Selamlar, arkadaşlar gayet güzel anlatmışlar. Avlandığınız bölgede sahteye raksiyon verecek balık popülasyonu mevcut ise mutlaka vuruş alırsınız. Burada sabır çok önemli. Suyu farklı aksiyonlar ile taramalısınız. Pahalı sahte olayına ilk etapta girmenize gerek yok. Ben ağırlıklı olarak Kendo ve savagear sahteler kullanıyorum. Ve gayet verimli avları var. Bu av disiplinine iyice alıştıktan sonra pahalı oyuncaklar ile koleksiyonunuzu zenginleştirmek sizin tercihinize kalmış.
kamıl secımını doğru dıyorsanız sevındım super bır ındırımlı fıyatla aldım cok uyguna geld dıyebılırım makına ve mısına secımını forumdan emre kardesım sağolsun tafsıye ettı onları aldım hatta hansen kasıklarıda.. su ana kadar dunde dahıl kendo seabass 125 f aldım ama 1-2 tanede haryu 125 f edınırım..makına sarım kısmını anladım ılk gıttıgımde denıyecegım... gıttıgım yerde bır arkadas vardı atcek yapan ona baktım ben oltayı sallarken..daha sonra 3-5 kısı daha geldı ama onlarda atıp hızlı hızlı sarıyorlardı ... artık gıde gıde bırseyler ogrenıcez bol bol vıdeo ızlemeye calısıyorum .. bır sorum olacak baya bır muallak bır konu sanırım.. rapala klipsi hakkında .. ben effenın fırdondulu en kucuk boyunu 9 kg cekerlısını aldım bunu kullanıyorum fır dondulu kullanma sebebım mısınanın gam yapmaması ıcın ..sızde fırdondusuzmu kullanmam gerekıyor..yada bırde bu sekıldemı denıyeyım sızler nasıl bır fırdındu kullanıyorsunuz.. rapala dugumu atmak ıstemıyorum acemılık oldugu ıcın tum kasık sahte ne varsa denıyorum herseferınde dugum sıkıntı olur.. elımde remıxon rapala klıpsı 00-0-1 ve faklı markalarında rapala klıpslerı var cesıt yaptım lazım olur dıye??
Ben ip kullandigim icin ozellikle firdondu kullanma ihtiyaci hissetmiyorum. Misinayla kullanim icin de firdondu hayati bir parca degil. Surf tipi uzun atislar yapmayacaginiz icin misinadaki gami ya hic ya da oldukca az olarak gozlemleyeceksiniz, misinaniniz da kaliteliyse... Ote yandan; firdondu, kendine has yuzus stili olan sahtelerin aksiyonunu az da olsa etkileyebilir. Ben hic o riske girmeden Decoy W Snap'in 6 numarasini kullaniyorum. Ozetle, ilk planda dert edilecek bir konu olmasa da bence firdondusuz olan Remixon'lari kullanin. Klips icin standart palomar dugumu oneririm. Dugum yaparken misinayi islatmayi unutmayin. Evde deneyin once, cekistirin... Ne kadar kuvvetli oldugunu goreceksiniz.
elımde ıp orgu var spectranın cakma modellerınden 4pe planlardan bunu kullanabılırmıyım makıne ve kamışta ek yapmadan dırek takma sansım varmı..ıp mısına mavı renkte.. ıp mısınanın kamısa ve makıneye yuku farklı olurmus sıkıntıları varmıs falan fılan gozum korktu benımde trobucco super soft mısına aldım 0,20 onu sardım makınaya..
Orijinal olmayanının kullanılmasını önermediğim ürünlerin en başında ip geliyor galiba. Sahtelerinizi kaybetmenize, kamış halkalarına zarar vermenize ve av esnasında yaşatabileceği problemlerle canınızı sıkmanıza sebep olabilir. Şahsen o ipi kullanabileceğinizi önerip sorumluluk almak istemem. Misinanızı kullanmanızı tavsiye ederim. Trabucco, Latex, Nippon Ghost misina konusunda başarılı markalar. Ha orijinal ip kullansanız dahi yeni başlayan birisi olmanız sebebiyle başka sıkıntılar yaşayabilirsiniz. İpi kontrol etmek misinadan daha zordur neticede. Ve ayrıca ip daha pahalıdır. O yüzden ip de ikinci planda, bana kalırsa... İpin makine ve kamışa bindireceği yük ile misinanınkini karşılaştırıp endişelenmenize hiç gerek yok şu an. Lahoz, akya filan tutmayacağınız için...
ozaman yenı başlayanlar ıcın ıp mısına bıraz tecrube gerekır dıyorum kı ıp mısına olacaksa bılındık markalarsan alınmasında fayda dıyebılırız.. kendo haryu modelini onerdınız ona bakıyorum sımdı fakat seabass modelleri arasında ne fark var?? yuzus sekıllerındemı yoksa aksıyolarındamı??
