hiç birşey yoktu ağırlıkta kendi markaları olan makineler-rapalalar 2-3 ile iş yapılabilir gibi arkadaşım bu ay gidiyor onun tanıdığı bayağı firmalar var bakacak numune alacak sonra da oturup bir karar vereceğiz hayırlısı ne ise o olur
Dostlar uzun zamandır forumu takip edemedim. Cuma günü balığa gitmeyi düşünüyorum ama balık durumu nedir bilmiyorum. İstavriz veya çinekop çıkıyormu. Sabah erkendenmi gitmek lazım? Tarabyamı hisarmı aşiyanımı nereye gideyim? Bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
çok uzak atış için ip misina arkadaşlar merhaba, Surf takımla boğazda Çok uzağa atmak için ince ip misina almaya karar verdim. Şu an 0.23mm power pro sarılı makinede. yeterince uzağa gitmiyor gibi geldi. konuya dönersek , Berkley whiplash 0,06 alayım dedim gerçek kalınlığı 0.16-0.20 arasında olduğunu öğrendim. Rapala 10lb alayım dedim bu da 0.20 civarı birşeymiş. 0.10mm misina kalınlığında sağlamlığı yüksek uygun şokla kullanabileceğimiz bir ip misina varmı? (200gr kurşun + palamut/lüferi çekerken ortasından kopmasında )
Power pronun 8 kat olanlari fena değil gibi yorumlar aldik normal olanlar yüzüklerde ses yapiyor ve çabuk yipraniyor gibi yorumlarda aldik ( şahsen kullanmadim ) Berkleyi bazilari çok övüyor bazilari pişman aldiğindan ( banagöre yan sanayii ve orjinal gibi bir durum olabilir ) Berkley Nanofil diyeceğim çok heves ettim ama alamadim halen Volkan arkadaşimiz kullaniyor forumdan biraz çekingen ipe karşi ama şuana kadar bir sıkıntıda yaşamadi diye biliyorum. Rapalayi Ceyhun kullaniyor 2 senedir ayni ip sarili takimda dedi ve hepimiz aldik sardik makinelere daha deneme firsatim olmadi ama ilk izlenim olarak ip gibiden ziyade monofil gibi çok pürüssüz duruyor ve 10lb sini 0.30 mono misinaya şok yapyim asildiğimda misina koptu ki misina düğümden değil düğümün arkasindan koptu inşallah böle devam eder. Powerline hem ucuz hemde fena değil diyor arkadaşlarimiz oda aklinin bir ucunda kalmali bence. Favorilerimi sayicak olursam. 1 Berkley Nanofil. 2 Rapala core titanium 3 Powerline İnşallah yardimci olabilmişimdir size.
Okanim valla ipler elimde duruyo şuanda ne zaman istersen gelip alabilirsin biliosun kapim herzaman açik sana Bende araba olsa hemen gelecem yanina ki biliosun ilk elime araba geçtiğinde seni ziyaret ettim İpi isteyen gelip alir arkadaş hihi hihi hihi Bak ceyde almadi halen sıkıntı yapmio ama adam iki senedir kullanio bu arada yarin akşam denemesini yapicam ben merak etmeyin
yardımın için çok teşekkürler emre, nanofil kardeşimde var, 20lb olanindan almıştık albadan. defalarca lüfer yemlisinde ortadan koptu. sebebini bulamadık. sanırım bizdeki çürük çıktı. o yüzden nanofili eledim. Benim için önemli olan gerçekten çok ince ve dayanıklı olması. sadece rapalada açık atmak için kullanmayı düşünüyorum.
Cümleten hayırlı akşamlar, Onnik abi rapala demişsin de bu yoklukda bir bildiğiniz var sanırım yarın belki uğrarım bende o tarafa, orada olursan görüşürüz abi.
ok bu sabah ordayıdım 1 tane alabildim balık çok açıkta geminin birine oltamı kaptırdım koptu ben de bıraktım devam etseyidim alırdım