başlangıç aşamasında olduğum için örgü değilde monofilament sardım makineye. 0.22 asso double 9kg çekeri var teknik özellik olarak. Gam yaptığı yönünde şikayetler var ama umarım problem çıkarmaz. henüz kullanmaya zamanım olmadı. Olurda kiloluk balık yakalarsak kepçelemeye kadar getirir herhalde.
Yozuri hydro popper güzel seçim, 25 gramlık ağır bir sahte, bu ağırlık atışta avantaj yaratıyor , çekerken aksiyonu harika,
Şöyle diyeyim: Kendisi de başladı, devam ediyor, bitti dediği süreler içinde avlayamadığı için bence başka bilgi kaynaklarına başvurun
erman arkdaşım, murat abinin verdiği bilgiler çok değerli ve önemli bilgiler.Bu vesileyle kendsine teşekkür ederim. Misina seçimi konusuna gelirsek ilk makinaya sardığım misina FC misina idi aynenen senin gibi düşünüyodum sipin avında misinanın görünmezliği önemli aynı zaman da kesititide düşürerek 0,20-0,25mm bu misinlarla ispendek ve1kg-1,5kg civarlarında levrek aldım fakat bu misinların ömürleri kısadır.teniz tuzu ,güneş bu misinaların ömrünü hızla kısaltıyor.Aynı kesitte FC misinanın çekeri mono misinalara oranla daha zayıftır buda ek bir dez avantajdır. 0,20mm lik bir FC misinyla sipin avında sahteye 2,5kg lık ve üzeri levreklerde başarılı sonuç almak bence çok zordur. Başıma gelmiş bir olay olduğu için tecrübeyle sabittir. Daha sonra bu FClere canım sıkılınca makinaya ASSO ,RODEX, HİSLON gibi monolar sardım bnların içinde en çok ASSO dan muzdarip oldum.Dalgalı denizde ,hafif ağırlıklarla, rüzgarlı hacada atış yapmak ASSOnun işi değil ilk başlarda bunu farkettirmez ama bu misinayı 3-4 hafta kulladıktan sonra sıkıntılar boy göstermeye başlıyor. özellikle elverişsiz hava şartlarında gam yapark makinadan boşalması av zevkini sıfırlıyo :S başlıyosun küfüre veriyon odunu, veriyon odunu Daha sonra kenara attığım parlarla kendime bir Berkly Whiplash Crystal aldım Almışken en iyisini alalım dedim .Satış yaban abimiz bana freeline önersede ben aklıma whiplash cyristali koymuştum neden diye sorarsan spin avcılığının esası olan, ince takım, çeker gücü ve görünmezlik easlarını feyz alarak tercih yaptım katalog araştırması yaparken bu 3 unsura özen gösterdim ve örgülerin arasında kesit inceliği ve çekme dayanımı olarak whiplah cyristal baskın çıktı Sizde araştırma yaptığınızda göreceksiniz Bendeki şuan kullandığım örgü 0,06mm hatta siparişimde 0,04 mm etmiştim ama ellerinde 0,04 kalmadıklarını bildirdiler ve bende 0,06mm tercih ettim Murat abinin 0,12 kullanması bana biraz kalın olduğu düşüncesindeyim. Ben o kalınlığı surfte kullanıyorum.Murat abinin dediği atış eriminde gerçekten fark yaratıyor. Bunun sebebi elbette inceliği, monoya ve diğer misinalara oranla hafifliği bu yüzden havayla kafadan boş misina miktarının falalığı, su tutuşunun azlığı gibi faktörler, buda size atış eriminde isteğiniz yerlere yaklaçmanıza yardımcı olacak Fakat yukarıda da bahsettiğim gibi Bu misinlar gam yapmasada Hafifliğinden dolayı havayla bile paraşüt etkisiyle boşalacağından özellikle lodoslu havlarda, boşalan misinayı doğru ve sıkı saracak, bir makina, ve Bu