Sizce hangisini almalıyım?

Konu, 'Makineler' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sizdeki sanırım 20'lik. :D Bendeki 20'lik redarc ta sanırım 95 metre 0,30'luk misina alıyordu hatırladığım kadarıyla. Bana levrekte yetiyor. Ancak 30'luk olsa daha iyi olacaktı belki de ama bu sefer de ağırlık artıyor.

Daiwalara bakarken 30'luktan yukarısını bakmayın. Zira 30'luğu bile diğer markaların 40'lık ları kadar iri ve ağır. Hafif makinaları var elbet ama 500-600 tl'lerde.

Acele etmeyin bi deneyin derim. Salihle de görüşebilirseniz ondaki daiwa'yı da bir denersiniz. Parası + Ağırlığı + Gücü + İp misinaya uygunluğu önemli olacak seçimlerinizde.

Ben, benim redarc ip misinaya ne kadar uygun bilmiyorum mesela. İp seçiyor bile olabilir. Güç farkı çok olmadıktan sonra ip misinaya uygun hafif bir makina sizi daha fazla mutlu edebilir.

Çok pahalı olmasın derseniz yeni çıkan passion Xtr 830 bile işinizi görecektir.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing:

Balık bulsak daha iyi ama en garantisi odun. :D

Salih, durumlar nasıl, lüfer 2. tura başladı mı? :D

3. Plankton

Plankton Salih

Kargoyla daha pahalıya denk geliyor hatta.TR de olan modellerde gerek yok zaten Ebay den almaya, hatta aşırı fark yoksa pahalı olsa bile TR den alırdım.Bekleme olayından dolayı.

Benim gözüm caldia larda kalmıştı :D 200 dolar civarındalar.Gümrükle falan uğraşmamak için kendimi kandırıp vazgeçmiştim hihi

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Doğru diyorsun Selim abi. En dandik makinalarla bile ne balıklar çekiyorlar.

Bazı markalarda fiyat farkı yok, bazılarında da bizde daha uygun Yasin. :)
    Spro'lara, okumalara falan yurtdışına bakma.

5. Plankton

Plankton Salih

:D :D

Lüfer durumunu şuan bilmiyorum Volkan Abi.Tekneler sürekli aynı yerde ama :D Biraz uzak kaldım o taraftan.En son biriyle konuştuğumda canlı yeme geliyor diye birşeyler söyledi.Tam öğrenip haber veririm. :)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Salih. :)

Lüfer az çok 1 ay daha av verecek duruyor, hatta İstanbul av raporlarına bakarsak 2 ay kadar bile uzayabilir bence.

Sorduğum aslında lüfer çıkmasından ziyade hızı. Hızlı bir lüfer akını olup, olmadığı. Canlı yeme vuruyor diye duyduysan sanırım tek tük lüfer alınıyor şu sıra. Kendim için değil, Yasinler için soruyorum esasen, ben hevesimi aldım lüferden çok şükür. ;)

7. Plankton

Plankton Salih

Havalar çok sıcak gitti bir hafta on gündür bir türlü soğumadı hihi .Bunun etkisiyle bence de uzar gibi :)

Şu sıra tombik akını var :D çekirge sürüsü gibiler 30-40 cm suya gelip ufak balıklarla ziyafet çekiyorlar.Ağlardan sürekli tombik çıkıyor.Birde lambukalar var iç kısımda onlar daha beter, çekirge sürüsü bunlara daha çok yakışıyor aslında hihi Benim bölgeme gelseler yakalayıp salacağım fakat insanların kalabalık olduğu alandalar, benim olta sallamayı sevmediğim yerler. :)

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Valla abi özkan kafaya koydu exage diyor başka birşey demiyor :) Ben ise hiç değiştirmemekle yurt dışından kalitelisini almak arasında bayağı değişik düşüncelerdeyim :)

3-5 balık yakalamış olsam yurt içi ya da yurt dışı demeden en iyilerinden alacağım ama skor levrek adına sıfır olunca hevesim kaçıyor :):)

:D :D :D Olmadı özkanı bağlarız abi oltanın ucuna sağlam kafa atışları vardır :)

