Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Levrek ve lüfer deneyimim 1 yıl içinde oldukça bereketli avlarla oldu fakat şu bahsedilentakip olayını bir türlü göremedim :) Su üstü de dalanda da görmek kısmet olmadı. Bazı arkadaşlarımda takip oldu felan diyor ve Gökhan hocamda takip felan diyordu biraz sonrasına 1 zargana yakalamıştı ve takip eden balıkların zargana olduğunu anladık. Net seçilemeyen balıkların ben başka tür balıklar olduğunu düşünüyorum. Zargana , kefal yada başka türlerde olabilir keza geçen gün bir kefal zargana topunun peşinden koştu belkide gördüğüm ilk takip buydu :) Sahteyi durdurmaya felan gerek yok eğer bir balık takip ediyorsa bence aksiyondan etkilenmiştir zaten aksiyona aynen devam etmek gerekir. Durdurupta balığı ürkütmemek gerekir takip edipte atlamıyorsa bazı faktörler olabilir. Balık sizi görmüş olabilir . Misinayı farketmiş olabilir. Havyarda olabilir. Yada farklı tür balıktır ondan atlamaz. Bazende kazara yakalanır yada atlar. Zargana yakalandığını gördüm forumda kefalin şaş kaza yakalandığını gördük okuduk butür durumlar olabiliyor.

Onun dışında tavsiyem attığınız yerde takılma ihtimali azsa dalan sahteler deneyin su üstü ile işiniz daha zor ama onunda zevki ayrı.Dalan sahtelerde de çeşitli aksiyonlar var tabi yazarak nekadar anlatabilirim bilmiyorum. Birgün olurda tanışma durumumuz olursa hem çay içer sohbet ederiz hemde av yaparız.

Zamanla bunların hepsi oturuyor denedikçe öğreniliyor 1 yıl oldu at-çek e başlıyalı hiç bir şey bilmezken ozamanlar şimdilerde ekip olarak oldukça yol kateddik ve güzel avlarımız oldu. Değişik aksiyonlar denedik bazıları verim verdi. İş birazda şans ve balığın keyfine bağlı en güzel tarafıda bu :)

2. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Selamlar,
    Konuyu okurken dikkatimi çekti ve ben de fikrimi belirtmek istedim. Lüfer ailesi için kendi tecrübelerime göre şunu söyleyebilirim. Çoğu kez sahte veya kaşık arkasında balığı görebildiğim ve sahteyi takibine şahit olduğumda; çekmeye devam edince bir iki istisna dışında balık atlamadı. Tam aksine durduğum zamanlarda balık bindi ve ben bunu film izler gibi izledim. Yani ben bu durumda o an duruyorum, atlamazsa devam:)

3. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    yakın zamanda bir organizasyon yaparız. tekirdağ olur. enez olur. gelibolu olur. hem sohbet eder hemde bilgi paylaşırız. ne dersiniz ?

4. bigbossares

bigbossares serkan

güzel olur katılım olursa tanışmış oluruz.Biz çerkezköyde 5 kişiyiz.

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Gelmeyi çok isterim ancak işimin bana verdiği 15 gunde 1 pazar tatilim var:D sanirim pazartesi sabahina kadar uyurum:D Ama mutlaka bir gun uyar ayarlar toplanırız beraber olta atarız:) Eneze daha onceleri cok geldim eski işim nedeni ile:) kumsalını pek begenmesem de kalenin oldugu tarafta manzara harikaydi:)

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Murat kardeşim lüfer avında da dur çek yapılabiliyor, hatta sarım hızının değişmesi bile balığın sahteye atlamasını sağlayabiliyor:)

7. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Selçuk hocam, (hocam diyorum çünkü sizlerden hep birşeyler öğreniyorum) su altı sahtelerde çok çabuk sıkılıyorum, o yüzden su üstü biraz daha bağlayıcı/cazip oluyor benim için.
    Tanışma durumuna gelince, ufacık şehirde ortak hobiye sahip (+ sırf çay içmek bile tanışmaya vesile benim için :) ) insanlar olarak er-geç yolumuz kesişir, tanışırız zaten. Ondan yana şüphem yok.
    Bu aralar işler biraz yoğun, sizlere katılamasam da organizasyonun av resimlerini ve sizlerin yorumlarını zevkle okurum.
    Selçuk hocam bir şey daha sormak isterim, acaba fakültede mi görevlisiniz? (Sorma sebebim, geçen hafta fakülteden bir hocanın akportan işin içinde abartı olabilir ama 4 kg'lık bir levrek yakaladığını duydum. Sizlerden birimidir merak ettim)

8. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dediğim gibi ben lüfer yada levrek takibi görmedim henüz ama o şekil bahsettiğiniz kısa süreli durma yada yavaş sonra hızlı sarmada bir çeşit aksiyondur. Benim kastım farklı bir aksiyondayken balığı görünce durmakla alakalıydı. Demek istediğim aksiyonu bozmamamaktı. Balık onun dışında genelde sahtenin yavaşladıı anda saldırır buna çok kez şahit oldum.

