Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. bigbossares

bigbossares serkan

Bu kadar agresif olmana gerek yok hemşerim.Biraz sabır gösterirsen mutlaka yardımcı olanlar çıkacaktır.Denizi kurutmak ne demek deniz herkese verir nasibini..Biz marmara ereğlisine giderken sağ tarafta nato limanı diye bir yer öğrendik, uzun bir iskelesi falan var oraya gidiyoruz.Tekirdağ'dan Çorlu sapağına geçince 3 km kadar ilerde kalıyor. İlginç bir yer ama, ilk gün gittik 3 balığı zor tuttuk 4 saatte, 3 gün sonrasında tekrar gittik 30' a yakın balık tuttuk ( 25 - 30 cm eşkina gibi )
    Bu arada Tekirdağ'da organizasyon olursa Çerkezköy'den 5-6 kişi katılmak isteriz bizde.

2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Pardon da ne bu tepki:) Siz bu gazla merayı da denizi de kurutursunuz:) Muhabbete gelmeyecekseniz belli ki balık için geliyorsunuz o nedenle siz bulun bir sahil başlayın at-çek yapmaya:)

3. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    al benden de o kadar. :) :)

4. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Hayır dostum beni yanlış anladınız beni...Yani benim amacım ahım şahım kova kova balık tutmak değil.Buraların yabancısı ve misafiri olduğumu söylemiştim.benim derdim doğru dürüst bir yerden atmaktı.Sebebide okadar para saydığım sahtelerimi veye silikonlarımı bir yerlere taktırmam değildi..Ben bunun için sizden bir kaç yer rica ettim illaki hani gizli meranızı söyleyin demedim.Zaten söyleseniz bile bu sans işi siz kendizde biliyorsunuz.İsmi lazım değil bir kaç arkadaşa öz msj attım,bana yok ordayım yok burdayım size yazıcam yer diyor ama yok bişey..Kızdığım konuda bu oldu çok...Okadar yazdım buraya bir insanda çıkıp bir kelime yazmayınca üzüldüm.Bana deselerkine izmirde 2 kordonda nerden atılır ben nokta yeri söyleyeyim yada karataştan nerden atılır deseler yer söyleyeyim.Kah foça kah çeşme kah aliağa...Yani forum olayı paylaşma olayı onun içinde ağrasifleştim ve üzüldüm...Yalandan nefret ederim.Doğru söyleyebilirlerdi...

Yani msjlarınız bile alaycı...Neyse başka bir şey yazmıyacağım..

5. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    dün seminerden çıktık, selçuk la birlikte giydik tulumları aldık kürekleri kurt çıkartmaya gittik. öyle güzel kurt çıktı ki kendimi nasıl kaptırdıysam 5 kişiyi rahat rahat idare edecek adar kurt çıkarttık. öyle bereketliydi ki kurt, bir kürekte 7 tane çıkarttım bu benim rekorum oldu :) o kurtların bir kısmı ile 20 ye yakın mırmırı besleyip geri iade ettik suya, 2 tane yaşayamacak gibi olan ve 6-7 tane de idare edecek derecede olan mırmırı alıkoyduk. hedef balık minekop bir tane geldi küçük dü ve geri salındı. bugün başka bir avlağı kalan kurtlarla deneme düşüncemiz var. umarım çok güvendiğim ama tarihinin gelmediğini bildiğim avlak beni mutlu eder...

6. bigbossares

bigbossares serkan

Merhaba, seminer dediğinize göre öğretmensiniz sanırım,eğer öyleyse meslektaşız.ben Çerkezköy'deyim.Kurtları nereden çıkartıyorsunuz acaba ? mahsuru yoksa sorsam ? Malum Çerkezköy'de yem yok.

7. bigbossares

bigbossares serkan

Hidalgo nikli arkadaş ; mesajınızı aldım cevap yazmak istedim ama yeni üye olduğum için henüz özel mesaj gönderemiyormuşum,buradan yazayım dedim çok teşekkürler ilginize.

8. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Merhaba arkadaşlar.Bugün marmara ereğlisine gittim.Orda birkaç yerden tarif aldım.Nerde ne tutulur hesabı,gerçi çok bilen yok gibiydi ama şurda tutuyolar dediler ve dedikleri yerde arkadeniz denilen bir yer.
    Akşam 5-6 sıraları avlağa ulaştım.6-7 kişi vardı,yemli iğne ve çapari kullanıyorlardı...Ben at çek yaptım 1 saat kadar tabi başarılı olmadım...:S
    Adamın bir tanesi 1.5 kiloya yakın çapari ile istavrit yakaladı..Ben bir tane silikonumu feda ettim bu arada takıldı çıkaramadım...
    Bir kaç abi ile konuştum fenerin orda at çek yapabilirsin dediler.Yarın oryaa gidicem erken vakitte artık.Arka deniz dediğim yerde sadece istavrit oluyor dediler...Ben 5 li çapari ile 2.70 lik bir kamış la 5 tane istavrit yakaladım :)) onuda oradaki adamlara teslim ettim.

9. bigbossares

bigbossares serkan

daha önceki sayfalarda bahsedilen martaş limanı diye bir yer var istersen orayada bir uğra..yem işinin nasıl hallediyorsun heraklitus ?

10. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Bu akşam Kumbağ'da mırmıra niyetlendik. Balıkları bile besleyemedik. Sadece birkaç vuruş oldu o kadar. Bu sıralar gitmeyi düşünen olursa fazla hevesli olmayın derim :(

11. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    ben dün arka deniz denilen yerde kayalıkların baya ilersinde at çek yaptım...Yem kullanmdım.Ama eğer bir dakine oraya gidersem kıyıda bol miktarda midye var onunla deniyecem.Zaten oradakilar çapari atıyorlardı hep.Yem kullanan azdı ve sülünez kullanıyorlardı sanrım...
    Ama mera biraz kayalık ve bir sefer yosunlara basıp iyi kaydım,birde takılma olasılığı yüksek...

12. bigbossares

bigbossares serkan

nato limanı diye bir yer var oraya gelmeden 2-3 km geride bir baraka var sahilde onun etrafıda kumsal orasıda güzel mırmır yapıyor,kalkanda olabilir..orayıda tavsiye ederim.Tekirdağ'dan Çorlu'ya dönen kavşağı 1-1.5 km geçince göreceksin dediğim yeri.

13. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    evet öğretmeniz... kurtları yeniçfitlikten çıkartıyorum ben...

14. Arutha

Arutha İbrahim

Favori Kamış:
    İlk Kamışım
    Favori Makine:
    İlk Makinem
    En İyi Avı:
    İlk Avım
    Arkadaşlar ismim İbrahim. Tekirdağ' lıyım. 32 yaşındayım ve Sultanköy de öğretmenlik yapıyorum. Bu sitedeki herkes gibi ben de balık tutmayı çok seviyorum. Yaklaşık 16-17 yıldır tatlı su avcılığı yaptım. Şimdi benim için yeni bir alan olan deniz kıyı balıkçılığına yöneldim. Sultanköy ve civarında bana bu konuda yardımcı olabilecek tecrübeli arkadaşlara ihtiyacım var. Gerekli ilgiyi göstereceğinize inanıyorum. Tanışmak ve beraber balığa çıkmak isteyen arkadaşlar olursa özelden msj atarlarsa yer ve saat belirleyerek tanışabiliriz.

Bu arada kısacık bir rapor de vereyim. 2 akşam öncesine kadar Sultanköy sapağının ordaki küçük mendirekten mırmır veistavrit alındığını gördüm. Minekop, lüfer ve levrek alındığını duydum. Şimdilik bu kadar.

15. Arutha

Arutha İbrahim

Favori Kamış:
    İlk Kamışım
    Favori Makine:
    İlk Makinem
    En İyi Avı:
    İlk Avım
    Sultanköy e yeni taşındım arkadaşlar. Av arkadaşı arıyorum yalnız avlanmaktan sıkıldım. Sultanköy sapağının önündeki mendirekte takılıyorum genelde ya da solundaki sahilde. Beraber avlanmak isteyen varsa yer ve zaman kararlaştırıp avlanabiliriz. Herkese iyi avlar...

16. KüçükBalıkçı

KüçükBalıkçı oğuz

BİZ CUMARTESİ 5 GİBİ NATO LİMANININ YOLUNU TUTTUK İLK ÇAPARİ YAPIP 5 TANE KÜÇÜK İSTAVRİT YAKALADIK VE SONRA KÜÇÜKLER DİYE DENİZE İADE ETTİK
    SAAT 21.30 GİBİ KARDEŞİM 1 TANE EŞKİNA YAKALADI (500-700GR)SONRA SAAT 22.00 GİBİDE 1 TANE MIRMIR YAKALADIK.BİDE BAŞTA BİR TANE BALIK VURDU ÇOK BÜYÜKTÜ ONU ALAMADIK ÇÜNKÜ MİSİNAYİ KESMİŞ(YAKINDA 4. DUBADA) ACABA BU NE BALIĞI OLABİLİR ?
    ORHUN

17. ORHUN59

ORHUN59 ORHUN

Küçük balıkçı artık okuma yazma bildiği için (ikinci sınıfa geçti) sayfasını kendisine iade ettim. Bundan sonraki raporlarını mesajlarını buradan kendisi yazacaktır.
    yukarıdaki raporu abisiyle birlikte yazmışlar.
    Balikavi.net forum kullanıcılarına bildirilir.

18. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    merhaba arkadaşlar bu silivri belkide marmaranın en lanetli bölgesi herhalde dün saat 3 gibi gittim avlanmaya gece üçe kadar 6 zargana ve yüzlerce teke feda ettim ama mırmır ve minekop sıfır cektim zaten iki defa vurdu bi güzelde islandım ani bastıran yağmurdan. genede balık avlamayı seviyorum

19. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Murat, sadece silivri için geçerli değil bu bence. Biz de t.dağ'da birkaç haftadır ya eli boş dönüyoruz yada birkaç mırmırla.
    Baktık, sonuç değişmiyor, yeni avlaklar aramaya başladık. Hatta dün gece denediğimiz yerde birkaç mırmır, bir tane yavru minekop (salındı) , bir de yılan balığına benzeyen bir balık (salındı) yakaladık.
    Bir de yemin ne kadar etkili olduğunu gördük. Bayat boru kurdu + bayat tavuk göğsü ile sıfır çekerken yeni yakalanmış teke ile sürekli balık (yada vuruş) alıyorduk.
    Bu arada dünkü avın en güzel kısmı, ben teke yakalarken balıkçılar denizden dönüyormuş. Arkadaşımın da tanıdığıymış. Hoşbeş derken teknedekiler sağolsun bir kasa palamut hediye etmişler :) kendimiz tutamadık ama eve de eli boş dönmedik :thumb:

Son düzenleme: 16 Eylül 2012
  20. bigbossares

bigbossares serkan

saroz körfezi

Merhaba , hafta sonu Saroz Körfezine gidip balık tutmak istiyoruz. Nato limanından uzaklaşalım artık, Çerkezköy'e uzak gerçi Saroz ama hafta sonu vakit geçirmek için,gezmek için güzel olur diye düşündük.O tarafları bilen varsa nereler güzeldir avlanmak için acaba ? Yayla ve erikli diyorlar , burada bilgisi olan varsa sizlerinde görüşleriniz almak isterim.