umut kardeşim bende bugun çarşıya gidip bikaç yere sordum (günah çıkartacaz ya) Spro ve owner broad misina için iyi şeyler duydum. her av için farklı olta takımı konusuna bende katılıyorum. fakat ben balıkçılıkta çok yeniyim ve açıkçası çok fazla yatırım yapmak istemiyorum. Şimdilik bu takım kıyıdan at çek için fena sayılmaz misina biraz kalın ama onu özellikle ben istedim çünkü bizim burda atçekte ne geleceği gerçekten belli olmuyor. geçenlerde levreğe bırakma yaptım akya aldı götürdü. ama bitane kısa dolgu kamış almayı düşünüyorum tekneden sırt ve dip için.
Murat bey öncelikle takımlarınızın hayırlı olmasını dilerim.Satıcı uygun kombinasyon sağlamak için kendi bildikleri ölçüsünde çaba sarf etmiş..Fakat günümüz amatör olta balıkçılığında ayrı özellikleri taşıyan ayrı türlerin avcılığı için tek tip donanımı elde etmek malisef çok zor bir ihtimal..Yıl başından itibaren Spro Ürünlerinin Türkiye temsilciliğini yapan bir firmanın arkadaşım Tuncer'le (Remorg) beraber danışmanlığını yapmaktayız.Flash back spin kamış ve Hardlinder LCS pro serisi makinaları öncesinde numunelerini getirterek inceleyip onayımızı mütakip firma Türkiye'ye getirtmiştir..Flash back spin kamışın en belirgin özelliği sargılı grafit sağlam yapısı medium aksiyonuyla fiyat=performans dengesine uygun vede tüketici ihtiyaçlarına ekonomik çözüm sunan bir görüntü sergilemesidir.2,40 uzunluğu uzun sert eva kaplı sapı 15-40 gr arasındaki ağırlıkları hedef uzaklığa atabilmek için ideal orta esneklik olarak kabul edilen medium aksiyonu vede 235 gr ağırlığı ile tüm spin özelliklerini barındıran bir kamış yani kıyıdan yapay yemlerle yapılan Levrek-Barakuda-Lüfer-Palamut gibi balıkların avı için ideal bir kamış..Ödediğiniz parayı bilmiyorum fakat piyasada aynı özellikleri barındıran muadil markalara ait 2 parça spin kamışlar içerisinde fiyat olarak daha uygun olduğunu biliyorum.Hardliner LCS pro 500 modelini ilk elime aldığımda dikkat çekebilecek bir model olarak düşündüm.İç sulardaki av tecrübemi göz önüne aldığımda kıyıdan beklenerek yapılacak doğal ve canlı yemli Sazan,Yayın,Kalkan, vs balıkların avı için ideal bir makina olarak görmüştüm..Makinanın en belirgin özelliği LCS yani piyasada Bait Runner diye anılan makara boşatma sistemine sahip olması vede SPRO'nun 2007 yılından beri sürekli geliştirdiği bir model olması.Satın aldığınız model son versiyondur..Son versionda biya sayısı 9+1 e çıkartılmış ilave yedek aliminyum kafa eklenmiş,dişli sistemi güçlendirilmiş ayrıca gövde boyası olarak ipeksi dokulu ve normal boyalara göre daha geç korozyona uğrayan özel bir boya kullanılmış olmasıdır..380 gr ağırlık vede 50 kalibrelik kafa yapısından dolayı spin özellikleri taşıyan bir makina değil uzun soluklu at çek avcılığında sizi yoracağı aşikardır..Tavsiyem ilerleyen zamanlarda flashback spin kamışınıza uygun spin özellikleri taşıyan 30-40 kalibre arası bir makina edinmeniz hardlinder lc pro makinanızada kıyıdan yapacağınız yemli avcılıkta kullanabileceğiniz 3,00-3,90 arası 50-150 gr arası atar değerine sahip bir kamış edinmenizdir.. Saygılarımla....
LCS pro 10000 model makina 2008'de de 9+1 ve birebir aynı özelliklerde mevcut olan bir üründür. 2009 versiyonunda bilya sayısı artışı yada her hangi bir özellik değişikliği olmamıştır. Aynı makinanın farklı bilye versiyonları mevcut ama hardliner pro 10000 makinalar her zaman 9+1 olarak üretilmişlerdir. Zaten kod kısmının ilk 2 rakamı makinanın 10 bilye olduğunu göstermektedir. Yalnızca 50 kalibre versiyonu çift renk, siyah ve kırmızı, olup diğer kafalar yalnızca siyah renktir. Hardliner serisinin 5000 kodlu modelleri var. Bunlarda da bilye sayısı 4+1'dir. 3000 lcs modelleri vardır 2+1 olarak. Genel anlamda bakıldığında gayet iyi bir makinadır. Spin için çok uygun diyemesemde gayet güçlü ve iş görür bir makinadır. Setiniz hayırlı uğurlu olsun. Güzel avlar yaşamanız dileğiyle..
Flashback spin kamışlar s-fiber yani "süper fiber" teknolojisi ile üretilmiş olup klasik fiber kamışlara oranla çok daha hafif, esnek ve güçlü bir yapıya sahiptirler. Model isminden de belli olduğu gibi spin için çok uygun ve güzel kamışlardır. 5-25, 10-40 and 20-60 modelleri mevcuttur. Spin kullanım için kamışınız çok ideal ve sizi kesinlikle yarı yolda bırakmayacak bir kamıştır. Bu hususta kamışınıza güvenebilirsiniz. Fiyat performans açısından en mükemmel seçimi yapmışsınız kanımca..