Sizce hangisini almalıyım?

Konu, 'Makineler' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim salih. Zaten konuları karıştırırken senin daiwa çarpmıştı gözüme :) ben de seninle özelden iletişime geçmeyi düşünüyordum memnun musun diye.

2. timursen89422

timursen89422 timur

diyeceğim şu... alacaksan ya çok kaliteli bi makine uzun vade kullanım(umarım:) )
    yada kaliteli markaların ucuz makineleri maksimum 1-2 sene kullanım:)

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Serdar abi teşekkür ederim beni kırmayıp konuma baktığın için. Bilya değişim işini kıvırabileceğimi çok sanmıyorum. Bu yaşıma kadar elime tornavida almış değilim desem sanırım yalan olmaz :) insan tamirini iyi bilirim ama makina tamirinden hiç anlamam :)

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Roy abi almiicam o göl kamışını :D benim amacım levrek yakalamaktan ziyade at çekle levrek yakalamak :)

Yok abi inat ettim almiicem :)) ama atçekle levreği yakalarsam o zaman göl kamışına da geçerim

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Timur abi ip misinaya alıştım. Söylediğin tür makinalar ip misinada sorun çıkarıyor diye biliyorum. Elimizdeki makinalar 3 yıllık ama skorları birinin 1 levrek diğerinin 2 ıskarmoz bir sübye bir kalamar :) yani çok fazla iş yapabileceğimizden değil :) bu bakımdan senin söylediğin gibi ucuzunu almak mantıklı ama hiç başık yakalamadan yenisini almak da koyuyo insana :))

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Gürel abi senin skor çok iyiymiş bizimkilere göre :) daha az avda daha çok verim almışsın :) satmayı düşünüyomusun takımı :)) yazık boşuna beklemesin. Makinayı özkan alır kamışı da ben alabilirim. Teklifim ciddi :))

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Anlamak için kasacak bir şey yok aslında. Dahası eminim etrafında zevkle senin için o işi yapacak birilerini bulursun.

Geçen, burda bir arkadaşın makinesi telef oldu. Remixon Surf mu ne öyle bir şeydi. Yeni bir makina alalım dedik, bir ton para eli ayağı düzgün şeyler.

Bizde gittik, tek bilyalı bir döküntü olan Daiwa Shoreline aldık. 140 TL toplam. Eve götürdüm, kol giriş ve karşısındaki ucube burçları çıkarıp, evdeki bozuk makinelerden birinin bilyalarını taktım. Gidip alsak, tanesi 5 TL filan onların. Makine yağ gibi oldu çıktı. Muadilini almaya gitsen, 400 TL'ye filan ancak bulursun herhalde.

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Aslında kendime güvensem az önce e bay sitesinden çok ucuza bayağı bi daiwa makina buldum birini sipariş edip dediğini yapacağım ama gözüm yemiyor ne yalan söyliyim abi :) ben genelde evde 3 kuruşluk işi yapmaya çalışırken bozan sonrada 5 kuruş ödeyip eski haline getirmeye çalışan biriyim :) depomda eski 2 tane makina var kullanmıyorum hiç. Onları söküp birleştirsem bir şeyler öğrenirmiyim acaba demeye başladım :)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/spro-hypalite-1120-10-43-1bb-alu-spool/22057/

Alın şu makinadan sizde kurtulun bizde. :D

265 gr'la 0,33 mm 130 metre misina alıyor. Redarc'ın 1 bilya fazlası ve havalı rotor falan diyor. Bir üst modeli sanırım. :D

Levrek avı için çok ideal makine bence. Spro'nun avukatı gibi oldum ama daiwaların pisliğinde boncuk bulmayacağına emin olabilirsin. :)

İstersen daiwa alın, benim 20'lik redarcla kapıştıralım. hihi

10. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    pahallı makine kamış çok balık tutuyormuş:D :D :D

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

hihi abi sorun daiwa ya da spro değil ki. En düşük fiyata en uygununu almak :)) ama kapıştırmak istiyosan salihin makinaya yaklaştım biraz ebaydan 20 güne getirtebilirim :))

12. hattan

hattan Tanju

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 420 cm. 220 gr.-Okuma V-System 10-60gr. 3.00 mt.
    Favori Makine:
    Shimano Syncopate 2500
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 Kg. Alabalık 3,5 Kg.Levrek 1,1 Kg.Lüfer 37 cm.
    Salihin makinaya yaklaştığını söylüyorsun ama makinanın drag gücü max. 2 kg.Yani 1,5 kg. bir levrek tutarsan makinayı çeviremezsin.Sadece bir hatırlatma.

