Sultanköy Levrek Avı 28.03.2008

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sete_15 tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel trofe tebrikler

2. Aramis

Aramis

Offffffffffff Offffffffffff Baba yem nedir,takım nedir bunlar nedir.Elinize sağlık harika balıklar.

3. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    doğan kaptanın eline sağlık....hayalleri süsliyebilecek büyüklükte bi balık...Canlı yemlemi yakaladınız ?

4. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    selam arkadaşlar.... balığı kurt ile yakaladım...ve iki adet ispendek...

o akşam biz 12 gibi ayrıldık bizden sonra çok balık yakalayan olmuş...

tam havasıydı deniz de çok dalga vardı balık yapacağı belliydi....

5. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg

slm arkadaşım...oltamız bildiğimiz mırmır oltası ,beden ,köstekler 35lik veya 40 lık misina olabilir...çümki benim tuttuğum balıklardan daha büyüüde geliyor oradan....dalgalı yani deniz patladığında av yaptığımız için misinanın kalınlığı pek önem arzetmiyor..

çıkardığımız kurtlar büyük kalem büyüklüğünde kurt takıyoruz ve tamamını takıyoruz oltaya , yani kurt sadece oltada değil misinaya kadar tamamını geçiriyoruz..

sahte hiç denemedim kıyıdan attığımız için ve çok dalga olduğu için iyi bir rapala yani ağır olmalı ....deneyen de görmedim ...

aslında denemek lazım benim çıkardığım fotodaki büyük levrek kıyıdan 25/30m uzaktan geldi yani balık kıyıda idi..

kurşun en az 150 lik olmalı yoksa dalga kurşunu kıyıya kadar getiriyor..

6. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Aytac ve Dogan,

Ekibi bu muthis avdan dolayi kutluyorum.Muhetesem bir levrek. Aslinda cok urasmissiniz fotolar ve video muthis. Ama bir de soyle dort basi magmur duygularinizi iceren bri oyku olsaydi, ogunu sizinle yasasaydik daha guzel olurdu diyesim geliyor.Ama anladigim kadariyla siz daha buyuk suprizler yapacak gibisiniz.

Dahasina rast gele...

Saglicakla kalin...

7. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık ,tek kelimeyle süper bir av olmuş :) inşallah bizede böyle trofeler tutmak nasip olur

8. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    teşekkürler hüseyin bey; evet dediğiniz gibi güzel bi yazı yazabilirdik çünki gerçekten anlatmaya değer bi av oldu ama ancak bu kadarını yazabildik ikimizde işyerinden yazıyoruz ve atıyoruz fotoları yani pek fazla vaktimiz olmuyor...

her balıkçının unutamayacağı bir av vardır benim de onlardan biri olacak bu heralde..

9. akadam

akadam Haluk

Favori Kamış:
    2 iğneli Sarkıtma Olta ve hırsızlı Zoka
    En İyi Avı:
    hala denizde olduğu için bi şey söyleyemiyorum.
    güzel balık, tebrikler...

10. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Doğan ve Aytaç kardeşim tebrik ederim bu güzel avı bizle paylaştığınız için. Doğan bey mükemmel bir levrek almışsınız , avda kullandığınızı bahsettiğiniz kurt boru kurdu mu ve başka taze yem kullandınız mı?
    Oltanızın normal mırmır oltası olduğunu söylemişsiniz ben bu mırmır oltalarında 6-7 numara iğne kullanırım, 4 kgluk levrek çektiğine göre iyi bir iğne seçimi yapmış olmalısınız markasını sorabilirmiyim.Teşekkürler.:)

11. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Teşekkürler arkadaşım; kurdu denizden çıkarıyoruz yeniçiftlik sahilinde iskele yanında dize kadar suya girip bel küreği ile çıkardık orada bolca var her kürtekte çıkıyor....büyüğü makbül tabiki.

6/7 numara iğne mırımır için evet bende aynı ....ama marka derseniz samimi söylüyorum balıkçılarda hani dökme oltalar varya markasız ve ucuz onlardan almıştım...doğru söylüyosunuz 4 kg lık balığı çekmem belki iğnenin markalı olduğunu düşündürüyo ama yazdığım gibi levrek hiç mücadele vermedi zaten yakalandığında kıyaya doğru geldi birde dalga vardı çok kolay aldım.

ondan yarım saat sonra bir ispendek aldım emin ol kıyaya zor çektim çok direndi ve zil öyle bir çaldı ki dedim heralde daha büyük levrek geliyor.

4 kg lık levrek te ispendek gibi agresif olsa idi iğne veya misine problem yaratırdı orası kesin.

12. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    teşekkürler haluk bey ....darısı sizin başınıza rastgele

13. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Güzel Av, Tebrikler...

14. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    dün akşam aytaç ile beraber yine sultanköyde idik ve en az 20 kamış atılmıştı çok balıkçı vardı ama hiç yakalayan olmadı...

deniz çok sakindi dalga hiç yok gibiydi...orası yani sultanköy sadece dalgalı havada deniz patladığında av veriyor bizde çoğu zaman meterolojiye bakarak gideriz ama akşam tutmadı...

15. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Aytaç ellerinize sağlık nice böyle avlara

16. sete_15

sete_15 Aytaç UYGUR

Favori Kamış:
    Albastar Kamış Sheakspear makara
    En İyi Avı:
    Kalkan 1,5 Kg.
    Arkadaşlar ben ve arkadaşım Doğan adına iyi temennileriniz için hepinize çok teşekkür ederim.Bundan sonraki raporlarım daha geniş olacak inşallah ama yazmakta herşeyi anlatmıyor yaşamak lazım.:) :)

Saygılarımla.

17. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    Sultanköy

Merhabalar,
    o gece bende sultanköydeydim bir ispendek ve bir adet trofe bende aldım,kısa zamanda resimlerini koyacağım en sonunda levrekle tanışma şansımız oldu.Tekrardan eline ve emeğine sağlık.
    Rasgele..

18. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    dün akşam sizinle orada sohbet etmiştik,bizde bişey tutaemadık,sizden yarım saat sonrada biz ayrıldık.
    görüşmek üzere iyi avlar...

19. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Sizi anlyorum. ben 7 kg levreği at çek yaparken almıştım gece karanlığında çekerken en fazla 1-2 kg arasıdır demiştim. balık resmen kıyıya yüzmüştü. 10 saniye bile sürmemişti kıyıya çıkarmak ama çıkınca gece karanlığında görüntüsünden çok korkmuştum. Lakin aynı yerde 2.100gr levreği aynı yöntemle 4-5 dakka uğraştığımı hatırlıyorum. Bu ayrı bir başlık konusu olabilecek bir husus sanırım etkileyen faktörlerin başında derinlik geliyor Derinden gelen balık suyun basıncını iyi kullanıp derine doğru yüzdüğünden çekmek zor oluyor Ama üst sudaki balık kolay geliyor. Belkide iğnenin girdiği noktanın balığın canını yakma oranıda balığın mukavemetini etkiler. Hatta suyun sıcak soğuk olması dalga durumu da çok etkili olabilir. Çeşitli fikirleri dinlemek isterim

20. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Merhaba Kadir abi,olsun bir dahaki sefere inşallah.

havalara bağlı ilk fırsatta ordayız biz...sultanköyde arkadaşlar var bize haber edecekler havaya göre bizde gidicez sana haber ederim ben buradan..