Aynen, diğer markalara baktım hiç avantajı yok,hatta kargoyla daha pahalıya geliyor. Bekleme olayı benim açımdan sıkıntı değil :) 3 yıldır levreği bekliyorum, hala da bekliyorum mesela :D:D:D

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zere, balıkçılarda tombik satılıyor Karşıyakada. Palamut diye satıyorlar. Tane 10 tl. :D Palamutta var ama çingene palamutu. Boyutlar 30 cm. :( Bizim yemlik yaptığımız kolyozlar kadarlar. :( Tane 4 tl. Akşam pazarı 3'ü 10 tl. (bu arada palamut fleto da lüfere yemlik yapılıyor)
    Lüfer demeye bin şahit yapraklar var kilo 10 tl. :(
    Tombik tutmak istemem, salsan da sağ kalma ihtimali zayıf ama kıyıdan lambuka tutmak güzel olurdu. Sen dene bakalım makina iyi çekecek mi? :p :D

:laughing: :laughing: :laughing:

İçinize Exage sindiyse onu alın, aklınızda kalmamış olur, Gürel de var, almadan deneyebilirsiniz de. Gerçi ondaki eski modeli sanırım. ;)

Özkan'ı bağlamak ta güzel seçenek. Odun bulamazsak, aklımızda olsun. :D :laughing:

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Gürel abi ile irtibata geçtim abi, satmayı düşünür mü diye :) adamın aklında spini satmak yokken bizim için satmayı düşünebileceğini söyledi, kurt düşürdük :)

Aslında benim içime sinen bişey yok abi, özkan tutturdu çocuk gibi, exage diyip diyip ağlıyo :D

Bende surf takımları shimano forcemaster kamışı ve özkanın okuma aluminalı spin takımını satışa çıkardım ikinci elde, eğer onlar satılırsa onlardan gelen paraya göre bir daha düşüneceğim :) Kamış olmasa da makinayı almayı düşünüyorum, kafanın küçük olması atış mesafesini bayağı etkiliyor sanırım, bi de videolardan falan izlediğimiz hızla makinayı çevirirken sahteye hiç aksiyon veremiyoruz, biz 2 tur çevirirken adamlar 1 tur çeviriyo :)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gürel'in makinayı görmüştüm, arabasının bagajında çiçek gibi yatıyordu. hihi
    2500'lüktü sanırım.

Aksiyon derken??? :confused: Wtd'den mi bahsediyorsun?

Wtd yapacaksanız 2,40 metre 2,70'den daha kontrol edilebilir.
    Silikonlarda zaten öyle aman aman aksiyon yaptıran görmedim. Yukarı aşağı zikzak en etkilisi bence levrekte.

Siz bir yandan kamış boylarını ve makina kafa çapını büyüterek daha uzağa ermek istiyorsunuz. Bir yandan da aksiyon falan gözetiyorsunuz. Bence bunları istediğiniz ölçüde yapabilmek için 2 takıma ihtiyacınız olabilir. Uzun kamışla aksiyonlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Senin av zamanların geceden sabaha. (Benim gibi)
    Sabah en bitkin halde olacaksın ve wtd aksiyonuna uzun süre dayanamazsın. Zaten bileğin falan alışık değil, hemen yorulacaksın muhtemelen.

Size stilinize uygun olan; uzun kamış (2,70 - biraz da esnekçe), 30'luk orta karar bir makina (şu anki makinanızdan daha iyi misina çıkışı ve daha düzgün sarımı olan bir makina) bence.
    Yok biz sabah suyu, akşam suyu wtd yapacaz diyorsanız 2,40'lık Alüminayı hiç satmayın.

12. vayacon

vayacon Gürel

hain domdomlar, sizin niyetiniz beni takımsız bırakmak. takım olmayınca yanınıza çekirdek çitlemek için gelirim artık, çömelip uzaktan izlerim, halimi düşünsenize :)

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi aksiyon derken şunu söyledim, mesela ima sasuke aldık geçenlerde, izlediğimiz videolarda adamlar gayet yavaş sarımlarla çok güzel aksiyonlu yüzdürüyorlardı sahteyi (kendinden aksiyondan bahsediyorum) bizim aynı aksiyonda yüzdürebilmemiz için bayağı hızlı sarım yapmamız gerekiyordu.

