spinciler lütfen yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Tarzan tarafından paylaşıldı.

1. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    aldığınız ürünler oldukça kaliteli ve sizin bunları almadan önce baya araştırma yaptığınız aldığınız ürünlerden belli oluyor. çok doğru tercihler yapmışsınız başlangıç aşaması için. hedef balık levrek ve teknik kıyıdan at-çek gibi geldi bana sizin malzeme listene bakınca yanılıyor da olabilirim tabi. eğer söz konusu levrekse iki sahte eksiğiniz kalmış bence. biri o aldığınız rapala x-rap ın yine 8 cm olanı ama s silver modeli.[​IMG]
    diğeri ise yine almış olduğunuz rapala x-rap ın walk 13 modeli.[​IMG]
    misina olarakta tercihe bağlı olmakla beraber size berkley whiplash tavsiye ederim[​IMG]
    tabi benden daha iyi üstadlar yazdıklarımda düzeltmeye gideceklerdir. sevgi ve saygılarımla.

Son düzenleme: 10 Mart 2010
  2. Tarzan

Tarzan Erman

Murat abi daha iyi açıklanamazdı herlde yarın gece kullanıcam İnşallah bir çok rapalamı deniycem. yardımlarınız için teşekkür ederim benim için çok faydalı oldular bu yolun daha başındayım spin hakkında sizin ve diğer ustaların tecrübelerine ve bilgilerine daha çok ihtiyacım olucak saygılarımla..

3. Tarzan

Tarzan Erman

Evet Koray abi tahminlerinin hepsinde haklısın hedef balığım levrek tabi gerçi iskarmoz veya her hangi bir tür avcı balık gelirse hayır demeyiz:):) önerdiğin sahteler de benim listemde olan sahteler yakın bir zamanda onlarıda alıcam inşallah şuanda elimde olan rapala x rap ikinci fotodaki renklerine çok yakın alt tarafı hafif kırmızı komple beyaz ama gagalı modeli en kısa zamanda gagasız su üstü yüzden walk 13 modelinide alıcam popperdan sonra herlde 2 haftaya kadar alırım.Berkley misina ise zaten kalitesi ortada örgü misina alcağım zman düşünceğim markalardan biri tavsiyelerin için çok teşekkür ederim tavsiylerini fotolarlada desteklemen çok iyi olmuş emeğine sağlık koray abi en kısa zamanda yardımlarınızla eksiklerimi kapatmak hedefim.Saygılar.

Son düzenleme: 10 Mart 2010
  4. Tarzan

Tarzan Erman

Bu gece balığa çıkıyorum 1 haftadır sabırsızlıkla beklediğim gün sonunda geldi çattı planım saat 10 gibi izmirden yolla çıkmak oyalanmalarla birlikte gece saat 12 sularında avlak yerinde hazırlıklarımı tamamlamış olurum bir arkdaşımla birlikte gidiceğim için yanımda 5 igneli dip takımlarımıda götürüyorum yanımda onlara yem olarak boru kurdu mamun belki dip kıbrısı sardalya deniycem arkdaşım dip takımlarıyla uğraşırken bende daha önceden levrek oldğunu tespit ettiğim doğal bir limanın ağzında sahtelerimi deniycem bu bölgeye çok güveniyorum hem önceden levrekleri gözümle gördüm hem bir liman ağzı büyük balıkçı tekneleri limanın içinde balık artıklarını döküyorlar balık bütün gece boyunca giriş çıkış yapıyor limana tarafında bayağıda ışıklı rahat avlanılıbilcek bir nokta bu gece orta şiddetli poyarz var denizide karışıtıcağını tahmin ediyorum daha önce turna yakalıyan gördüm ve turna oldğuda söylenir av yapacağım dernlik 5 metreyle 2 metre arası parçalı yosunlu şimdilik şartlar yerinde gibi görünüyo 7 8 saat av yapıcam umarım elimiz boş dönmeyiz.şimdi görücez uzun incelemer sonucu aldğım sahtelerim ne kadar marifetlilermiş:)..

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Erman kardeşim, ben de başlayalı çok olmadı abisi, ama durmadan araştırıyorum,

sahtelerini dene, kendine ve aksiyona en uygun çekme stilini kendin oluştur, birde tavsiye gece değilde hava aydınlandıktan sonra sahtelerini takibe al, ne kadar atabiliyorsun, nasıl aksiyon veriyor, nasıl tepkisi var daha iyi görebilirsin

hadi rast gelsin

6. Tarzan

Tarzan Erman

bakalımm Murat abi bu gece çoğunu deniycem sabah aydınlanana kadar balıkta olcağım içinde sabah aksiyonları izleme fırsatım olucak teşekkür ederim yarın anlatıcam tecrübelerimi hayırlısıyla bişeyler tutuarız İnşallah..

7. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    daha önce de dediğim gibi aldığın ürünleri almadan önce araştırma yaptığın belli almayı hedeflediğin yapay yemlerde zaten kalite olarak kendini kanıtlamış artık avın tadını çıkarmaktan başka birşey kalmamış aslında. avlarında başarılar dilerim.

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Hadi bakalım, gönlündeki balıklarla buluşursun inşaallah kardeşim, ufak yakalarsan salacaksın ama, söz mü? :p :p

9. Tarzan

Tarzan Erman

Balık yakalıyamadım yakalsaydım zaten rapor bölümüne yazıcaktım bunları dün gece saat 12 gibi avlaktaydım hazırlıklarımı tamamlayıp başladım at çek e hava çok müsait gibiydi dalgalı ve rüzgarlıydı ilk 1 saat hiç bir hareket yoktu sonra baktım bir zargana maria princessimin peşinden geliyo kıyıya kadar geldi atlamadı sonra sırasıyla bütün rapalalarımı denedim en az 6 kez levrek 4 kez iskarmoz 3 kez zargana bunlar sadece benim gördüklerim kıyayı ya kadar eskort ettinler rapalalarıma ama anlyamadığım neden atlamadıklarıydı düşünün ki balık rapalayı koklar gibi geliyor aralardında 10 cm var peşinden geliyor ancak almıyo yemi acaba yavaş veya hızlımı çekiyorum wtd,stop and go bildiğim bir çok tekniği denemeye çalıştım ama bir türlü cazip hale getiremedim rapalayı bunda saat gece 3 ten itibaren duran hava etkilide olabilir ama büyük ihtmalle cekiş hızımda problem var düşüncelerinizi merakla beliyorum..
    not:spin işi zevkli olduğu kadar normal balık avcılığına göre çok yorucuydu:)

10. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    sizin makina 5.2:1 tur oranına sahip. çok hızlı çekmediyseniz sorun sizin çekiş hızında değildir. daha yüksek tur oranına sahip olsaydı belki biraz daha yavaş derdim ama sizin makinanın tur oranı standart sayılır. hatta 2500 lük makina kafasının çapını düşündüğümde standartların altında bile saymak mümkün. ben sadece sizin yazdıklarınıza dayanarak hayal ederek yazıyorum yanlışım olursa affola. ama benzer sorunlarla hemen hemen her ava gidişimde karşılaşıyorum. bana olmazsa yanımdakine mutlaka oluyor bir iki defa. kendi deneyimlerime dayanarak yanıtlamak istiyorum yine hatam olursa affola sizi yanlış yönlendirmek istemem üstadlarım benden iyi yanıtlayacaklardır. şimdi ben size küçük bir bilgi vermek istiyorum daha önce sitede yazıldı mı bilmiyorum ama bana bu bilgiyi artık hayatta olmayan çok değerli bir amca vermişti. dut ağacını bilirsiniz dallarına bakın tomurcuk olmaya başladı. bu tomurcuklar bir parmak yaprak oluncaya kadar balığın en nazlı dönemidir. bu dönemde eğer balık sizin yapay balıkla kordonda kol kola geziyor gibi geziyorsa kırmızı göz işin sihir kısmıdır. siyah üzerine kırmızı gözlü yem kullanmanızı tavsiye ederim. tabiki benimki sadece bir tavsiye üstadlarımın affına sığınarak nacizhane deneyimlerim ....

Son düzenleme: 14 Mart 2010
  11. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...

bunu gibi mesela

12. anti-silence

anti-silence Serkan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FA
    demek ki asso ultranın tek mağduru ben değilmişim bu konuyu okuyunca anlamış oldum :) sizlerinde bahsettiği gibi aşırı hafızalı bir misina ve rüzgarlı havalarda sıkıntı yarattı bende de.keşke bu konu daha önce olsaymışta biliçlenseydik.ama işte adı üstünde amatörlük,zamanla öğreniliyor bazı şeyler :)

