Sultanköy Levrek Avı 28.03.2008

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sete_15 tarafından paylaşıldı.

1. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Yazdıklarının tamamına katılıyorum zaten balığı yakalamak demek kıyıya çekmek demektir ustalık burada belli oluyor.

balık o anda kendini kıyıya doğruda vurabiliyor işte o zaman av büyük olsada farketmiyor kolay çıkıyor.

özellikle levrek eğer isterse ispendek bile olsa epey uğraştırıyor bu balığın midesi dolu olması veya çok aç olması , yemi yuttuğunda tepkisi veya çeneden yakalandığındaki agresifliği bunun gibi birçok şey balığın yakalandıktan sonraki hareketlerini belirliyor..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Temmuz 2009
  2. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Bir avımı anlatmak istiyorum balıkçılığın ne kadar kısmet işi olduğunu belirtmek için...

Şarköy iskelesinde 0.15 misine ve sinek oltası ile teke takarak yemlik istavrit yakalıyordum.çünki o akşam herkez lüfere atıyor ve taze yem de aynen benim gibi ilk önce istavrit yakalayıp flote yaparak lüfere atıyordu.

tekeyi oltama takıp kamışı iskelede koruyucu parmaklıklara dayadım ve diğer lüfer oltasının yanına gidip kontrol ediyordumki teke takılı olan kamışın ucu çok tatlı bir şekilde eğiliyor ve tekrar düzeliyor ilk önce büyük bir istavrit sandım saat gece 2:30 civarı ama denizdede dalga vardı, kamışın yanına geldiğimde levreği gördüm....çok şanslıydım çünkü o akşam çok avcı arkadaş vardı ve iskeleden balığı alacağımız kadar uzun saplı bir kepçe vardı ve hemen aldık.

0.15 misina ve sinek oltası ile ama levrek hiç direnmedi ilginçtir levreği ilk gördüğümde yan dönmüş su üstünde duruyordu ve arada tatlı bir dalış yapıp tekrar su üstüne çıkıyordu.

Tam 1,5 kglık levrekti ve içini temizlediğimde bir adet kaya balığı ve yengeç çıktı.kaya balığında hiçbir iz yoktu midesinde bembeyaz olmuştu ve tırnak büyüklüğünde bir yengeç...

Kısacası kısmet nasipse eğer 0.15 misina ve sinek oltasınla da oluyor ama herşey yolunda giderse....yoksa o 0.15 misinayı koparması çok kolay ...

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim birazda ustalık fark ettiriyor galiba balığı kıyıya almaya tekrar tebrikler :D

4. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Paylaştıkça güzel olan şeyler paylaşılmalı ben teşekkür ederim....;) ;)

5. akif

akif AKİF

Favori Kamış:
    SADECE DİP OLTASI
    En İyi Avı:
    SAZAN 7.5 KG
    kardeşşşş balıklar çok güzel buralarda deniz yok şükredin

6. avantgarde

avantgarde onur

Bu aralar levrek takımı dışında da her takıma levrek atladığını o kadar çok duymaya başladım ki. bu hayvanın alışkanlıklarımı değişti acaba :D şaka bir yana değişik alternatifleri denemek lazım gerçekten de. tebrik ederim arkadaşlar.

7. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

O her zaman olan birşey levrek avı çok sabır istdiği için özellikle levrek avına çıkılmadığı için çeşitli oltalara atladığı olabiliyor.

8. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    aynen katılıyorum ve levrek çok gezici ve av izlemeyi seven bir balık olduğu için oltayı farkedip yakalanma şansı yüksek.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Temmuz 2009
  9. nazmi_34

nazmi_34 nazmi

kardeşim aytaç çok güzel av yapmışsın yanlız bize iğneleri nasıl seçtiğini mesela kaç no köstek boyu kaç cm bilgi verirsen sevinirim ben 34_nazmi selamlar

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Nisan 2008
  10. simendifer

simendifer Sennur

Nazmi bey,

Mesaj yazmak istediğinizde, yazılı mesajın sağ alt köşesinde bulunan ve en sağda duran ikona tıklayarak mesaj yazmanız gerekmektedir. Ünlem işaretine basarak yazmış olduğunuz tüm mesajlar, sadece yönetime iletilmekte, diğer arkadaşlarımız mesajınızı görememektedir. Ben mesajınızı buraya taşıdım ama bundan sonrakiler için bilginiz olsun. Keyifli paylaşımlar. ;)

Daha açıklayıcı olarak ;

Mesajın sağ alt bölümünde bulunan aşağıda resmini gördüğünüz ikona tıklayarak konuya mesaj yazabilirsiniz. :)

