Stres'in Aynalı Sazanı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Neiii? Anlamadım ki, abimiz. Dadalı nece, manası nedir?:rolleyes: :confused:

2. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Eğer yanlışlıklada olsa yolum Erzuruma düşerse geldiğimde açıklarım:D:D

3. simendifer

simendifer Sennur

Ben de kendinden söz ediyorsun diye, rapora bakmıyordum. :p:p Balığa her gidişinizin %99'unda çektirir, %1'inde çekersin, ona da çemkirirsin. Ne diyeyim bilmiyorum... :rolleyes::p Allah Murat'a sabırlar versin. :)

Neyse, avınız için de tebrik edeyim de bari, geyik yapmak için konuya girmiş diye arkamdan dedikodu yapmayın sonra. :p

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tabiki beklerim, sen yeterki, geliver inşallah.:)

Ancak, biraz ipucu ver İsmail. Gece vakti merakta bıraktın beni?:confused: :p

5. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Lütfen konuyu meşgul etmeyelim, sohbeti konular haricinde yapalım arkadaşlar.:) Başımıza bi gelecek var ama hayırlısı :p

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Stresi sevindirecek sözler abisini kıskandırdı.:D :p

N'olmuş yani? Velevki kendimden bahsetmişim. O kadar mı kötüyüm ki bakmak dahi zahmet verir olmuş ablamıza. Kerhen tebrikte kabul değil bilesin:eek:

Korkma korkma bakıver, valla-billa birşey olmaz.;) Tam bir yıl boyunca balığı unut kardeşim. Sana ismarit dahi yok. Çok kızdım, öyle bir üfledimki, taa bir yıl sonra anca toparlasın kendini. Eheuheuhe...:D :p :D

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Atarsın hariciye koğuşuna, çıkar gider. Ne bu telaş abici?;) İhmal, kusur, görevi suiistimal ve görevlileri boş şeylerle oyalama suçunu işlemek de var, dikkat edelim.:rolleyes: :p :D

Meşgul etmeyelim demek te kendi çapında bir meşguliyettir nitekim. Az yahut çok ne farkeder?:eek: :D

Olabülür, mümkündür her bişe. Dün de çorap örülüyordu başına.:D :D

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gönlüne sağlık, ağzına sağlık Furkancan. Çok teşekkür ederim canım benim. Dahası, en güzeli sizlere inşallah. :)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim. Rabbim sizlere de nasip etsin gönlünüzce. Sevgi ve selamlarımı sunarım Yakup kardeşim.:)

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel insanların güzel bakışları böylesi sıradan olayları da güzel kılıyor.

Tanbay abicim gönlüne sağlık. Memnun oldum. Usta ellerin dert görmesin. Hayalindekilerle buluşmanı diler, sevgilerimi sunarım.;) :)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Selimim can kardeşim, çok memnun oldum. Sağ olasın, Rabbim gönlüne göre versin. Beğeninin ve iyi niyet ifadelerinin misli yok gubani, çok teşekkür ederim.;)

Dost birlikteliklerinde, tadında avlar sizlerin de olsun. Sağlıcakla kal canım benim. Kendine iyi bak, sevgilerimle…:) :)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bunlar güzel-tatlı stresler. Bunlar olmaksızın yaşam yavan ve solgun Koralcım. :)

Kaç zaman oldu senden de bir güzel av güncesi beklemekten yorulduk. İnşallah tez vakitte güzel gönlüne, gülen yüzüne layık avlarda, en güzel balıklarla hasret giderirsin. Selam ve sevgilerim siz kıymetli kardeşlerime. Teşekkürler o koca yüreğine.;) :)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bir teşekkür daha alayım, alışkanlık yaptın Yasinim.:p :)

Bu seferki mavili olsun. Buyurun, güzel gözlerinize bir resim daha.:) ;)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ademim bu aynalı nasıl mübarek bir balıktır bir bilsen. Arada deniz avı yapan dostlarıma takılırım, var mı bunun gibi lezzetlisi diye. Gerçekten harika olur bizim Tortumun aynalıları. Avlağımız bakirdir, suyu temizdir, balığı kesinlikle kokusuzdur. Hülasa, pırıl-pırıl balıkları vardır. İster fırında, ister yağda, ister mangalda nasıl yenirse yenilsin, tadından-lezzetinden hiçbir şey kaybetmez. Kişinin damak zevki ne emrederse, hiç fark etmez vesselam.:)

Yine de bir kısa tarif vermiş olayım, bulabilirsen sazan türlerinden iri olanlarının hepsine uygulayabilirsin.

