Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. Arutha

Arutha İbrahim

Favori Kamış:
    İlk Kamışım
    Favori Makine:
    İlk Makinem
    En İyi Avı:
    İlk Avım
    Avlanmak için yayla limanı, ibrice limanı ve italyan koyu nu, kamp kurmak istiyorsanız da danişment orman kampını tavsiye edebilirim. Ayrıca ibrice limanını düşünürseniz bolca şamandıra götürürseniz iyi olur. Dip takımı falan kesinlikle atmayın.

2. bigbossares

bigbossares serkan

Teşekkürler Arutha, Yayla lmanını tercih edeceğiz o zaman.Umarım iyi bir hafta sonu olur pazartesi uradan paylaşırım.
    Yayla sahilinini kumsalından kurt çıkarabiliriz umarım.Yada sizin önerdiğiniz bir yem varmı o bölge için ?

3. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    hocam hoş geldiniz foruma, ben de yeniçiftlikte öğretmenim, Sultanköy güzel bir mera, rüzgarı olduğu zaman iyi levrek yapar fakat onun için de kobra kurt lazım :)))
    umarım yakın zamanda tanışırız...

4. hidalgo

hidalgo mustafa yarapsanlı

En İyi Avı:
    15.600 gr levrek 29.500 gr orfoz
    hemrn suyun vurduğu yerden kumdan çıkıyor kurt uzunkumda ama hemen 500 mt ilerisindeki italyan koyunda ilaç için yok.........

5. bigbossares

bigbossares serkan

6. hasin1001

hasin1001 ÖMER

Arkadaşlar ben m.ereğlisindeyim ve yarın ava çıkacağım.Nereden olta atacağıma karar veremedim.Nato'nun ordanmı atsam tekirdağ sahilden mi atsam.Yem olarak ne tavsiye edersiniz.Acil bir şekilde yardımlarınızı bekliyorum.

7. hasin1001

hasin1001 ÖMER

Arkadaşlar ben M.Ereğlisinde oturuyorum ve yarın ava çıkacağım ama nerede olta atacağıma karar veremedim.Tekirdağ sahili mi daha iyidir yoksa nato'nun orasımı daha iyidir.Yardımlarınızı bekliyorum.

8. Arutha

Arutha İbrahim

Favori Kamış:
    İlk Kamışım
    Favori Makine:
    İlk Makinem
    En İyi Avı:
    İlk Avım
    Önemli değil. Yayla yı seçtiyseniz hiç kurtla falan uğraşmayın. GEçerken keşan dan ya da yayla da bulabilirseniz çakı sapı ya da karides ile şamandıralı takım ve ya uygun yem kullanarak yine şamandıralı kıbrıs yaparanız tahminimce boş dönmezsiniz. Dip oltası açıkçası ben hiç atmadım yayla ya iş yaparmı bir bilgi yok.

9. Arutha

Arutha İbrahim

Favori Kamış:
    İlk Kamışım
    Favori Makine:
    İlk Makinem
    En İyi Avı:
    İlk Avım
    Hoş bulduk hocam teşekkürler. Akşam normal kum kurdu ile bir kaç parça mırmır almayı başardım. Aldığım duyumlara göre geçen akşam kalkan, levrek ve lüfer alanlar olmuş. Yavaştan mevsim yaklaşıyor bakalım artık hayırlısı. Sultanköy e gelirseniz girişteki iskelede olurum genelde. İnş. görüşürüz.

10. bigbossares

bigbossares serkan

Keşan'dan bakarız artık dediklerine. Dip oltası neden olmaz çokmu taşlık yada kayalık oralar ? takılma ihtimaline karşılıkmı şamandıra öneriyorsun acaba ?

11. Arutha

Arutha İbrahim

Favori Kamış:
    İlk Kamışım
    Favori Makine:
    İlk Makinem
    En İyi Avı:
    İlk Avım
    Yayla limanına hiç dip oltası atmadım o yüzden kesin bilgi veremedim. Dip takımı da götürün şamadırada ne olur ne olmaz. Eşşe sağlam kazığa bağla :)

12. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    yem olarak kobra kurtlardan takmanızı tavsiye ederim. natoda teke ile mırmır ve eşkına da alabilirisiniz.

13. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Ne ibrice yi ne de yayla limanını öneririm. ancak şu da bir gerçek ki balık işi kısmet işi. ancaaaak, ibrice yi dalgıçlar katletti. balık malık kalmadı. yaylaya gelince limanın yapılma yeri iyi hesaplanmadığından dolayı akıntı çevredeki balık barınaklarını yok etmiştir. belki liman içinde balık olabilir. Deniz (GACAL) geçen anlatmıştı liman içine ağ atıyorlar diye. bu durumda dikkatli olmak lazım.
    ben olsam size erikli mecidiye arasındaki taşlık kısmı öneririm. birde uzunkum ibrice arka kısmındaki taşlık arasındaki kısımları öneririm. keşanda şehitlik parkı arkasında köşede balık malzemeleri satanlar var. her şey bulunur.

14. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    iyi akşamlar beyler bugun biraz denizden esiyodu hava su calkakantlıydı acaba lüfer yaparmı gece lüfer veya levrek

15. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    bu arada decen 3 gün önce harıka bi zargana avım oldu 14 tane yakaladım boyu 50cm olan vardı içinde asso 0.18 misnayı kopardı şansım kıyıda koptu tavsiye edeceğiniz misna markası varmı hem makina için hem takım icin

16. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Merhaba arkadaşlar.
    Spin ile ilgilenen arkadaşlar için bir sorum olacak. (Sırf bir soru için yeni konu açmamak için burada soruyorum)
    Su üstü sahtelere aksiyon verirken aralıksız olarak mı WTD yapıyorsunuz?
    Su üstü ve sualtı sahtelerin aksiyonları konusunda her türlü öneri ve tavsiyeye açığım. Şimdiden teşekkürler.
    Bu arada, son iki gündür t.dağ ve çevresinde resmen zargana av şenliği olmuş. Bu akşam sahilde en az 25-30 kişinin oltasında zargana topu gördüm. Sordum, cts günü tutulan zarganayı duyan herkes ipeğini kurdunu alıp sahile inmiş.

17. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    GENEL olarak bilgi olabilir diye düşündüm. birde Kadir abinin güzel videoları var. o bu işi yemiş artık. bende aynen senin gibi araştırıyorum. araştırırken de bu videoyu buldum. kişi güzel anlatmış.

18. bigbossares

bigbossares serkan

Selamlar herkese, hafta sonu bahsettiğim gibi Yayla'daydım. İlk gece 2-3 yer değiştirerek ( kumluk sahillerdi bu yerler ) 1 tane 20 cm mırmır, bir tane küçük mırmır aldım.
    Ertesi gündüz sahilden 1 adet 250 gr kadar bir çipura yakaladım el oltası ve boru kurduyla.Ama asıl avımızı cumartesi gece liman ve arkasındaki plajdan yaptık 3 kişi 38 tane balık yakaladık.Ben hayatımda kıyıdan ve liman üzerinden bu kadar çeşitli balık yakalamadım süper eğlenceliydi.Bu balıklar çipura, mırmır, karagöz,yılan balığı, kupaydı.Yan tarafta avlanan bir amca barbun bile aldı asıl ona hayret ettim doğrusu.
    Sabah kıyıda balık temizleyen zıpkınla avlanan bir kişinnin balıklarıda harikaydı bu arada onuda belirteyim.Yarım metrelik 2 tane levreği, 30 cm kadar eşkinası ve büyük kefalleri ile ahtapotunu temizliyordu zıpkın olayınamı geçsemmi diye düşündüm doğrusu :)

19. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Video için teşekkür ederim Caner.
    Daha önce de izledim ama sahteyi yüzdürürken balık takip ediyor ama atlamıyor. Acaba bişeyleri eksikmi yapıyorum diye düşündüm, o yüzden sizlere sormak istedim. Birkaç kişi takip aldığında dur, balık atlar dedi ama o da işe yaramıyor. :(
    Serkan, avınız harika geçmiş. İmrendim doğrusu :) Bu aralar biz de arkadaşlarla o tarafa doğru günübirlik birşeyler yapalım diye düşünüyorduk, karar vermemi kolaylaştırdın.

20. bigbossares

bigbossares serkan

Liman tarafını deneyin derim gece.Limanın arka tarafında plaj var kumluk orasıda güzel balık yapıyor özellikle yılan balığı ve mırmır.
    Yem olarakta şunu söyleyeyim orada çok çeşitli yemleri kendiniz çıkarabilirsiniz.Kumdan solucan, liman içinden matya ve tekenin sayısı belli değil.Şimdiden rastegele nixdorf.