Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Sana da iyi bayramlar Mustafa.
    T.dağ sahilden kefal, ispari, eşkina için olta atabilirsin.
    Dolgu sahasından (lunaparkın sağ tarafı) kefal
    Kumbağ'dan mırmır için olta atabilirsin.
    Bunlar gezerken balık tutanların kovalarında gördüklerim. Yani "buralarda sadece bu balık var, başka yakalayamazsın" yada "buralardan başka biryerde balık yok" demek istemedim. Sadece gördüklerimi söylemek istedim.
    İyi bayramlar, iyi tatiller...

2. Mucci

Mucci Mustafa Candaş

çok teşekkür ederim sağolun :)

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    İyi bayramlar arkadaşlar herkesin bayramı mubarek olsun güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle...

4. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  5. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  6. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
  7. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler.

8. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    iki gündür mırmırda sıfır cektim isyannnnn

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aynen :(
    Natodan istavrit + mırmır denemesinde de eli boş döndük. Bakalım, kısmet yarın akşam T.dağ'da ne çıkaracak karşımıza...

10. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    bugum tekrar mırmır avına gidiyorum form sakinleri büyük ihtimalle gene balıkların karnını doyurucam sanıyorum yakalama hayalimi inşallah gercekleştiririm

11. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Umarım senin avın bizimkinden daha iyi geçmiştir.
    Tekirdağ'daki mırmırların hepsinin karnını doyurduk bu akşam.
    Tam bir ziyafetti. Boru kurdu, teke, midye... Açık büfe gibiydi :)
    Sonuç, sıfır... :(

12. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    akşam 22:00 sularında küçükte olsa amamacıma ulaştım yaklasık 7 saat 100 150 teke eşittir 1 mırmır. denizin dibi böçek kaynıyodu minare ve yengec cok vardı.

13. fibonacci

fibonacci Murat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir65
    En İyi Avı:
    Mırmır 1.5 kilo
    Gümüşyaka'da her haftasonu mırmır alırdım ama bu haftasonu hiç yoktu. İşin garibi mırmır avı için kumsaldan çıkardığımız kurtlarda hiç yoktu bu hafta. Sahilde 15 yeri kazdım 1 tane kurt çıkmadı...

14. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Basınc birdan fazla düstü kısazaman içerisinde balığı etkilemiş olabilir 1020 lere yaklaşırsa yine iyi balık yapacaktır.

15. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Olabilir.
    Eğer basınçtan dolayı ise yarından sonra düzelecek demektir. (En azından Hava durumu siteleri öyle diyor)
    Az da olsa balık olsun ya. Çünkü saatlerce bekleyip bişey tutamayınca moral sıfıra iniyor :(

16. flame

flame alev teker

En İyi Avı:
    torik 5.6 kg.
    arkadaşlar ben yeni üye oldum,herkese selamlar, herkesin geçmiş bayramını kutluyorum.Orhan abinin (küçükbiçmen) yazılarını okuyunca, çok mutlu oldum ve hemen foruma üye oldum.ben fethiye'deyim.bu günlerde fırsat buldukça balığa çıkıyoruz.cumartesi sabahı 5,45 de sırtıları suya bıraktık, 9,30' a kadar gezdik fakat sadece iri ve ufak 2 adet palamut aldık.
    boncuklu koyunda karaya çıktık, biraz şnorkel yapayım dedim, bir baktımki,1000 paralık bir turna alayı, benim ellerim bomboş, turnalar utanmasalar,sırtlarını okşattıracaklar.ayrıca akyalar 4 5 i birarada geziyorlar,herbiri kiloluk.mırmır dolu ,sokarcaların herbiri el büyüklüğünde.arkadaşım namı diğer enişte, sağolsun baba palamutu hemen oracıkda orman ateşi ile tanıştırdı, inanın ikimize çok geldi...sabah 4 de kalkmanın, ve ertesi günü işe gitmenin yorgunluğu ile evimize döndük.turna alayı ve akyalar rüyama giriyor...saygılar....

17. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    selçuk hocam yine çok bilimsel yaklaşmışsın olaya... senin araba yapıldı ya bu günlerde bomba bir rapor bekliyoruz senden...

18. volkanca

volkanca Volkan

Basinc olayi mantikli geldi banada. Gercekten bilimsel bir yaklasim olmus :)

19. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hoş geldiniz aramıza keyifli avlar.

20. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Nekadar bilimsel siz karar verin bunu araştıran kişi çok. Bir sohbet sırazında sürekli kofona ve levrek peşinde koşan bir abimiz ağustos başında daha erken şöyle basınc 1020-1030 olsun balık yapmaya başlar demişti. Levreği aldığım gün aklıma geldi dedim acaba basınç kaç Sabri abinin dediği gibi mi ? Basınç 1020 idi ogün. Bana görede balığın üzerine uygulanan basınç balığın yemlenmesinide ve yemlendiği derinliğide etkiliyor balık alıp alamamamız kıyıdan bunla ilintili diye düşünüyorum. Ani değişikliklerde balığı etkiliyordur mutlaka.

Bu konuda araştırma yapan iki farklı kişiden alıntı

Alıntı 1

Atmosfer basıncı ile balık avının verimi arasındaki ilişki pekçoğumuzun malumudur. Ancak kendi adıma konuşursam bu ilişkiyle ilgili bugüne kadar sayısal bir aralık tespit edememiştim. Ta ki geçenlerde yabancı bir sitede ekteki barometreyi bulana kadar.

Resimde de görüleceği üzere; 28,9 – 29,6 ve 30,4 – 31,5 basınç aralıklarında verimli bir balık avı vaat etmekte. Resimdeki barometrenin basınç birimi inch mercury (inHG) dir.
    Kimi barometrelerde skala mbar veya torr olabilir.
    Bu durumda 3 farklı basınç skalası için verimli av aralığı aşağıdaki gibi olacaktır.
    İşinize yaraması umuduyla.

28,9 – 29,6 inHG
    978,6 – 1002,4 mbar
    734 – 751 torr

30,4 – 31,5 inHG
    1029,5 – 1066,7 mbar
    772 – 800 torr

Alıntı 2

Bundan 15 sene balık malzemesi satan arkadaşımın dükkanında büyük bir akvaryum vardı. Balığın yemlenmesi ile hava şartlarının arasındaki bağın ne olduğunu anlamak için akvaryumun başına bir barometre yerleştirdik. Balıklara yem atıldığında barometre değerleri kayıt edildi. Bu işlem yaklaşık 6 ay sürdü.

Sonuçta şunu öğrendik sazan basıç değişikliklerinden pek hoşlanmıyor. Basın düşmesine yakın aşırı derecede yemlenme yaptığını. basınç düşerken ve basıncın dip yaptığı bir süre içinde yemlenmediğini gördük. Eğer basıncın düşüklüğü uzun süre devam etmesinde ise tekrar yemlenmeye devam ediyor.

Basıncın tekrar yükselme dönemindede vurmadığını basıncın tekrar normal seviyesine geldikten bir süre sonra bir süre daha yemeyip sonrasında yemlenmeye devam ettiğini farkettik.

Birde gün içinde aşırı basınç farklılıklarının balık üzerinde baskı yarattığını bizzat yaşayarak öğrendik. Bu anlarda sazan sonar taraması ile yaptığım incelemede kümeleşip biraz daha derine inip, köklük ve kayalık bölgelerde koyun sürüsü gibi beklemeye geçiyor.

Tabi sazanın yemlenmesi sadece bununla sınırlı değil balık zamanından rüzgar yönünden ,yemlenme bölgelerinin doğru tespitine, kadar bir çok nedene bağlıdır.