Yüzüş şekillerinde... Düz sarımda dahi son derece başarılıdır Haryu. Titremesini elinizde hissedersiniz. Vereceğiniz aksiyonları ise sahaya inip kendiniz de gözlemleyin. Hangisine nasıl aksiyon verilmesi gerektiğini yeni başlayan olarak siz bile kestirebilirsiniz.
elimde seabass ın 13 numarası var 24 numaraba beyaz mor yanakta ta var ..bunların haryu modellerını alamaya gerek varmı pekı??
O modellerde gayet iyi modeller, bence Metin Beyin dediği modelden 1 yada 2 sini alın. Daha fazla harcama yapmayın yoksa bu işin içinden çıkılacak gibi değil. Hem maddi hem manevi zarar veriyor insana. Çok emek verdiğinizin çok da istekli olduğunuzu hepimiz görüyoruz inanın en çok ben istiyorum balık tutmanızı. Benim balığa çıkmak için yanımda denizim bile yok Gidin deneyin bol bol. 1 2 tane tuttuktan sonra eminim gerisi gelecektir. Dualarim sizinle :thumb:
allah razı olsun yemın ederım kadınlar kırıze gırınce sac bas yaptırır ust bas alır ben rapala kasık kasık kutusu ızır zıvır ne varsa toplarım valla ıs yerımde bır kumbaram var haer zaman ıcıne bozuk atarı sabahta kahvaltıdan kalan para ustlerını atıyorum..butun malzemelerı bu parayla aldım su ana kadar desem yerıdır..ayda 130-250 arası para cıkıyor kumbaradanne bulursam atıyorum.. valla ısteklıyım cunkı sıfır surf kamıs makınam var onları sımdı satılık ılanına koyacagım tamamıyle spin avı yapmak ıstıyorum.. ilk balıgımı tutayım foto cekıp paylaşacagım ama haftaya kaldı sımdılık calısmalar bu hafta hanım ve cocukla ılgılenme haftası dedıgım gıbı ayda 2 defa .. sanırım bu renkler en cok tutlan renler kımsede yok..
Rica ederim... Allah sizden de razi olsun. Tek kisinin yorumlarina bakip da malzeme almayin sakin. Benim yorumlarima bile bakmayin sadece, ortalamaya bakin! Yoksa para harcatmak isteyen cok olur("Bu sahte lufer katili", "Su sahte gunduz balik alan tek sahte" falan filan...). Facebook'tan spin gruplarini takip edin, bakmaya calisin insanlar neyle nasil balik tutuyor. Mutlaka deniz kenarina inin. Yaninizda oltaniz yoksa bile inin, izleyin insanlari. Rast gelsin bakalim...
Allah sizden de razı olsun hiç olmazsa ben ve benim gibiler de faydalanıyor O kumbarayı patlatmak lazım hihi Siz kendinizi geliştirin sonra yanınızda çekirdekten çırak da var . her hafta gidersiniz onada öğreticem taktiği ile Hadi rastgele
Kamis ta makina onunde kucuk bir halka var bunun gorevi misinaya bagli olan sahteyi asmakmi yoksa baska bir gorevi varmi?
Kafa karıştırmak gibi olmasın ama sizlere bir sorum olacak. Herkes ya kalem tipi sahte kullanıyor yada uzun yassı gövvdeli kendo haryu tipi sahteler kullanıyor ama ben hiç crankbait kullananızı görmedim. Neden kullanmıyorsunuz ? levreğe uygun değil midir ? Sadece sarıyorsunuz ve gerisini sahte yapıyor zaten. Arada çekiştirmek de var tabi. Sorumu anlatabilmişimdir. Cevabını ilgiyle bekliyorum
Baska bir gorevi yok. Sahteyi asmak icin. Sahteyi makinenin kilavuzuna asmayin bu arada. Gayet de olabilir. Ben denedim daha once birkac kez levrek icin ama... Belki de levrek yoktu, bilemeyecegim... Cok da ustune gitmedim bu sahtelerin acikcasi. Amma velakin uygun mera lazim, crankbait'lere benzer yemlik balik olan meralar...