Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Merhaba Murat.
    Kendi tecrübelerimi yazıyorum, bunlar kesin doğrudur gibi bir iddiam yok, ilk olarak bunu belirteyim.
    İyi giden mırmır avlarımın çoğunda teke kullandım. Boru kurdu denediğim zamanlarda hava şartları farklı olduğu için herhalde çok ta iyi avlar çıkaramadım.
    Benim avlarım, eğer deniz dalgasızsa + havada ay varsa üstüne bir de gezer kurşunlu takım kullandıysam iyi geçiyor. Böyle zamanlarda hiç boru kurdu aramayla uğraşmıyorum. Sana önerim teke kullanırken iğneyi kafasına yakın takman. Diğer türlü teke canlı kalsın diye kuyruğuna iğne takıp attığımda hep tekelerin kafası gitmiş oluyordu :)
    Genelde boru kurdu daha avcı diye bahsediyorlar ama dediğim gibi, diğer şartlar da uygunsa "olmazsa olmaz" değil bence... (Ayrıca, o kurdun kokusuna hiç dayanamıyorum... :( )

2. hidalgo

hidalgo mustafa yarapsanlı

En İyi Avı:
    15.600 gr levrek 29.500 gr orfoz
    birde tekirdağ merasında o kumdan çıkan el boyuyan manda kurdu dediğimiz kurt o yine şaşı yapar adamı mırmır hiç dayanamıyor ona..........

3. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Manda kurdu?
    Onu hiç görmedim, nasıl birşey, nerden çıkar?

4. bigbossares

bigbossares serkan

5. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Her zaman...
    Dediğim gibi, Şarköy tarafını araştırıyorum. M.Ereğlisi'nde bir kez Martaş limanına tanıdık vasıtasıyla girmiştim. Gece dev aydınlatma lambaları altında yüzen istavrit sürülerini, bir anda sürülerin dağılıp iki tane levreğin ordan geçişini, çipuranın ufağı denilecek kadar büyük isparileri (kefalleri mırmırları saymıyorum bile) gördükten sonra M.ereğlisi gözümde ayrı bir yer edindi. Liman çevresinde izin problemi olmadan avlanacak biyerler bulursanız eminim istediğiniz balığı yakalarsınız ;)
    Bir akşam yine natoda balık tutamazken oranın yerlilerinden biri nilüfer yada nilüfer limanı gibi bir yerden bahsetti. anladığım kadarıyla natoya yakınmış. Oradan da bayaa istavrit yakaladıklarını anlatıyordu. Ne kadar doğrudur bilmem, anlatılanı aktardım...

6. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    şarköyü hiç araştırma derim çok kötü idid bayrsms kadar.:)

7. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    bende bi akşam sabahlamayı düşünüyorum marmara ereglisinde tavsiye edeceginiz bir avlak varmı beyler

8. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    paylaşımın icin teşekkür ederim cok yardımcı oldun

9. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    bugun zargana at cek yaptım sonuc sıfır iki gün önce gene denemiştim hep cinekop ***ruları geldi bu zarga liman yaptı mı sizin orlarda

10. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Murat,
    bahsettiğim Martaş limanının sol tarafında (ist.a doğru olan tarafı) kıyıda ufak kayalar, evler falan gördüm. Nasıl gidilir, yol nerdendir bilmiyorum ama balık populasyonu bence zengin. Bir gün gün ışığında bi bak bence, gözüne kestirdiğin bir kaç yeri dene derim.
    Eli boş döneceğini sanmam. (Yahu M.ereğlisi balıkçı barınağından çıkardığımız tekeler bile kocamandı :) )

11. mserler

mserler serdar

gördüğünüz yer arka deniz diye geçiyor.ereğli meydanında sorduğunuzda size tarif edeceklerdir.genelde istavrit avı için gidilmekle beraber yemli avda yapanlar var.25-30 metre kayalık sonra kumluk bir yapısı vardır.geçen hafta zıpkınla dalan arkadaşlar karagöz,mırmır,sarpa ve kefal gördüğünü söyledi.reeling

12. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Serdar Abi, M.ereğlisinden niye böyle bahsediyorum biliyormusun, ben hayatımda hiç bu kadar balık bolluğu olan bir yer görmedim. T.dağ kıyılarında yok böyle bir yer. (burda da gümrüğün limanı var ama oraya kimseyi almıyorlar :( ) İnan ki o gece balık tutmaktan çok o balıkları izlemek daha zevkliydi. Hani hep bir levrek lafıdır dönüp duruyor ya forumda, işte o ünlü levrek gözümün önünde, 2-3 metre uzağımdan yüzerek geziyor. (Ne yalan söyleyeyim, levrek diğerlerine göre biraz farklı, sanki oraların sahibi gibi yüzüyordu. Kefaller falan gece mola vermiş otobüs yolcusu gibi yavaş yavaş yüzüyor.)
    Bir de daha önce de bahsetmiştim, orda yakaladığımız birkaç ispari hayatımda gördüğüm en büyük isparilerdi. Acaba arkadaşlarınız onları karagözle karıştırmış olabilirmi? (Eğer karagözse sırf birkez de karagöz yakalayabilmek için gitmeyi düşünürüm doğrusu) .
    Son bir şey daha, eskiden t.dağdaki gümrüklü limana almadıkları için kızardım. Ama şimdi iyiki izin vermiyorlar diyorum. :thumb:
    Eğer yasak olmasa balıkçı tekneleri oraları da kuruturdu.

13. hidalgo

En İyi Avı:
    kamyon garajının onündeki kumsaldan ve hukukçular sitesinin altından çıkıyo bol miktarda..

14. hidalgo

En İyi Avı:
    m.ereğlisinde arka tarafta yarlar altında belli başlı yerlerden atılır ama bilmen lazım yoksa hep takar dip takımları.birde kamaradere de iyi levrekler alırdık evvel bu aralar bilmiyorum.sultanköydeki o ufak iskeleyi önerebilirim mırmırı boldur.

15. hidalgo

En İyi Avı:
    şahintepe villaları orası martaş limanına giderken bi yolu vardı kapandı birde pazar yerinin oradan girildiğinde oraya yol gider ufak birde iskelesi vardır önünde köpeklere dikkat bu arada dip takımıda çalışmaz

16. hidalgo

En İyi Avı:
    döğru 3 tanesi 1 kg ı geçen balıklar olur orada levreği boldur ama bu zamanda değil iri tekeyle iskele başından ispendek olur bu zamanda hemen tekirdağ tarafında boynuz gibi yükselen harmankaya taşlığı vardır kolay beri ağ atamaz kimse çok ilişkenlik oradan iniyor balıgı kışın canlı jumbo takardık ve iri levrekler alırdık oradan at çekle bu zamanlar 40-50 palamut aldığımız günlerde oldu.istavriti bol lüferide fena değil bilginiz olsun arkadaşlar birde iskele üstü deliklerinden çuvall dolusu eşkinalar tutarlardı orada.
    şaşırman doğal ama birde botaş iskelesini görsen orası daha da bir membadır arkadaş......

17. bigbossares

bigbossares serkan

Dün nato limanına diye çıktık ama oraya gelmeden 2 km kadar geride bir sahilde avlanalım dedik..1 adet yaklaşık 25-30 cm eşkina aldım.10 tane de güzel mırmır çektim.2 tane de küçük eşkina aldım.Tekirdağ merkezden aldığım boru kurtlarıyla.Geçen seferki nato limanı avı hazin bitmişti ama bu sefer Çerkezköy'den geldiğime değdi :)

bu arada Teirdağ merkezdeki av malzemesi satan yer ne kadar pahalı ?? Kuşadasında 1 liraya aldığım 4 lü iğneli hazır takım bahsettiğim yerde 5 lira.Kamışlar falan da pahalı.Ayıp gerçekten

18. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    T.dağ'da maalesef öyle ucuz av market yok. Hele ki hazır takım yada çapari alacaksan... Çünkü yazın en çok iş yaptıkları zaman. (Yani kime kaça denk gelirse...) Ama sahte yemler falan netle aynı fiyatta. Genelde kışın fiyatları ucuzlatırlar. (Bir örnek daha vereyim; burda yazlıkçılara gece çaparisi sattıklarını bile gördüm. Normal 1 TL ye sattığı çapariden iki tanesini paket yapıp gece çaparisi diye 4-5 TL ye sattıkları oldu :) Gerçekten abartmıyorum, bildiğini yeşil yada mavi simli çapariyi satıyorlar)
    Sizin avlandığınız yerde kalkan avladıklarını da duydum zaman zaman.
    Bu arada son birkaç gündür t.dağda (özellikle iri mırmırlar) güzel avlar duyuyorum. Birkaç takım hazırlayıp mırmıra gitmek farz oldu :)

19. bigbossares

bigbossares serkan

Salı günü bir aksilik çıkmassa oradayım gene, Tekirdağ'daki malzemeciye boru kurdu gelirse tabikide.
    Bu arada bahsettiğim malzemecinin adını yada telefonunu bilen varmı acaba ?

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tekirdağ da herşey irileşti artık:)