Abi sormustun luferi nerede almislar yemli ile diye cevap veremedim sana buraya yazayim dedim. Burunbahceden almislar
arkadaşlar Mübarek Ramazan ayı hepinize sağlık,mutluluk ve bol bereket getirmesi dileklerimle hayırlı olsun ve ALLAH kolaylık versin.
Akşamları yorgunluktan yatağı zor tutturuyorum , kısmetse tatil olayını ramazanın sonunda aradan çıkartıcam .
Oruç tutan/tutamayan herkese hayırlı ramazanlar... Emir abi iki sayfa önce levrek şemsiyesi ie ilgili bir şeyler yazmıştım. Bir bakar mısın, fikrin nedir?
Eyvallah sevgili kardeşim Herkese hayırlı akşamlar gecenize nurlar yağsın... Sevgi ve sağlıcakla kalın
kadir merhaba şemsiye çok güzel ama benim bildiğim orta su üstü balığı hiç tutmadım tamamen fikrimi yazıyorum bizim burda rapalayı 150gr.üstü kurşunla kullanıyoruz yani ağır kurşun,akıntı ve hızlı sarım şeklini koruyabilecekmi yoksa birbirine dolaşacakmı birde denemek lazım ama yazdığın gibi pahalı birde üzerine takıcan sahteleride hesaba katarsan yozuri kullan daha ucuza gelir ve takılma riskide daha az birde spinde kullanıyorlar atış sistemi çok farklı biliyosun bana sorarsan değmez başka arkadaşlarında fikrini almak lazım saygılar
Yazdıklarının bir kısmını düşünmüştüm önceden. Mesela 150 gr ve üstü kurşuna ihtiyaç duyduğumuz akıntılı zamanlarda bu düzeneği kullanmak imkanız olmasa da zor olacaktır, çünkü akıntıyla birlikte hem kurşunun ağırlığı hem düzeneğin geniş bir açıya sahip olması mukavemeti artıracaktır. Bu da hem kamışı/makineyi hem de bizi zorlayacaktır. Rüzgarlı havada ve akıntının yoğun olduğu zamanlarda şemsiyenin/rapalaların bedene dolaşması yüksek ihtimal. Ancak sezonda, özellikle sabah suyunda ağırlığı 100 grama kadar düşürdüğümüz akıntısız sularda bence düzenek çok rahat kullanılacaktır. Aklımda kalmasın, denemekte yarar var. Palamut sezonunun hemen ardından şemsiyeyi boğazla buluşturmaya karar verdim. Düşünce ve önerilerin için teşekkür ederim. Görüşmek üzere, herkese iyi geceler dilerim.
Arkadaşlar hepinizin mübarek RAMAZANI şerifinizi kutlar oruç tutan arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum görüşmek ümidiyle kalın sağlıcakla
Selamlar Team, Herkese Hayırlı RAMAZANLAR...2 haftalık gökçeada tatili sonrası istanbuldayım..Emir Abi yakında görüşürüz tarabyada...Bu arada Ceyhun-Mehmet Abi sesiniz çıkmıyor Güzel raporlar bekliyoruz..
herkeze günaydın hayırlı ramazanlar , biraz erken olacak ama bayramdan sonraki hafta tatil için sarımsaklıya gideceğim olta takımlarını da götürsem mi , bir şeyler avlayabilirmiyim bilgisi olan lütfen yardımcı olsun... reeling
Ben çapari şeklinde küçük rapalalardan yaptığım bir uygulamayla avlanmayı denemiştim.. Balıkta aldım.. fakat köstek çok dolaşıyor.. Şemsiye şeklindeki bu uygulama "su üstü rapala" dediğimiz yöntemde kısa beden kullanıldığı için denenebilir bir şeydir.. Dikkat edilmesi gereken nokta yatan rapalanın bir diğerine değmeyecek/takılmayacak büyüklükte bir şemsiye yapılmasıdır.
TFT ALTINOLUK 1 Temmuz itibari ile Mehmet abi, Oğlu Cem, Yeğenleri Hüseyin ve Yiğit ile Altınoluk'a ulaştık. Biraz dinlendikten sonra 2 Temmuz'da botu denize indirip eksiklerimizi gidermeye başladık. Kıyıdan denemelerde ispari, rüzgar hızı biraz fazla gelince botla fazla açılmadan yaptığımız denemelerde kupa balığı gelince avı Assos-Sivrice tarafına yönlendirmeye karar verdik. Vedat abi ile telefonda konuşup av gününe karar verdik. Tabi ki spin oltalarımız ile her gece sahili yokluyorduk. Vedat abi ile Assosyal Otel'de buluştuk, sabah çaylarımızı yudumlarken her zamanki balık, makina ve kamış muhabbetimizi yaptık. Bir kaç saat sonra teknede Assos açıklarında mercanları tekneye almaya başladık. Önce oltama orta suda iki adet iri istavrit takıldı, arkasına da Mehmet abinin oltasına 2 uskumru takılınca hemen çapari açtık. Çapariyi Cem'e devrettik ve birden Cem çapariyi doldurup yukarı çıkarttı. Küçük olan uskumruları geri gönderdik, aralarda hamsilerde vardı Tekne avından sonra Altınoluk'ta spinle denemeler yapıyorduk. Kalamar zokası ile önce bir sübye aldık. Yem olarak kullanmak için kenara ayırdık ve ava devam ettik. 15dk sonra devamlı dibe takıldığını ve kurtulduğunu sandığımız sahte ile 3kg'a yakın bir ahtapot yakaladık. Ahtapot kıyıya çıkınca Yiğit ensesinden tutup hemen boğuşmaya başladı. Onnik abi sağolsun şapka ve tshirtlerinizi göndermiş, teşekkürler Onnik abi. Sabah Hüseyin ve Yiğit ile Vedat abinin yanına gittik. Bir kaç mercan ve hanos aldıktan sonra açıklara gitmeye karar verdik ama rüzgar izin vermeyince geri dönmek zorunda kaldık. Bu tekne avının akşamında yine spin takımlarımızla sahile indik. Mehmet abi 13cm maxrap ile önce küçük bir ahtapot aldı, geri bıraktık. Hemen arkasına Yiğit sübye çekince herkes yemlik tutma peşine düştü fakat son noktayı Mehmet abi koydu 13cm Rapala Maxrap ile 28cm ispendek aldı, iğneler her tarafına girdiği için salamadık ve dolaptaki balıkların yanına yatırdık. Bugüne kadar avlanan deniz ürünleri : İspari Sübye Ahtapot Mercan Uskumru İstavrit Hamsi Levrek Hanos Kupa
way way way tshirt ve şapkalar on numara olmuş gerçekten balıklar da şahane bu arada elinize sağlık hadi bakalım devamı gelir inşallah
Ceyhun tebrikler umarım iyi bir trofe yakalarsınız.Bende siteye yeni üye oldum ama uzun zamandır takipçisiydim