Eğer bir üyenin mesajına cevap olarak yazmak isterseniz, aşağıda örnek resmini gördüğünüz "alıntı" ikonuna tıklayarak gelen yere mesajınızı yazıp gönderebilirsiniz. :)

Son düzenleme: 1 Nisan 2008
  11. sete_15

sete_15 Aytaç UYGUR

Favori Kamış:
    Albastar Kamış Sheakspear makara
    En İyi Avı:
    Kalkan 1,5 Kg.
    Nazmi bey merhaba daha önce anlatılmıştı buradan bilgi sahibi olabilirsiniz.
    Görüşmek tanışmak dileği ile.
    Saygılarımla.

12. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Önceikler çok güzel av olmuş. İnşallah yaza doğru bolbol beraber ava gitme imkanı buluruzSultanköy ve Tekirdağ kıyı şeridinde. Zaten Mahşerin 3 balıkçısı da bizlerle oldumu deymeyin keyfimize. Bu aralar neler çıkıyor Tekirdağ çevresinden. Ne avlanıyor sahilden

13. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    slm arkadaşım, biz yeniçiftlik sahilinden bolca mırmır alıyoruz ve birde sultanköyden levrek...sahilde bulunan nato limanına da arada girebiliyoruz oradanda levrek aldık ....ama kıyıdan sormuşsunuz sadece mırımır ve levrek alabiliyoruz ..

avlanabilecek fazlada avlak yok açıkçası tekirdağ sahilinde...

14. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Tebriklerr çok güzel balıklar ;)

15. hunters

hunters savaş

Favori Kamış:
    amatör olta
    slm arkadaşlar.Uzun zamandır siteye grmiyordum.Bu gün bi bakayım demiştim.Levrekleri görünce iştahım kabardı.Sanırım sultanköy civarından çıkarttınız.Peki gündüz gitsek levrek bulamaz mıyız?
    Gündüz mırmır zamanı başladı mı?Cevap yazarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler

16. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    slm arkadaşım...evet levrekleri sultanköyden çıkardık...dalga olursa gündüz de çıkar tabii ama işte olduğumuz için saat beşten sonra çıkıyoruz biz.... akşam üstü veya gece daha verimli oluyor.

mırmıra gelince tam ne zaman başlar bilmiyorum ama marmarada oltamıza istemesekte en çok takılan balık mırmır.

17. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    Mirmir

Levrekçi59 merhaba
    mırmır yeni çiftlikte başladımı? yem olarak ne kullanıyorsunuz mırmıra.ayrıca levrek için sultanköy.e ne zaman gidelim
    havalardan haberin varmı?
    selamlar

18. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Merhaba Kadir abi;

en son o görüştüğümüz akşamdan sonra ava gidemedik..işlerden fırsat olmadı..
    bu hafta kesin gidicez ben sana buradan yazıcam haberin olsun.arkadaşa söyledik hava müsait olduğunda arıcak bizi..

yeniçiftlikte kurt çıkardığımız yıkık iskeleden atıyoruz biz mırmıra ve hep alıyoruz ama dediğim gibi en son beraber sultanköyde avlandığımız akşamdan sonra av yapmadık.

mırmır için değmez be abi biz yine sultanköyde avlanmayı düşünüyoruz bu hafta hatta eğer arkadaş perşembeye kadar aramazsa perşembe akşamı havaya bakmaksızın gidicez.

siteye her gün giriyosan mutlaka sana haber edicem bakarsın...

19. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    Mirmir.........

Doğancığım merhaba, sanırım bu hafta levrek havası yapmaz,vakit geçirmek için mırmıra bari gideyim yeni çiftlikte yıkık iskelenin oraya,yem olarak ne kullanayım? ayrıca şimdi bu zamanlarda mırmır tutma şansım varmıdır, arkadaşlara selamlar...
    sevgilerimle...

20. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Kadir abi mırmır da kurt kullanıyoruz en çok kurt ta yıkık iskele ayaklarının yanında var aklında bulunsun her kürekte kurt çıkıyor.

kurtları çıkardıktan sonra iskelenin ucuna gidip oltalarını at mutlaka gelecektir.oradan biz hiç boş gelmedik ...yalnız konuşmuştuk ya en son iki avımızda oltamıza camgöz geldiği için oralarda balık kalmamıştı ama şimdi kesin alırsın...iskele üstünde dikkatli ol biliyosundur heralde labirent gibi yapmışlar rahat hareket edilmiyor tek sorun bu....kıyıdan atma yani tezgağı iskelenin ucuna kur....