Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    hihi hihi hihi

2. recep59

recep59 RECEP ARSLAN

En İyi Avı:
    3 kg yayın, 2 kg aynalı, 2kg turna, 28 cm lüfer
    arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz çarşamba çorlu plajından botla denize açıldık motor arıza açınca yarım saat, kırkbeş dk uğraşıp kıyıya çıktık, arabanın camını kırıp içerisini talan etmişler, cüzdanım torpidoda idi o gitmiş, jandarmayı aradık hemen geldiler ama daha sonra öğrendik sahte plakalar ve son model arabalarla (jetta-bmv) bizden başlayıp istanbula kadar en az 20 kişiyi soymuşlar, diyeceğim arada gözleriniz arabalarınızı kollasın ve kesinlikle kıymetli birşey bırakmayın, kazasız belasız avlar dilerim rast gelsin

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Geçmiş olsun Recep bey.

4. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Geçmiş olsun Recep Bey..
    Artık bu insanlarda ne yapacağıni şaşırıyor ya!
    Yazık günah.Ne amacı vardırki bu tür insanların hayatta

5. recep59

recep59 RECEP ARSLAN

En İyi Avı:
    istavrit yok

bu gün yine balıktaydım, çorlu plajında soyulunca köprünün yanındaki barakalara bırakiyim aracı dedim 10 lira otopark parası dediler bana fazla geldi, ki aynı gün ordada bi arabayı soymuşlardı neyse balığa geliyim natodan giriş yaptık, kaşıkla biraz dolaştık 2 sarıkanat aldık 2 si sarıkanat bir lüfer 3 tanede botun içine alırken düştü ve sarıkanatlardan birinin karnından güzel bi ısırık alınmıştı artık nası bi balıktır bilmiyorum başka vuruş olmayınca biraz açılıp istavrite attık 2 saatte çeşitli yerler denememize rağmen 3 tane istavriti zor soktuk kovaya ve yine lüfere döndük yine vuruş yok akşam hava kararmak üzereiken bir yazılı hani çekti yanımdaki arkadaş sonrasında 6 dişli daha kandırdık, ancak balıklar az olduğundan misafir gelen arkadaşa verdik balıkları, bu günde taban eti çarşamba martaşın oraya gidicez kısmetse, orda istavrit çoktu umarım biraz balık tutarız

6. kop

kop Hasan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 4.60
    Receb bey sakıncası yoksa martaşın orası nere oluyoo tarif edermisiniz.

7. askala

askala

Merhaba. Martaş'ın orası neresi bende merak ediyorum. En son giriş yasaktı ama. Biraz bilgi verebilir misiniz ? Ayrıca kıyıdan çapariye uygun mu yoksa bot için mi dediniz? Teşekkürler

8. recep59

recep59 RECEP ARSLAN

En İyi Avı:
    martaş tekirdağ istikametinden istanbula giderken ereğliye gelmeden hemen sağda kaptan demir çeliğin büyük bir iskelesi, içine girmek yasak ben botla girip o civarda avlanıyorum, bu kış orada çok lüfer ve bazen levrek almışlar ama dediğim gibi giriş yasak, ben sadece mevki olarak yazdım orasını, ama ne zaman yanından geçsem en az 15 kişi olta atıyo üzerinde ve çoğu baretli, anladığım kadarıyla artık lüfer pek yok çünkü hep istavrite atıyolar

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Martaşın hemen arkasından kıyıdan bolca istavrit alabilirsiniz arkadaşlar... ;)

10. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Sana sonuna kadar katılıyorum. Ben bu siteye 2007 yılında üye oldum. O dönemden beri tanıştığım çok insanlar ile çok sayıda av yaptım. Ancak sonunda 4 kişilik bir av ekibimiz oluştu. ben de ilk başlarda o şekildeydim ama daha sonra bazı şeyler oturuyor. Kafa, mantık, düşünce, av zevki orta nokta oluyor ve bir ekip oluyorsun. O insanlar ile takım çalışması yapabiliyorsun. Merada balık geldiğinde nasıl hareket etmen gerektiğini sen söylemeden ekip arkadaşın hemen yapıyor zaten. Bu yüzden balık avı hem sabır, kimi zamanda doğru insanlarla bir ekip işi. Şu anki av partnerlerim ile kaç bin km yol yaptık allah bilir, hem de trakyanın her yerinde ama o insanlar ile gittiğim meralarda hiç balık tutamasak da biliyorum ki amaç sadece balık değil. İşte bunu yaşamak, balık tutmaktan daha değerli.

Yeni gelen ark.lara da bir tavsiye; evet malesef kimse av meralarını paylaşmıyor. Haklılar da; senelerdir trakyada özelllikle tekirdağ çevresinde av yapıyoruz. Bir çok meramız var ama biz de paylaşmıyoruz. İlk bu sitede açtığım raporda acemilikle av meramı söylemiştim, sonra bunu okuyanların serdiği ağlardan orayı kaybettim, mahfettiler. Söyleyip söylememek size kalmış ama gerçekten bu bilgiyi av partnerleriniz ile paylaşmanız daha doğru. Çünkü biliyorsunuz ki av partneriniz de sinizle aynı mantıkta, aynı değerlere sahip ve aynı saygıyı gösteriyor. Zaten bu şekilde düşünen başka bir avcıyla da paylaşırsınız çünkü bilirsiniz ki o insan da sizin kadar saygılı ki bunu da yapıyoruz.