13. Tarzan

Tarzan Erman

Koray abi öncelikle vakit ayırıpta yardımcı olduğun için teşekkürler.Ama inan burdaki her türlü öneri tavsiye işime inanılmaz yarıyor çünkü,spin balıkçılığında çok yeniyim burdan bu işi iyi bilenlerden aldığım veya başka konularda okuduklarımla işi götürmeye çalışıyorum.şöyleki o gece ava gittiğimde birkaç balıkçıda vardı ve garip garip baktılar rapala atıcağımı söylediğimde bir çok amatör balıkçı bu olaya çok yabancı.Sana kırmızı göz önerisini veren amcaya Allah rahmet eğlessin toprağı bol olsun.balıkların hepsi o gece tam anlamıyla nazlıydılar doğru kelimeyi sen buldun avcı balık kuzu gibi geliyodu oltanın peşinden ben onu havanın durulmasına bağlamıştım.Sende kırmızı göz olayını söleyince farkettimki kırmızı gözlü hiç sahtem yok bubble pen haricinde oda zatten su üstü olduğu ve genelde wtd aksiyonu verildiği için göz olayı pek görünmüyordur en kısa zamanda önerini dinleyip bir kırmızı gözlü rapala edinicem sonuçta balık işi deneme yanılma işi bunları bu şekilde görücez birde benim elimde hiç kırmızı kafalı sahte yok bu çok yaygın sahtenin avantajları nelerdir levrekte veya iskarmoz avında kullanılıyormu acaba?.birde şunu ekliyim çok yakın bir arkadaşım şuanda Hollandada ve bana hediye olarak. bu sahteleri almış;

http://www.lunkerbaytackle.com/inde...ion=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

http://salmofishing.com/lures/2_lure_large_images/p6-sh_700px.jpg

http://www.salmo.com.pl/page.php?id=72

hem size hem diğer ustalara bir sormuş olayım bölelikle sondaki linkteki sahte cok ilgimi çekti çok iş yapıcak gibi ama salmo golden shiner dan renginden dolayı emin olamadım. Aynı zamanda spiderwire camo 0.14 örgü misinada almış zaten murat abi söylediğinden beri istiyordum hepsine 50 euro gibi bi fiyat ödemiş.bana çok iyi geldi spiderwire örgü misinanıda burdaki fiyatını düşününce 4 ayak üstüne düştüm gibi :) . saygılarımla.

Son düzenleme: 14 Mart 2010
  14. Tarzan

Tarzan Erman

Son balığa gittiğimde anladım herkesin ne demek istediğini ama çok geçti.:) o gece makina sürekli dolandı bi dünya uğraştırdı gam yapıp kesinlikle sağlam bir misina ama gam olayı bütün büyüyü bozuyor neyseki ben artık kurtuluyorum darısı senin başına:)

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Çok doğru bir teşhis sevgili Kadri.Double Strenght Asso asla makaralara sarılmamalıdır.İnsanı deli eder.

16. anti-silence

anti-silence Serkan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FA
    bende misinayı kese kese kurtulucam herhalde şimdiden 1/4'u gitti :D

17. Tarzan

Tarzan Erman

Vedat amca saygılar keşke önceden bu bilgiyi araştırsaymışım son yaptığım avda çok uğraştırdı asso double strenght.

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Erman şu anda güncel İstanbul rapalacılığı hakkındaki konumda bazı soruları cevapladım.Bir göz at istersen işine yarayacak noktalar olabilir.Seninde rapalalar kullanılacak misinalar konusunda soracakların varsa sor,cevaaplayayım.
    Sevgiyle kal

19. Tarzan

Tarzan Erman

Vedat amca saygılar bahsettiğiniz konuyu az önce okudum.Çok değerli bilgiler paylaşmışsınız yine kendi sorumuda o konuda görmeniz daha rahat olur die sizin konunuz altında sordum ilginize teşekkür ederim.saygılar sunuyorum.

20. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    sevgili erman kardeşim. öncelikle kırmızı kafa sahte çoğunlukla lüfer için tercih edilen bir sahte senin hedef levrekse aldıkların oldukça yeterli. ayrıca o arkadaşının aldığı popper lerin sadece 3. sünü denizde verimli şekilde kullanabilirsin diğerleri tatlısu levreği avcılığında kullanılmak üzere dizayn edilmiş popperler. resmini gönderdiğin popperlerin aynıları ama farklı renkte olanları var bende. denizde kullandım ama pek verim alamadım açıkçası ama dediğim gibi çok değerli üstadlar var sitede benden daha deneyimli ve bilgili onların affına sığınarak yazıyorum. seni yanlış yönlendirmek istemem ama bir arkadaş tavsiyesi hava karardıkça koyu renk kullan açıldıkça da açık renk ama açık rengin üstü limon yeşil oldun veya açık mavi kolay gelsin umarım faydalı olabilmişimdir.