Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    nedir bu catana sevdası anlamadımkiidk:laughing: bulamadınmı yeni crossfirelardan?

Al şunu gitsin http://www.caglarav.com/pinfo.asp?pid=9379

2. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Gürkan abi şu an baktım da çok cazip geldi bu kamış da.Değerlendireceğim.Ama aslında benim kamışlar ile ilgili pek fazla bilgim yok anlaşılacağı gibi.Sadece yaptığım şey öneri almak.Bu öneride Shimano catana oldu :)
    Bunun sebebıde Kamışı kendisinin bır zamanlar kullanmış ve beğenmiş olması.Güvendiği içınde bana öneriyor olması.Crossfire da sorguladım ama daha önce kullanmadığı için birşey diyemedi.Evet o da haklı.Çünkü birisi ondan kamış önerısi ıstiyor.Sen de Oneriyorsun.Ama o da ne Pat! avlanırken bir sorun ortaya çıkıyor.Ve mahçup oluyorsun.Çok kötü bir duygu olur öneren kişi için de öneriyi alan kişi içinde.Yanlış anlama.Senle ilgili bir durum değil bu yazdıklarım.SAdece bu CAtana nın sebebi bu :) :)
    İnşallah anlatabilmişimdir :)

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Shimanonun bakım gerektirmeyen bendeki modeli var mesela Murat. Şuanda 500 küsür olması lazım.

İlla yıkamayacağım, bakmayacağım, dersen al 40 liraya bir kamış, çürüdüğünde atar yenisini alırsın.

Öneri istersen bende yok ama olan çıkar. Ben bir tek bizim tayfadakileri ve kendi elimdeki kullandım. Daiwa konusunu da seninle konuşmuştuk sanırım:)

4. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Anladım Murat tabiki:thumb: Benim crossfire tavsiye etmemin nedeni de 2 yıldır sorunsuz kullanan birisini tanımam.. Ayrıca catana da bir süre seni tatmin edebilecek bir kamış kötü demiyorum.. Catanada alsan crossfireda alsan performansları yaklaşık olarak aynı olacaktır.. Nihayetinde ikiside tatlısu kamışı bir süre sonra Çağrının da dediği gibi bakmazsan korozyonlanmalar başlayacaktır.. Baksan bile bir yere kadar dayanacaktır kamışın halkaları.. Sadece crossfire daha uygun fiyatlı, catana fiyatına gelene kadar 1-2 tane de sahte alırsın:thumb:

5. recep59

recep59 RECEP ARSLAN

En İyi Avı:
    3 kg yayın, 2 kg aynalı, 2kg turna, 28 cm lüfer
    ben sadece yaşadıklarımı ve fikirleri paylaştım, spinci değilim ve bunun dışında kamışlarda sağlamlık, uzunluk ve fiyat dışında bişiy aramıyorum, yani benim yaptığım yöntemin kendi kullanım alanında bi dez avantajını görmedim, fakat siz spin avı yaptığınızdan kamış konusunda çok hassassınız, benim ufkum bu konuda biraz dar beni mazur görün, fakat 200-300 liralık bir kamışı halkaları kırıldı diye yenisini almak yerine söylediğimi yapsanız nasıl bi dengesizlik yaşanır pekte anlamadım.tamamiyle bu dar görüşümle söylüyorum bence spin kamışta aranılan özellikler hafiflik, sağlamlık ve küçük ağırlıkları diğerlerinden daha uzağa atbilme kabiliyetleri, kamışı bikaç cm aşağıdan veya yukarıdan tutarsan zaten dengeyi sağlarsın

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    200-300 liralık kamışların yüzüklerinin 1 yıl veya sezonda oksitlenip, kıralacağını düşünmüyorum Recep Bey. Onda başka bir durum vardır. Başka durum dahi olsa 200-300 liralık bir kamışı tamir etmek/ettirmek pek mümkündür.

Sizin dediğiniz gibi yapsak olacaklar çok da öyle kişisel bilgi olmasa gerek, iri bir balıkta dengesiz yük bindirimi(youtube dan bakabilirsiniz at çek kamışlarının balık ile mucadelede yüzüklerin üzerindeki basınca) kamışı kırmaya kadar gider. Hatta kırar:)

Yukarıda saydığınız özelliklerin yanında yüzüklerin cinsi, kamış boyu, sap uzunluğu vs. vs gibi bir çok özellik, daha rahat avlanmayı sağlar. Sonuçta beklemeli av değil, sürekli at çek, insanı bu özellikleri aramaya itiyor.

7. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Arkadaşlar merhaba...
    Bu öneri ve ilgileriniz için çok teşekkür ediyorum öncelikle.Ama bu dedikleriniz kafamı inanılaz karıştırdı.
    Anadığım şu.Catanaya da gerekli bakımı yapsam crossfire da aynısını yapsam iki sene sonra çürüyüp gidecek.Peki O zaman bu işte bu tüketicinin karı ne olacak :D
    Her 1-2 dönemde bir kamış mı değıstircem.Şimdi buna öğrencinin cebi dayanmaz :D :D

8. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yani tatlısu için üretildikleri için bir süre sonra oksitlenmeye başlaması normal murat ama şöyle yaparsın mesela her avda yanında tatlı su bulundurursun ve avı bitirdiğin gibi kamış halkalarını yıkarsın bu senin kamışı kullanım süreni baya bi uzatır.. Sonuçta her ürünün bir ömrü var sonsuza kadar kullanamazsın:(

