Tarabya Fishing Team

Konu, 'Topluluk sayfaları' kısmında cyhnckr tarafından paylaşıldı.

1. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Abi sormustun luferi nerede almislar yemli ile diye cevap veremedim sana buraya yazayim dedim. Burunbahceden almislar :)

2. emrullahaltay

emrullahaltay emir

Favori Kamış:
    shımano ultegra surf 425 bx-italcanna kombat 220-penn overseas pro-daıwa saltıga ballıstıc surf
    Favori Makine:
    ,shımano ultegra 14000,penn surfblaster 8000,tica talisman 8000- daıwa wıncast z 5000- daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    59 cm torik
    arkadaşlar Mübarek Ramazan ayı hepinize sağlık,mutluluk ve bol bereket getirmesi dileklerimle hayırlı olsun ve ALLAH kolaylık versin.

3. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Akşamları yorgunluktan yatağı zor tutturuyorum , kısmetse tatil olayını ramazanın sonunda aradan çıkartıcam .

4. katavaşya

katavaşya Kadir T.

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM-casting 4.20 Surf
    Favori Makine:
    Shimano Exage 10000, Okuma Zeon ZN 65, Avenger 65B
    En İyi Avı:
    Palamut, lüfer...
    Oruç tutan/tutamayan herkese hayırlı ramazanlar... Emir abi iki sayfa önce levrek şemsiyesi ie ilgili bir şeyler yazmıştım. Bir bakar mısın, fikrin nedir?

5. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Eyvallah sevgili kardeşim
    Herkese hayırlı akşamlar gecenize nurlar yağsın...
    Sevgi ve sağlıcakla kalın

6. emrullahaltay

emrullahaltay emir

Favori Kamış:
    shımano ultegra surf 425 bx-italcanna kombat 220-penn overseas pro-daıwa saltıga ballıstıc surf
    Favori Makine:
    ,shımano ultegra 14000,penn surfblaster 8000,tica talisman 8000- daıwa wıncast z 5000- daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    59 cm torik
    kadir merhaba şemsiye çok güzel ama benim bildiğim orta su üstü balığı hiç tutmadım tamamen fikrimi yazıyorum bizim burda rapalayı 150gr.üstü kurşunla kullanıyoruz yani ağır kurşun,akıntı ve hızlı sarım şeklini koruyabilecekmi yoksa birbirine dolaşacakmı birde denemek lazım ama yazdığın gibi pahalı birde üzerine takıcan sahteleride hesaba katarsan yozuri kullan daha ucuza gelir ve takılma riskide daha az birde spinde kullanıyorlar atış sistemi çok farklı biliyosun bana sorarsan değmez başka arkadaşlarında fikrini almak lazım saygılar

7. katavaşya

katavaşya Kadir T.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Palamut, lüfer...
    Yazdıklarının bir kısmını düşünmüştüm önceden. Mesela 150 gr ve üstü kurşuna ihtiyaç duyduğumuz akıntılı zamanlarda bu düzeneği kullanmak imkanız olmasa da zor olacaktır, çünkü akıntıyla birlikte hem kurşunun ağırlığı hem düzeneğin geniş bir açıya sahip olması mukavemeti artıracaktır. Bu da hem kamışı/makineyi hem de bizi zorlayacaktır. Rüzgarlı havada ve akıntının yoğun olduğu zamanlarda şemsiyenin/rapalaların bedene dolaşması yüksek ihtimal. Ancak sezonda, özellikle sabah suyunda ağırlığı 100 grama kadar düşürdüğümüz akıntısız sularda bence düzenek çok rahat kullanılacaktır. Aklımda kalmasın, denemekte yarar var. Palamut sezonunun hemen ardından şemsiyeyi boğazla buluşturmaya karar verdim. Düşünce ve önerilerin için teşekkür ederim. Görüşmek üzere, herkese iyi geceler dilerim.

8. volkanca

volkanca Volkan

Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum ...

9. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    Arkadaşlar hepinizin mübarek RAMAZANI şerifinizi kutlar oruç tutan arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum görüşmek ümidiyle kalın sağlıcakla:)

10. Alpaslan75

Alpaslan75 Alpaslan

En İyi Avı:
    1.5 kg Kırlangıç
    Selamlar Team,

Herkese Hayırlı RAMAZANLAR...2 haftalık gökçeada tatili sonrası istanbuldayım..Emir Abi yakında görüşürüz tarabyada...Bu arada Ceyhun-Mehmet Abi sesiniz çıkmıyor Güzel raporlar bekliyoruz..

