadece yemleme amaçlıdır. iğneler küspeden ayrı ve beden misinası üzerindedir. küspeye bağlı bir iğne de olmayınca kanunun çizdiği "donatılmış" ifadesi burada geçersizlik anlamı kazanır. yani takım serbesttir. barışçım gönül rahatlığıyla kullanbilirsin.

17. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Kemal abicim değerli yorumun için teşekkür ederim.
    Allah a emanet ol

Saygılarımla;)

18. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Bizim orada ayçiçeği küspesi kalıplarına takoz derler. Tarımcılar da öyle der.
    Senin bu oltan burada kullanılsa adında hiç küspe geçmez, o nedenle kimse burada yasa dışı demez.

Yani;
    Bilimsel yöntem ve etiğe, aynı zamanda hukuk literatürüne hakim olmayan, sadece "çok meraklı amatör balıkçı /dernek üyesi yada yetkilisi tarafından önerildiği için tebliğe giren küspeli oltanın tebliğde net bir tanımı yoktur.

19. LapinCash

LapinCash

Demekki ömrünü yememişim öyle değilmi.Hiç bir mesajo okumadım ve anket olayı çözdü.
    Sana söylediğimde bu işte olta takımının üzerine bağlayamazsın.Sen sanıyorsunki yasak olan küspeyi iğneye bağlamak.İşte anlatmak istediğim bu.Yani abi inşallah bir daha kullanmazsın diye umuyorum.
    İnşallah yanlış bir şey yazmamışımdım ..

20. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Bence sen mesajları tekrar bir oku derim hala anlamamışsın konuyu...:D