Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. umithco

umithco ümit

Merhaba , Tekirdağ'a yeni geldim. Normalde tatlı su balıkçılığı yapıyordum. Burada balık tutanları görünce dayanamadım , oltalarımı aldım. Fakat tatlı su ile tuzlu su balıkçılığı birbirine çok ters , hiç bir bilgim yok. Teknemde yok :) Öncelikle yardımınızı istediğim konular şunlar;
    Hangi mevkide balık tutabilirim ?
    Hangi balıkları hangi yemlerle tutabilirim ?
    Hangi saatler arasında avlanabilirim ?

Bu soruların bazı cevapları forumda yazıyor fakat bölgeye göre farklılıklar yaşanıyor. Hayal kırıklığı da yaşamak istemiyorum :)
    Son olarakta yardımcı olan kişilere ilk tuttuğum balıkları hediye edeceğim :)

Rastgele.

2. ogeday39

ogeday39 muzaffer

merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. foruma göz atarken paslanan kamış halkalarından dert yanan arkadaşları gördüm. Ben bu sorunu oje ile çözüyorum. Paslanma gördüğümde ince zımpara ile paslı yeri zımparalıyorum. tozonu aldıktan sonra siyah oje sürüyorum (tabi siz istediğiniz rengi kullanabilirsiniz :) ) Hemen donuyor zaten. Zaman içinde ojede aşınma olursa aşınan yerlere sürüyorum. Benimki kendimce bulduğum bir çözüm. Umarım sizinde işinize yarar.

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Ümit öncelikle aramıza hoşgeldin.Amatör balıkçılık çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Senin sorun bir cümlede bana kitabı anlatın demeye benziyor takdir edersinki de bu da imkansız birşey.

Bunun için öncelikle istek ve arzuya sahip olmalısın forumda bir çok bilgi zaten mevcut öncelikli yapman gereken iş forumu güzelce incelemek burada öğrendiklerinden sonra aklına takılanları sormak.

Biraz bilgi vermek gerekirse ince detaylar farklı olmak üzere prensipte tatlı su ve tuzlu su avcılığı birbirine bazı yönlerde benzer fizyolojik şartlardan oluşan bir çok farklılıkta elbet vardır.

Misal en temel benzerlik akşam suyu ve sabah suyudur. Bir çok balık türünün avı bu saatlerde bereketli olur. Yine göletlerde nasıl ki gece avcılığı yapılıyorsa (sazan,yayın vb) denizlerde de yapılır (levrek,mırmır,minekop,eşkina,lüfer vb)

Bunlar dışında denizde ne yakalamak istediğine bağlıdır herşey aslında hepsinin ayrı düzeneği uygulanış şekilleri vardır. Ben temelde 2 ye ayırırım tuzlu su avcılığını at-çek ve yemli olmak üzere kaldı ki bu iki sistem tatlı suda da kullanılır. Avlamayı düşündüğün balığa göre yöntem ve takımlarını hazırlaman gerekir bunun içinde iyi bir araştırma yapman gerekir forumda. Tatlı suda olduğu gibi denizde de balıkların av verdiği zamanlar vardır bunlarıda araştırmalısın.

Sen genel bir araştırma yap aklına takılanlar olursa sor yine elimizden geldiğince cevaplarız bunlar genel bilgiler şimdilik.

Bu sırada yaşayarak öğrenmen için ilk mera kolay ulaşım ve balık yönünden başlangıçta iyi olabilecek yer merkezde ki marinayı seçebilirsin dış taraftan çapari ve şamandıralı takımla istarvit, yemli dip ile ispari mırmır, şamandıralı teke ile eşkina, liman içinde kefal avlayabilirsin.

Birde tebliğlere göz atmanı rica edeceğim seninde bildiğin üzere tatlı suda olduğu gibi denizde de günlük adet/kilo limitleriyle boy limitleri mevcuttur. Bunlara uygun olarak avlanmamız sürdürülebilir balıkçılık açısından önemlidir.

Not: Eğer sana biraz faydam dokunursa tuttuğun balıkları bana vermene gerek yok :) İlk gün tuttuklarını o an denize iade et benim için yeterlidir :) Bundan sonrasında da tabi limit dışı olanlarıda :)

Güzel avlar yapman dileğiyle iyi günler dilerim.

4. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Hoş geldin ,
    öyle eline birkaç kez iğne gömülmeden , ileri atıcam diye uğraşırken kendini vurmadan tecrübe edilmez bu iş :)

sırası ile git bencede , önce makina , kamış kullanımı , sonra fırdöndü bağlama ve takım bağlama ardından yem takma .

en sonunda balık tutma :)

5. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Bencede :thumb: :thumb: :thumb:

6. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Selam arkadaşlar..
    Ben size birşey sormak istiyorum.
    Pazartesi kumbağa sezon açmak icin denize gittik.Hazırlıklarımızı yaptık.ve denize girme sırası geldi. :)
    Ve kıyıdan biraz fazla kaptırmış olacağım ki kendimi burnumun yukarısı(alnımın hafif aşagısı) kayay çarptı dalınca ve et parçası koptu.Şimdi orası çukur.Sağlık ocağı pansuman yaptı.acil servise de akşam gittik.ama 23.00 dan sonra pansuman olmuyormuş.Bu sefer sargıyı ben çıkardım.ama sargıyla birlikte tutan ilk kabuk ta gitti.Şimdi sorum şu.Burada iz kalmaması için yapabilecegimiz neler vardır?
    Çok kötü yerde duruyor.ilk göze çarpan bir yerde.
    Fikri olan var mı

7. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    şimdiden çok teşekkürler

8. Levreka

Levreka Hakan Serin

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX Spin 270cm 14-45gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 4620gr.
    Ah be abicim...Geçmiş olsun... :(
    Okuyunca çok üzüldüm. Daha dikkatli olmak lazım, sığ yerlerde boynunu kıran, ömür boyu felçli kalan çok kişi biliyorum. :(:(

Yaranın durumu hakkında en iyi bilgiyi kontrol eden doktorlar verir. Buradan yardımcı olmak pek mümkün değil bana göre. Yara iyileşince estetik cerrahi üzerine uzman bir doktora görün istersen...