Umarım bir gün hep beraber av yaparız. Daha önce Tekirdağ'da büyük organizasyonlarımız olmuştu site olarak. Hatta tanıryor musunuz bilmiyorum; Çorludaki üstadlardan Mahşerin 3 atlısı bize kuzu çevirme organizasyonu bile yapmıştı. Çok eğlenmiştik, gerçekten güzel bir av organizasyonu olmuştu. Umarım yine böyle güzel gruplar, ekipler ile keyifli avlar yaşanır.

Sevgilerle,

11. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Sezon bir tek bana kapanıyor sanırım çağrı idk Şu modifikasyonu bir yapayım geri dönüş yapıcam avahihi Bir karar verebilsem ne alacağıma 1 haftaya tamamlarım kamışı :thumb: kamışın halkalarını her avdan sonra tatlı suyla yıkayıp kurulamama ramen pas yapmaya başladı yavaştan...

12. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    2.70 lik bir Catana al. Boşver uğraşma:)

13. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yok Çağrı ya nedendir bilmem Catanaya karşı bi antipatim varidk Bir de Catananın halkaları da paslanıyor amacım daha dayanıklı bi kamış oluşturmakhihi Kamış alırsam aklımda Fladenin Xtra Flexxleri var:thumb:

Bir de benim kişisel bir problemim sanırım ben aldığım birşeyi modifiye etmeden duramam manyaklık bende:laughing:

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Balık varken gereksiz uğraş Gürkan. Başka kamış verelim sana, Speedmaster serisi var, Biomaster:D

15. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Onlar beni maddi olarak baya bi aşar Çağrı :) Zaten kamış alsam 150TL'yi geçmemhihi

16. recep59

recep59 RECEP ARSLAN

En İyi Avı:
    arkadaşlar kamış muhabbetine dalmışsınız rahatsız etmek gibi olmasın ama faydası dokunucağımı düşündüğüm bi muhabbet yapıcam, arkadaşında dediği gibi paslanma sorunu, 15-20 liralık kamışlar alıyodum tatlı suda senelerce sorun yaşamıyodum sonra deniz avı başladı bir sezon kullanıyorum kamışların porselenleri tutan metalleri çürüyor, istoça gittim, toptancı ucuz diye biz 20 liraya kamış alıyoz adamların tavsiye ettiği en ucuz kamış 50 lira neyse kıydık paraya, bir sezon sonunda onlarda temiz.istoçta biz 50 liralık kamışlara mırın kırın ederken başka müşteriler geldi tanesi 300 liralık kamışlardan aldı onlarda her sezon kamışları yeniliyormuşlar. diyeceğim şu güzel bir kamış alın ama oda bir sezon sonra metal yerleri çürüyecek, en adi bir pıdöndünün metali bile 10 yıl çürümezken 300 liralık kamışın metali 1 yılda çürüyorsa bu tamamiyle satış stratejisidir. ÇÖZÜM : en yumuşak ve çabuk çürüyen metal olmasına rağmen 1-1,5 mm kalınlığındaki bakır kablo metalini oltanızın halkaları kalınlığında halka yapıp sağlam naylon iple kamışa tutturuyorum ve üzerine 1-2 liraya satılan 404 yapıştırıcılardan sürüyorum, düğüm atmayın bazen takılıyor, bikaç tur sarıp yapıştırıcıyı sürün, zaten yük sadece en uçtaki halkaya biniyor, diğerleri sadece misinanın sarkmasını önlüyor, en uçtaki parçada 1-2 liraya satılıyor zaten değiştirmeside kolay, bu yöndemle 10 liralık kamışları bile öldürmeye ömrünüz yetmez, balıksız kalmayın

17. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Aman diyeyim Recep Bey, bunlar nasıl bilgiler böyle.

Öncelikle iyi bir karbon kamışta yük; dengeli bir şekilde kamışa yayılır. Bunu sağlayan kamışın halkalarıdır.

Şuan 2. sezonunda olan ve sizin bahsettiğiniz 300 liralık kamışı kullanıyorum, hiç birşeyi yok. Çünkü halkaları paslanmaz:)

Burada önemli olan birşeyleri alırken bilerek, görerek almak. Bizimde tecrübesizliklerimiz oldu. Tatlı su kamışını almışım, pas yaptı.

Götürüp aldığım yere bağıramam, ürün kalitesiz diyemem. En kötü halkalarını değiştirtirim okadar:)

18. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Ya şimdi bende korktum.Shimano catana 2.70cm 15-40gr atarlı kamış alacağım.Halkların paslanma ihtimalinin benim için sorun teşkil etme durumu nedir? Biraz yardımcı olabilir misiniz?

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur Murat. Ödeme miktarını yükseltirsen, baksan da bakmasan da bağ kalır:)

20. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Shimanonun da mı üzerinde bir önerin var Çağrı abi :)
    Fiyat baremim daha aşağıdaydı ama biraz biyerlerden piyango tutturunca Karar shimano catanada kılındı :D :D