paraşüt etkisini teşhis edip falza boşalan misinayı makianın kafasına saraken örgüyü elimizle hafif sıkarak sarmak bu sayede geri kalan misinaların düzgün sarılmasını sağlamış oluruz. bu sayede düğümlenme ve karışma ortadan kalkar Bu arada bir tiyo var aslında sipinci abilerin hepsi bunun farkındadır makinanın kafasındaki misna nekadar dolu olursa atışta okadar kolay boşalır ve gevşer bu msinanın gam apmasınıve karışmasına zemin hazırlar. Misinayı makinaya sıfır sarmak yerine bir miktaraz sardığınızda misina kafadan daha zor boşalacağından daha az gevşiyecektir. Fakata ilk baştaki gibi dolu kafay la ulaştığınız mesafelere daha zor ulaşacaksınız. Eğer yine ulaşa biliyorsanız İlk başta sarmış olduğunuz misina miktarı fazladır. Bunun diğer göstergeside atış esnasında makinanın kusması olarak tabir ettiğimiz fazla misinayı birden kafadan atması olyanı yapması
Ali Kemal, ben o kadar karamsar düşünmüyorum. her hafta balığa çıkamıyoruz çıkacağımız zaman da hava durumu vs tüm ayrıntıları hesaba katıyoruz. dalgalı deniz şiddetli rüzgar olursa tüm planlar iptal ediliyor. nitekim fena halde susadık ama yapacak birşey yok verimli bir av güncesi için uygun zamanı kollamak gerekiyor. o kadar plan program yap eşleri çocukları bırak ava git sonra kötü hava koşullarından dolayı misina dolaşsın, sırılsıklam ol, üşü, av burnundan gelsin. bunu kimse istemez herhalde.
Yekta abi o sizin durumunuz tabi ben bekar genÇ İznin buldummu haftanın her günü , Birde ankrada ,denizden uzak yaşayınca böyle oluyo Birde nedense en güzel avlarım güzel dalgalı ,lodoslu havlarda levrek almışımdır. Sırf sert hava yüzünden kaya üstünde dalga yedim ,makina pert oldu (forumda paylaşmıştım) tabi bunlar benim seçimim, benim durumum seyrek kullanmda bu süre uzaya bilir
Valla oda var. İzini alıp Ankaradışına kaçtımmı olay değişiyo,sırf bu yüzden ankrada göllere barajlara gidemiyom Benim saydığım, sevdiğim 60-65 yaşlarında öğretmen emeklisi bi abim var. kendisi evli (sevgi) benim kadar oğlu var ama kışın akşam3,50 dan gece00,00-01,00 lara kadar balığın durumuna göre avımız sürer yazında tatilde sabah 5,00-6,00 gibi avlağa gelinir sabah saat 8,00-8,30 gibi av bitirilir, aynı gün akşam suyuna 4,00-7,30 civarı sürer kışın bizzat şait oldum sevgi teyze üşenmez sıkılmaz kocasının yanıan gelir akşam yemeğini sıcak çayımızı getirir. Bizde bundan yaralanırız muhabbetmizi yaparız Bence aşk sevgi budur karşılıklı hoş görü birbirlerinin hobilerine saygı duyması destekci olmak kocasını öyle kabullenmek büyük başarı eğer böyle olmuyosa sürekli ben ava gittimmi karım ne olacak , karımın sürekli ava gitme demesi, bu konuhakkındaki olumsuz tutumu ya adama karıyı boşandırır yada avı bıraktırır. Bence insanslar eşlerini olduğu gibi kabullenmeli istediği şekillere sokamamlı
Yekta abi bende nerdeyse seninle aynı düşünceye sahipim şuanda elimdeki misinayla ilgili çarşamba günü havada öldürmücek kadar lodos olucak sanırım çarşamba gecesi perşembe sabahı ilk denememi yapıcam nasipse İnşallah bişeyler tutarızda misinamızın çekişinide denemiş oluruz.