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Geçmiş olsun Murat.
    Sen en garantisi bir uzmanın görüşünü al yani bir doktora görün.
    Ama senin yaşlarında olan kazalarda pek yara izi kalmaz. O yüzden çok fazla endişelenme derim ;)

10. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Ayhan abi iyi dileklerin için çok teşekkurler.Doktora gittim.Ama benim korkum yaranın iz bırakma durumu....
    Bunun ıcinde forumda belki bir bilgisi olan çıkar diye düşündüm ve sordum.Yinede teşekkürler...

11. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yüzeysel yaralarda BEPANTHEN krem hem yarayı besler hemde kapandıktan sonra iz brakmadığını biliyorum. Pansuman sonrası yaraya uygula lakin asla tutan kabuğu elinle çıkarma krem kabuğu kendiliğinden itecektir. Sevgili kardeşim lütfen daha dikkatli davran suya atlarken çok ucuz atlatmışsın Allah ( c.c ) korusun daha elim sonuçlarla karşılaşabilirdin.Verilmiş sadakan varmış..
    Tekrar geçmiş olsun
    Sağlıcakla kal

12. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    iyi dilekleriniz için teşekkurler

Son düzenleme: 13 Haziran 2013
  13. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Teşekkürler Faruk abi.Zaten olaydan sonra hemen BEPHANTENE PLUS aldım.2 gün boyunca onu kullandım.Sonra doktora gittim.Doktor 2 krem daha verdi.Şimdi 3 kremide kullanıyorum.inşallah yakında iyileşecek.İyı dilkeleriniz için teşekkürler.kendinize iyi bakın...

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Murat geçmiş olsun, yaraya ilk müdahale anında pamuk sürülmemesi gerektiğini bir doktor arkadaşımdan öğrenmiştim. İz kalmasının muhtemel olduğunu söylemişti. O da doktor olduğunda değil, geçirdiği bir motorsiklet kazasında öğrenmiş bu durumu. Bir jel vardı açık yaraya sürülen ve izi minimuma indirgeyen bir jeldi.

Yaralar izler ile ilgili bilgim fazladır. Zamanında Çapa'ya kadar gitmiştim. Cerrahın dediğine göre izlerin tamamen kapanması mümkün değil. Ancak cerrahi müdahale yada lazer tedavisi ile(çok acılı bir tedavi ve Türkiyede 3 hastanede varmış) minimuma indirgeniyormuş.

Dalmak, dip yapısını bilmediğin bir yerde çok tehlikeli, aslında sahil kenarında büyümüş birisi olarak, senin bunu bilmen gerekiyordu. Olan olmuş artık.

Bu arada jelin ismi contractubex. Düzenli olarak sabah akşam kullanılması gerekiyordu. Kuruduğunda sıvı silikon gibi oluyordu ve zaman ile dökülüyordu.

Umarım doktorun verdiği kremlerden biridir, tekrar geçmiş olsun ve dikkatli ol.

15. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Çağrı abi çok teşekkürler bu değerli bilgilerin ve ilgin için.Ancak kremlerden hiçbiri bu değil.Ben iz kalmasını istemiyorum dediğimde doktor 2 hafta sonra gel.Leke kremi vereyim dedi.Ama şimdi fark ettim pansumanımı yaparken.Yara rengi sarı, sanırım iltihap var az birşey.Ayrıca yarada inanılmaz hızlı iyileşiyor.Ve 2 hafta kalmaz tamamen iyileşecek.Bu nedenle çarşamba gidip diğer kremin reçetesini de alacağım.Belki o krem senin dediğin kremdir diye tahmin ediyorum.Olmadı ben de adını söylerim doktora.Çok teşekkürler herşey icin

16. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bepanthen'in antibiyotik özelliğide vardır endişe etme,pekte fazla karıştırma bu seferde ilaç tepmesi olursun :)
    Sağlıcakla kal

17. KüçükBalıkçı

KüçükBalıkçı oğuz

.

Selam,
    Murat geçmiş olsun
    Çağrının ismini verdiği kremi bende kullanıyorum alnımdan cerrahi bir operasyon geçirdim plastik cerrah verdi aynı kremi çok faydası var herhalde iz kalmayacak. Almanı tavsiye ederim.

18. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Oğuz abi çok tesekkürler önerin için.Sanırım gidıp alsam iyi olacak o kremide.Tekrar teşekkurler

19. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Öncelikle geçmiş olsun
    Madecassol kullancan

contractubex buda olur tabi

20. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Erkan hocam çok teşekkürler.Gerçekten bu bilgiler çok makbule gecti.Bu ilaçlardan birini alacağım yakında.Kendinize iyi bakın