Bendeki aluminalı takım şu anda duracak zaten abi, duruma göre satıp satmamaya kara vereceğim. Elimdeki forcemaster 2.40lık biraz boşuna alınmış gibi oldu :D

Bi de benim aklımda takım değiştirmek falan yoktu hep bu özkanın suçu abi, sevgilisi yok ki ona sarsın, sevgilisi olmayınca balık malzemesine sarıyo, avdaşı ben olduğum için mecburen bende sarıyorum onunla birlikte :D

Gürel abi seni takımsız bırakmayız merak etme :) volkan abide de bolca yedek takım var, bende de olacak bu gidişle, biz aslında seni takımsız bırakmıyoruz, seni takım taşıma temizleme bakım derdinden kurtarıyoruz:laughing: :laughing: :laughing:

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ok, anladım. :thumb: Sert sahte çalışırken söylediğin makul. Silikon çalışırken sorun değil, hatta avantaj bile olabilir yavaşlık.

Gürel, senin bizim yanımızda takımsız kalman mümkün mü?

2,70'lik telespin spinjoy, 3,00 metrelik telespin vsystem kamışlar yedek.
    40'lık Penn Fierce, Okuma Safina Pro 25, Spro Passion 730 makinalar yedek.
    Seç, beğen, kullan, avlan bırak git. Temizlik bakım, taşıma derdi falan da yok. :laughing:

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Sarımı ultra yavaş yapabiliriz büyük makinayla ama küçük makinayla hızlı sarım bayağı yorucu oluyor :):) silikonlarda artık öyle hızlı sarım yapmıyoruz abi senin sayende :thumb: :thumb:

Bu arada sende ne çok yedek varmış abi :D sat onları kurtul ya, ne gerek var o kadar takıma. Bir tane takım yeter, satarsın parasıyla da yengeyi yemeğe falan götürürsün bir sonraki avda izin alman kolaylaşır :)
    (Hepiniz satacaksınız elinizdekileri :laughing: :laughing: :laughing: )

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D Satmayacaz. hihi

Benim makinalarda fazlalık yok, hepsinden de memnunum.
    25'lik alabalık makinası. Henüz skoru yok. Senede 1 gönülsüz alabalık avı, sonuç 0. :D
    40'lık olan hafif yemli ve tekne makinası oldu. :thumb: Lodos ta falan da işe yarıyor.
    30'luk olanı yeni aldım. 1 av bile görmedi. Bir o yedek. Hani avda sorun falan yaşarsam anında halledeyim diye. :D (Bunu almadan sorun yaşasaydım napardım bilmiyorum idk )

En kötü ihtimal hepsini teknede, hafif yemli ve lodos takımlarında duruma göre kullanabilirim. :) Bunlar beni 10 sene falan götürür esasen. Keyfi değiştirmeler haricinde makine falan almam gayrı. hihi

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi daha bir kaç ay önce bizde özkanla diyorduk ki daha da masraf yapmayız :) ama bak makina konusu açtım. Özkan bugün v sistem kamışı aldı :))

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Alacaksınız, alacaksınız... :D Daha göl kamışı da alacaksınız. :p hihi
    Hele bi 5 atçek avı boş gidip dönün, göl kamışı, gripper, kepçe vs.vs. :D:laughing:

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi boş dönersek sorun yok ufak ufak alırız. Bi de dolu dönmeye başlarsak sen gör neler neler alıyoruz :) yedek tulumdan içliğe çeşit çeşit sahteden yeni kamış makinaya gripper den kepçeye. Göl kamışından zıpkına :)) vay anam vay. Hanım bu yazdıklarımı bi okursa en iyi ijtimalle boşar beni. Yada ruhuma el fatiha :D

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hocam bu iş neye bağlandı, ne karara vardın?
    Yoksa kalabalıkta arada gözden mi kaçırdım?:)