Öncelikle temizlenmiş balığımızın derisini alıyoruz ve 5-7 cm olacak şekilde parçalara bölüyoruz. Birbirine paralel 1 cm arayla bıçakla çizikler atıyoruz.

(Yapıyoruz-ediyoruz diyorum ama, yeri gelmişken söylemiş olayım. Bunların hepsini Murat yapıyor. Pek mahirdir maşallah, elleri dert görmesin kimin Stres kardeşidir.:p :p )

Tuz ve kırmızı pul biberle harmanlayıp, isteğe göze mısır ununu da ekliyoruz. Bol kızgın/dağlanmış mısır özü yahut ayçiçeği yağına yatırıyoruz. Dıııjjjjj-dııııjjj etmeye başlayacak haliyle.:D Pembeleşti mi bir güzel, ıscak-ıscak servis yapıyoruz güzel balıklarımızıııııı. Yanında bol maydanozlu, bol soğanlı çoban salatası…;) ;)

Eveet, her şey buraya kadar. Bundan sonrasında rivayetler muhtelif: Kimi oturup ağlarmış, kimi yanında yatar-uyurmuş –benim gibi- kimi, seyre dalmışken bir başkasının balıkları çoktaaaan mideye götürdüğünü fark edemeden, yedim sanırmış. Kimi de; hani bana, hani bana dermiş abicim. :) :D :)

Semaver çayı faslı da bir başka hikayede inşallah. Hoşcakal, selamlar Kanada’ya.;) :)

Fena borçlandın bana. İki satır yazına karşılık bir dünya yazdım.:eek: :D

Son düzenleme: 26 Mart 2010
  15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bambaşka, evet aynen buyurduğunuz gibi Farukcan. Görüntüsü, tadı, boyu-posu, endamı her şeyi öyle güzel öyle narin, öyle hoş. Hele bir kucağına alıver, dayanamaz bağrına basıverirsin.:p Bir muhabbet bir coşku yayılır tüm gönlüne. Çocukların, o tatlı yeğenlerim var ya, onlar gibi yani. ;) Sadece Tortumun balıklarını değil, aslında bütün balıkları severim. Elime aldığımda bir çocuğu tutuyorum hissi yaşarım hep. Onlar benim güzel yavrucaklarımdır her zaman. Gönenir, gururlanırım. Kıyamam sevmeye, doyamam bakmaya işte öyle… ;) :)

Sizlere de nasip olur inşallah. Fırsat olur, imkan bulursun da en güzellerinden gelir oltana ve sen de yaşarsın bu güzellikleri inşallah.:)

16. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Abicim tebrikler. Şu yasak zamanda beni strese soktunuz:(

17. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

:D:D:D tebrikelr güzel sazan ve güzel fotoğraflarla süslemişsin raporu ellerine sağlık

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Teşekkürler Mustafa. ;) :)

Benlik birşey yok, sebep daha başka ancak, bir umut ışığı da yok değil. Senin ilacın biraz sabır Mustafa kardeşim. Günde bir bardak soğuk su ile sabah, öğlen ve akşam birer doz alıvereceksin. Ta ki sezon açılana değin.

Sonra? Sonrasında stresini atmaya imkanın olur inşallah.:) :D

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasın Kemal. Sizlere de nasip olsun en güzelleri. Çıkınına bolca doldurduğun teknik, taktik, takım ve yöntem bilgilerine layık harika balıklarla tez vakitte vuslatına inşallah. Selamlar, kendine iyi bak kardeşim.;) :)

20. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

:)

Beni mahçup etmektesin abimcim.:)

Asıl bu çektiğin resimlere de yansıyan güzel gönlünle sen bizlerde alışkanlık yaptın sevgili abim, 2 (yazıyla iki) kere teşekkürler.

Birisi resim için:p :)