11. ewalker

ewalker M.FAHRİ AKFIRAT

Cümleten hayırlı Ramazanlar...

12. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
  13. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    herkeze günaydın hayırlı ramazanlar , biraz erken olacak ama bayramdan sonraki hafta tatil için sarımsaklıya gideceğim olta takımlarını da götürsem mi , bir şeyler avlayabilirmiyim bilgisi olan lütfen yardımcı olsun...
    reeling

14. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    herkese merhaba nasılsınız millet

15. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Ben çapari şeklinde küçük rapalalardan yaptığım bir uygulamayla avlanmayı denemiştim.. Balıkta aldım.. fakat köstek çok dolaşıyor..

Şemsiye şeklindeki bu uygulama "su üstü rapala" dediğimiz yöntemde kısa beden kullanıldığı için denenebilir bir şeydir.. Dikkat edilmesi gereken nokta yatan rapalanın bir diğerine değmeyecek/takılmayacak büyüklükte bir şemsiye yapılmasıdır.

16. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    TFT ALTINOLUK

1 Temmuz itibari ile Mehmet abi, Oğlu Cem, Yeğenleri Hüseyin ve Yiğit ile Altınoluk'a ulaştık. Biraz dinlendikten sonra 2 Temmuz'da botu denize indirip eksiklerimizi gidermeye başladık. Kıyıdan denemelerde ispari, rüzgar hızı biraz fazla gelince botla fazla açılmadan yaptığımız denemelerde kupa balığı gelince avı Assos-Sivrice tarafına yönlendirmeye karar verdik. Vedat abi ile telefonda konuşup av gününe karar verdik. Tabi ki spin oltalarımız ile her gece sahili yokluyorduk.

Vedat abi ile Assosyal Otel'de buluştuk, sabah çaylarımızı yudumlarken her zamanki balık, makina ve kamış muhabbetimizi yaptık. Bir kaç saat sonra teknede Assos açıklarında mercanları tekneye almaya başladık. Önce oltama orta suda iki adet iri istavrit takıldı, arkasına da Mehmet abinin oltasına 2 uskumru takılınca hemen çapari açtık. Çapariyi Cem'e devrettik ve birden Cem çapariyi doldurup yukarı çıkarttı. Küçük olan uskumruları geri gönderdik, aralarda hamsilerde vardı :)

Tekne avından sonra Altınoluk'ta spinle denemeler yapıyorduk. Kalamar zokası ile önce bir sübye aldık. Yem olarak kullanmak için kenara ayırdık ve ava devam ettik. 15dk sonra devamlı dibe takıldığını ve kurtulduğunu sandığımız sahte ile 3kg'a yakın bir ahtapot yakaladık. Ahtapot kıyıya çıkınca Yiğit ensesinden tutup hemen boğuşmaya başladı.

Onnik abi sağolsun şapka ve tshirtlerinizi göndermiş, teşekkürler Onnik abi.

Sabah Hüseyin ve Yiğit ile Vedat abinin yanına gittik. Bir kaç mercan ve hanos aldıktan sonra açıklara gitmeye karar verdik ama rüzgar izin vermeyince geri dönmek zorunda kaldık.

Bu tekne avının akşamında yine spin takımlarımızla sahile indik. Mehmet abi 13cm maxrap ile önce küçük bir ahtapot aldı, geri bıraktık. Hemen arkasına Yiğit sübye çekince herkes yemlik tutma peşine düştü fakat son noktayı Mehmet abi koydu :) 13cm Rapala Maxrap ile 28cm ispendek aldı, iğneler her tarafına girdiği için salamadık ve dolaptaki balıkların yanına yatırdık.

Bugüne kadar avlanan deniz ürünleri :

İspari
    Sübye
    Ahtapot
    Mercan
    Uskumru
    İstavrit
    Hamsi
    Levrek
    Hanos
    Kupa

17. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    way way way tshirt ve şapkalar on numara olmuş gerçekten balıklar da şahane bu arada elinize sağlık hadi bakalım devamı gelir inşallah

18. katavaşya

katavaşya Kadir T.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Palamut, lüfer...
    Güzel bir av olmuş. Tebrikler. Balıkların tepsideki görüntüsüne bayıldım. :D

19. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Ceyhun tebrikler umarım iyi bir trofe yakalarsınız.Bende siteye yeni üye oldum ama uzun zamandır takipçisiydim

20. katavaşya

katavaşya Kadir T.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Palamut, lüfer...
    Aynı düşüncedeyim Tayfun abi. Teşekkürler.