Halkaların paslandığında nolur benim suanda yaptığım gibi kamışın halkalarını paslanmaz bir seriyle değiştirirsin al sana daha uzun ömürlü bir kamış:thumb: Bu arada yanlış anlaşılmasın benim kamışın sadece uç halkasında hafif bir paslanma başlangıcı olduğu için ve daha etkili bir kamış haline getirebilmek için değiştiriyorum halkaları:)

He bu arada murat bulabilirsen vengeance seabass'a da bir bak http://www.spotbalik.com.tr/VENGEANC...,PR-24755.html hem tuzlu su kamışı, hem atar aralığı da geniş, hem ip misina kullanımına uygun hem de kullanımından çok memnun kalan arkadaşlarım var ben de bikaç atış yaptım gayet güzel kamış:thumb:

9. lynx

lynx Aykut

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire 2.40 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Lexa 2500sh
    1 seneden fazla Daiwa Crossfire 10-40 atarlı kamış kullanıyorum. Ne yıkadım ne de bakım yatım şu ana kadar. Hiçbir sıkıntısı yok şimdilik. Güzelde balıklar aldım. Kullanan birisi olarak fiyatına göre güzeldir önerebilirim.

10. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
  11. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Dostlar..İlgi ve alakanıza sonsuz teşekkürler.Önerilerinizi dikkate alacağım.
    Rastgele

12. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Merhaba arkadaşlar..Iyi akşamlar.Az önce öğretmenimin düğününden geldim.Gelirken denizin durumu artık eşkina zamanının geldiğini heber veriyordu sanki. :)
    Size ise bir sorum olacaktı.Boru kurdu ile avlanan biriyim.Ama boru kurdunu her zaman bulamayabiliyorum.Bu nedenle almışken çok alsam ve hiç paketleri açmadan buzluğa atsam verim alabilir miyim yinede?Saklama ile ilgili bilgiler okudum ama tuzlama bilgisi ile bilgi daha çok verildiğinden bunu bulamadım.Şimdiden teşekkürler

13. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Murat niye boru kurdu ile uğraşıyorsun ki? T.dağ'da her limandan teke çıkarabilirsin. Bence hiç kasma boru kurdu bulacağım diye, ona vereceğin parayla basit bir kepçe alsan yeter ;)

Son düzenleme: 2 Haziran 2013
  14. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Ayhan abi teke de kullanıyorum aslında.Ama bazı zamanlarda tekeyi bulamadığımdan boru kurdu aldım ve istifledim :)
    Kepçede alacağım önerin üzerine :) Aslında bildiğin ufak yoğurt kovasıyla 40-50 tane teke çıkarabiliyorum kayalıkların bazı yerlerinde ama zahmetli tabi kova ile :D
    Teşekkürler

15. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sen zaten yem işini halletmişsin ya Murat. Artık kovayla teke çıkaran birini gördüğümde kim olduğunu bileceğim ;)

16. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Ayhan abi.Kova işi dışarıdan bakınca komik oluyor sanırım :D
    Normalde ben istavritide kıyıdan tekeyle tuttuğumu biliyorum yazın ortasında :)
    Git teke çıkar kovayı yosunlara daldır.Sonra onları yem yap.İstavrit tut.Şansın varsa mırmır-isparı.Bitince yine git yap.
    Ama bu zamanlarda tekeler yumurta döküyor.Onlara dokunmuyorum bu nedenle.Daha sonra kullanırım tekeyi.Ama beni "tekeyle verim alamazsın eşkinada" diye kandırdılar galiba :D :D

17. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Komik olur mu hiç, bence çok güzel. Ben kepçeyle zar zor teke çıkarırken sen basit bir kovayla işi hallediyorsun. Daha ne olsun.
    Ayrıca (bence) teke gibi yem varmı hiç. Hem canlı, hem de tutacağın balığın doğal yemi... Mırmır avında favori yemimdir. (boru kurduna bir türlü ısınamadım ben)
    Şu ana kadar hiç eşkina avına çıkmadım (nasıl bir takımla avlanıldığını bile bilmem). Ama eniştem hep teke kullanır ve yakaladığı eşkinaları, levrekleri görsen inanamazsın... ;)
    Tekelerin yumurta dökme konusunu ilk senden duydum. Yeni birşey öğrendim, teşekkürler Murat.
    Ve inanıyorum ki bu bilinçle ve hassasiyetle devam edersen ileride t.dağın sayılı avcılarından biri olacaksın ;)

18. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    bu mevsim de eşkina cıkarmı dersin cıkar. yanlız kücük eşkina yapar bnüyükleri icin daha 4 5 ay var suyun soğması lazım

19. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    İnsanı utandırıyorsun Ayhan abi.Teşekkürler..
    Eşkina tutmak güzeldir.Öneririm :)
    3lü samandıralı takım ile :)
    Teke konusunda da şöyle diyebilirim.Evde akvaryumda tatlı sularda yaşayan karides baktıysanız daha ıyı gözlemleyebilirsiniz.Hayvanın ayaklarının arkasındaki yumurtalık bölümu yumurta kaynıyor.Yeşil-kahverenginde...Öyle olduğunda da 1 ay içinde yumurtalarını bırakıyor.Kiraz karıdes baktığım zamanlarda çok zevkliydi izlemesi.Denizindeki tekelerde de durum aynı.Eğer tekeler böyle ise lütfen alıkoymayın arkadaşlar..Sadece bır uyarı benimkisi.Yanlış anlaşılmasın

20. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Murat abi merhaba..Bundan 1-2 hafta önce eşkına yakaladık..500-600 gr a yakındı biri..Diğerleri ufak olduğundan saldık zaten.Ama kısmetinde varsa geliyor büyük.Haberlerini aldım tutanlar var :)