spin takimin ucundaki kamyon

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    hahaha Okan abi, bir keresi kuzenimi de çagirdim. çocuk pek anlamaz, deniz avlarina götürüyordum hep. kaloma nedir, nasil kullanilir bilmez. neyse ben yemli takimlari takib ederken kuzenime spin takimi verdim hadi biraz oyna bunla diye. sen tak dibe, bir baktim deli gibi çeviriyor kolu. gittim yanina sigaradan bir firt çektim, nooluyo dedim :) balik balik dedi :D uzaklastim yanindan birsey demeden. 1-2 dakika sardi bu :) sonunda yahu bu takildi sanki saramiyorum dedi :)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    valla Serhat o noktadan böylesi irilikte bir baligi çikartabilecegimi sanmiyorum :) açik bölgede yakalasam sabreder çikartirim da dar bölgede zor :) güvenemiyorum takima. kalinlastirsam vurus alir mi orasi düsündürüyor.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    o tribi hepimiz yapariz di mi :D :D :D kimse yoktu etrafta, ilk tepkim haass.... gibi birsey oldu :) tamamini yazamiyorum :)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hedef balik sudakti aslinda. birkaç yerden sudaklarin aktif olduguna dair haberler gelmisti. böylesi iri bir balik vurcagini bilsem kesin koymazdim fc öncü :)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

rakip kendi sahasinda taraftari önünde baski kurdu :) defansif oynamamiza ragmen kontra atakta kaybedilen bir top kalemizde gol olarak skorborda yansidi :D :D önümüzdeki maçlara bakacagiz :)

6. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Roy abi sağlık olsun, balık bu 3 saniye sonra unutuyor yaşadığını sonuçta hihi bir dahaki karşılaşmada sorarsın hesabını :)

Aşağıdaki yorumlar on numara valla çok güldürdüler :)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

cidden agzina igne, sahte, mepps olan bir baligi tutmak oldukca prestijli birsey olsa gerek Fatih. ben gemisini kurtaran kaptan tribine girerim yani öyle birsey denk gelirse :D

8. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Ben ağzında uzun pala iğne olan sarı kanat çektim abi darısı sana ozaman reeling

birde konu başlığını çok güzel bulmuşsun abi, ilk gördüğümde eyvah gitti roy abinin spin takımı.. kamyona taktı kırdı herhal dedim :laughing: :laughing:

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Roy,Serdarın keman çalma önerisini unutmamış uygulamışsın elinden geldiğince:) .Bende bi abin olarak birkaç bilgi ilavesi yaptım,sıkışınca kullanırsın diye:) Benim tiyo balığı yakalamak için,çekme yorma konusu ayrı,takım çantanın içine katlanır bir keman yayı koy sen, her ihtimale karşı:)

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yemleme yapmadan avlanabilecegim önemli bilgiler paylasmissin Fatih abi, ayrica tesekkür ederim :)

Serdar abinin önerisi hakkinda su an 3 düsünce var aklimda.
    1. keman yayi gibi misinayi gerdirip metal bir alet ile baligi uyutma olayi sehir efsanesi
    2. örgüde bu sistem çalismiyor
    3. ben keman çalmayi beceremiyorum :D

11. Safa Sunay

Safa Sunay Safa Sunay

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sorrento 4.30 ,Okuma V System 2.70 10-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Blue Hawk,Okuma Safina Pro spa25
    Abi sahiden süper aksiyon olmuş şuan gözümde canlandırdımda o mücadeleyi imrendim sana gerçekten.Keman yayı meselasinide bir belgesel kanalında izlemiştim yerliler kullanıyordu bu yöntemi oldukça kalın misinalarla.Bahsi geçen yayınlar adam boyu bi iki sırtını dönmüş halat çeker gibi misinayı çekerken diğeride elinde bir palayı misinaya sürtüp gıy gıy ses çıkararak uyutuyordu balığı.Balık sahiden uyur gibi geliyor kıyıya ama keman dinletisindenmidir yorgunluktanmıdır orasını bilemem:D O zaman uyut şu paşayı al kıyıyada bizimde gözümüz gönlümüz açılsın abi reeling

12. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bak şu hayvanin işine kobra yılanı gibi uysallasiyor tigirtiyi duyunca :) alışkanlik yapmasin abi sonra bizim gibi kapı gıcırtısını duyunca oynamaya başlarlar :)

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bu avlaktakilerde adam boyu :) geçen ocak ayinda 207cm çikartildi twister silikonla.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yapsin be Fatih :) keman degil kontrabass çalarim ben bunlara :D

15. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Roy, okurken heyecanina ortak oldum resmen :) Kazanan hep biz olmuyoruz malesef ama kacirdigin zaman bile o yasadigin heyecan ve adrenalini hicbirseye degismem :) Sanki biraz aceleci davranmissin gibi hissettim, biraz daha yorulmasini bekleseydin keske eminim alirdin canavari :D Umarim cok daha iyisini yakalarsin, rastgelsin.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

dogru tesbit Inan usta :) gemiye sürtüp kestirmektense bi deniyim belki çekerim dedim patladi :) açik alanda olsam 3tur, 5 tur, 10 tur salar çekerdim yoruldurdu iyice. bir dahakine artik :) bugun konustugum arkadaslar +10kg sazan da olabilecegini söylediler. bu mevkide çok seyrek bir sazan popülayonu da varmis.

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Suyun karşısına atıp gerçekten kamyon yakalamış olmayasın :) Balığı görelim balığı

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Öncelikle tebrik ederim. :D :D

Şimdi diyeceksin ki, '' Neyin tebriği yahu, balık kaçmış sen tebrik ediyorsun.'':confused: :confused: :D

Olsun, en azından o geçen sürede yaşadığın doyumsuz zevk ve heyecanın hazzı, Dünya'lara bedel bence.

Ama keşke bu tür olası büyük balık avlarında, 0.40 ve üstü mukavemetli, esnek misina kullanmış olsaydın.

Dolayısıyla + 0.40 > 0.30

Aynı, o şeyde de olduğu gibi.:D :D

O > X :thumb: :thumb:

Daha heyecanlı avları yaşaman dileklerime.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    baligi ben göremedim ki sana göstereyim :D yok kamyon degildi, saga sola gidip kafa atan kamyon yok heralde daha :D

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hedef sudakdi Tevfik abi. elden geldigince ince takimla çalisip baligi ürkütmemek istiyorum, herzamanki gibi açik alanda kamis salliyordum, ruzgar akinti vs.. seytan mi dürttü nedir, gittim gemilerin arasina. tesadüf iste, hazirliksiz yakalandik. yemli avlarda 0.16 örgüyü kestirmistik iki kere. bu yayin baligi hayvaninin dis yapisi kalin zimpara gibi, rendeliyor eger igne agzinin iç tarafina saplanmissa. yayin için çok büyük silikon kullanan arkadaslar çelik telden ziyade 2adet en irisinden kopçali firdöndü ekliyorlar jigheadin ucuna. hem aksiyonu bozmuyor hemde ignenin iç tarafa biryere saplanmasi durumunda belirli bir mesafe kaliyor misinaya kadar.

dediginiz gibi o balikla oynamak bile çok büyük taifi imkansiz bir zevk verdi.

"O" marka kamis iyi dayandi güven verdi :thumb: fakat "O" marka en alt segment makinamin bu gibi uzun soluklu mücadelelerde her an su koyuverebilecegini tahmin ediyorum. haftasonu yaptigim kisa denemelerde makinanin aksamindan gacir gucur seslerin gelmemesi sevindirdi :) sudan çikartabilmis olsam baslik "çaki ile arslan avi" olacakti muhtemelen :D