Hadi bakalım Ceyhun öncü sen ol, belki biz de tekneden deneriz, o levrek yakalanacak, ölü ya da diri istiyorum
kefeLiköyde yemLi dişLiye atmıştık 4 arkadaş.. bir abime ispendek nasip oLmustu saLdık büyümüştür o..
Sahtelerim ile toplantı yaptım kesin alıyoruz levreği :laughing: (el alışkanlığı lüferi yazdım yanlışlıkla )
Sahte deyince bir soru geldi aklıma. Rapaa ile at çek yaparken lüfere, normal rapala mı yoksa rapala arkası yaprak yem mi daha etkili ?
Kopçaya bir üçlü firdöndü, yan göze mantarli takim, alt göze 7li palamut çapari, altina 3köstek dip takim boru kurdu ile yemlenecek, altina kursun, kursun kasasindan 2kulaç köstek çikarip bir rapala baglayinca cevat kelle misali tam tesekküllü bir takimimiz oluyor. Bak, bak, takima bak, 1 at-çekte 4 lüfer 3 karagöz 7 palamut aldi
O takımda aklıma takılan birşey var. Hani ufak fırdöndüyü iğneden geçiriyorsun ya. nasıl geçiyor ki o iğneden ? çıkmaz mı ?
Çapari: Bu değil Mantarlı yemli takım: Bu da değil Zokalı takım: Bu hiç değil Surf takımla rapala: Bunlar sıradan, bunları herkes yapıyor Spin rapala: Beni anlamıyorsunuz banghead Değişik bir şey istiyorum, daha modern, daha çağdaş, insanlar balık tutsun istiyorum, mutlu olsunlar istiyorum. EVET, İŞTE BU, İŞTE BUUU :target:
İyide, benim takvimde tarihleri değil, palamut bitince, yaprak dökülünce filan diye yazıyor. 7 kulaç diyorum, harbisinden kaşık diyorum, torik pek keyifli olur diyorum. Sonra da diyorum: Sesimi duyan var mı?
torik için kaşık +7 kulaç not edilmiştir bir dahaki tekne ile arklarla çıkışta bunu denicem biraz daha detay isterim çıkarkene ama bu hafta sonu ctesi tarabyadan lüfer sarıkanat çalışıcaz gibi sucuk tavuk köftede olabilir
Az pişmiş olması gerekli, közde olması tercih sebebi, havı geçmiş ateşte 3 er dakika her tarafını kızartıp , yağını havlu kağıt ile aldıktan sonra jülien şekilde doğramalı ve 9 x 3lü çarpmanın en ucuna takmalıyız. Sucuk işe yaramaz muhtemelen ama çarpmalara bişeyler takılır zannımca. Ayrıca bu hafta için tavuk yada et değil kendi yapacağım köfte olacak menüde. Nasıl olsa balık tutamıycaksınız bari karnınız doysun
halkayı iğneden geçiriyosun aynısından bende yaptım inşallah bu pazar denicem... bknz http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50329
Aynı planları bende yapmaktayım abi ama Okan abinin dediği gibi nasıl bi yem sarfiyatı olacak onuda merak etmiyo değilim hihi
arkadaki 3 lü iğnenin bir bacağını kesiyorsun ısıtıp halkayı geçir sıcakken tekrar ayır yoksa ya yamulur ya kırılır.