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

:thumb: :thumb: drag kısmını görmemiştim teşekkürler

Düzeltme : Salihin makina linkteki değil 3000 h modeli. Şimdi baktım max drag 6 kg h modelinin

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Salih'in makinayla da kapışırız problem değil. hihi

Bilindik markaların 200-300 tl baremindeki atçek makinalarıyla başeder benim makina hemde 20'lik kafasıyla. ;)

Seçiminde şunu diyorum yani; o fiyat bareminde makina alacaksanız daha az popüler olan ama kalitesi belli bir düzeyde olan spro'nun ürünlerine de ciddi olarak bakmanızda fayda var. ;)

Şöyle örnek vereyim; Avdaşımla avdayız, o yakaladı 2 kiloluk bir balık, çekene kadar ortalığı ayağa kaldırdı. Yardım et, şöyle git, böyle yap dedi durdu çıkartana kadar. (ecusima 4000'le)

Ben yakaladım 1,900 gr'lık tırıs tırıs, balığı ayağımın dibine getirip, beraber yürüdük 30 metre. Ses, soluk yok. :D

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

:laughing: :laughing: bu iyiymiş ama serhat abi duymasın dalga geçtiğini abi :)

o zaman gel hafta sonu salihi de alıp makinaları kapıştıralım :D:D:D

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D Dalga geçmiyorum ki, olan buydu. Hatta avlakta başka Bergamalılar da vardı. Avdaşım bile dedi, biz ortalığı ayağa kaldırdık, sen nasıl sessiz sedasız aldın diye. :D

Aradaki fark, makina farkıydı. Elimde 4 atçek makinası olduğundan farkı daha net anlayabiliyorum. Okuma Safina Proyla 40 cm'lik bir balık çekmiştim mesela. Yer yer makina durmuş, kamışla asılıp, misinayı toplamak zorunda kalmıştım. :D
    Hatta geri geri bile yürümüştüm 40 cm'lik balıkta. :D

Redarc'tan o kadar memnun kaldım ki, yedek olarak passion 730 aldım.
    İlk av öncesi de gresledim uygun yerlerini. ;)

Buluşursak, denersin bendeki makinaları.

Kapıştıralım. :laughing:

Aynı kamışla, makinalara kiloluk odun bağlayıp çekelim. :p

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Konuyla alakası yok ama abi,

Bugün bizdeki makinaları getirdik kuruma, makinanın üstünde mitchell avocet II s2000 yazıyor sap kısmında da avs2000f yazıyor. Özelliklerine internetten bakayım dedim bulamadım makinayı :D:D

0.20mm 200 metre misina alıyormuş, sanırım 1000lik kafa bizdeki :confused: :confused:
    Şimdi diyorum ki acaba kafa çok küçük olduğu için mi biz sarım hızını ve wtdyi beceremedik :p :eek:

Hafta sonu bir araya gelebilirsek sendekileri bi deneyelim bence de :)

18. Plankton

Plankton Salih

Volkan Abinin tecrübelerine göre, bence redarc 30 lukta seçeneklere eklenmeli :)

Bana çok uzak olmayan kıyı organizasyonu olursa gelebilirim. :)

Hem Volkan Abinin dediği gibi odun bağlar çekeriz :laughing: hihi

Ekleme:Ben red arc ta karar kılmıştım fakat İzmir'de bulamayınca elemiştim.Sonrası karışık :)

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Iki kiloluk balığa drag falan gerekmez,iki kilo balığı öylede çekersin...

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Şimdi de spro ve shimanolara ebayden baktım ama türkiye fiyatı ile ya aynı ya da daha pahalı yurt dışında:confused: :confused: anlamadım valla ben bu işi.
    Red arc zaten seçeneklerim arasında ilk sıralarda (volkan abinin söylemesi yeter :) )