Murat abi acaba bubble pen le popper arasında aksiyon açısında nasıl bir fark oluyor ikiside köpürtmesi ile balığı cezbediyor arasındaki fark nedir acaba? ve kullanırken sürekli wtd aksiyonunumu vermek gerek?
Ali Kemal arkadaşım verdiğin tüyolar ve bilgiler için çok teşekkürler bunlar spin işine yeni başladığım için benim için çok önemli zamanla herlde olaya çok daha hakim olucam.Levrek avının rüzgarlı havalarda daha verimli olduğunu düşününce bu tiyolar benim için önemli.Hepimizin bildiği gibi bir kıyı oltacısının en son istediği şeydir misina karışması hele gece avında ki ben genelde gece avını tercih ediyorum tam bir işkence insanı o anlık balıktan soğutuyo resmen,o yüzden biraz daha bekleyip assodan kurtulup beni üzmücek bir misinaya dönücem artık kalınlık açısından düşüncek olursak 0,10 un üzerinde alırım herlde çünkü en çok korktuğum şeylerden biri trofe olucak bir avı kaçırma ihtimalim yinede alıcağım zaman iyice analiz edicem kafamda çünkü uzun bir süre kullanıcağım bir misina olucak bu sonradan pişman olmakta istemiyorum.
Yekta abi sizin Ali kemalle muhabbetinze girmiş gibi oldum ama ben öyle bir durum varki sevgili konusunda çok şanslıyım zaten normaldede balığa gitmeme bişey demezdi hatta arada sen git bir balığada rahatla diyodu bana sonra tutturdu bir gün benide götür diye açıkcası işin içinde balıkta olunca fazlada karşı koyamadım yaptık 2 3 hafta kadar önce bir piknik tadında bir balık avı programı bastık gittik balıklıovaya İzmirden.Önce ordaki deniz kenarında meşhur pidecide yemeğimizi yedik sonra gittik balığa ben attım oltaları o izledi arada yardım etti sorular sordu boru kurdunu mamunu inceledi falan sonra baktım oltada balık var dedimm hadi sen çek bu çektii balığı zorla Bende ufakk bir şey sanıyodum zar zor çekti bu oltayı iri sivri burun sargozuda alınca karaya hoşuna gitti o günden beri iğne bağlamayı köstek yapmayı falan öğrendi benden baya merak sardı her balığa gitcem dediğimde benide götür die tutturuyo tabi böle piknik havasında gündüz güzel yere gidilen avlar haricinde götürmem
işin esprisi bir yana eşim hiçbir zaman balığa çıkmama karşı olmadı. sadece kendisi ilgilenmiyor haklı olarak o zamanı kendisine ve çocuklara ayırmam taraftarı. Ben de dengeyi kuruyorum merak etmeyin. zaten anladık ki bu iş çalışan için değil ama ara sıra takılıp hoşça vakit geçireceğim bir hobi işte.
Sevgili Erman, bahsettiğin her iki sahtede yüzeyden gelen sahteler, Bubble pen 9 gram ağırlığında ve hafifliğinden dolayı atılması bir hayli zor, içerisine yerleştirilen bilyeler sayesinde normalden daha fazla tıkırtı çıkarma özelliğine sahip, şeffaf plastik ve boyasında ayna özelliği var, çekici bir sahte walk the dog ve stop and go her iki stildede gayet güzel gelelim popper lara; daha, ağır, cüsse olarak daha tombul, ileri atımı gayet başarılı, popperlar bubble Pen'e göre daha su üstü, ağızlarının yapısı aynen camlara yapıştırılan vakum plastikleri gibi olduğundan, kamışla aksiyon verdiğinde yada verilmeden direk sarım yapıldığında dahi bol miktarda su fışkırtıyor buda levrek için ses ve hareket anlamına geliyor, popperlar da wtd ve stop and go stili ile çekilebilir, diğer sahtelere göre su üstündeki aksiyonları daha başına buyruk ve daha kontrolsüz, umarım aradığın cevabı verebilmişimdir.