Medya tarafın da elimden gelen desteği veririm.Ama Ceyhun'un dediği gibi oturup ne yapılabileciği hakkında konuşmak ve fikir alışverişinde bulunmak gerektiği kanaatindeyim.
Haber kanallarına fax çekersek ,gelirler ama önce organizasyon u nasıl yapacağız bu önemli. Balık tutulamazssa yandık o yüzden,mangallı balık partisi vermek daha çok ilgi çeker.Tabii pankart ve dövizleride orada ayarlamak gerekir,bu arada belediyeyede haber veriip,onlarında katılımı sağlanmalı
Kanaatimce medyayı bilgilendirebilecek ve ilgisini çekebilecek olanların her şeyden önce yapmaları gereken şey: Bakanlığın kapalı kapılar ardında, sessiz sedasız aldığı bir kararla, lüferde istisna miktarını %5'den %15'e çıkarması ve bunun sonucunda da bütün tezgahlarda gördüğümüz yaprak çinekop katliamına dikkat çekmektir. İstisna miktarı demek, müsaade edilen limit altı balık miktarı demektir. Burada da önemli nokta, ağırlıkça %15 denmesidir, yani bir kasa balık 10 kg olsa bunun 1,5 kilosu limit altı da olsa yasal sayılmaktadır. Oysa lüferde limit, bildiğiniz gibi 20 cm.dir ve bu boyda bir balık ortalama 100 gr. gelir yani kiloda 10 balık olur, halbuki pazarda satılan, sizin de oltanıza gelen balıklar 15-20 gram civarında ve kiloda en az kırk tane, bir buçuk kiloda 60 tane yavru balık demektir. En kısa ifadesiyle, ağırlıkça %15 istisna, sayıca yaklaşık %75'e karşılık gelir. Bu bir katliamdır. Kaldı ki, tezgahlarda, balığın asıl hedef kitlesi olan %85'in eseri yoktur, her yer % 15 ile doludur. İşte her şeyden çok çok daha önemli mesele budur. Bu konuda Bakanlığın, tabiri caizse, yaylım ateşine tutulması gerekmektedir, gelecekte de lüfer görebilmek adına. Kolay gelsin. Ben kendi adıma her türlü girişimi yapıyorum, ama tek elin nesi var, iki elin sesi var. Haydi ses çıkaralım. gthb@gov.tr durali.kocak@tarim.gov.tr Bimer ve sizin aklınıza gelecek diğer yerler, en önemlisi de basın, konunun iletileceği, katliamın durdurulmasının isteneceği adreslerdir. Selam sevgiler.
Aslında Nusretin dediği gibi toplu eylem güzel olur hatta diğer forumlardaki gurupları da organize edip daha güçlü ses getirilebilir diye düşünüyorum. Motosiklet organizasyonları da öyle oluyor, bir tepki gerekiyorsa tüm forumlardan toplanarak uzun konvoylar oluşturuluyor.
merhaba takım dün bizim mera çoştu saat 3 den sonra çok güzel istavrit yaptı iri ve yağlı çok güzel balık vardı resim çekemedim klasik yeşil organize çapari iş yaptı 130 140 gr kurşun kullandım 1.5 kiloya yakın aldım ben
Bugünde istavrit vardı ama daha seyrek. Rapala denedik yine Emre ile. 15-20 adet ufaklığı geri gönderdik. idk
Elimdeki jig spin ve surf kamışları modifiye etmek için misina klavuzu ve makina yatağı bakıyordum. Hepimize hem kamış seçiminde hemde modifiye konusunda yardımcı olacak bilgiler paylaşacağım. Kamış üzerinde zayıf desteklenmiş misina klavuzları; Yukarıda gördüğünüz gibi B noktası asıl yükü çeken ve kamışın kırılma noktası. Bu noktada gördüğünüz gibi A ve C uzak ve B'ye destek olamıyor. Doğru yerleşim; Üst düzey surf kamışlarda kullanılan misina klavuzları; Fuji KWAG - TKWAG Fuji Lowrider Fuji KWAG serisini spin kamışlarda da kullanabilirsiniz. Boğazda kullandığımız sert yapılı surf kamışlar genelde uç bölüme (1m civarı) yakın seviyeye kadar esnediği için, özellikle kamışın orta ve uç kısmına yakın seviyede daha çok misina klavuzu kullanılması gerekiyor. Ayrıca hareketli misina klavuzları ağır kurşun ile atışlarda ciddi sorun yaratabilir! Kamış seçerken artık daha çok özelliğe dikkat edersiniz ve satıcıyı iyice bunaltırsınız hihi Rastgele.
aynı fikirdeyim ünce oturup konuşalım ne yapabiliriz sonra da uyguluyalım ama bunlar lütfen lafta kalmasın
Fury caster gibi ucu esnek bir kamışın uç tarafında bu kadar yoğun kılavuz olmasının sebebi bu demek ki. Teşekkürler kaptan bu arada lineaeffe gladstone için ne diyorsun cengiz de gördün mü hiç ?
Kamış konusu açılmışken,bende şunu söyleyeyim, en ideal kamış hafif kamıştır..50-100 gr lar bile çok şey farkeder..
Vay karabatak çikmiş Kar düştü hava esti Bilmem sana bişiler anlatiyormu bu gibi durumlar. reeling hooked :laughing: :thumb: