Estağfirullah, hepimiz birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz. Malum, öğrenmenin yaşı yok. İnşallah bir gün karşılaşır, balık sohbeti yaparız, tabii benim söyleyeceklerim, büyük çoğunlukla tarihten bir yaprak olur.
Eskiden yünlü zoka dediğimiz, 100-200 gram kadar ağırlığı olan, istavrit ve hamsi benzeri zokaları bedenin ucuna, 70-80 cm kadar yukarısına da iki üç köstek bağlayıp sandalla, kürek üstünde, boğazın ortasında, 20-25 kulaç kadar olta ile çekip bırakarak palamut tutardık. Bu 20-25 kulaçlık oltanın iki ucuna da aynı sistemi bağlar(buna çifte başlık derdik) bir taraftan çeker, diğer taraftan koyverirdik, böylece, köstekle desteklenmiş iki ayrı zoka, sürekli olarak sıfırdan 15 kulaca kadar(akıntı etkisiyle 20 kulaca kadar gitmez)denizi tarar ve 50-100 iğneli çapari kulllananlardan daha az balık tutmazdık. Neden olmasın, akla geleni denemek lazım, kim ne derse desin. Rastgele.
yarın kısmet olursa avcılardan tekne ile açılıcam arkadaşlarla beraber durumu bildiririrm kısmet bakalım
Onnik abi, tarabyaya geçmeden hava ışırken aşiyana uğrayacakmısın ? çünkü sabah 8 de dolmabahçede işte olmam lazım.
Sevgili Onnik abim Sen her zaman dile getirirsin iş daha önce gelir diye usta sizlerden öncelikle sen ve emir abiden şu sıra uzak oluşum beni oldukça rahatsız ediyor,ikinizle sohbet ettiğim zaman dünya dertlerinden tamamen arınıp eve öyle dönüyorum lakin malumun bu sıra epey yoğunum.. Ama sezonda inşaallah devamlı beraber olabilme şansını yakalayacam bu arada bana 2 adet şapka ve 2 adet L beden t-shirt ayırmanı senden rica ediyorum uygun bi zamanda alıcağım. Bu arada oğlum bir iki güne Beşiktaştaki Four Seasons Hotelde işe başlıyacak evraklarını teslim etti. Sevgili abim ellerinden ve gözlerinden öperim kendine iyi bak.. Sevgi ve saygı dileklerimle
farukcum hayırlı uğurlu olsun ALLAH utandırmasın evlada selamlar bende hem ramazan hemde işin yoğunluğundan inemiyorum aşağıya balık olup olmadığını bile bilmiyorum inşallah yarın sabah uğrayabilirsem uğrıycam kaç gündür kamış sallamadım pas tuttum
Eyvallah Emir abim aleykümselam... Pası sen asıl bende gör,tarabya rüyalarıma girmeye başladı resmen.. Balık konusuna gelince hafta arası Arnavutköyde benim yeğen biraz takılmış çapari ile 2 kg kadar istavrit almış ama tarabya nasıldır bilemiyorum. Anadolu yakasıda bölge bölge av vermekte buradan takip ettiğim kadar öğrenebildiklerim bunlar..Sana şimdiden rasgele abi :thumb: Sevgi ve saygı dileklerimle
Millet Bana müsade yarın mesai var yatıp dinlenmem lazım hepinize hayırlı geceler ve sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim :thumb: :thumb: :thumb: Sağlıcakla ve sevgiyle kalın
Bura baya sakinleşmiş . Nerede o eski forum günleri Dün gece uzaklardan gelen dostlarımla indik bizim sahile , o kadar atıp tutuyoruz şimdi rezil olacağız diye düşünürken . 1 kilo kadar istavrit 2 ispari ( biri tabak gibi) 1 iskorpit ve 2 gelincik ile işi kurtardık.
herkese hayırlı haftalar bol kazançlar arkadaşlar size birşey söylemek istiyorum ben iş değiştirmek istiyorum ve iş arıyorum maaş konusunda burada sıkıntılarım var biraz 6 yıldır gökbora da çalışıyorum ve iş değiştirmek istiyorum 2 yıllık otomotiv mezunuyum autocad programı biliyorum..
Geçen Cumartesi organizasyonundan bir kare (gecikme için özürler...). Şapka ve t-shirtler gerçekten çok güzel olmuş, emeği geçen herkese teşekkürler. Uploaded with ImageShack.us