Serdar Dostum sende başta yazacağını sonda yazıyorsun beya Volkan şimdi daha detaylı bir araştırma yapar mutlaka detaylara inmez isek tavsiyelerimiz havada kalır,ambiyane tabirle boşta kalır ve hepimiz markacı olur çıkarız Volkan eğer bulabilirsen Penn Slammer 360,bulamazsan Penn Pursuıt 3000 tavsiye ederim.Ne kadar hor kullanırsan kullan,sana uzun süre yeni makine aldırmaz. Rastgelsin.
Önerilerine bakacağım kardeşim, çok teşekkür ederim. Spro red arc'ı incelemiştim Kadir abi sayesinde. Bugün sonuçlanmayacak sanırım makina işi. Okumanın bu modelinden birçok şikayet duydum Alper. Özellikleri güzel gibi dursa da düşünmüyorum. Sağolasın.
Tutup, tutamamam kimseyi ilgilendirmez. Sana da fikir sormadım. Bu tavırla yazacaksan yazma. Her makina konusunu kavgaya dönüştürüyorsun, benim konuma bulaşma. Gene her zaman olduğu gibi öneri gelmemiş senden. Yalnızca aşağılama.... Lütfen muhatap olma, konuyla da, benle de.
Teşekkürler abi. Bilgi ve önerilerle dolu zengin içerik. Makinaları inceleyeceğim ilk uygun zamanda. Slikon, sahte karışık kullanıyorum. Herkes te öyle kullanıyor.
Çağrı' nın dediği makine( SHIMANO SOLSTACE 2500) de baya güzelmiş ama fiyat farkı olabiliyor, dikkat et.
Bende onu gözüme kestirmiştim Alper, bakalım başka öneriler de var. Onları da es geçmeden inceleyeceğim. Bir öneri, bir emek var sonuçta. Fiyatı, artı ve eksilerine göre son kararı vereceğim. Bugün almayı düşünüyordum ama sanırım mümkün olmayacak.
Karışık ve değişik alternatiflerde sahteler kullanıyorsan, mg. ları ölçebilmen için, size birde sarraf terazisi ve çok konfigrasyonlu bir hesap makinasıda gerekecek. Yoksa sen balık tutmayı unut. Zaten tutamıyorsun. hihi
Yalnızca sinir bozucu abi. Ne diyim, niyetler farklı farklı sanırım. Millet 30 tl'lik makinalarla ne balıklar tutuyor. Yalnızca raporlayan yok. Bizim bölgeden her hafta balık çıkıyor ama sayılı. Hergün yoklamak lazım. Benim de imkanım yok. Ben bunları anlatmaktan bıktım. İnsanlara samimice yazdığın paylaştığın şeyleri, (hiç gocunmadan) sana karşı kullanmaya kalkıyorlar bi de Sırf canını acıtmak için. Öyle açık ki. Yalnızca yaşadığın hayal kırıklığı oluyor. Ben yazmayı bilmiyor muyum; en iyi avı : 7 metrelik levrek diye.
Sana ne önerisi yapılır ki? Kör atın kör alıcısı usulü alırsın sen bu kafayla ancak. Bak, oku bakalım, ben sana hiç daiwa filan demiş miyim? Sen ne yapacağını bilmiyorsun, alacağın makine de emin ol hiç bir işine yaramayan bir oyuncak olacak. Eğer öneri istiyorsan cidden, sen git bir tane alba king al, en azından vitesi filan var oynayacak. Zira ha o, ha başka makine, senin için hiç bir anlam ifade etmeyecek. Ve derdin hafif olmasıysa, 100gr'sa tüm mesele, boş ver sen makineyi filan, biraz peynir ekmek filan alda, zafiyet geçirmekten kurtul önce.
Bak yine susamadım görüyormusun? Serdar Abi şovu bırak artık. Canın peynîr ekmek îstediyse gel şuanda yemekteyim. Yumurta ve kahvaltılık da var İnsanları neden küçük görüyosun anlamıyorum? Nedir yani? Hadi dedik engin bilgi, ansiklopedi, vikipedya.(Daha özelden attığım Varivas sorusuna cevap veremedin) Ama yok abi sen buralarda harcanıyorsun. Bizler senin kalemin değîliz
Çağrı arkadaşımızın yazdığı Solstace 2500 FI 0.30 misinada 110 m. sarımı olan bir makina. Yedek makarası var mı, bilemeyeceğim ama, büyük ihtimallede yok sanırım. Araştırmakta yarar var. Bu arayışınızın şu an sizce çoook aciliyeti olmasa gerek. Alelaceleye getirmemekte yarar var sanırım. Bu nedenle, kendi düşündüklerinizle beraber, gelen ciddi önerileri fiyat ve teknik yapılarıyla inceleyerek, güzel bir portföy oluşturun. İzmir'de, bu konuda oldukça potansiyeli olan bir yer. Yerinde canlı canlı inceleyerek, o anlatılmaz ama yaşanır cinsinden Elektriği alarak, test sürüşü yaparak kararını vermen en sağlıklısı olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun. Umarım, hayalinde yaşattığın o metrelerde ki trofeyi yaparsın.
Çok şükür sigarayı bırakalı 4 gün olmuş. Zaten kafam dumanlı, hazır eşim de Bergamadayken, onla papaz olmadan bi makina alalım dedik, hale bak Roy. Çok şey mi istedim??? Çifte alsam bu kafayla Allah muhafaza. Haklısın abi, önerilen makinaları araştırıyorum. Ben bu kadar sorunlu ve uzun süreceğini düşünmemiştim, bugün bitiririm işi diyordum. Doğruyu yazmak gerekirse elektriği Aernos'tan aldım ama onun da faturası kabarık. Yerinde incelemek en iyisi. Hatta sormamak ta iyi galiba.
Volkan, sana tabi ki şu an kullandığım makinayı önereceğim Penn Fierce 3000 kullanıyorum ama sana 4000 lik olanını önereceğim. Hem bak bu benim kullandığım makina levrek de yakalıyor, sen sadece at ve çek Şaka bir yana kardeşim; hem fiyat olarak hem de devir oranı vs.. olsun beğenerek kullanıyorum, aha da bende sana tavsiye Seçimin ne olursa olsun bol trofeli olsun artık lann (Buradaki lann sana değil )
Volkancım,şu an piyasada en çok, satılan shimano catana,exage...sonra ..Daiwa regal ve birazda, okuma spinler...ha pennlerede spin de çok iyi ama fiyatı biraz yüksektir ama evladiyeliktir.yani 100-150 den aşağı pek yok, ben olsam, bunlardan birini seçerim istersen bunlara yoğunlaş,