Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. kaptangöker

kaptangöker Göker

Favori Kamış:
    D.A.M onlıneer telespin 30
    Favori Makine:
    remixon perfect 30
    teşekkürler hoşbulduk tekirdağ şartlarında gayet güzel av tebrikler avlarınız daim olsun

2. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Teşekkürler daha güzelleri sana rastgelsin.:thumb:

3. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
  4. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Teşekkürler.Yorucu ama güzel bir gündüreeling

5. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    beyler rapor gelmiyo hiç balıkga giden olmadı herhalde
    ben cumartesi akşamı takıldım yemli istarvit ve mırmıra 6-7 tane istarvit aldım kötü bi akşam gecirdim

6. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Balığa gitmeye devam. Ama rapor yazacak kadar av olmuyor. Bu akşam yine mırmıra gittik. 6-7 tane mırmır, bir o kadar da yavru mırmır geldi. (Siz sormadan söyleyeyim, tabii ki ufaklıklar denize döndü). İlginç olan sa ilk defa bu kadar çok mırmır yavrusu geldiğini gördüm.
    Son bir haber daha, akşam bir tane balıkçı kıyıya yakın yere ağ sermiş. Tahminim levrek için :)

7. fibonacci

fibonacci Murat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir65
    En İyi Avı:
    Mırmır 1.5 kilo
    Ben pazar sabahı 07-10 arası Gümüşyaka sahilden, 8 tane mırmır ( bir tanesi 1 kilo civarındaydı), 2 tane İspari, 1 tane kefal aldım..

8. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    beyler şu mırmır olayını halen anlayamadım bizim silivri liman ici yaparmı cumartesi akşamı saat 23 cıvarında tekeyle dip attım tekeler gitmiş bişi yakalayamadım 50gr kurşun vardı takımda

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Liman içi dediğin yer balıkçı barınağı gibi bir yer ise, öyle durgun su olan yerde mırmır yakalandığını hiç görmedim. Tahminim Silivri'deki kordon kumluk bir kıyıya benziyor. Bir de orada dene şansını istersen. Hatta daha iyisi iftardan sonra kordon taraflarında bir yürüyüşe çık, mırmırcılar nerede mırmır çıkıyorsa oralara oltalaryla gitmiş olurlar bile ;)
    Aklıma gelmişken yazayım. Tekeyi hep kuyruğundan takarız ya oltaya canlı kalsın diye, bu yaz ilk mırmır avımızda taktığımız tüm tekelerin kafaları kopmuş şekilde geri topladık oltaları. Sonrasında iğneyi tekenin kafasına yakın takmaya başlayınca balık almaya başladık. Bir dene istersen. Yada ikili-üçlü oltanın iğnelerine hem kuyruğundan hem de kafasına yakın tak, bakarsın hangisine daha çok balık geliyor. Belki de bizimkisi sadece şanstı, bilmiyorum...

10. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    ya şu mırmır tam kıyıya dogru giriyomu

11. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kıyıdan 8-10 m. ileriden de çıkıyor burda, 40-50 m. den de çıkıyor. Şu yada bu mesafeden çıkar demek yanlış olur bence.

12. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    Mırmır avı çok zevklidir. En çok keyif aldığım av türüdür. Mırmır yavruları ise tam bir baş belasıdır. kurt çıkartırken küreğimden çıkan kurtlara sürüler halinde saldırmaları aklıma hep piranaları getirir. geçen sene kıyıda o kadar çok mırmır yavrusu vardı ki kürekten düşen kurtların peşinden koşmaktan bıkmıştım. Mırmır için bana göre en önemli ayrıntı yemin toprağın üzerine yatmasıdır. bunun için kurşuna yakın olan iğne çok önemli. mümkünse ayarlanarak kurşunun altına sarkmasını sağlayınız. bu mevsimler mırmır için ideal olsa da verimli mırmır avı için bir ay daha beklemenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Mırmır kumluk alanlarda ortalama 2-3 metre derinlikte karşımıza çıkıyor tekirdağ sahillerinde. kumluk alan olması önemli, tabi kumluk alanın yakınlarında bölgesel taşlıklar olursa kaçırmayın derim o merayı, Mırmır için bana göre en ideal yem kobra kurdu dediğimiz yemler... yakında nasipse tekirdağa geleceğim. umarım eski günlerdeki güzel avlarımızı gerçekleştirmek nasip olur... şimdiden herkesin bayramı kutlu olsun...

13. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    O zaman ben de birşeyler sormak isterim sana Gökhan.
    1- Brikaç hafta önce yani dolunay zamanı aynı merada çok daha fazla mırmır yakalıyorduk. Bu hafta azaldı. Acaba ışığın fazla olması bizim için avantajmı? Çünkü kimisi dolunayda av olmaz diyor, kimisi ışık olunca daha iyi, balık yemi daha iyi görür diyor. Senin de fikrini öğrenirsem sevinirim.
    2- Bahsettiğin kobra kurdu ile hiç avlanmadım. Acaba kurt çıkarırken nasıl bir yöntem kullanıyorsun(kazacağın bölge seçimi, ne kadar derin kazıyorsun gibi) , biraz açıklarsan çok iyi olur.
    Teşekkürler, herkese iyi avlar.

14. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    kolay olan sorudan başlayım benim için :)
    2- kurt çıkartırken illaki bazı bölgelerde daha avantajlı oluyoruz. kurt da bir deniz canlısıdır ve popülasyonunun daha fazla olduğu yerlerde şansımız daha yüksek oluyor. kurt çıkartırken bir kaç püf nokta var. ilk olarak 10 metre karelik bir alanda bile bazı noktalarda çok fazla kurt çıkartırken, bazı noktalarda sonuç alınamıyor. burada en önemli nokta toprağın yapısı, sert zeminde kurt çıkartmak, yumuşak zemine göre oldukça zor. kurtların toprağın ne kadar altında olduğu da önemli. kurt derindeyse ki yaz aylarında genellikle derinde olur, aynı noktaya 2-3 kere üst üste kürek vurmak gerekir. ayrıca kurt çıkartacağımız noktada s ve 8 şeklinde kurt izi vardır. bu izin bir karış arkasından küreği sonuna kadar saplamak ve ağır ağır toprakla birlikte çıkartmak lazım. kurt işi zor, yaparak öğreniyorsun biraz da. ben 5 seneden beri kurt çıkartıyorum ama hala profesyonel olduğum söylenemez. Fakat dalgasız suda kendime yetecek kadar çıkartabiliyorum...
    1. sorunuzu etkileyecek çok fazla etken var. suda yırtıcı bir balık olması bile aynı verimi almanızı etkiler. rüzgarın durumu, denizin dalgası bunların hepsinin ayrı ayrı etkileri var. tabi aynı şartlarda dahi bir gün başka bir günü tutamayabilir. bu da son zamanlardaki canlı sayısının azalması ile ilişkili bence. bundan 5 sene önce yeniçiftlik büyük iskelede çıkan mırmırları gözlerimle görmesem, kendim tutmasam da bana anlatsalar kesin inanmazdım, çünkü son 2 yılda doğru düzgün mırmır tutulduğunu görmedim.dolunay konusuna gelince, o yönde bir istatistik tutmadım, İstatistik deyince aklıma Alex Ferguson'un " istatistik mini etek gibidir, çok şey gösterir ama asıl önemli olanı gizler." sözü geliyor aklıma. bana göre asıl gizli olan denizlerin kirlenmesi,aşırı avlanma ve küresel ısınmadır. yani denizlerimizde maalesef eskisi gibi balık yok. işin bizim için teselli edici tarafı hala fotoğraf çektirecek kadar balık bulabiliyoruz...

15. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :) Cevap diye ben buna derim işte. Ne eksiği, ne de fazlası var.
    Çok teşekkür ederim...

16. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    rica ederim :) reeling

17. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    süpersiniz teşekkür ederim

18. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Merhaba arkadaşlar.
    Biliyorum, kimse avlağını söylemek istemez. Ama yine de yardım (yardımdan öte tavsiye) isteyeceğim sizlerden. Bu sabah (yine) uyuyamazsam T.dağ merkezde at-çeke gideyim diyorum.
    Tavsiye edebileceğiniz yerler olursa çok memnun olurum. Olmazsa da canınız sağolsun :)
    Bu arada akşam kumbağ'da mırmırdaydık. Hava rüzgarlı, deniz dalgalı+yosunlu, livarımız ise bomboştu :)

19. mserler

mserler serdar

sevdiklerinizle beraber,şeker tadında bir bayram geçirmenizi dilerim.iyi bayramlar balık avı net sakinleri.

20. Mucci

Mucci Mustafa Candaş

iyi bayramlar herkese :) tekirdağ merkezde nereden olta atabiliriz, bir de bu sıralar ne çıkar ? daha önce hiç denize olta atmadım, ilk defa denemek istiyorum :) bayram zamanında gelebilirim. yardımcı olabilir misiniz ?