Olabilir hafta sonları müsaitim bir pazar olabilir. Ben Çağrıyı hallederim bir ara gazına bakar hihi

Estf. hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz bende sizlerden çok şeyler öğreniyorum. Su üstü için denizin fazla dalgalı olmaması gerekiyor keza dalgalı havada sahtenin aksiyonu bozuk oluyor yada dalga katlıyor sahteyi yoksa su üstü zevklidir. Ama balıkta genelde hava patladığında iyi av veriyor o yüzden dedim zemin müsaitse dalan sahtelerle verim almak daha kolay oluyor.
    Müsait bir zamanda toplanır çaya çıkarız hep beraber.
    Ortaokulda görev yapıyorum yeniçiftlikte akporta henüz girmedim ama bu haberden sonra bir yoklamam lazım gerektiğini anladım :)
    Şaka bir yana akport ta büyük balıklar olduğu duyumlarını özlelikle levrek açısından duymuştum 4 kg lik bir balık almış olabilirler.

1 ay oldu olmadı sultan köyde 5-7 kg civarı yemlide tabi iki levrek alınmış ayrı günlerde bir ara hava patlamıştı ozamanlar ben o ara lüfer peşindeydim :)

9. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tamam. ben beklemedeyim :)

10. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    beyler kumdan cıkan kurt varmış manda kurdumu ne bizim silivri plajından cıkarmı ne düşünüyonuz

11. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kobra kurdumu acaba bahsettiğiniz yeşil olan . Suyun sığ olması lazım birde izi oluyor onun bunlar varsa deneyin çıkabilir.

12. Önder Kurt

Önder Kurt Önder

Favori Kamış:
    İtalcana BOLENTINO 220cm, DEDRA 400cm, Kombat 420cm
    Favori Makine:
    Shimano AERNOS C5000FA, Shakespeare CYPRY 6000
    En İyi Avı:
    Bir gün buraya yazabilecek balık denk umarım
    marmara ereğlisi

arkadaşlar merhaba, haftasonu için at çek yöntemi ile avlanabileceğim meralar konusunda yol gösterebilir misiniz, mekan olarak marmara ereğlisi civarında olacağım kaptan villalarının altındaki plajlar hakkında bilgisi olan var mı?

saygılar

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    At çek yöntemi ile deneyin oraları olmadı bizide bilgilendirisiniz:) Bu arada 37 cm kofana oluyorsa 45 cm sırtı kara olur heralde:p

14. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    selcuk tam olarak bilmiyorum burda arkadaşlar levrek bile gelir o kurda diyolar bi insanın elinde izmi bırakıyomuş forforlu diyolar

15. fibonacci

fibonacci Murat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir65
    En İyi Avı:
    Mırmır 1.5 kilo
    Gümüşyaka'da çıkıyor, Silivri'de de çıkar herhalde. İki çeşit kurt var buralarda. Birincisi Dalgaların kıyıya vurduğu yerlerde biraz kumu kazınca çıkıyor. Diğeride denizin içinde sığ kısımlarda deniz durgunken suyun içine baktığınızda suya düşmüş bir iplik gibi görünüyor. Hangisine ne isim verildiğini bilmiyorum ama ikiside çok işe yarıyor avlarda..

16. demiray

demiray Selçuk

herkese merhaba siteye bugün üye oldum. Ben silivri de oturuyorum genelde iki ayrı setle hem tatlı su hemde kıyı balıkçılığı yapıyorum. eylül ayından itibaren semizkumlar site iskelelerinden saat akşam 8 den sonra sülünez ile mırmır avı yapıyorum. Cumartesi günü akşamı sultanköy tarafına geçmeyi düşünüyorum yeni yerlerde avlanmak için. verimli avlanabileceğim (kısmetten ziyade olmaz) yerler nereler yardımcı olurmusunuz? müsait bir zamanda da istenirse silivri sahihinde bir organizasyon yapıp bir yerde tanışma etkinliği yapabiliriz.

17. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    bende silivride oturuyorum burda silivride oturan bi arkadaş bulmak sevindirici

18. demiray

demiray Selçuk

murat en kısa sürede görüşürüz ins.

19. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bahsettiğin kurt kobra dediğimiz kurt levrek kurduda derler zaten levreğin en sevdiği yemlerdendir. Şuan ellerim onun yüzünden kapkara bir tek çamaşır suyu çıkarıyor onu kalmamış evde artık yarın alıp çıkaracağız :D

20. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    :D kobra kurtları candır :)