Tarabya'da Torik Serkan ile Balat'ta hava alıp, anavatan Tarabya'ya döndük. Kimse olta atmıyor. Biraz rapala deneyelim dedik, hemen 3-5 kişi daha geldi yanımıza. İlk önce rapala atanlardan birine torik geldi kıyıda iğneden kurtuldu ve kaçtı. (rapala iğneleri küçük kaldı). Hemen arkasından bana da geldi açıktan kıyıya çekerken 0,38mm şok misinasını (fırdöndü üzerindeki palomar düğümü) patlattı. Daha kalın takımlar ile cumartesi Tarabya'da görüşmek üzere. Serdar abi yine haklı çıktın
Serdar abi, Bir önceki mesajında yaprakların dökülmesiyle torik başlar demişti.Tam isabet.Peki sonrası içinde bir yorum alabilir miyiz? Mesela lüfer,sarıkanat tekrar yüzünü gösterecekmi yoksa sadece derin sulardamı göreceğiz ?
Serdar abi önceden söylemişti zaten toriklerin geleceğini. Peki kıyıdan ve denizden toriği almak için nerelerde hangi takımları kullanmalıyız? Bu arada balığın tahmini boyu neydi Ceyhun?
Ben en sonunda roket atıcam bunlara . Gerçi palamutu da türevlerinide hiç sevmem ama senin şiş icadını deneyecem
Kim ilgileniyor torikle beyler, ne işiniz var torikle şunla bunla kofanalar girmek üzere. ne yapacaksınız toriği üzerine kar suyu değmemiş anaç hayvanı, daha lakerda olmaz bu balıktan.
Yani ben daha lüfer tutamadan... Torik, kofana, falan ayıp oluyor beyler Bu lüfer hayvanı nerde, gören bilen var mı?
O zaman hemen soyiliyim. Torik gibi bir toriği çekmek için ki gelen balık torik ebatlarında ise en az 0,80-0,90 gibi bir takıma ihtiyaç elzemdir. Rapalanın iğnelerini katlar katlar yutar sonra tükürür. o yüzden Rapalanın iğnelerinin çok geniş olması lazım ki ambarlatabilsin. yoksa o iş olmaz bu işede 0,38 falan çerez gibi kalır. Biz buna çapari sallarken 0,90 a 120 filan takımlar döşenir. 8 numara iğne mukavim gelmiyor hangi rapalann iğnesi. hadi aldık diyelim getirdik kıyıya kadar ondan sonrasında nasıl atraksiyon vereceğizde yukarı alacağız?
Aynen bu katılıyorum....... bencede adamlar haklı aslında ama biz trofe derdındeyız ya sıkıntı burda başlıyor dostum
Ali abi, Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız lüfer sarıkanat bolluğu daha sonra tekrar yaşanırmı? Önceki senelerden tecrübeler ne der? Takvim ne gösterir ? Lüferin bundan sonra daha çok derinde av vereceğini duymuştum,ne kadar doğrudur ?
Daha lüfercilik devam edecektir. Çok iri balıklar tutulacak. su yeni yeni sğoumaya başladı daha lüfermi tuttukki? su dereceleri biraz daha insin o zaman avlar dahada kuvvetlenecek bilhassa cumartesi hava iyi esecek tahmin edersem arkasından balıpa bak sen...
Bencede aynen bu olmalı, küçük balığın binde biri anca yetişkin hale geliyor. Ama malesef ortam aynen bu resime döndü . Uploaded with ImageShack.us
Okan dogru söylemis. Burda 60cm üzeri sazan alikoymanin cezasi 30.000 euro. O da ehliyetin varsa. Yoksa hapise kadar yolu var.
Trofe balik yenecek balik degildir zaten. Davuk hayvaninin bile piliçi lezzetli olur. Alt limit ok, uyulmali. Bir de üst limit olmali, farz gerek-sart olmali.
Kanada'da tuttum, İspanya'da , İtalya'da hatta Avusturalya'da tuttum. 1 metrelik sırtıkarayı ( lüferin padişahı , kofananın ağababası) mahalle baskısı ile geri bıraktım. O zaman küçüktük diyorum. Doğrusunu yapmışız aslında. Hadi yaprak kıralım :target: Böyleyiz işte , hemen karşı olduğumuz şeyin aslında amacımız olduğunu ilk kıvılcımla ateşleriz. Kısacası bokunu çıkartırız.